fóka halál

Both József

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem tudom, hogy szabad-e itt megkérdeznem? Kanada civilizált ország?Megdöbbenve láttam a TV-ben, hogy Kanadában legálisan verik agyon a fókákat. Sajnos ezt szó szerint kell érteni. Felháborítónak tartom, hogy egy magát a világ civilizált feléhez soroló ország ilyet megenged.
:oops:
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Nagyon sajnalom en is oket es igazan kimeletesebb modszerrel kellenne a szaporodasukat megoldani.
Nagyon sok falu el vadaszatbol, foka a letezesuk es fo eteluk. Hivatalosan azt mondjak tul szaporodtak es nincs eleg taplélékuk vagy nem marad eleg hal az embernek :roll: ?
A felmelegedesnek is koze van hogy az allatoknak a termeszetes elettere leszukult.
Soha nem fogjuk megtudni az igazsagot mert mindenki mast mond. :(
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Tiltakoznak a fókavadászat ellen
A bundájuk miatt kell elpusztulniuk
RTL Klub Híradó - Gosztonyi Toni
2005-03-16 11:17:33



Környezet- és állatvédők tiltakoztak a kanadai fókavadászat ellen több észak-amerikai városban, köztük Ottawában és Washingtonban is. A fókákat főként bundájuk miatt gyilkolják tömegével és brutálisan. Az állatvédők szerint a kanadai fókavadász-szezon idején a tengeri emlősök legnagyobb mészárlása történik.

Van, akinek élelem és kultúra, míg másoknak csupán egy állat, amelyik jó hasznot hoz.

"A fókákat különböző okokból vadásszák. Mi például azért, hogy legyen mit ennünk. De nekünk, őslakosoknak a kultúránk fennmaradása miatt is fontos a fókavadászat" - mondta az "Első nemzet" nevű szervezet tagja.

Az őslakosokkal ellentétben Kanada szövetségi halászati minisztere állat helyett, inkább értékes és szükséges természeti erőforrásként tekint a fókákra, amiket két héten át bárki szabadon ölhet halomra.

"Több, mint egymillió fókát gyilkolnak le az idén Kanadában. A Greenpeace nem a természetes vadászatot, vagyis az őslakosok létfenntartáshoz szükséges kulturális törzsi szokásait ellenzi. De a fókák tömeges legyilkolása lelkiismeretlen és meddő igyekezet a kanadai gazdaság feltámasztására" - mondta a Greenpeace amerikai vezetője.

A kanadai hatóságok szerint viszont a tömeges fókavadászat segít az állomány szabályozásában, és a szezont alapos tudományos vizsgálatok előzték meg. Az állatvédők ellenben azt állítják, hogy a kanadai fókavadászat a tengeri emlősök legnagyobb mészárlása. Ezért, ha nem szüntetik be a gyilkolást, akkor az interneten a kanadai termékek, főként a tengeri áruk bojkottjára szólítják majd fel az embereket világszerte.
 

Both József

Állandó Tag
Állandó Tag
A nagyvilágban mindenhol történnek ilyen dolgok :twisted: , de így a TéVén keresztül szörnyű volt látni a védtelen fókákat! Lehet, hogy a médiát kellene felelősségre vonni? hogy ne sokkolják az embereket :?:
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Az allatok kinyirasa lelovese levagasa agyonutese akar hol akarhogy tortenik az ember beleborzad.
Ugyanugy nem tudnak elmenni egy vagohidra se mert ilaen gyilkolaszasok nem az en idegeimnek valo.
Borzalmasan sajnalom az allatokat,es pont ezert egyre kevesebb hust eszek sot alig alig. :(
 

Both József

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezekre a sokkolásokra már nekem sem esik jól a csirke, pulyka vagy disznóhús :!: Áttérek a sörre, borra, pálinkára! Lehet, hogy rossz a sorrend.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
A fokakhoz kepest ez a valosagos szornyuseg.

Gyerekeket főztek ebédre



A kongói Hazafias Ellenállási Front harcosai rendszeresen kannibalizmussal egészítik ki étlapjukat – derült ki az országban állomásozó ENSZ csapatok parancsnokának nyilatkozatából.

Patrick Cammaert tábornok egyebek mellett elmondta, hogy a lázadók nyársra tűzik áldozataikat, és forró tűz fölött megsütve elfogyasztják azokat. A főtiszt megrendülten számolt be annak az anyának a drámájáról, akinek két kisgyerekét élve dobták be a forró vízzel teli üstbe, majd megették őket. Legkisebb, hathónapos gyereke csak annak köszönheti életét, hogy a lázadók nem találták elég húsosnak a csecsemőt. Az anyának végig kellett néznie a szörnyűséget, amely csoportos megerőszakolásával végződött.

A tábornok a jelentést hónapokkal ezelőtt készítette el, de csak most hozták nyilvánosságra. Az anya az erőszak következtében Aids-ben elhunyt, s most már nem kell tartani attól, hogy vallomása miatt a lázadók újabb szörnyűségeket kövessenek el vele szemben.

Stop!
 

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
Tejet ? !!!!!!!!!!! Szörnyűség !!!!! Nem is értem, hogy civilizált embernek, miként jut eszébe ilyen förtelmes dolog :shock:
 

Both József

Állandó Tag
Állandó Tag
Efike írta:
Tejet ? !!!!!!!!!!! Szörnyűség !!!!! Nem is értem, hogy civilizált embernek, miként jut eszébe ilyen förtelmes dolog :shock:

Megosztom mindenkivel a NAGY igazságot ! :cici:

1 szál cigi 2 perccel rövidíti meg az életedet,
1 üveg alkohol 4 perccel,
1 munkanap 8 órával.

:3: a tejet nem tudom, de lehet, hogy az már az agypusztulást jelenti?

Ez nem azt jelenti, hogy nem itélem el a fókavadászatot! :3: na vége ez nem fóka!
 
Oldal tetejére