Fölébredés az Ego álmából

Shaw61 témája a 'Vallás,szellemtan' fórumban , 2011 Április 5.

 1. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Csak azt nem értem, hogy minek kell ez a sok ál nick név, hogy elrejtse valaki magát a többiek elől, tudván azt, hogy a stílusa, a megfogalmazása úgy is elárulja őt? Minek egyáltalán X ezer nick névet létrehozni és mögé elbújni..., minek ez a szerep? :rolleyes:
   
 2. szannyasz

  szannyasz Állandó Tag

  Ionon! Az a fórum, amiről beszélsz, már sok éve működik, és meg csak egy embernek sikerült kitiltattni magát onnan, neked.
  Ezt pedig szerintem az ilyen stílusú hsz-eiddel harcoltad ki magadnak!
   
  Shaw61 kedveli ezt.
 3. oliyboty

  oliyboty Vendég


  Ja, hogy ki van innen tiltva? Na ezt se tudtam....:rolleyes: Nem tudom miért nehéz úgy hozzászólni valamihez, ami nem bántó jellegű és nem lekezelő, lenéző..., miért kell ok nélkül megbántani valakit, még akkor is, ha nekünk nem szimpatikus a hozzászólása, vagy más kép jön le róla...:rolleyes: Felnőtt emberek módjára, embernek megmaradva nem lehet eszméket, nézeteket cserélni? Mindenképpen arra kell rámenni, hogy megbántsuk a másikat, mert ha neki rossz, akkor mi jól érezzük magunkat? Hát először ehhez kéne felnőni, hogy megmaradjál emberként és úgy véleményt nyilvánítani, hogy a hozzászólás ne ütközzön a CH szabályzatába és ne legyen primitív, lenéző, becsmérlő hozzászólás..., ha ez megvan és sikerül ennek megfelelően kommunikálni, akkor lehet egy picivel feljebb haladni a lépcsőfokán és belemenni egy egy olyan témába, hogy miért nem értek ezzel egyet, miért nem értek azzal egyet...:rolleyes: Fel kell nőni és le kell dobni azt a sok szennyet, ami benne van az emberben, hogy NORMÁLIS módon tudjon csevegni... Lehet tükörbe nézni jó mélyen és elgondolkodni bizonyos dolgokon, hogy mik tartoznak az alapvető emberi értékek csoportjába és nagyon gyorsan neki állni és elkezdeni átültetni a gyakorlati életbe...

  Nyilván tudja mindenki, hogy kinek szól a hozzászólásom...:rolleyes:
   
 4. Olsen

  Olsen Állandó Tag

  A teljes cikk.

  Spirituális ébredés

  Az igazság örök és egyben változatlan, de a kibontakozása szorosan összefügg az emberiség ébredésével, amely az egyénnek lelkében tükröződve, tíz és tízezer álruhában mutatkozhat meg. Formája folyamatosan változik annak érdekében, hogy az adott korban élő emberek tudatszintjének megfelelően szólaljon meg. Végső soron mindannyiunknak meg kell találnia az igazságot, de ez az igazság nem szubjektív, ha nem általános és örök érvényű.


  Minden kor megteremti befogadóképességének és fejlettségének megfelelő formába öntött igazságát, mely azok számára jön létre, akik az adott korban élnek. A döntő változó, hogy kiben milyen mértékben tudatosulnak és épülnek be lényébe felismerései és életében adódó tapasztalatainak sora, mennyire válik eggyé az élő igazsággal. Ez leginkább a tudat evolúciója egyéni és kollektív szinten. Számokban nézve nagyon nagy változás indult el az egyének tudatszintjében, mely képessé teszi, hogy összehangolják a tudatukban lévő igazságot az örök igazsággal. A történelem során lassú lefolyású változásokat figyelhetünk meg, de korunkban rendkívüli módon felgyorsultak ezek a folyamatok. Amikor sok ember ismeri meg az igazságot s az életét és tetteit mind inkább ez határozza meg, akkor a világ tanúja lehet egy olyan időszaknak, amikor hihetetlen lelki fejlődés, átalakulás, ébredés megy végbe.


