Ezoterikus tanácsadás

Szafije témája a 'Ezoterikus letöltések' fórumban , 2006 Augusztus 19.

 1. Szafije

  Szafije Állandó Tag

  Sziasztok!
  Örülök, hogy a Fórumon belül léteznek ezoterikus témák :)
  Nem vagyok profi, de évek óta foglalkozok ezotériával, főleg az alábbi témakörökben: Tarot (kizárólag a Nagy Arkánumot használom), Numerológia (kabbalista), Szimbólumok (álmok, hétköznapi szimbólumok, totemállatok), és Gyógynövények, illóolajok.

  Ha esetleg bárki kíváncsi részletekre vagy tanácsadásra van szüksége, örömmel segítek ahogy tudok. Természetesen nem vagyok jós, javasasszony. A tudásom a hátterek megvilágítására, hatások elemzésére alkalmasak.

  Szép napot!! :..:
   
 2. FLAMINGO

  FLAMINGO A KERESŐ MŰKÖDIK! Fórumvezető Kormányos

  Örülök, hogy megfogadtad a tanácsom.
  Kezdd talán a kis és nagy arkánum meg a lapok magyarázatával, mármint, hogy mi micsoda.
  Aztán a numerolőgia is szép terület pl pár szót írhatnál a sorsszámokról, névszámokról.
  Várjuk
   
 3. Lilith

  Lilith Állandó Tag

  Kedves Szafije!

  Én is nagyon várom.
   
  19550326 kedveli ezt.
 4. Brigi

  Brigi Állandó Tag

  Csatlakozom az előttem szólókhoz!
  Ez hatalmas, nagyon szép, rendkívül érdekes téma.Én is csak bátorítani tudlak, kezdj neki minél hamarabb!
   
 5. Karsay István

  Karsay István Kitiltott (BANned)

  Én is kiváncsian figyelek! :p
   
  19550326 kedveli ezt.
 6. arion

  arion Kitiltott (BANned)

  Akkor akár kezdheted is... mondjuk a Tarotkártyák szimbólikus értelmezésével.... vagy bármi mással.
   
 7. FLAMINGO

  FLAMINGO A KERESŐ MŰKÖDIK! Fórumvezető Kormányos

  Mivel Szafije nem ér rá vagy meglepte a felfokozott érdeklődés és alaposan akar a témának utánajárni a tarot mibenlétével kapcsolatban megpróbálok én pár sort írni (pontosabban plagizálni):

  A tarot a természet erőinek képi ábrázolása, ahogyan azt az ősi misztériumok mutatják.” – Aleister Crowley így jellemezte ezt az idők homályában elvesző múltú szimbólumrendszert. Direkt nem a jósrendszer szót használom, hiszen a tarot kártya több annál. Két része, a Nagy Arkánum, mely önállóan is használható és 21+1, vagyis 22 lapból áll, valamint a Kis Arkánum, mely négy különböző szimbólum csoportra osztható és árnyalja, megerősíti a Nagy Arkánum megfigyeléseit.

  Szimbólumok
  A tarot szimbólumvilágát megtaláljuk más jelképrendszerekben, vallási, és kultikus hagyományokban. A jelképek pedig időtlenek, mert ugyanabból az emberi tudattal egyidős univerzális világból fakadnak, ahonnan az emberiség lényege. Éppen ezért használhatóak az egyszerű sorsvetéstől a soralakításig számtalan dologra. A hozzá nem értő számára a kártyalapok mindegyike műtárgy, alkotás, önálló képi egész. Aki azonban elkezd a lapok jelentésével foglalkozni, nyilvánvalóvá válik számára, hogy a rejtett jelentések mennyi mindent megmutatnak.

  A kártyák mutathatnak egy lépcsőfokot egy fejlődési skálán, előrevetíthetnek bizonyos energiákat, lehetnek a meditáció és a mágia eszközei, de lehetnek pusztán csak képek is. A klasszikus jóslási rendszerek egyre elavultabbá válnak, és az útját kereső ember kerül a középpontba. Ezeken a lapokon ő maga áll a középpontban, vele történnek az események. A tarot egy új fejlődési irány megnyitására képes.

  A tarot rejtett jelképrendszerében megtaláljuk ugyanúgy a geometriai ábrákat, mint ahogy a színeket, árnyalatokat, klasszikus formákat, betűket, számokat, bolygókat, csillagképeket, hangokat és az Univerzumot alkotó állandódolgok mindegyikét. Éppen ezért alkalmasak a Tarot és a hozzá hasonló jelképrendszerek arra, hogy irányt mutassanak, hogy a kártyával bánó ember rezgésein keresztül vele azonos rezgésű üzenetet hozzanak felszínre.

