Fűben fában orvosság

Tiffany13

Állandó Tag
Állandó Tag
Aloe vera-egesre, sebre, vagasra, napozas vagy szolarium utan
Zsalya (nekem van a kertben)- torokfajasra oblogetokent, es menstruacios panaszokra
Rozmaring- korpas fejborre jo
ezeket a novenyeket mind konnyen lehet a konyhakertben tartani es "lecsippenteni" beloluk mikor szukseges...
 

AyameKAKK

Állandó Tag
Állandó Tag
Érdeklődni szeretnék ki mit tud/hallott az Energetix-röl . Mágneses dolgok,de nekem valamiért fenntartásom van vele kapcsolatba...
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Kristálygomba

vizikefir.jpg





A Kaukázus lakói ismerik a kristálygomba gyógyító hatását, a gyerekek is isszák mint a vizet és sokan a 110 éves kort is elérik. Ez a világ egyetlen helye, ahol az emberek egészségesen ilyen magas kort érnek el.
Professzor Menkiw szerint (aki egész életében a kristálygomba hatását vizsgálta) a Kaukázusban ismeretlen a tuberkolózis, a rák, a gyomorbántalmak, stb. Németországban Dr. Drasek már a II. világháború előtt megállapította ezt a különös hatást. Kristálygombával gyógyította a légzőszervek hurutos megbetegedéseit, gyomorgörcsöket, krónikus bélgyulladásokat, májgyulladást, epebetegségeket, hólyagproblémákat és segített a nehéz betegségek utáni lábadozások idején is. A beteg-gyógyításban a kristálygomba mint anyatejpótlék, terhességi ekcéma ellen is szolgált, valamint krónikus altesti női betegségeknél.​

Felhasználási lehetőségek: Idegbetegségek, belső daganatok, izületi gyulladás, szívinfarktus, epe-, máj-, vese, fertőző májgyulladás, gyomor- és bélbetegségek, hasmenés, szorulás, vérkép problémák, kiütések, ekcémák, stb.
Adagolás:
Idegekre, gyomorfekélyre, asztma, bronchitis, vérszegénység, vérkép problémák, sclerózis multiplex, vérnyomás és testsúly normalizálás: napi 1 liter (2-3 hónap múlva gyógyul);
Súlyos esetben : napi 2 liter;
Kiütések, ekcémák: naponta 0.5 liter, külsőleg bedörzsölni, hagyni megszáradni, ha kézről, arcról van szó, reggel lemosni. 2-4 hét alatt a makacs kiütések is eltűnnek;
Vese-, hólyag-, epebetegségek: naponta 1 liter. 2-6 hónap alatt gyógyul.​

A LEGFONTOSABB!!! : A KRISTÁLYGOMBA MEGAKADÁLYOZZA A TÁPLÁLÉK ROTHADÁSÁT A BELEKBEN, EZÁLTAL GYÓGYÍT ÉS ÉLETHOSSZABBÍTÓ HATÁSA VAN. A KRISTÁLYGOMBÁT NAPONTA KELL INNI, NEM ZAVARJA AZ EMÉSZTÉST, MERT GYORSAN FELSZÍVÓDVA A VÉRBE JUT. KOMOLY, HOSSZANTARTÓ BETEGSÉGEKNÉL BŐSÉGESEN SZÜKSÉGES KRISTÁLYGOMBÁT INNI REGGEL, DÉLBEN, ESTE FÉL-FÉL LITERT.​

Elkészítés: FIGYELEM!!! A gomba fémmel nem érintkezhet!!!
széles szájú (nem fém) lezárható edényt, vagy üveget használjunk. 6 evőkanálnyi (műanyag kanál) kristálygombát szitába téve, meleg (nem forró) vízzel lemossuk, 10-15 dkg cukrot (javasolt a 15dkg) 1 db száraz fügét, vagy 6-8 szem mazsolát és fél, jól megmosott citromot teszünk bele. 2 liter hideg vízzel felengedjük, jól felkeverjük, szobahőmérsékleten 2-3 napig érleljük és minden nap újra megkeverjük (javasolt naponta 2-szer keverni). Érlelés után leszűrjük, üvegbe töltjük és a citrom levét belecsavarjuk.
Ügyeljünk arra, hogy a gomba fémmel ne érintkezzen semmilyen körülmények között!!! Javasolt az üveg illetve tárolóedény folpack-al, celofánnal történő lezárása.
A kristálygombát langyos folyóvíz alatt szűrőben alaposan kimossuk és a fentiekben megadott módon újra felhasználjuk. A gomba gyorsan szaporodik, nehéz hozzájutni, ezért a szemétbe dobás helyett a felesleget jobb tovább adni. A belőle készült ital a hűtőben néhány napig eláll.
Fogyasztása hűtve ajánlott. Előfordulhat, hogy elkészítés során kissé pezsgős lesz az ital. Ez teljesen természetes.
A kész italnak a bodzaüdítőre hasonlító íze lesz.
Tapasztalatok (amióta fogyasztom 2004.szeptember):​
- jobb közérzet;
- rendeződött emésztés;
- több energia;
- ellenállóbb immunrendszer;
- jobb alvás.