  Mi most egy ilyen korban élünk. Talán még soha ennyi embert nem volt akik megértették a lét magasabb szintű igazságait, ami elsöprő erővel tárul elénk napjainkban. Mondhatnánk, hogy nem ez látszik a világban, igen a felszínt figyelve csalóka a látvány, vajúdás ez a pillanat, vajúdás az emberiségnek és a Földnek is, ami lehet, hogy történelmünk leghatalmasabb spirituális ébredését hozza. A megdöbbentő ebben a folyamatban, hogy nem csak résztvevői, de alakító teremtői is vagyunk egyben. Ez a maga nemében egyedülálló lelki fejlődés lesz, az a tényező, amely megoldja a társadalmi, politikai, gazdasági, környezeti, energetikai, problémáinkat és emeli az emberiséget és az átlag tudatszintet eddig ismeretlen magasságba.


  A spirituális ébredés, azt lehet mondani, elkerülhetetlen esemény az emberiség fejlődésében. Gondolhatjuk úgy is, hogy a spirituális ébredés logikus eredménye az emberiség evolúciós folyamatának. Ebből arra következtethetünk, hogy az evolúció egy olyan folyamat, amely fokozott spiritualitás révén valósul meg. A tudat kitágul, befogadóképessége megnő, letisztul és ezzel átadjuk magunkat egy magasabb szintű tudatosság befogadására mind az egyéni és kollektív szinten is. A spirituális ébredés központi tételének megértése, hogy a lelki fejlődés által kiterjesztett tudaton keresztül sorban nyílnak meg olyan csatornák, amelyek egyre jobban segítik tovább bővíteni az eszmélést. Ennek a folyamatnak az egyik legfontosabb eredmény, hogy a szeretet lényünkben letisztul és eggyé válunk magával a fogalommal, amihez párosul az önzetlen szolgálat társaink, az emberiség, az élővilág, a Föld és a mindenség irányába. Ily módon a béke és a jólét mindenki számára elérhetővé vállik.


  Ez az emberiséget átölelő lelki ébredés forradalmi változások megtapasztalását eredményezi lényünkben, a kollektív tudatban és a sorsunkban. Ennek eredményeként átértékelődik eddigi világképünk, felfedezzük egy új és mélyebb megértését Istennek, önmagunknak, a kapcsolatot Isten és önmagunk közt. A bennünk fejlődő új értékek, modellek alapján átértékelődnek a társadalmi, politikai, gazdasági, vallási, kulturális intézmények és újra definiáljuk önmagunkat illetve a világot.


  A felvilágosodás korának már rég vége, de a megvilágosodás kora még csak most kezdődik és ez a folyamat nagyban függ a kollektív döntéseink mikéntjétől. Döntsünk együtt annak érdekében, hogy ez a tudati ébredés megvalósuljon emlékezve mindig arra, hogy ennek az útnak még csak az elején állunk. Utunk egy végtelen kaland, ami egyre több és több boldogságot és beteljesülést teremt világunkban.


  A spirituális ébredés egy felismerés, hogy te nem az elme vagy. Ennek a hajnala amikor szétválasztod valós lényed az elmétől és ha ez tudatosul, akkor rájössz, hogy ki vagy te valójában. Ez az állapot a valódi szabadság, amikor események, körülmények, szokások és gondolatok már nem zavarnak vagy befolyásolnak belső szinten és megérted, hogy az életed valódi lényege, valójában túl van a fizikai világon és a gondolatokon, ahol a tudat hirtelen felismeri a végső igazi természetét.  Minden vég, csak egy kezdet
  de nincs vég sem kezdet.


  Jandó József
  http://www.spiritualisebredes.abbcenter.com/
   
  bregyó, Shaw61 és szannyasz kedveli ezt.
 5. most

  most Állandó Tag

  az utsó mondat híján egyetértek... mithogy mindenkinek kijárna az emberi hang ez-az igazi ébredés
   
