Fűben fában orvosság

sirkan49

Kitiltott (BANned)
Sziasztok!
Én a tiare virágról keresnék infót, de sehol nem találok normális leírást. Pl. hogy mikre használják, milyen hatásai vannak... stb. Aki esetleg tud valami oldalt vagy valamit, az küldene egy üzit!! Előre is köszönöm! Addig is keresgélek én is:)

A virágot (kivonatát) a bőr szépítésére,hidratálására használják. Rendszerint kókuszolajjal társítva.Az illata rendkívül különleges.
Drogériákban lehet kapni a krémet,és van belőle parfüm is.
 

kincsek

Állandó Tag
Állandó Tag
Véleményeket,tapasztalatokat szeretnék olvasni a parlagfűről.Sokat hallottam káros hatásáról,de tavasz folyamán megjelent egy cikk a neten :A parlagfű a leghasznosabb gyógyító növényünk? címmel Weixl-Várhegyi Lászlótól .Azóta is a neten keresgélve nem lettem sokkal okosabb...emlegetnek parlagfűteát,de elkészítéséről nem találok leírást.Ha valakinek van személyes tapasztalata a parlagfűvel kapcsolatba,kérem ossza meg velem.
Szia! Igen, a parlagfű tényleg hasznos, de csak az, amelyik nem a füstös város menti utak mentén helyezkedik el. Még a parlagfűallergia is enyhíthető vele (séta ilyen helyen, meghempergőzés, teaivás, stb. ("kutyaharapást szőrével"), de ismétlem, csak a természetes tiszta helyen. Lehet, hogy a hempergőzésnél először erősen reagál a szervezet, aztán viszont megerősödik és a tünetek enyhülnek jelentős mértékben, akár meg is szűnnek. Van olyan ismerősünk, akinél bevált.
Sajnos nem alkalmas rá az a parlagfű, amely nem természetes, erdős tisztáson helezkedik el, hanem a kipufogós autók melletti útszéli mezőkön. Ez a növény képes mindent megába szívni, és visszaadni. Ezért nem mindegy, honnan való a növény.
 

Beli

Állandó Tag
Állandó Tag
A virágot (kivonatát) a bőr szépítésére,hidratálására használják. Rendszerint kókuszolajjal társítva.Az illata rendkívül különleges.
Drogériákban lehet kapni a krémet,és van belőle parfüm is.
Köszönöm!! Kb. 1 oldalnyi anyag kéne róla, de köszönöm mert én még ennyit sem találtam!!
 

serferi

Állandó Tag
Állandó Tag
Káposzta a gyógynövény



kaposzta.jpg

A káposzta az egyik leggyakoribb zöldségünk. Kétéves növény, a második évben palántálják és növesztik fejekbe. Több fajtája ismert, színben, nagyságban stb. A leggyakoribb a zöld-fehér káposzta, mely nyár végétől, késő őszig tart. A kései fajtáját télire savanyítják, amelynek szintén megvan a kitűnő tápértéke. A káposzta vad fajtáját már az ókorban is ismerték és nagyon nagyra tartották. A mai kutatási eredmények szerint a káposzta az egyik legkitűnőbb rákellenes táplálékunk.

Tápértéke: Tartalmaz káliumot, ként, jódot, kalciumot, foszfort, vasat, klórt, nátriumot, nagy mennyiségű A vitamint, B vitamin komplexet, C vitamint és U vitamint. Ezeket az elemeket egyébként a káposztafélék családjának a többi tagja is tartalmazza. S mivel mind jobb eredmények fűződnek ezekhez a táplálékainkhoz, a tudósok komolyabban kezdtek velük foglalkozni. Bebizonyosodott, hogy rákellenes tulajdonságuk van, amely lassítja, a karcinogén tehát a rákkeltő anyagok felszívódását a szervezetben, illetve gátolja a sejtek mutálását, s a mutált sejtek növekedését, amelyek egyébként a rákos daganatokat képezik.

Kaposzta2.jpg
Gyógyhatása: A káposzta az egyik legrégibb és legelterjedtebb természetes gyógyszerünk. Nyersen, főve vagy savanyítva hat a szervezetünk gyógyítására. Ezt a tulajdonságát annak köszönheti, hogy nagy mennyiségben tartalmaz ként. Mint tudjuk, testünk minden sejtjében megtaláljuk a ként. Gyógyító hatásához még hozzájárul két elem, a klór és a jód. Ez a kombináció teszi lehetővé azt, hogy az emésztőrendszerünk legtökéletesebb gyógyszere.