Én kristálygomba italt fogyasztok kb. fél éve, és elmúlt a narancsbőr rólam.
Legyen csodálatosan gyönyörű napotok.
Sok szeretettel Erzsi.
 

serferi

Állandó Tag
Állandó Tag



Aloe Verás napozás utáni spray

Leégésre sok házi praktikát ismerünk már: tejföl, citromlé, jégkocka, mindenki másra esküszik. Ez a kutyulmány azért hasznos, mert előre elkészíthető és betárazható a hűtőbe, így a hideg folyadék már magában is hűsíteni fog. Az aloe gél csodákra képes, főleg ha az égett bőr megnyugtatásáról van szó, az ecetet is régóta használják napozás után, lehámlás ellen. Az E vitamin olaj csökkenti a pirosságot, a levendula nyugtatja bőrt (és a kedélyeket), a borsmenta pedig hűsít.


150 ml aloe vera gél
49381_sunburnt_nose.jpg

1 evőkanál almaecet
2 db 400 mg-os E vitamin kapszula
10 csepp levendula olaj
5 csepp borsmenta olaj


Keverjük össze a hozzávalókat egy üvegtálban, és öntsük egy szórófejes üvegbe. Lehetőleg tartsuk hűtőben, mert akkor még hatékonyabb. Használat előtt jól rázzuk fel, és fújjuk egyenesen az érintett bőrfelületre. Utána egy pár órát ne menjünk a napra.
 

serferi

Állandó Tag
Állandó Tag
Fűszerolajok készítése





cimkep_01_1815330438.jpg
A fűszerolajok elkészítése egyszerű, ám mindenképpen ügyeljünk a felhasznált növények tisztaságára, illetőleg arra, hogy azok szárazak legyenek az olaj készítésekor. Fűszerolajat kétféle módon készíthetünk, hideg és meleg módszerrel. A cikk végén néhány olajfajtára is találhatunk példát,és az így bemutatott példák alapján ki-ki elkészítheti a saját - családja által megszokott fűszerekből összeállított fűszerolajat, amellyel egyszerűbbé, intenzívebbé válik az ételek ízesítése.


A hideg módszer
Széles szájú, jól záródó üvegbe friss - nem túl karakteres ízű - olajat öntünk, s néhány hétig - fénytől védve, hűvös helyen - abban áztatjuk a kiválasztott fűszereket. A darabos vagy nagylevelű ízesítőket egészben adjuk az olajhoz, míg az apró szemű, illetve porló fűszereket előzőleg gézbe, vagy laza szövésű vászonbatyuba kötjük.


A meleg módszer
Eszerint egy üveget megtöltünk frissen szedett zöld fűszerrel, felöntjük olajjal, a száját gézzel lefedjük, s az edényt napos helyre állítjuk. Minden nap egyszer felkeverjük, majd két hét elteltével megkóstoljuk. Ha az olaj már elég ízes, akkor leszűrjük, s jól zárható üvegekben hűvös helyre tesszük. Ha még nem eléggé átütő, akkor friss zöldet szedünk, s az olajat arra rászűrve folytatjuk a pácolást. (Bármelyik utat is járjuk, arra vigyázni kell, hogy a levelekre, magokra tapadva ne maradjanak nagy légbuborékok az olajban, mert ezeken a pontokon a fűszer bomlásnak indulhat.)


Fűszerolajok

Szurokfüves (Oregáno) olaj
Az oregáno (szurokfű) jellegzetes és ismert gyógynövény. Valamikor varázserőt tulajdonítottak a szurokfűnek. Tartalmaz éterolajat, timol tartalmú illóolajat, vaszöldítő csersavat, keserűanyagot, gyantát. Köhögéscsillapító, étvágyjavító és idegnyugtató hatású. Kiválóan alkalmazható erős, görcsös hasi fájdalmaknál, javítja az emésztést. Az oragános olaj nagyszerű ízt ad a vagdalt húsoknak, a borjú- és ürühús kiváló ízesítője. Alkalmas olasz, mexikói, spanyol specialitások, rizses ételek fűszerezésére. A zsírosabb ételek oragános olajjal való ízesítése a jobb emésztést teszi lehetővé.