  Rézfutrinka kedveli ezt.
 6. szannyasz

  szannyasz Állandó Tag


  Lényegi természeted a belső csend. Mi a belső
  csend? Az a belső tér vagy tudatosság, amelyben az itt olvasható szavakat
  észleled, s ahol azok gondolatokká válnak. Ezen tudatosság nélkül nem lenne
  észlelés, nem lennének gondolatok, nem lenne világ.
  Te ez a tudatosság vagy -
  személynek álcázva.
  Amikor elveszíted kapcsolatodat a belső csenddel,
  elveszíted kapcsolatodat önmagaddal. Amikor elveszíted kapcsolatodat önmagaddal,
  elveszíted magadat a világban. Önmagad legbelsőbb érzékelése, valódi valód
  érzékelése, elválaszthatatlan a belső csendtől. Ez az ÉN VAGYOK, aki több a
  névnél és a formánál.
  A külső zaj megfelelője a gondolkodás belső zaja. A
  külső csend megfelelője a belső csend.
  Valahányszor körülvesz egy kis csend,
  figyelj rá! Ez azt jelenti: csak vedd észre! Szentelj neki figyelmet! A csendre
  figyelés fölébreszti benned a belső csend dimenzióját, mert csak a belső csenden
  keresztül ébredhetsz a csend tudatára.
  Vedd észre, hogy a téged körülölelő
  csend megfigyelésének pillanatában nem gondolkozol! Éber vagy, mégsem
  gondolkozol.
  Amikor a csend tudatára ébredsz, azonnal megjelenik a belső
  csend ébersége. Jelen vagy. Kiléptél az emberiség több ezer éves, kollektív
  kondicionáltságából, programozottságából.
  Nézz egy fára, egy virágra, egy
  növényre! Hagyd, hogy tudatosságod megpihenjen rajta! Milyen csöndesek! Milyen
  mozdulatlanok! Milyen mélyen gyökereznek a Létben! Hagyd, hogy a természet
  csendre tanítson!
  Amikor ránézel egy fára, és észleled annak csendjét, te
  magad is elcsöndesülsz. Nagyon mély szinten azonosulsz vele. Egységet érzel
  mindennel, amit a belső csendben, és amit azon keresztül észlelsz. A szeretet:
  érezni a mindennel való egységet.
  Hasznos a külső csend, de a belső csend
  megtalálásához nincs rá szükséged. Még zajban is tudatában lehetsz a zaj mögötti
  csendnek, annak az űrnek, amiben a zaj megjelenik. Ez a tiszta tudatnak, magának
  a tudatosságnak a belső tere.
  Tudatára ébredhetsz a tudatosságnak: az
  valamennyi érzékszervi észlelésed, minden gondolkodásod háttere. A tudatosság
  tudatára ébredés: a belső csend megjelenése.
  Bármilyen zavaró zaj ugyanannyit
  segíthet, mint a csend. Ha felhagysz a zajjal szemben kialakult belső
  viszolygásoddal, ha hagyod azt olyannak lenni, amilyen, akkor ez az elfogadás is
  eljuttat a lelki béke birodalmába, ami a belső csend.
  Valahányszor mélyen
  elfogadod a jelen pillanatot olyannak, amilyen - bármilyen formában is
  mutatkozzék -, nyugodt vagy, lelki békét érzel.
  Figyelj a szünetekre! A
  gondolatok, a beszélgetésben elhangzó szavak közti rövid, néma szakaszokra, a
  zongora- vagy furulyahangok közötti űrökre, vagy a be- és kilégzés közötti
  időrésekre!
  Amikor figyelsz ezekre az időrésekre, akkor a „valamire"
  irányított tudatosság helyébe a tiszta tudatosság lép. A tiszta tudatosság forma
  nélküli dimenziója jelenik meg benned, és átveszi a formával való azonosultság
  helyét.
  Az igazi intelligencia hangtalanul működik. A kreativitást és a
  problémák megoldását a belső csendben találod meg.
  A belső csend tán csupán a
  zaj és a tartalom hiánya lenne? Nem. Az maga az intelligencia. Az a mögöttes
  tudatosság, amelyből minden forma keletkezik. És ugyan miként lehetne az más,
  mint aki te valójában vagy? Az a forma, akinek önmagadat hiszed, ebből a
  tudatosságból keletkezett, s az tartja azt fenn.
  Ez a tudatosság valamennyi
  galaxisnak és fűszálnak a lényege; minden virágnak, fának, madárnak és
  valamennyi egyéb formának az esszenciája.
  A belső csend az egyetlen dolog
  ebben a világban, aminek nincs formája. Valójában az nem is „valami", nem egy
  „dolog", és nem e világból származik.
  Amikor belső csendben egy fára vagy egy
  emberre nézel, akkor vajon ki néz? Nem a személy. Annál több, annál mélyebb
  valami vagy valaki. Ilyenkor a tudatosság nézi a teremtményét.
  A Bibliában
  azt olvassuk, hogy Isten megteremtette a világot, és látta, hogy az jó. („Isten
  látta, hogy nagyon jó mindaz, amit alkotott." (Teremtés könyve 1:31) A fordító
  megj.) Ezt látod, amikor gondolat nélkül, a belső csend állapotából
  nézel.
  Több tudásra van szükséged? Megmenti-e a világot a több információ
  vagy a gyorsabb számítógépek megalkotása, a több tudományos és intellektuális
  elemzés? Hát nem inkább bölcsességre van most az emberiségnek szüksége?
  De mi
  a bölcsesség, és hol találjuk azt? A bölcsesség az elcsöndesedés képességéből
  fakad. Csak nézz, és csak figyelj! Többre nincs is szükség. A belső csendben
  levés, a nézés és a figyelés, aktiválja a benned lévő, fogalommentes
  intelligenciát. Hagyd, hogy szavaidat és tetteidet a belső csend
  irányítsa! (Tolle)
   