Tisztító hatású: A C vitamin tartalomból eredően a gyulladásos fogínyt kitűnően gyógyítja, ha a káposztalét fele-fele arányban sárgarépa lével fogyasztjuk. A nyers káposztalé rendkívül jól tisztítja a beleket, különösen a vastagbelekre van jó hatással akkor, amikor azok nem ürülnek rendesen. Arról tudjuk meg, hogy valami nincs rendben a vastagbélben, ha a káposztalé elfogyasztása után szokatlanul nagy mennyiségű gázok keletkeznek. Ez annak a jele, hogy a vastagbél nem ürül rendesen, illetve idegen baktériumok vannak jelen. Mint ismeretes, ha megengedjük, ezeknek a baktériumoknak az elszaporodást, annak súlyos következményei lehetnek. Később okozhatja az önpusztító betegségek kialakulását. Ha ezt tapasztaljuk, legjobb, ha rátérünk azonnal a kitakarításra, amely célra szintén megvannak a megfelelő zöldséglék. (Lásd alma, spenót.)

Bőrkiütésre: A legtöbb esetben a bőrkiütés közvetett jele a máj gyengülő működésének, illetve a székrekedés következménye. Ha a vastagbélben felszaporodó anyag sokáig nem távozik, bőrkiütést észlelünk testünkön. Ez hamar megszűnik, ha rendszeressé válik a széklet.

Feloldja a mérgeket: Említettük, hogy közvetetten hat a máj munkájára a káposzta. Azt tudjuk, hogy környezetünkből, vagy táplálékunk által nagy mennyiségű méreg jut a szervezetbe. A máj feladata, hogy ezt kiszűrje. Ha erre nem képes, súlyos helyzet állhat elő. A káposzta fogyasztásával segítséget adunk a májnak a kobalt, nikkel és a réz mérgek semlegesítésére. Ugyanezt a munkát még a fokhagyma és a vöröshagyma is elvégezi.
kaposzta3.jpg


Szabályozza a vércukrot: A cukorbetegek számára mindenképpen ajánlatos a káposzta fogyasztása, mert az elfogyasztás után hamarosan érezhető a vércukor csökkenése vagy emelkedése a vérben. Ugyanezt a munkát elvégezi a zeller és a salátalé is. Ezek a zöldségfélék tartalmaznak olyan anyagokat, amelyek hatnak a vércukor szabályozására.

Koleszterin-csökkentő: A legutóbbi kutatások bebizonyították, hogy a káposztában található kén-aminosav csökkentőleg hat a magas koleszterin szintre.

Rákellenes: A káposzta, a kelkáposzta, a kelbimbó, a karfiol legjobb eredményt biztosítja a rákellenes harcban. Szerte a világban, Európában Amerikában, Japánban stb. kísérleteztek állatokon, amelyeknek káposztát adtak. A káposzta kénes tartalma lassítja a daganatok kialakulására és fejlődésére. Az emberi gyógyításban is alkalmazzák a káposztát. A legjobb eredményt az emésztőszerveken jelentkező rákos - kelés, - fekély gyógyításában értek el. Így a gyomor-rák, nyombél-rák gyógyításában egyharmadára csökkent a gyógyítási idő, mint a hagyományos módszerrel gyógyítottaké. Ez annak köszönhető, hogy a három elem, a kén, a klór és a jód olyan mennyiségben és olyan kombinációban fordul elő benne, amely optimálisan hat a gyomor és a belek nyálkahártyájára és nyálkamennyiségére. Természetesen a legjobb eredményt akkor adja, ha nyersen fogyasztjuk.

Bronchitis:
A fenn említett tulajdonsága következtében a népi gyógyászatban a hörghurutos megbetegedésekre is jótékony hatással van a kálium, amit tartalmaz a káposzta akár főve, akár nyersen fogyasztjuk.

A bélflóra visszaállítása: A bélflóra pusztulása igencsak gyakori jelenség egy-egy antibiotikum használata után. Mint tudjuk, a bélflóra rendkívül szükséges az emésztéshez. Ha nincs elegendő a belekben, a táplálék pang, stb. Ha a káposztát pépesen fogyasztjuk, jobban megemésztődik, mint bármely más étel, a következménye pedig, hogy lényegesen emelkedik a bélben a barátságos, az emésztést elősegítő baktériumok száma.

Alkohol okozta májbetegség: A májcirrózis vagy májrák a rendszeresen használt, és nagyobb mennyiségű alkoholfogyasztás következménye. Glutamin, illetve a nélkülözetlen aminosav tartalma teszi lehetővé, hogy a káposzta a májbetegség gyógyításához is hozzájárul. Az alkohol romboló hatásának enyhítésére már hagyományos a káposztaleves, illetve a savanyú káposzta levének fogyasztása.

Csillapítja az idegrendszert: A zaklatott idegeink csillapítására a stresszes helyzetek elkerülésére, a túlzott aggodalom enyhítésére, a depressziós hangulatok feloldására, az alvási zavarok megszüntetésére is fogyaszthatunk savanyú, vagy friss káposztalevet.

Utazási és reggeli rosszullét: Ugyancsak az U vitaminos vagy a C vitaminos savanyú káposzta és friss káposzta a kismamák reggeli rosszullétének a zöldség orvossága. Használható továbbá a mozgási, utazási rosszullétek leküzdésére is.