Fokhagymás
A fokhagymának régi hagyománya van az emberi táplálkozásban. Átható illatát az éterolajok kéntartalma okozza. A fokhagymában találhatunk fehérjéket, glükózt, cukrot, C-, és B-vitaminokat. A kéntartalma is jelentős. A fokhagymának serkentő hatása van a gyomorsav képzésre, az epére, nyugtatja a belek izomzatát, hatással van a légzőszervekre, szabályozza a vastagbél baktériumait és javítja a szíverek vérellátását. Csökkenti a vérnyomást, használjuk influenzánál, bélélősködők esetén, felfújódás ellen. Fokhagymás olajunk tökéletesen helyettesíti a friss fokhagymát. Használjuk mártásokba, levesekbe,salátákba, burgonyás ételekbe, mindenféle hús elkészítésénél. Javasoljuk közvetlenül a főzés befejezése előtt használni, de a legjobb kész ételekbe.

Gyógynövényes
A gyógynövényes fűszerkeverékben borsmentát, citromfüvet, zsályát, angyalgyökeret, kakukkfüvet, bazsalikomot, oregánót és rozmaringot találunk. Ezek a gyógynövények kedvezően hatnak az emberi szervezetre, erősítik az immunrendszert, nyugtatják a bélrendszert és a gyomrot, fertőtlenítő hatásuk van. Korlátozzák a baktériumok elterjedését, étvágygerjesztőek és az ételeknek finom, jellegzetes ízt adnak. A fűszeres olajkeverék kiválóan használható saláták, levesek, húsételek és rizs ízesítésére.

Grillező
Grillező és Grillező-csípős. Grillező olajat használjunk mindig, amikor az ételeknél finom, pikáns ízt akarunk elérni. A grillezett étel egészségesebb, mint a rántott, mert kevesebb zsiradékot használunk az elkészítésénél. Fontos, hogy az étel ízletes maradjon. Grillezett húst javasolnak az orvosok azoknak is, akik fogyni akarnak. Grillezésnél vagy roston sütésnél javasoljuk a grillező olajba belekeverni egy kiskanál piros paprikát és egy nappal a sütés előtt ezzel a keverékkel bekenni a húst és halat. Sózni csak az elkészítés vége felé, vagy a tálalás előtt célszerű, mert így a hús zamatosabb lesz. Tipp: Grillezés és roston sütés közben is kenegetjük a húsokat grillező olajjal.

Paprikás
A paprika ismert fűszernövény, kiváló étvágygerjesztő, segít az érelmeszesedés megelőzésében. A spanyol és a magyar paprika világszerte elismert. Az édes paprikát még a diétások is fogyaszthatják. Tartalmaz cukrot, fehérjéket, C, A, B vitaminokat és színező anyagokat. Felhasználhatjuk húsételekhez, körözöttek ízesítéséhez, gulyás és pörköltételekhez.

kep_01_1015844329.jpg

Bazsalikomos
A bazsalikom mint gyógynövény, a dél európai konyha alapfűszere. Jelentős mértékben tartalmaz cserző- és aromatikus anyagokat. Az emberi szervezetben serkentő hatása van a gyomorsav képződésére, étvágygerjesztő, emésztéssegítő, puffadásgátló, és toroktisztító, köptető hatása is van. Javítja a vesék működését és nyugtatja az idegeket. Bazsalikomos olajunk használható zöldséges és húsos levesek, mártások, mindenféle saláták ízesítésére, olasz pizza töltelékéhez, bab, spagetti, makaróni, túrós és tojás ételekhez, vadhúsok és halak elkészítésénél.

Borsfüves
A borsfű illatos gyógynövény, amely régi fűszerféleség. Aromatikus és cserzőanyagokat tartalmaz. Étvágygerjesztő, segíti az emésztést, gyulladáscsökkentő és enyhe vizelethajtó hatása is van, valamint hasmenés ellen is használható. A borsfüves olajat kellemes illatáért és csípősségéért célszerű használni ott, ahol borsot szoktak alkalmazni. Általában a borsfüves gyógynövényolajat hüvelyes ételek, kelkáposzta, tejfölös és paradicsomos mártások, zöldséglevesek és majonézek ízesítéséhez használhatjuk. Felhasználható baromfiak és vadak fűszerezésére, sütésnél, párolásnál és savanyításnál is.