  Olsen, Erio és Shaw61 kedveli ezt.
 7. Rézfutrinka

  Rézfutrinka Kitiltott (BANned)

  Tévedsz Enti őt is menesztettétek, érdekes ti kértétek hogy elemezzem a Tolle mester videóit megtettem, igen zavart sokakat mások igazsága, aki nem tudja elviselni mások igaz szavait az belterjes fórumot hozzon létre ami nem nyilvános, aki pedig nyilvános fórumot hoz létre, viselje el mások véleményét, ha nem tudja minden EGÓ hisz pont azt akarjátok elérni hogy ne EGÓ legyen az életetekkisskiss
   
 8. Rézfutrinka

  Rézfutrinka Kitiltott (BANned)

  Trágár szavakat mondott MEGÉRDEMELTE.
  Kedvesen Oliyboty néz magadba és magadra ismersz azokban a szavakban amiket mondtál másra, vagyis rám igazad csak akkor lesz ha elismered A MÁS VÉLEMÉNY SZABADSÁGÁT ÉS ANNAK KIFEJEZÉSI MÓDOZATAIT, ha nem ismered el EGÓ minden szavad képmutatás, hogy te uralkodó, te aki mindent tudsz, alázatos :656::656:NŐM
  nevet meg azért változtattam mert így akartam tudom hogy felismertek, mert egyedi vagyok, lehet másságom kedvesen, lehet véleményem ha nem trágár mert akkor reppenek, igen lehet véleményem, ha diktatúrában leszünk akkor igazad van\\m/\\m/
   
 9. oliyboty

  oliyboty Vendég

  :rolleyes::razz::cool:;)
   
 10. Rézfutrinka

  Rézfutrinka Kitiltott (BANned)

  Azt szeretném kedvesen, ha nem mennél fodrászhoz, és nem váltanál ruhát egy hétig, mert ellenben, nem tartozol közénk, látod kritériumokat könnyű gyártani. Épületes beszédért vagyok a fórumokon, de ahol a SZEKTA TUDAT JELEN VAN OTT NEM LEHET ÉPÍTENI EGYMÁST, a Tolle új-földje szekta tudatú hely, ott más véleménynek nincs helye, próbád megért hátha rálelnek az egó hatalmi helyzetére. :'(kiss
   
 11. hannah22

  hannah22 Állandó Tag

  Kedves kiss R.F.:p
  Minden változik ez a természete, mihelyst megengedjük .... ám az előítélet/skatulya-szemüveg rontja a látást, félrebeszél a szem, egészségtelen.....
  Na jó, nem babrállak má ....;)

  Egyszer megtörtént a hannival, h nem állt módjában egy pár napig a ruhacsere .... és akkor mi van? az élet megy tovább...;) A helyzet komolysága;) előhozta a humort, így második este felajánlottam az életem párjának a tangámat, cserébe az Ő alsójáért....jobb híján!!!! .... mindenki fantáziájára bízom a próbát .....

  most akkor naon haragszol????
  huuuuu!!!!
  Húzlak ám....

  ölel h:p
   
 12. szannyasz

  szannyasz Állandó Tag

  Ez csak egy általad kikényszerített "diktatúra"!
   