Savanyú káposzta:
Az egyik legértékesebb hatása a savanyú káposztának, a kandida elleni győzelem. A tejsavas savanyú káposzta napi 2-3 alkalommal való fogyasztása, akár egy hónap alatt legyőzheti a szervezetünkben túlzottan elszaporodott élesztőgombákat. Azt megelőzően szükséges a két heti teljes, SZIGORÚ DIÉTA. Semmi szénhidrát, vagy cukor, cukortartalmú gyümölcs. Lehetőleg savanyú káposzta, minden étkezéshez. Azt tudnunk kell, hogy az erjesztett táplálékok a legegészségesebbek. S kúra szerűen legalább hat hétig fogyaszthatók.

Hogyan készítsünk magunknak savanyú káposztát: Annak ellenére, hogy minden mennyiségben be lehet szerezni a savanyú káposztát, biztosabbak lehetünk abban amit saját magunk készítünk. Tekintettel ugyanis arra, hogy naponta többszörösen fogyasztjuk, vigyáznunk kell a sótartalomra. A nem túl vékonyra szelt káposztát enyhén besózzuk, és megkezdjük tölteni vele a két-három literes üveget Adunk hozzá néhány borsszemet, babérlevelet, és köménymagot, valamit 20-30 szem zöld kukoricát (fagyasztott is megfelel). Mindezt úgy nyomkodjuk bele az üvegbe, hogy levet eresszen. Vigyázzunk, hogy ne maradjon légbuborék az üvegben. Két-három nap múlva megkezdhetjük a fogyasztását, levével együtt. Hűtőben tároljuk.

A káposzta elkészítési módja: Bármennyire is kitűnő gyógyszernek bizonyult a káposzta, fogyasztását nem szabad túlzásba vinni, mert a káposztának mellékhatása is lehet a jódtartalma következtében.
Naponta fogyaszthatjuk főve vagy nyersen salátának, de mindennapi fő eledelünket nem képezheti. Ha kúraszerűen fogyasztjuk, legjobb ha keverjük zellerrel, sárgarépával, stb. kiválasztva azt a zöldséget, amely hasonló hatással van a szervezetünkre. A káposztalé nem mindenki számára kellemes, ezért igyekeznek ízét más anyaggal leplezni. Tehetjük abban az esetben, ha nem gyümölcsöt használunk.
Lehetőleg ugyanis ne keverjük a nyers gyümölcsöt a nyers zöldségfélékkel. A káposztának is a legértékesebb része a zöld levele. A régi szokásunk szerint ezt le szoktuk fejteni és eldobjuk. Ha úgy döntünk, hogy felhasználjuk, akkor legjobb ha centrifugázzuk és friss léként értékesítjük. Ezt a tanácsot különösen akkor fogadjuk meg, ha nem ismerjük az eredetét a káposztánknak. A nagyüzemi termesztésben ugyanis rengeteg vegyszert használnak a kártevőktől való megóvásra. A kicentrifugázott lé nem tartalmaz annyi vegyszert, mint a növény rostos része .

Megjegyzés:én a savanyítandó gyalult káposztához adagoltam acidophilus lactobacillust és bifidus baktériumokat is, hogy alaposan felszaporodhassanak a savanyú káposztában. Azóta már megsavanyodott és nagyon finom :) .
 

Mrs Tanár

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Fórumozók! Kérem a segítségeteket:
Mit ajánlotok gége-és hangszálgyulladás ellen? A lándzsás útifű szirup, a Homeovox nem segít.
Köszönöm szépen a segítséget.
 

serferi

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Fórumozók! Kérem a segítségeteket:
Mit ajánlotok gége-és hangszálgyulladás ellen? A lándzsás útifű szirup, a Homeovox nem segít.
Köszönöm szépen a segítséget.

Igyon 2-3 hétig kakukkfű-szurokfű 1:1 teát (1 teáskanál tea/csésze) és ugyanennyi ideig párhuzamosan gargalizáljon diólevél teával (1 púpozott e.k. tea/csésze)
 

Erzsi100

Állandó Tag
Állandó Tag
lackovar!
Nagyon jól tudtam használni a feketenadálytő győkerét izületi fájdalmaknál. Fiam mozgássérült és a fájó részekre tettem a gyökérörleményt kis vízzel vegyitve pépesen. Mindig segített!
 
D

dolphin3

Vendég
Kedves Fórumozók! Kérem a segítségeteket:
Mit ajánlotok gége-és hangszálgyulladás ellen? A lándzsás útifű szirup, a Homeovox nem segít.
Köszönöm szépen a segítséget.


Én Z.bioptron lámpázok ,de gondolom valami gyógynövény nevet vársz,de próbáld ki a mézet,
/akác a legjobb/ vagy a méhpempőt .Igen sok B - vitamint ( B1, B2, B3, B5, B6 ) továbbá C-, D-, E-, H-vitamint tartalmaz.
Ezek közül kiemelkedő a B5- vitamin ( pantoténsav ) tartalom, ezért a méhpempő az élelmiszerek közül a B5- vitamin ma ismert legjelentősebb forrása.
 

Herba

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdvözlet!


(De nagy kerülővel jutottam ide :)

Kérdezni szeretném, hogy van-e (tea) javaslatotok a keringés javítására.
 