Citromos
Citromos olaj számos organikus citromsavat tartalmaz. A citromlé cukor nélkül segít legyőzni a makacs megfázást, a szervezet kémiai egyensúlyának megőrzését. A citromlé kiváló antiszeptikum. A citromos olajat ajánljuk halételek, zöldségsaláták, és különféle szendvicskrémek ízesítésére. Fontos, (a vitamin megőrzés miatt), hogy csak a készételt ízesítsük vele! (Készíthetünk narancsolajat is, amelyet hasonló módon használhatunk.)

Ligetszépe
A ligetszépe 100-150 cm magas, kétnyári, sárga virágú növény, mely hasonló az ökörfarkkóróhoz. Első évben csak tőrózsában fejleszt hajtásokat, második évben hoz füzérvirágzatot. Általában este nyílik ki, és 20-24 órán keresztül virágzik. A beporzást az illatuk segíti elő. Apró toktermése van, mely szabálytalan alakú barna magvakat tartalmaz. Az érett magvak 20 % olajat tartalmaznak, magas telítetlen zsírsav tartalommal. Főleg esszenciális linol savat /70%/, nagyon értékes gamma-linólén savat /9%/ tartalmaz. A 70-es évek elején kezdtek el érdeklődni az élelmiszeripari szakemberek a ligetszépe iránt. A 80-as években az Egyesült Államokban és Japánban, majd Nyugat-Európában is egyre inkább kedvelt w:gyógynövény lett. Az olajban olyan zsírsavak találhatók, melyek két illetve több kettős kémiai kötést tartalmaznak. Ezeket az emberi szervezet nem képes előállítani, ezért szükséges étkezés útján a szervezetbe juttatni pl. az un. gamma-linólén savat. A Ligetszépe olaj alkalmazható a magas vérnyomás és a koleszterinszint csökkentésére. Enyhíti a menstruációs görcsös fájdalmakat. Kitűnő preventív hatást fejthet ki a különböző érrendszeri megbetegedéseknél. A Ligetszépe kiváló étkezési kiegészítő, általában erősíti a szervezet ellenálló képességét. Alkalmazása: napi 2 mokkáskanál étkezés közben illetve után. Fogyaszthatjuk natúr formában, de keverhetjük joghurtba, majonézbe vagy más ételfélékbe is.

Chilis
Az apró csilipaprikák frissen gazdagok C-vitaminban. Emésztést elősegítő hatásuk miatt használatuk széleskörű. Illatuk nem intenzív, de az ételek ízeit kiemelik. Általában nem egyféle paprikából készítik és egyéb fűszereket is tartalmaz. Így hazai alapanyagokból is könnyen elkészíthető, mind az édes, mind a csípős változata. Kis mennyiségben használjuk a chilis piros olajat főként halételekhez, zöldséglevesekhez, gulyásokhoz, tojásételekhez, túrós-, sajtos-, húsos-, szendvicskrémekhez, valamint kínai, mexikói és magyaros ételekhez.

Köményes
A kömény az egyik legősibb fűszer, melyet Közép-Európában szinte mindenütt termesztenek. Már az ókorban is ismerték és használták. Illatát és ízét fűszer-, és illóolajok biztosítják, melyek a termésben és a levelekben egyaránt megtalálhatók. A kömény kiváló hatást fejt ki az emésztésre, enyhíti a felfúvódás okozta panaszokat, csillapítja a légúti megbetegedéssel járó köhögést. A köményes olaj alkalmazható levesek, mártások, saláták, köretek, sült húsok ízesítésére.

Majoránnás
A majoránnát már az ókori görögök és rómaiak is ismerték és gyógynövényként használták. Ma már a homeopátiában is elterjedt. A növény illóolajat keserű anyagot, csersavat, gyantát, aszkorbinsavat és aromás anyagokat tartalmaz. Segíti az emésztést, enyhíti a görcsös hasi fájdalmakat, valamint gyulladáscsökkentő és nyugtató hatású. A majoránnás olajat levesek, sült húsok, főzelékek ízesítéséhez használhajuk.

kep_02_2143241069.jpg

Több összetevővel
Az ízeket szabadon kombinálhatjuk, különösen a szabadban készített ételek készítéséhez ajálhatók, a szükséges mennyiségek felmérésében pedig segíthet hat példa:

Hagymás olaj
5 dl olajhoz: 6 babérlevelet, 1 kávéskanálnyi fekete borsot, 5 gerezd fokhagymát, 2 kis fej hámozott hagymát és 3 darabka szerecsendió-virágot. A szorosan lezárt üveget legalább 2 hétig állni hagyjuk, sötét, hűvös helyen.