  Az Arkánum – jelleg
  A tarot nem csupán egy üzenet, nem csak felelt a kérdésre, hanem a mikéntjét is megmutatja, ahogyan a kérdést megoldhatjuk. A betegséget felvetve nem csupán diagnózist kapunk, hanem a gyógymódot is, ha értjük, ki tudjuk olvasni a kártyalapból annak jelentését. Néha elegendő egy kártyalap, hogy minden világossá váljon számunkra, míg máskor elbújik, elrejtőzik előlünk, hogy elkerülhetetlen sorsunkat beváltsuk.

  A Tarot mágusai
  Nem szabad elfeledkeznünk azokról sem, akik itt éltek, vagy itt élnek közöttünk és valódi beavatottként ismerik a Tarot kártyalapjait és rajtuk keresztül közvetítik számunkra a tudást. Hamvas Béla C.G. Jung, Szepes Mária, Kazanlár Ámin Emil – aki a perzsa gyökerek felkutatásával saját sorozatot is festett és az iszlám misztika, valamint a Kabbala hagyományait felhasználva értelmezi a lapokat - de ne feledjül Eliphas Lévi tanait sem.

  A Tarot nem csupán tanácskérő eszköz, hanem egy magasabb rendű, a beavatás elnyerésére alkalmas rendszer. Tanulmányozása hozzásegíti a keresőt ahhoz, hogy megtalálja azt, amit keres. Ahogy a Szufi bölcsek tanítják: „Az igazság keresése csak az első lépés az igazság megtalálásának művében. A keresést az a felismerés követi, hogy az Igazság ugyancsak keresi a keresőt”

  (Idézve Tóth Józseftől és Tóth Zsuzsannától)

  Akiket behatóbban érdekel Kanadában itt nézhet utána (angolul).
  Otthon pedig itt kaphatjáok meg az egyes lapok jelentését.
   
  1958, varadiizabell és hokat kedveli ezt.
 8. turboelf

  turboelf Új tag

  sziasztok!
  Nekem az lenne a kerdesem, hogy a Necronomicon-ba leirt ritualekat erdemes-e elvegezni?
   
 9. FLAMINGO

  FLAMINGO A KERESŐ MŰKÖDIK! Fórumvezető Kormányos

  Feltételezem nem vagy egy gyakorlott szellemidéző, vagy ehhez hasonló beállítottságú mágiával foglalkozó egyén. Mert ha az lennél tudnád, hogy a Halott Nevek Könyvét nem kéne bolygatni. A könyv útját halál kíséri.
  Ha valamilyen "boszorkány" ceremóniához kell, ahhoz nem tudok hozzászólni, de általánosságban elmondható, hogy ha valamilyen erőt megidézel és nem tudod uralni, akkor az fog téged uralni. Kell ez neked?
  Ráadásul nem tudom milyen nyelven van meg neked a Necronomicon,de gondolom nem arabul, hanem magyarul (esetleg angolul). Ez többszörös fordítást jelent és ha csak egy helyen egy fordítás nem pontos, máris félresikerülhet a "mágia"
   
  Kereki Gabor, 1958 és latzzz kedveli ezt.
 10. turboelf

  turboelf Új tag

  Aha.

  kb 6 eve foglalkozom szellemidezessel, es kb 4 eve "tanulmanyozom" a halal utani "eletet", a necro latin nyelven van meg, egy debreceni programozotol szereztem. Ertem mit akarsz mondani, de szamomra meger egy "miset" a necronomicon.
   
  1958 és EGÉRVADÁSZ kedveli ezt.
 11. turboelf

  turboelf Új tag

  ja es meg egy kerdes, vannak olyan ismeretlen szavak, melyeket nem ertek szellemidezes kozben, eyek enok-i nyelven vannak?
   
 12. FLAMINGO

  FLAMINGO A KERESŐ MŰKÖDIK! Fórumvezető Kormányos

  Vettem.
  De azt el kell mondjam. ahol csak találkoztam vele, mindenütt negatív jelenségnek és veszélyesnek tartották (fekete mágia).
  Miért nem a "szelídebb" (szolídabb) reinkarnációt célzod meg?
   
