Fűben fában orvosság

lackovar témája a 'Egészségünkre!' fórumban , 2007 Február 1.

 1. Mary70

  Mary70 Állandó Tag

  Szia anyukámnak a farkasalmát beáztattam hideg vizbe egy éjszakara és majd felmelegitve a lábát beáztattam és nagyon jó volt utána nem éget a sarka s azelőtt még aludni se birt mind engedte le az ágyból a lábát ,s azért csináltam az olajat is de meg azzal nem próbáltam.Köszönöm szépen a receptet.
   
 2. kágyula

  kágyula Kitiltott (BANned)

  Szervusz Mary,
  Ne köszönd mert babonás vagyok és akkor nem segit ! Másik ; probálj meg Fekete nadálytöböl a gyökeréböl krémet késziteni . Vagy a leveléböl egy jó erös forrázatott , kevés vizzel inkább több levélel és ezt tegyed a lábára egy gyolcsba beletéve . Aztán készithetsz kérlek még Libapimpót is , annak most a virágzó földfeletti részét vágd le szépen aprora , vajban kissé megdinsztelni és azt ugyszintén gyolcsba téve a beteg részre kötni . Minimum 2-3 hétig kell ám alkalmazni !!! Ezt ne felejtsed el !! Magam ovakodom az erösebb növényk használatától , még magam sem használom nagyon , ez nem azt jellenti hogy Te ne csináld . Akinek használ mindig is és nefelejtsd aki gyógyit és az segit annak mindig is igaza van . Na ezt csak ugy a margóra jegyeztem meg , mert mi nem Kuruzslok vagy mit tudom én mik vagyunk ,csak egyszerü emberek kiket érdekel a Természet ajándéka .
   
  Mary70, Ág65 és hangay13 kedveli ezt.
 3. Clematis

  Clematis Állandó Tag

  Köszönettel fogadnám, ha valaki tudna információt adni a Lavyl termékekkel kapcsolatban.
   
 4. Mary70

  Mary70 Állandó Tag

  En itt annyit szeretnem kerdezni hogy csak a koromvirag szirma jo koszonom szepen
   
 5. Mary70

  Mary70 Állandó Tag

  Szia es ezt a kremet arcra is meg mindenre hasznalode koszonom szepen
   
 6. kágyula

  kágyula Kitiltott (BANned)

  Szervusztok ,
  már régen jártam erre igy gondoltam már benézek megint ide . Tegnap a szép idöt kihasználva még szedtem egy kis mennyiségü lándzsás útifüvet melyet ma szirupnak fogok elkésziteni . Mivel kaptam egy új receptett mely "gyorsan"készütithetö lesz , na meg hajt a kiváncsiság is mivel ez nem az amit magam szokta volt csinálni és az idény nem sikerült annyit szednem és készitenem mint szoktam volt . Receptje ha nem zavarok vele ;
  25 gr útifü levél
  500 ml viz
  175 ml méz illetve barna cukor
  Az útifü leveleket apróra vágjuk és a vizzel feltesszük forrni , ha felforrt leveszük a tüzröl haddjuk ca. félórát húzzni majd a leveleket kivesszük /magam még azt kipréselem/ majd feltesszük a tüzre és a levét ca. a felére lassan elfözzük , ha lehet alacsony lángon . Majd ha ez megvn akkor lehütjük ugy 40°C-ra és hozzá adjuk a mézet , ha cukorral dolgozunk akkor a cukrot adjuk hozzá és még egykicsit besüritjük . A cukornál nem kell a hömérsékletett csökkenteni , üvegekbe öntjük mint befötett és szükség esetén használjuk a legjobb köhögés csillapitó, minden továbbiakban a nyitott üveget a hütöben hetekig tarthatjuk minden károsodás nélkül !!
   
  tyutyukam kedveli ezt.
 7. kágyula

  kágyula Kitiltott (BANned)

  Szervusz Mary,
  természetesen a Körömvirág sziromleveleit használod fel a krém készitésére . Magam hideg kivonatott készitek elöször és abbol csinálom a krémeket nyáron csak télen és összel készitek a termésekböl és gyökerekböl frissen krémet . / pl.Vadgesztenye , Fekete nadálytö/
   
  Utoljára módosítva: 2015 Szeptember 21
  Mary70 kedveli ezt.
 8. kágyula

  kágyula Kitiltott (BANned)

  Szervusztok ,
  tennék fel pár alap receptet krémekhez , mint emlitettem magam a hideg kivonatokból készitem öket igy van idöm erre az esös öszi idökben is pepecselni . Tehát ;
  az egyszerü
  30 ml olajos kivonat
  2 gr méh viasz ,mint Serferi is irja lehet probát késziteni egy kis tányéron , de vigyázzat az kicsit csalóka mert kevés a krém mennyisége !
  30 ml oljos kivonat
  1 gr viasz
  4 gr lanolin vagy Kakaovaj ez finomabb jobban kenhetö , magam nemhasználok más adalékot legfeljebb ha muszály pár csepp illó olajat .
  70 gr Sertés zsir
  6-20 gr gyógynövény , a zsirt lassan megolvasztom és beleteszem a kivánt gyógynövényt ca. fél órát alacsony hömérsékleten fözzöm , majd leveszem az edényt a tüzröl és hagyom másnapig húzni . Majd megint felfözzöm , leszüröm egy finom szürön és tégelyekbe öntöm . Ide viasz nem szükséges legfeljebb pár csepp illó olaj hütöben sokáig tartható , gyorsan felszivodik .
   
  tyutyukam és Mary70 kedveli ezt.
 9. Mary70

  Mary70 Állandó Tag

  K0szonom szepen az informaciokat .
   