Köményes olaj
5 dl olajhoz: 1 kávéskanálnyi fekete borsot, ugyanannyi köménymagot és 5 gerezd fokhagymát. A szorosan lezárt üveget legalább 2 hétig állni hagyjuk, sötét, hűvös helyen.

Koriander olaj
5 dl olajhoz: 1-1 kávéskanálnyi borsikafüvet, koriandert és mustármagot. A szorosan lezárt üveget legalább 2 hétig állni hagyjuk, sötét, hűvös helyen.

Fokhagymás, gyömbéres olaj
0,5 l olaj, 5–6 gerezd fokhagyma (nem kell a legalsó hártyáját lehámozni, kb. 5 cm-es hámozott, friss gyömbér gyökér. A szorosan lezárt üveget legalább 2 hétig állni hagyjuk, sötét, hűvös helyen.

Pikáns fűszeres olaj
1/2 l nemes olaj, 2 gerezd fokhagyma, 5–6 db kicsi száraz csilipaprika, 5–6 szem borókabogyó, 1 kiskanál koriandermag, 2–3 babérlevél, 5 szem szegfűbors, 1/2 kiskanál bors. A jól lezárt üveget 2 hétig hagyjuk állni, sötét helyen.

Zöldfűszeres olaj
1/2 l nemes olaj, 1 kiskanál rozmaring, 1 kiskanál bazsalikom, 1 kiskanál kakukkfű, 1 kiskanál mustármag vagy koriander. Szintén a 2 hetes érési idő után fogyaszthatjuk.


Citrusillatú fűszeres
1-1megsikált citrom és narancs héja 4-5 szegfűszeg 1/4 kisujjnyi fahéj

Kakukkfüves-borsos
6-8 szál kakukkfű 1 ek. színes bors 1 ek. koriander

Fűszeres-csípős
1 babérlevél 4-5 gerezd fokhagyma 1/2 cseresznyepaprika 5-6 borókabogyó 4-5 szegfűszeg

Rozmaringos-fokhagymás
1 nagy szál rozmaring 4 gerezd fokhagyma 1 kk. szemes bors
 

Cinzina

Állandó Tag
Állandó Tag
A ’Goji’ név egyet jelent az elragadóan édes ízű, skarlátvörös bogyóval. Növénytanilag a farkasbogyók családjába tartozik és Lycium barbarum-ként ismert. Ez a bogyó páratlanul gazdag természetes tápanyagokban és nagyra becsülik öregedést gátló és egészségjavító tulajdonságai miatt.

Kínában, Mongóliában és Tibetben a gojit fontos tápanyagként és egészségvédő gyümölcsként nagy tisztelet övezi.

EGÉSZSÉGES TALAJON EGÉSZSÉGES TERMÉS

[FONT=&quot]A gojit a Tibeti Fennsík és Belső Mongólia között, a Ningxia síkságon termesztik vegyszerek nélkül, immár 5000 éve.[FONT=&quot] [FONT=&quot]A több ezer éves[/FONT], legrégebbi[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]fennmaradt kínai gyógyszerkönyvek már említést tesznek a goji-ról, mint a legfontosabb egészségmegőrző, ellenállóképesség javító májvédő, látásjavító, keringésjavító és nemi vágyserkentő szerről[/FONT].[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
A Himalájából lezúduló patakok a hatalmas Jangce folyóba torkollva érik el a Ningxia síkságot, példátlan összetételű, ásványi anyagokban és más tápanyagokban dús vízzel táplálva a termőföldeket.

Ningxia földművesei szerint a rendkívül nagy hőingadozás (-20 és +40 fok között) az ásványi anyagokban gazdag, alkalikus termőfölddel együtt felelősek a bogyók egyedülálló tápértékéért.
A Ningxia síkságról származó, goji gyümölcsök (Lycium barbarum) minden más vizsgált élelmiszernél több antioxidánst tartalmaznak az ORAC skálán.

GOJIBAN AZ ERŐ!

A Ningxia Autonóm Régióban élő Hui népcsoportban kiemelkedően magas a 100 év felettiek aránya. Itt 16x több 100 év feletti él, mint Kína más területein az egészségügyi hivatalok statisztikái szerint. Egy 4000 lakosú faluban 16 száz évnél idősebb ember lakik. Lehet hogy a mindennapi goji fogyasztás jelenti a magyarázatot?