  1958 kedveli ezt.
 13. FLAMINGO

  FLAMINGO A KERESŐ MŰKÖDIK! Fórumvezető Kormányos

  ehhez nem tudok hozzászólni. Lehetséges, de lehetnek hanguténzó szavak is.
  A könyv történetében is van ilyen:
  ...Kb. 730 Krisztus után Az "örült arab", Abdul Al-Hazred ( vagy ar-Rahib) megírja Damaszkuszban a "Kitab Al Azif" vagy csak "Al-Azif" -( az azif szó az arab nyelvben a bogarak északai zümmögését jelenti, amelyröl azt tartották, hogy az éj démonainak hangos, elnyújtott sírása) címü könyvét....
   
 14. Szt.Rita

  Szt.Rita Állandó Tag

  Szerintem ezt tényleg nem kellene bolygatni.
   
 15. tothek

  tothek Állandó Tag

  Én a kineziológiáról szeretnék olvasni. Nem művelem, de egyszer voltam ilyen "vizsgálaton" és nagyon elkeserített, amit ott mondtak a születésem körüli dolgokról. Igaz-e, hogy ezt az ember viszi magával az életében? Lehet-e valamit tenni, hogy az oldódjon?
   
  pteeniko kedveli ezt.
 16. FLAMINGO

  FLAMINGO A KERESŐ MŰKÖDIK! Fórumvezető Kormányos

  Ha a kineziológiáról akarsz olvasni itt találsz egy összefoglalót.
  Azt hogy mikor segít két menüponttal lejjeb találod.
  Ha köny formájában szeretnél olvasni:
  Ann Holdway A kieziológia alapjai ISBN: 9635284551
  Gyöngyösi Kata - Papp Erzsébet A kineziológia lehetőség-e ISBN: 9639343595
  Pintér István Csapdák... - A kineziológia lehetőségei... ISBN : 9638583940
  Ha a karmáddal van gond - hogy megnyugtassalak - nem Te vagy az egyetlen.
   
 17. tothek

  tothek Állandó Tag

  Kedves Flamingo, mit jelent az, hogy a karmámmal van gond. Nekem azzal van gondom, hogy, amit mondtak a születésemmel kapcsolatosan az valóban végigkísért eddigi életemben, ha nem is dominánsan,de valahogy mindig ott van, sajnos. És állítom, hogy maguk az emberek sem tudják, hogy annak megfelelően viselkednek, mert nem reklámozom. De kezdi tönkretenni a lelkivilágomat ez a felismerés, néha úgy érzem nincs kedvem élni emiatt.
   
  varadiizabell kedveli ezt.
 18. FLAMINGO

  FLAMINGO A KERESŐ MŰKÖDIK! Fórumvezető Kormányos

  Án nem vagyok fatalista - nem tudom Te az vagy-e -, de úgy vélem, hogy bizonyos feladatokat (nehézségeket) meg kell oldanunk életünk során.
  A karma , mint gondolom tudod az a feladat/megoldandó probléma/kihívás mennyidég, amit az előző áletünk során nem küzdöttünk le/nem oldottunk meg + az előző életben elkövetett hibák miatt ránkrótt kiegészítő feladat/megoldandó probléma/kihívás.
  Lehet, hogy ez néha soknak tűnik, de akkor is túl kell rajta esni, hogy egy magasabb rendű entitássá/lénnyé válhass.
  Az, hogy nem Te vagy az egyetlen aki küszködik - erre írtam.
  A sorsszerűségre visszatértve: úgy vélem, nem szabad feladni. Több okból sem:
  1. Nem Te akartál megszületni, tehát nincs jogod az életed feladni.
  2. Felelősség a szülők, gyermekek, feleség/férj iránt
  3. Nehogy már eleve előírt legyen a bukásom!!!
  4. Milyen példát mutatnék ezzel a környezetemnek? (Hát nem követendőt.)
  Mivel a konkrét "gondodat" nem ismerem, ezért csak általánosságban írtam.
  Ha priviben megkeresel konkretizálva a gondot talán többet is javasolhatok, már ha szükségeled és nem veszed személyeskedésnek.
  Addig is kedély javítónak javaslom a kávézó fórumot. azon belül is a Mosolyogj az emberekre, legalább szeretet legyen! ‎-t
   
 19. alberth

  alberth Állandó Tag

  Akkorhát kérdezzünk tőled, vagy adjunk neked tanácsokat?
   
 20. Rubin

  Rubin Állandó Tag

  Szerintem mindkettő hiábavaló, mert mióta megnyitotta a topicot, ide se nézett :)
   

Megosztás