AyameKAKK

Állandó Tag
Állandó Tag
Keringési problémákra (is)ajánlott:
Isten gyümölcsének is nevezik a galagonyát, amely a rózsafélék családjába tartozik, leginkább erdőszéleken és legelőkön lelhető fel – általában tövises cserje vagy kis fa. A Kárpát-medencében őshonos faj, saját kertünkben is nevelhetjük. Manapság nagy hasznát vesszük, hiszen túlterheltség és stressz esetén igen hatékony „fegyver”.
A kis, mutatós, piros cserjés növénynek virágos, leveles ágvégét és hajtásvégét alkalmazzák gyógyászati célokra. A növényi drogban flavonoidokat, proantocianidokat és triterpéneket, valamint aminszármazékokat is találunk.
A galagonya teakeveréke és egyéb, a növényből előállított készítmények a stresszes, túlhajtott szervezet jó barátai. A galagonya bizonyítottan jó szíverősítő és szívnyugtató hatással bír. Serkenti a szívizom vérellátását és javítja a szívizomsejtek aktivitását. A galagonyából készített tea csökkenti a vérnyomást, értágító hatású. Enyhíti a vérkeringési problémákat, emellett koszorúér-betegségek esetén is javasolják. Visszaszorítja az érelmeszesedés kialakulását.
Ajánlott idősebbeknek, akik már koruk miatt is szívpanaszokkal küzdenek. A szívizmok degenerációs megbetegedéseinek gyógyításában is segítséget jelent.
Elsősorban teát készítenek a galagonyából. A növény szárított levelét két deci felforralt vízzel kell leönteni, negyed óra elteltével pedig leszűrni a keveréket. Napi két-három csészével is fogyaszthatunk a teából. Bogyójából, virágjából és levélből készíthető tinktúra is.
Mint a legtöbb gyógynövénynek, a galagonyának is vannak ellenjavallatai. Terhes, szoptató anyáknak és gyerekeknek nem ajánlott. Van egy olyan elképzelés, amely szerint a galagonyatea is alkalmas a diétázóknak, ez azonban tévedés. Valóban van vízhajtó hatása, de a zsírokat nem bontja! Vegyük figyelembe, hogy a galagonya-termékek fogyasztása előtt minden esetben érdemes az orvosunkkal konzultálni.
 

Kis Sarkcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdvözletet!

(De nagy kerülővel jutottam ide :)
Kérdezni szeretném, hogy van-e (tea) javaslatotok a keringés javítására.

Bár nem kifejezetten csak a keringésre jó, de szerintem ez a növény is hatásos főleg ha agyi vérkeringésről van szó(illetve sok-sok tanulás esetén is bejött nekem )! Mi szirup formájában szoktuk használni legtöbbet!A leíráson kívük, egy általam nagyra becsült professzor írását is csatolom róla!

A biloba tulajdonságai,hatása és előnyei

A páfrányfenyő a Föld egyik legősibb növénye. Mint gyógynövényt a világ szinte minden táján az emlékezőképességre gyakorolt hatásáért vásárolják, s az öregséggel kapcsolatos emlékezetvesztés megelőzésében is segíthet. Tulajdonságai: A kereskedelmi forgalomban lévő gyógyhatású készítmények összetevőit annak az ősi páfrányfenyőnek a legyező alakú leveleiből vonják ki, amely Kínában már több mint 200 millió éve meghonosodott.(A fa levelei kétkaréjúak, innen származik latin neve is: biloba. A loba latinul „lebeny”-t jelent.) A páfrányfenyő –készítményeket e fa leveleinek kivonatából késztik. A leveleket először kiszárítják, majd megőrlik, s ezután az őrleményben lévő aktív hatóanyagokat aceton és víz keverékével vonják ki.

Hatása: A páfrányfenyő jó hatású a vérkeringésre és a központi idegrendszerre egyaránt. Fokozza a verőerek rugalmasságát, ily módon javítva az agy és a végtagok vérellátását. Az aszpirinhez hasonló hatása gátolja a vérrögképződés veszélyét. A biloba antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, mivel semlegesíti a károsító hatású szabad gyökereket, s így védi a sejteket. Néhány kutató szerint a z idegrendszer működését azáltal serkenti, hogy az agy vérellátása javul, és az idegsejtek több oxigénhez és tápanyaghoz jutnak.