Vessünk csak egy pillantást ebbe a kis gyümölcsbe és lássuk mit találunk!

18 aminosavat a létfontosságú fehérjék felépítéséhez.

C vitamint az egészséges sejtfejlődéshez és sejtvédelemhez.

Káliumot, magnéziumot, vasat, kalciumot és még számos nyomelemet.

Ellagsavat, amely megvédi a DNS-t a mutációktól és rákmegelőző hatású.

Béta-karotint, béta-kriptoxantint, zeaxantint és luteint, amelyek semlegesítik a szabadgyököket, csökkentik a bőrrák kockázatát és az időskori szemproblémák kifejlődését.

Az egyedülálló L.B poliszacharidokat, amelyek szívvédő, rákmegelőző és immunstimuláló tulajdonságokkal rendelkeznek.

Esszenciális zsírsavakat, E és B csoportú vitaminokat.

Egy magyar cég kezdett forgalmazni 100% goji jiuce-t, fantasztikus terméktapasztalatok érkeztek, van egy cukorbeteg nő akinek az inzulinját 5 egységgel csökkentették mióta ezt issza.

 

lackovar

Állandó Tag
Állandó Tag
Érdeklődni szeretnék ki mit tud/hallott az Energetix-röl . Mágneses dolgok,de nekem valamiért fenntartásom van vele kapcsolatba...
Itt Angliában nagy a kereslet a mágneses ékszerek iránt, de.....
Érdemes először egy olcsóbb, pl. mágneses karkötőt venni, mert nem mindenki bírja viselni, van aki egy két órán belül fejfájásról panaszkodik!
 

Marcsika12

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok, szép napot.

Segítségeteket kérném. Keresem
Nicolas Culpeper: Gyógynövény Enciklopédiáját.
Barbara Cartlon: A szív szava c. könyvben olvastam a következőket, melyben Nicolas Culpeper fenti könyvére hivatkozott.
Hajhullás, hajerősítés:
Sárgabarack magot megfőzni ecetben és azt a hajra kenni.
Hallott valaki ilyesmiről? Feltúrtam már a netet, de nem találtam rá utalást.

Köszönöm a segítséget és az esetleges választ.
 

AyameKAKK

Állandó Tag
Állandó Tag
Véleményeket,tapasztalatokat szeretnék olvasni a parlagfűről.Sokat hallottam káros hatásáról,de tavasz folyamán megjelent egy cikk a neten :A parlagfű a leghasznosabb gyógyító növényünk? címmel Weixl-Várhegyi Lászlótól .Azóta is a neten keresgélve nem lettem sokkal okosabb...emlegetnek parlagfűteát,de elkészítéséről nem találok leírást.Ha valakinek van személyes tapasztalata a parlagfűvel kapcsolatba,kérem ossza meg velem.
 

posti

Állandó Tag
Állandó Tag
Maria Treben-Stressz a mindennapokban

Maria Treben-Stressz a mindennapokban

A mindennapi hajsza, egészségtelen táplálkozás és életmód mind olyan tényezők, amelyek törvényszerűen vezetnek a stresszhez. Ez a könyv számos hasznos információval segít megelőzni a stresszes állapot kialakulását, a tünetek állandósulását. Javaslatokat ad életmód- változtatásokra, valamint tanácsokat, recepteket a betegségek, tünetek kezelésére.
 

hangay13

Állandó Tag
Állandó Tag
Véleményeket,tapasztalatokat szeretnék olvasni a parlagfűről.Sokat hallottam káros hatásáról,de tavasz folyamán megjelent egy cikk a neten :A parlagfű a leghasznosabb gyógyító növényünk? címmel Weixl-Várhegyi Lászlótól .Azóta is a neten keresgélve nem lettem sokkal okosabb...emlegetnek parlagfűteát,de elkészítéséről nem találok leírást.Ha valakinek van személyes tapasztalata a parlagfűvel kapcsolatba,kérem ossza meg velem.