  Shaw61 kedveli ezt.
 13. hannah22

  hannah22 Állandó Tag

  Itt kérem semmi helye bírósági tárgyalásnak...kiss
  Itten kérem nincsenek ügyvédek,bírák,ügyészek,ítészek, beolvasók, ráolvasók, rámondók (rögtönítélő bíróság?) ... vicceteeem:p
  Ez kérem egy színház, ugyanis kérem vannak öltöztetők, vetkőztetők,önkéntes öltözködők,önkéntes vetkőztetők, önkéntes vetkőzők és öltözők.... annyi, de annyi puccos ruhadarab libben kérem itt a levegőben, hogy se szeri, se száma.... aztán meg kérem van olyan, aki felvesz olyan öltözéket, amit aztán roppantul nem rája illettek ....a csudába ez a sok hasznavehetetlen gönc:confused::cool::rolleyes:
  Itten kérem mutogatnak is, mint a csendőr,azzal a fura botjával a nagy útnak tanákozásánál... ki látott már ilyt':p
  A szomszéd is okolta a sógorát, a tehenei bémentek a tengeribe, nagy gyalázatot csinátak .... :p
  :cool:
  A Terka nénje azt rikácsolta, hogy ráóvastak a gulyára, azé vót...:p
  Na, menek béfogom a Szilajt meg a Csendest a kocsi elé, oszt irány Buda, aszonggyák kutyavásárt hírdettek...:p
  Időbe tellik ám Budára az út, na addig meg bóbiskolok egyet a bakon ...:p
   
  V.T., jasszemúj és evapatocs kedveli ezt.
 14. jasszemúj

  jasszemúj Állandó Tag

  Szekta tudatú ember mondja vagy a társadalom eveidens tagja e szavakat, nálam szabatosság az elv a beszélgetésre, nálad a zárt tudatú beszéd, ki él a diktatúra kényszerében, vesd le láncaidat jöjj szabadság berkeibe kis játékrakiss eszme-csere-berére
   
  hannah22 kedveli ezt.
 15. hannah22

  hannah22 Állandó Tag

  Tündér kaméleonja a fórumnakkiss... figyelmet hív ilyetén szabatosságra....
  Drága, a használt szavaid/fogalmaidtól anomália keletkezik,beragad a csillagkapu: szekta/zárt tudat?.hohohóóó, diktatúra kényszere?...hohohóóó:cool:;)
  Ki jelenti ki, és kinek?:cool:?

  Beszélgessünk,kiss hajrá,.... aztán az idézetekkel csínján, mert jön a szekta-manó, meg dikti-mókus, ítész-hörcsög:p
  :ph
   
  evapatocs kedveli ezt.
 16. jasszemúj

  jasszemúj Állandó Tag

  tudod drága jótevőm a körgyűrű mindenki részére használható minden vallás és akármi féle idea részére, nincs zárlat alatt, mondhatom szabadon haladhatsz át rajta és mindegy melyik irányból teszed nincs jelentőségekiss
   
  hannah22 kedveli ezt.
 17. eede

  eede Állandó Tag

  A ruha és az ego nagyon is összefügg. Már nagyon nehéz megállapítani, hogy aki naponta cserél ruhát az miért teszi. Mindenesetre nem környezetkímélő cselekedt az biztos. Az ego mindenesetre egy elkülönülés. Egyediesítés. Alkalmas lehet arra, hogy vezér legyen, és alkalmas lehet arra, hogy áldozat. Célzott áldozat. Az emberek többségének azért kell csendben tennie a dolgát és konfekciot hordania, mert csak így működik a világ.
   
  jasszemúj kedveli ezt.
 18. hannah22

  hannah22 Állandó Tag

  Avatatlan szem a konfekciót látja ...:cool:;)
  Csendben tenni a dolgunkat? :p ... a figyelemmel a "centrumban"? :p ... a figyelem jelenlétében? :p
  Az ám a nem semmi.... az ám a valami

  Az egómókus azt jászik, amit akar...
   
 19. eede

  eede Állandó Tag

  A kis szűcs moszkvics sluszkulcsa az egomókus nyakában lóg, mert a konfekcionált mókusnacira nem terveztek zsebet. Amúgy meg én is nagy híve vagyok az egyéni megoldásoknak. Jók azok a pillanatok, amiknek az elmeséléséhez egy élet is kevés.
   
  hannah22 kedveli ezt.
 20. jasszemúj

  jasszemúj Állandó Tag

  Tudod eede csak szakad ruhára telik mostanság, így kénytelen vagyok göncöt váltani időnként, megérted vagy elérted? Vezér őstulok, marha, szamár jó igavonó állatok váltózó névvel, ja mert egyediek nem
   

Megosztás