Főbb előnyei: Mivel a biloba javítja az agy vér- és ezzel együtt oxigénellátását is, ezért azoknak az öregedő embereknek, akiknek az agyi verőerei érelmeszesedés miatt beszűkültek, különösen nagy jelentőségű lehet ez a gyógynövény. Az agy csökkent vérellátása több-kevesebb szerepet játszik az Alzheimer-kór, az emlékezetvesztés, a szorongás, a fejfájás, a depresszió, a zavartság, a fülcsengés és a szédülés kialakulásában. A biloba mindezeket a problémákat enyhítheti. További előnyei: A páfrányfenyő a végtagerek vérellátását is javíthatja, ezért alkalmas lehet például az időszakos sántítás vagyis a láb verőereinek szűkülete okozta fájdalom, az izomgörcs vagy izomgyengeség leküzdésére is. A ginkgo biloba némelyek szerint érellátás javítása révén a Raynaud-szindróma és egy ritka autoimmun betegség, a sleroderma kezelésében is jó hatású lehet. Más kutatási eredmények arról számolnak be, hogy mivel hatására a szem és a fül idegsejtekben gazdag területeinek vérellátása megnövekszik, a sárgafolt-elfajulás (makula-degeneráció) vagy cukorbetegség szövődményeként fellépő retinopathia (mindkettő vaksághoz vezethet), illetve a halláskárosodás különféle típusai kezelhetők. Vannak olya kísérletek is, a melyek azt vizsgálják, hogy a ginkgo biloba miképpen segíti az agyvérzésből és egyes fejsérülésekből való felépülés, illetve milyen hatású egyéb keringési és idegrendszeri zavarokban, mint például a sclerosis multiplex és a cukorbetegséggel járó idegkárosodás. A hagyományos kínai orvosolás régóta használja a ginkgo bilobát az asztma kezelésére, mivel tágítja a hörgőt és így enyhítheti a légzészavart.
 

Herba

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Fórumozók!

Ma kaptam ezt a levelet, elhoztam ide,
elsősorban abból a célból, hogy lássátok és mondjátok el a véleményeteket, - ha gondoljátok -
előre is köszönet érte.

Üdv,
Herba

*****
" Az Egészségügyi Világszervezet Konferenciája összefoglalta, hogy tanítani kell a népi gyógyászatot,
de az Európai Unió ellensége ennek a tevékenységnek.
2011-től nem ismeri el az EU a gyógyfüvekkel való gyógyítást, csak a termék-kiegészítőket.

Szabó György 81 éves és teljesen egészséges. A lányának adja át tudását, hogy továbbvigye az Ő gyógyító munkáját. Rajtuk
kívül van még egy asszony, akit úgy hívnak, hogy Reza asszony.
Egy konferencián kérdezték Gyuri bácsitól, hogy miért nem használja Magyarország a rengeteg gyógynövényt, hiszen 400
féle gyógynövényünk van.
Elmesélte, hogy a Bükkben nagyon sokat tartózkodik napon, és így keletkezett az arcán egy melanoma. Az orvos azonnal azt mondta, hogy meg
kell műteni ezt a rákos foltot és kemoterápiát is javasolt. 3 hónap kezelés után saját magát gyógyította meg Gyuri bácsi.
BŐRRÁKRA:diólevél, fehérfagyöngy, bíborhere virág 3-3-3 grammot
összekeverünk, csinálunk belőle egy tinktúrát, és ezzel kell kenegetni
a rákos szemölcsöt, vagy foltot és teljesen leszárad, majd
tünetmentes lesz az ember. Naponta 2 csészét is el kell fogyasztani
ebből az italból.
KORPÁS ÉS ZSÍROS HAJ:3 gr. Diólevelet le kell forrázni 2 dl.
vízzel, majd 10 perc után be kell dörzsölni a megmosott hajba és 10
percig rajta hagyni, majd leöblíteni. Ha nem öblítjük le, akkor a
hajhagymákat működésre serkenti és hajnövekedés lesz.
AGYI VÉRELLÁTÁS:félig megtöltünk egy kisebb dunsztos üveget
megpucolt fokhagymával és 2 dl. almaecettel leöntjük. Ezt érleljük
legalább egy héten keresztül, majd a két nyaki eret két oldalt
időnként bekenjük és beledörzsöljük az érbe.
AGYI EREK TISZTÍTÁSA:Cavinton helyett:3 gr. kis téli zöld meténg
és 3 gr. orvosi veronika ezt leforrázzuk 2 dl vízzel 10 perc állás
után megisszuk, naponta 2x 1-1 csésze.
FOGÍNYGYULLADÁS, ÉS SZÁJÖBLÖGETÉSRE A LEGJOBB:3 gr /egy csapott
evőkanál/ diólevél 2 dl. felforralt víz, 10 perc állás után beletenni
valamilyen kis üvegbe és minden fogmosás után ezzel öblögessünk.
CSONTRITKULÁS:Tyúktojást megmosni, ha kiürítettük a fehérjét és
sárgáját, akkor belül van egy vékony hártya, azt ki kell húzni belőle,
megszárítani, leőrölni és naponta egy kávéskanállal belekeverni az
ételbe.
PORCKORONGKOPÁS, AMIKOR A ZSELÉS ANYAG KIFOGY A PORCOK KÖZÜL:
A boltokban kapható ételzselatint /a ráírt elkészítési mód szerint/
elkészítjük, és amikor már dermed, öntsünk még rá forralt vizet, és
villával törjük át, hogy kenhető legyen, a fájós részre rákenjük
esténként, úgy,hogy bevizezzük, vagy a térdünket, vagy a könyökünket,
vagy a gerincünket és belemasszirozzuk, teljesen beszívódik, ami még
marad a bőrünkön, azt nedves ruhával töröljük le. Naponta egy
mokkáskanállal együnk is belőle, garantálja, hogy 6 hónap után
visszatermelődik a zselé a porcok közé.
KÖTŐHÁRTYA GYULLADÁS A SZEMEN:szemvidítófű egy csapott evőkanál 2
dl. víz, leforrázni 10 perc állás után ezzel kenegetni a szemet.
SZEMÜNKRE, HA MÁR NEM LÁTUNK JÓL:diólevél tea, egy csapott
evőkanál, 2 dl. víz, leforrázni, 10 percig áll és ezzel kenegetni,
vagy beáztatott vattapamaccsal betakarni a szemet és 10 percig
pihentetni.
Ha zöldhályog van, akkor 1 évig kell használni.
HOMLOK, ORR, FÜL ÉS ARCÜREGGYULLADÁS:diólevél egy cs. evőkanál
tea, 2 dl. forróvízzel forrázni, 10 perc állás után naponta 1x2x
felszívni és próbálni bent hagyni az orrüregben, úgyis egy idő után
kifolyik. A szájat és torkot öblögetni ugyanevvel a teával, a
megmaradt megáztatott diólevelet éjszakára a fájós helyre
dunsztkötésben rakjuk rá a területre. A papsajt tea hidegen készül,
2-3 órát állni hagyjuk, és ezzel kenegessük be az orrjáratot.
Mandulagyulladás esetén: közönséges galajteát kell inni. Náthára és
köhögésre a bodzavirágból készült tea a leghatásosabb.
LEGTÖBB PENICILLIN A PÓKHÁLÓBAN VAN