Én már kételkedve fogadok minden hírt, ami valaminek a káros, vagy hasznos voltáról szólnak.
Elég öreg vagyok, olvastam sokféle dolgot, a cáfolatát, sőt a cáfolat cáfolatát, és fokozhatnám tovább.
Néhány példa:
Annak a kecskének a teje, amelyik parlagfüvet fogyaszt gyógyítja a parlagfű alergiát, ezt a klinikai vizsgálatok nem igazolják.
A tehéntej „élet, erő, egészség”, tápanyagokban gazdag, a gyermekek számára fontos, sok olyan dolgot tartalmaz, ami fejlődés, az egészség megtartása szempontjából fontos stb. A tejnek szerepe van a csontritkulás, a cukorbetegség kialakulásában, fertőzéseket terjeszt, a laktóz érzékenységről is hallottak sokan.
A tojás fontos, tartalmas, tápláló élelmiszer. Gazdag thiamin, roiboflavin, pantoténsav, B12 vitamin, biotin, D vitamin, E vitamin és foszfor forrás. Nem szabad fogyasztani, mert kórosan emeli a koleszterinszintet, ezzel érelmeszesedést, agyvérzést, infarktust okozhat, szalmonella fertőzést terjeszt.
Vaj helyett, használjunk margarint, ez nem tartalmaz állati zsiradékot, egyéb, a tejben is megtalálható káros anyagokat, csökkenti az érelmeszesedés, infarktus, agyvérzés stb. veszélyét, sőt javítja az érrendszer állapotát. A margarin káros, a legrosszabb minőségű olajból készítik, hidrogénezik, olyan adalékanyagokat használnak hozá, ami káros az egészségreze, még a disznózsír is egészségesebb.
Folytathatnám tovább, de azt hiszem felesleges.
Sokszor hallottam, hogy a paraszt reggel megitta a pohár pálinkáját, kiment ellátni az állatokat, utána beszalonnázott, kiment a földre, vitt magával egy üveg rossz minőségű bort, az ebédet utána vitték, ami zsíros, szénhidrát dús, de tápláló volt, hazafelé bement a kocsmába, otthon ellátta állatokat, evett egy komoly, zsíros vacsorát, utána megitta a borát. Mégis egészséges maradt, sokáig élt. El tudta fogadni, ha rossz volt a termés, alkalmazkodni tudott a szükséghelyzethez, nem zavarta a virágpor. De nem idegesítette magát feleslegesen.
A bajainkat az okozza, hogy nem tudjuk feldolgozni a problémáinkat. Szerintem még alergiások körében is kimutatható, hogy a stressz az elsődleges okozója.
 

t79

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok ,az alábbi könyveket keresem ,hálásan megköszönném ,ha valaki tudna segiteni Táplálékod legyen gyógyitód-Bokor Katalin ,Szupertápanyagok -Lyndel Costain ,Tisztán és egyszerüen gyógynövényekröl,ásványi anyagokról ,vitaminokról -Dr. Milesz Sándor,A magyar népi gyógyászat -Petrovszki István,Aloe Vera-Ulla Rahn-Huber ,Fák ,bokrok gyógyitó ereje -Andreas Alberts -Peter Muller -Margot ,Gyogynövénypatika-Readers Digest -Dr.James A. Duke ,Kis kolostori patika-Dr. Johannes G. Mayer-Pater Kilian Saum ,Zöldpatika -Dr. Jörg Grünwald -Christoph Janicke.
 

posti

Állandó Tag
Állandó Tag
Bokor Katalin: Táplálékod legyen gyógyítód

Bokor Katalin: Táplálékod legyen gyógyítód


Amilyen a vérünk, olyan az egészségünk!
Az egészség tíz pilléren nyugszik a könyv tanúsága szerint, s ezek közül csupán egyik a tudatos táplálkozás.


Nem véletlen, hogy ezt választottam könyvem címéül, hiszen azt, hogy életben maradhattam, hogy súlyos csont-tbc betegségembe nem haltam bele, mint oly sokan, egyedül vegetáriánus táplálkozásomnak köszönhetem, annak, hogy szüleim soha egy falat húst sem adtak nekünk enni, sem egyéb káros ételt, de bőven volt otthon mindig egészséges gyümölcs és zöldség az asztalon!
Mindenki elfogadja ezt az igazságot. De gondoljuk csak tovább! A vér a felvett táplálékból és oxigénből képződik. Vajon lehet-e egészséges az, aki válogatás nélkül megeszik olyan, élelmiszernek kikiáltott dolgokat, amelyek káros hatással vannak – a vér közvetítésével –, egész szervezetére? Legyen bátorságunk kimondani: legtöbbünk „azért él, hogy egyen" és nem pedig „azért eszik, hogy éljen". Ez az a pont a gondolatmenetben, ahol szétválik a két tábor: azok, akik túlságosan szeretnek enni, és – bár belátják, hogy nem minden hasznos nekik –, egészségükért mégsem mondanak le sok mindenről.
A másik oldalon állnak azok, akik alárendelik az evés gyönyöreit egészségüknek és hajlandóak tudatosan megválogatni táplálékukat még olyan áron is, hogy bizonyos ételekről-italokról lemondanak érte. Jól megfontolt és tudományos igényű döntés kell, hogy legyen ez, hiszen nem elég kevés húst enni, nem elég cukorról, fehérlisztről lemondani, eledelünket több szempont szerint kell összeválogatni, úgy, hogy az élettanilag a legjobb legyen a számunkra. S nem kell lemondani a jó ízekről sem, mert új ízeket fogunk felfedezni!
 