 10. kágyula

  kágyula Kitiltott (BANned)

  Szervusztok ,
  készen lettem az útifü sziruppal , csak 6 olyan 400 ml-es üvegecske lett tele vele igaz volt vagy majd 3 kilónyi nyersárum , kiváncsi leszek milyen a hatása . Van elég proba személy igy késöbb beszámolhatok a hatásáról . Természetesen engem is érdekel mert igy még nem tettem el belölle , csak a hagyományos uton készitettem csak .
   
  tyutyukam kedveli ezt.
 11. kágyula

  kágyula Kitiltott (BANned)

  Szervusztok ,
  megjött az Ösz és kezd érni a Vadgesztenye , igy akinek kedve és ideje akad lehet szedeni , gyüjtögetni . Nem csak a gyerekhad nagy örömére különbözö játékok készitésére , hanem a legjobb tinktura , olaj illetve krém készithetö belölle viszeres láb gyógyitására . Lehet mint a tinktura is mondja a meghámozott apróra vágott gesztenyét min. 40%-os alkoholba eltenni , vagy nagyon jó minöségü olajba melyett 4-6 hétig állni hagyunk esetleg ha nagyon szükséges akkor a meghámozott gesztenye darabkákat azonnal olajban lassan ca. 30 percre felfözzük és utána 2-3 napig állni hagyjuk mielött a krém elkészitését elkezdjük .
   
  tyutyukam, Mary70 és hangay13 kedveli ezt.
 12. Mary70

  Mary70 Állandó Tag

  Szia és a krémet hogyan készited tovább vagy csak az olajat méhviasszal alakitod krém formává köszönöm a válaszod előre is
   
 13. kágyula

  kágyula Kitiltott (BANned)

  Szervusz Mary,
  magam gyapjúzsirral keverve használom , a fent leirt recept szerint amire már egyszer válaszoltál csak ugye ez az ugynevezett "meleg" kivonat . A továbbiakban pontosan ugy jársz el mintha hideg kivonatott készitettél . Csak ha gyapjuzsirt használsz akkor nincsen szükség más kötö illetve fixáló anyagra hiszen már maga gyapjúzsir is az legfeljebb illó olaj izlésed szerint .
   
 14. Mary70

  Mary70 Állandó Tag

  1. Köszönöm szépen megnézem hogy itt találok e gyapjuzsirt további szép napot
   
 15. kágyula

  kágyula Kitiltott (BANned)

  Szervusz Mary,
  valószinüleg nálatok is kapható a Patikában ott esetleg adeps lanae-nak nevezik /hivatalosan/ csak majd egy kis méhviaszt tegyél bele /biztos ami biztos /
   
 16. hangay13

  hangay13 Állandó Tag

  Olvastam, hogy a vadgesztenye (megtisztítva) a mosódiót is jól helyettesíti. Környezetbarát és ingyen van.
  Az interneten nagyon sok cikket lehet találni ezzel kapcsolatban.
   
  h.editke és kágyula kedveli ezt.
 17. zserbabu

  zserbabu Állandó Tag

  Ha vadgesztenyevel mosok, kell bele ecet?
   
 18. kágyula

  kágyula Kitiltott (BANned)

  Szervusz Zserbabu,
  nincsen szükséged reája , ugy ca. 30dkg összetört egy mosózsákba helyezett vadgesztenye elég ugy 3-szori ruha mosáshoz . Ha nagyon akarod akkor egy kis sodát is tehetsz a gépbe ,ha nagyon piszkos a ruha .
   
 19. tyutyukam

  tyutyukam Állandó Tag

  Szeretném megkérdezni , hogy tudna -.e valaki segiteni.
  Most éppen citrom örületbe vagyok. Magrol ültettem citromfát. Nagyon édi az a baj, hogy vad lesz rajta a termés.
  NNa ez a lényeg nem találok senkit aki beoltaná arra gondoltam hátha tudnátok segiteni.
  azt is hallottam, hogy ha egy lemetszett dugványt eldugunk akkor azt nem kell beoltani
  Nagyon köszönöm
   
 20. Sziget Ditty

  Sziget Ditty Állandó Tag

  Szia! Bálint Gyuri bácsit - Bálint-gazda - keresd meg a facebookon. Fog segíteni.
   
  kágyula és tyutyukam kedveli ezt.

Megosztás