PAJZSMIRÍGY, AKÁR ALUL, AKÁR FELÜL MŰKÖDIK:Apróbojtorján teát
korlátlan ideig kell inni: egy csapott evőkanál, 2 dl. vízzel
leforrázni és naponta meginni. A diólevél teát ugyanígy kell
elkészíteni, ezzel gargalizálni kell, majd szép lassan kortyokban
meg kell inni. A visszamaradt diólevelet éjszakára dunsztkötésként
fel kell tenni a nyakra.
ALLERGIA ÉS ASZTMA:Vagy martilaputea, vagy útifű tea, vagy fehér
pemetefűtea, kígyószisztea, ezerjófűtea. 1 csapott evőkanál, 2dcl.
forrásban levő vízzel leöntjük, 10 perc állás után meginni. EGY ÉVIG
KELL INNI, ÉS TELJESEN TÜNETMENTES LESZ AZ EMBER.
A legjobb köptető:
ökörfarkkóróból készült tea: 1 csapott ek. tea, 2 dl. forróvízzel
forrázni, 10 perc állás után inni.Egyébként lehet kapni a Gyuri
bácsi féle Bronchitis teakeveréket, interneten is
megrendelhető (keress a neten)
MÁJ ÉS EPE:Nagyon sok bennünk az idegen anyag, sok a különféle
vegyszer az élelmiszerekben, volt egy konferencia és ott elmondták, ha
továbbiakban is ennyi vegyszeres ételt eszünk, a fehér emberekből
csak 7% marad meg a földön.
KESERŰ ÉTELEKKEL KELL A MÁJAT TISZTÍTANI ÉS INGERELNI AZ ÜRÜLÉSRE AZ EPÉT.
Ilyenek: a pemetefű tea, az ezerjófű tea, a gyermekláncfű leveléből
készült tea, a rukkola saláta /nagy bevásárló központokban lehet
kapni lilás színű saláta/ nagyon keserű, de minden nap a salátánkba
keverjünk bele egy kicsit.
HA MÁR CISZTA VAN A MÁJBAN AKKOR A LEGJOBB a diólevélből készült
tea. 6 hétig kell inni és a leforrázott diólevelet dunsztkötésben
éjszakára a májra kell tenni.
MAGAS KOLESZTERIN:nem jó, mert az érfalakban lerakódik a zsír, normál
értéke 0-5.1, ha már 4 felett van az kifejezetten nem jó érték.
Tyúkhúr teát kell inni, addig, amíg az érték nem lesz jó.
EPEKŐ:minden, este sok retket kell enni, de csak este, mert
napközben szinte mérgezi a szervezetet a retek.
GYOMORÉGÉS:Étkezésnél, minden falatot legalább 60x meg kell rágni,
az íze is ilyenkor jön ki az ételnek. A hurutos gyomorsavat termel
és ettől ég a gyomor, ennek kiváltó oka a gyomorideg. 6 hétig 1
csapott evőkanál orbáncfű 2 dl. forróviz, 10 perc állás után minden
nap meginni.
A savtermelés csökkentésére fehérakácvirág tea.
Lúgosításra fehér árvacsalán tea.
A 6 hetes kezelés után 6 hét pihenő és megint lehet kezdeni elölről.
2 naponta meg kell inni 2 dl. vízben feloldott 1 teáskanál
szódabikarbónás vizet.
Széklet:Sok rostos ételt kell enni. Az alma lereszelve hashajtó, ha
pedig rágjuk, akkor hasfogó. Nagyon jó széklet van a szilvától,
szőlőtől, Igmándi keserűvíztől.
Ha szorulás van, akkor erősségi sorrendben az alábbi teákat lehet
fogyasztani:
Gyujtoványfű-tea,
mezei kotáng virág hígabb széklet
kökényvirág
kutyabengekéreg a legerősebb, vagy a bodza fiatal rügye.
Hasmenés:Nem jó a kamillatea, mert teljesen szétroncsolja a bélbolyhokat.
Diólevél tea fogyasztása 6 hétig.
Vadsóskamag nyersen darálva.