kincsek

Állandó Tag
Állandó Tag
További receptek a fokhagymához

Sziasztok!
E-mailben kaptam meg egy ideje néhány receptet a fokhagymáról az egészség szolgálatában. Talán ismeritek, de idemásolom, valakinek biztosan új lesz.
Sziasztok

"Érrendszeri és általános meszesedésellen

Mészleválás- szív műtét elmaradhat

Ha az agyi erek, vagy szívkoszorú erekbeszűkülnek, vagy
általános elmeszesedés tapasztalható, igyunknaponta egy
kupicányi kivonatot a következő vegyülékből:30 gerezd
fokhagyma (nem permetezett) és 5 citrom.

Elkészítés: A fokhagymát lehéjazzuk,aprítjuk. A citromot
a héjával együtt apróra vágjuk, mixerbenösszeelegyítjük a
fokhagymával együtt, majd egy liter vízzel afőzőlapra
(tűzhely) helyezzük. DE CSAK AZ ELSÓBUGGYANÁSIG HAGYJUK A
TŰZHELYEN!

Ezután leszűrjük, és üvegbe öntjük,hűvös helyen, ill.
hűtőszekrényben tároljuk.
A napi kupica likőr akár főétkezés előttvagy után is
fogyasztható.

A gyógymód kipróbálói állítják, hogymár 3 hetes
alkalmazás után érezhető az egész testnekfiatalos
regenerálódása.
A meszesedések és ezek mellékhatásai pl.: a
látáscsökkenés, éles látás hiány, halláscsökkenés lassan
egészen elmúlnak.

A kúrát 3 hétig kell folytatni, naponta inni,majd 8 nap
szünetet kell hagyni és újra 3 hetesidőtartamra megismételni.
E kétszeri kúra egész évre védettséget ad.Általános
javulás áll be.
Ez az olcsó ártalommentes és gyógyhatásúkúrát ajánlatos
évente megismételni.

A foghagyma kellemetlen szagát senki nem fogjaérezni.
A fokhagyma és a citrom hatása teljesmértékben érvényesül.
A meszesedés miatt szenvedő emberek ismétnyugodtan tudnak
aludni, mert a meszet leoldja, és a testbőlkiüríti.

A fogazat romlását is jól bevált fokhagymagyógyhatása.

(Egy ismerősöm adta kb. 60 éves, és azt mondta,
rendbe hozta a látását.)"
 

posti

Állandó Tag
Állandó Tag
Maria Treben-Gyomor- és bélbetegségek

Gyomor- és bélbetegségek


A Maria Treben-sorozat jelen könyvecskéje a gyomor-és bélrendszer megbetegedéseivel foglalkozik. Táplálkozásunk komoly kihatással van testi és szellemi teljesítőképességünkre, mindennapi közérzetünkre. A legtöbb emésztőszervi megbetegedés oka a helytelen táplálkozás. Ezek a panaszok nem csak napi közérzetünket zavarják, hanem hosszú távon komolyabb megbetegedéshez is vezetnek. Maria Treben számos hasznos útmutatást, tippet, receptet ad a már kialakult betegségek gyógynövényekkel történő kezelésére, a megelőzésre, valamint az egészséges táplálkozás kialakítására. A betegségek és gyógynövények ismertetésén kívül az olvasók sikeres gyógyeredményekről készült beszámolók alapján is meggyőződhetnek a természet gyógyerejéről. Hangsúlyozzuk ugyanakkor, hogy ezek az információk nem helyettesítik a helyes orvosi diagnózis felállítását.
 

Beli

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Én a tiare virágról keresnék infót, de sehol nem találok normális leírást. Pl. hogy mikre használják, milyen hatásai vannak... stb. Aki esetleg tud valami oldalt vagy valamit, az küldene egy üzit!! Előre is köszönöm! Addig is keresgélek én is:)
 

kincsek

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönjük, Lackovar!

Szia!
Nagyon jó a topic! Elámulok, hogy mennyi érdekes receptúra létezik fűben, fában. Most olvasom, de már többnapnyi anyag összegyűlt, úgy látom. :D

Szia!
 
Oldal tetejére