Fókainvázió miatt kért segítséget egy kanadai városka

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Január 10.

Melitta - 2019 Január 10, 17:55
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A kanadai parti őrség segítségét kérte szerdán Roddickton-Bide Arm, mert a kanadai falut elözönlötték a fókák: az Új-Fundland szigeten fekvő kis település utcáin és kertjeiben mintegy negyven, az Atlanti-óceánba tartva eltévedt tengeri ragadozó kóborolt.

  Kedden összehívták a városka vezetését, hogy megvitassák a több napja tartó helyzetet, és végül úgy döntöttek, hogy a parti őrséget kérik meg a tengeri emlősök eltávolítására.


  “Azt mondták, hogy hagyjuk a természetet, élje a maga életét, de közel egy hete már, hogy a fókák itt tanyáznak” – mondta Sheila Fitzgerald polgármester a The Northern Pen helyi lapnak. “Ha a fókák tudnák az utat, már rég elmentek volna”.

  Az Új-Fundland északi csücskénél fekvő Roddickton-Bide Arm a fókák vándorlási útvonalába esik. Az emlősök télen elhagyják az Északi-sarkot és Grönlandot, hogy az új-fundlandi partokhoz és a Szent-Lőrinc-öbölbe ússzanak. A kanadai média által megkérdezett biológusok szerint azonban a mintegy negyven fóka eltévedt, és az Atlanti-óceán helyett beéri a falut övező homokpaddal.


  A szövetségi halászati és óceánügyi minisztérium a minap figyelmeztetett, hogy fókák vadállatok, “amelyekhez nem szabad közelíteni vagy megérinteni őket”, “mert kiszámíthatatlanok és agresszívvé válhatnak”, ráadásul “az emberre veszélyes fertőzéseket is terjeszthetnek”.

  A falusiak így nem tudtak mást tenni, mint hagyni szabadon grasszálni az állatokat a garázsbejáratokban vagy az utcán. Az erről készült fénykép- és videofelvételeket a közösségi portálokon is közzétették.

  A fókák bőre azonban ugyanolyan világos, mint a behavazott talaj, beolvadnak az útba és nehéz észrevenni őket, így kedden egy gépkocsi két fókával is ütközött.

  “Egyre kedvetlenebbek, tunyán mozognak, szívfacsaró látni ezeket az állatokat” – mondta a polgármester, aki beszámolt a két állat elpusztulásáról.

  [​IMG]
   
  Éva Kismadar kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Január 10.

  1. *Ferika*
   *Ferika*
   ezert KELLENEK a fokavadaszok ez az elso eredmenye a zoldek "gyozelmenek"
   jonni fog a tobbi is majd mikor megtalalnak nehany gyereket meg oreget
   akkor folebrednek
   udvarfy kedveli ezt.
  2. setni
   setni
   Már megint a soros migráns hír...:cool:
  3. *Ferika*
   *Ferika*
   jjjaaaaa a soros elvette a fokavaszok csákjáit ezert oszt bevandorolnak oda is akova nem kene :eek::dr_9:
  4. vasoxid
   vasoxid
   Ennyire el vannak szaporodva? Akkor sok élelmük van. De hogy lehet őket vissza kényszeriteni, gondolom befogni nem lehet ezeket a nagy állatokat.
  5. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Ez nem a zöldek győzelmének az eredménye. Ez a természetes élőhelyük ember általi elvételének, a halak túlzott lehalászásának, a környezet klíma katasztrófát okozó szennyezésének az eredménye.
   Az ökológiai egyensúly megbomlása az "ember" bűne.
   Te kb. úgy viszonyulsz a kérdés megoldásához, mint itt Pesten a városgazdálkodás...beteg lett egy fa ?...nem gyógyítják, kivágják és lebetonozzák a helyét.
   demonn kedveli ezt.

Megosztás