Aranyér:Nagyútifüvet zöld állapotában megmosni, megcsipkedni és
sűrűre elkészíteni, éjjelre rá kell kenni, még ha belül is van az
aranyér, akkor is rá kell kenni. Télen szárított állapotában nem olyan
hatásos, mint nyáron, de ha leforrázzuk az 1 csapott evőkanál
nagyútifüvet, és utána leöntjük róla a vizet 10 perc állás után,
ugyanúgy használhatjuk, mint zöld állapotában.
Izület:pld. Köszvény: erdei málna levél és fekete hamvas szeder
összekeverve, 1-1 csapott evőkanállal 2 dl. forró vízzel leforrázva,
10 perc állás után naponta 2x egy-egy csésze, 2 hét alatt már
eredmény van. A hús evése egy héten 1x ajánlott, még ha nincs is
köszvényünk, akkor is.
Rheuma:réti legyezőfű
Ha a vesénk nem dolgozik rendesen, akkor a méreganyag lerakódik az
izületekben. Vesét működteti, tehát vízhajtó:a bodzavirág tea,
aranyvesszőfű, yírfalevél /még vesekő esetén is hatásos napi 1 csésze
fogyasztása esetén/, tejoltógalaj, csalántea /de csak 6 hétig lehet
inni, majd 6 hét pihenő után újabb 6 hét/.
Lábizzadás, vagy körömgomba, vagy hidegláb:diólevélből készült
teával mosogatni, vagy áztatni a lábat.Lábgomba esetén
pedig:tölgyfakéreg teát kell használni. Éjszakai izzadás elkerülése
végett a zsálya tea a legjobb esténként.
Magas vérnyomás:vagy a vesétől, vagy a szívtől, vagy a koleszterintől van.
Ha a vesétől van /ezt orvos állapítja meg, hogy jó-e a vesénk/,
akkor a vízhajtásnál leírt teákat kell iszogatni naponta 2
csészével.
Ha a szívvel van a gond /orvos/, akkor a galagonya virágos
hajtásából készült tehát kell naponta 2 csészével fogyasztani, a
szívizmokat rugalmasan tartja, a szívritmust, pedig szabályozza.
Baloldali hátsófali szívinfarktus elkerülése végett 2-3 naponta 1-2
csészével kell meginni 160-as vérnyomás felett.
Minden reggel fehérfagyöngyből készült teát kell inni, amit hideg
vízben egész éjjel áztatunk, és reggel meglangyosítjuk, a legjobb
vérnyomáscsökkentő tea.
65 éven túl 1 hónapban 1x vagy 2x cickafark te egy nap két csésze
hirtelen szívhalál elkerülése végett.
Vashiány:szederlevélből készült tea a legjobb.
Immunerősítés: Kakukkfű tea napi egy csésze, vagy a Béres csepp és
C-vitamin /pld. csipkebogyó, amit áztatni kell, a méregzöld színű
paprika, káposztafélék, savanyú káposzta, citrom, citrusféle
gyümölcsök. Megázásos időszakban, pedig naponta inni a bugás
macskamenta teát /én iszom nagyon finom/.
Prosztata: Ha éjjel 2-nél többször kell pisilni, és akadozva jön a
vizelet:1 hónapban 1x kisvirágú füzike tea 2 x 1 csészével. Meg kell
tanulni a prosztata-tornát, ami abból áll, hogy a pisilést meg kell
szakítani többször, és ezzel izmosítják a prosztatájukat a
férfiak.Ha már megnagyobbodott a prosztata, akkor a következő teát
kell inni, amit forrázni kell: PORCSINFŰ, KORPAFŰ, KISVIRÁGÚ FÜZIKE,
ezt össze kell keverni és 1 púpozott evőkanál teát le, kell forrázni
2,5 dl. vízzel, 10 percre lefedjük és állni hagyjuk, naponta 1
csésze.
Klimax:Ösztrogénhiány - cickafark tea, palástfű tea, pásztortáska
tea összekeverve és minden nap 2x 1-1 csésze.
Női szőrösödés:Androgén erősödés van az illető hölgynél, ez a
férfihormon. Korlátlan mennyiségben kell inni a fodormenta teát.
Ciszta, vagy mióma a petefészken:diólevél tea 1/2 l készíteni,
ebből 2 dl. -t meginni és a maradék 3 dl-rel irrigálni, éjszakára,
pedig a megáztatott füvet a hasra tenni és átkötni.
Cukorbetegség esetén a Béta sejt ellustul, és szinte várja az inzulint.
Megelőzésre: szederlevél tea bármennyi, bármikor
vagy: kukoricahéj tea
vagy: fehér babhéj tea 1-1 csésze, de ezt ritkán kell inni
Ha már kialakult a cukorbetegség és 6-7 körül van a cukor, akkor 3-4
hónapos olyan diéta, hogy nagyon kevés szénhidrátot szabad enni.
Sokat kell mozogni. A cukor legfelső határa 6 mmol.
Fekete áfonya teát kell fogyasztani napi 1 litert, mivel ez inzulinpótló.
agydaganat:minden nap egyszerű petróleummal, amit háztartási
boltokban lehet kapni a 2 nyaki ütőeret, kell bekenni és
belemasszírozni napjában többször.
A teák elkészítésének módja minden zacskón rajta van, hogy áztatni,
forrázni, vagy főzni kell-e?
ÉJFÉL ELŐTT KELL 2-3 ÓRA ALVÁS, EZ A LEGFONTOSABB ALVÁSI PERIÓDUSUNK.
DIÓLEVELET VI. hónap közepétől VII. hónap végéig kell begyűjteni és
árnyékos helyen megszárítani, de jobb biztonságos gyógynövényeket
árusító boltokban megvenni.

*************eddig
 

ricsov

Állandó Tag
Állandó Tag
Fűben-fában...meg a pálinkában :)

Viccet félretéve,amikor érzem hogy kezdek megfázni csinálok egy jó teát és dobok bele egy kis italkát :) Az esetek 80%-ban használ :)
 

gval1

Állandó Tag
Állandó Tag
Megfázás

Kislányomnál , az egyszerü problémák esetében szeretek gyógynövényekhez nyúlni.
Legegyszerübbek a hársfatea (köhögés esetén), méz a fájó torokra, eukaliptusz illóolajok használata megkönnyíti a légzést, citrom olaj szuperül fertötleníti a levegöt és a teafaolaj roppant jó lábgombára.
Bár gondolom ezeket már írtátok vagy ismeritek, de nem lehet öket eleget ismételni, hiszen van aki most ismerkedik a gyógynövények adta lehetöségekkel.
(bocsánat,nincs hosszú ö-ü-m.)
Gyógynövények esetében sokan csak a teákra gondolnak, pedig a füszernövények, a gyógynövényes fürdök, a gyógynövényes pakolások mind hazsnálható akár egészségügyi problémák során (például cickafark ülöfürdö nögyógyásazti gondokra) akár szépülni vágyók esetében (kamillatea a szöke hajúaknak, rozmaring a barnáknak...s szépül természetesen a hajszín).

Üdvözlettel, Vali
 

serferi

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Fórumozók! Kérem a segítségeteket:
Mit ajánlotok gége-és hangszálgyulladás ellen? A lándzsás útifű szirup, a Homeovox nem segít.
Köszönöm szépen a segítséget.



Ezüstkolloid

Az ezüstkolloiddal számtalan betegséget lehet gyógyítani. Baktériumölő hatása nagyobb, mint bármely antibiotikumnak.
Mi az ezüstkolloid? Az ezüstkolloid vöröses vagy átlátszó színű folyadék, létrehozásánál ionizált vízbe ezüst részecskéket - úgynevezett kolloidokat - kevernek. Az ezüst kristályos szerkezetű anyag, melyet jellemzően az emberi szervezet csak ilyen apró részecskékre bontva, tehát kolloid formában képes felhasználni.
Baktérium-, vírus- illetve mikrobaölő hatása igen erős: a legtöbb antibiotikum féltucatnyi organizmust pusztít el, az ezüstkolloid azonban képes akár 650-et is.
spacer.gif

Szépülj és légy egészséges! (x)
A NaturMed Hotel Carbona összes kúrájához szorosan kapcsolódnak az ingyenesen igénybe vehető, preventív mozgásformák is. Te tudod, hogy mire is ....... ezek?

Hogyan hat?

A vírusokban, baktériumokban, gombákban és parazitákban különböző enzimek segítik a kórokozók anyagcseréjét. Az ezüstkolloid ezeknek az enzimeknek gátolja az optimális működését, így okozva a kórokozó pusztulását, melyhez nagyjából hat percre van szüksége.
Mire .....

Használható a testfelszínen, külsőleg, belsőleg, gombás fertőzések, ekcéma és számtalan más fertőzés kezelésére.
Egyes kutatók szerint második immunrendszerünket biztosíthatná, ezáltal megvédene a legtöbb kórokozóval szemben. Több amerikai példa szolgál pozitív eredményekkel az AIDS, a herpesz, a gombásodás, a Candida, a szifilisz esetében, sőt bizonyos esetekben a rák leküzdésében is hatásos lehet.
Külsőleg milyen betegségekre használható?


  • Pattanások, ótvar, skarlát
  • Sok esetben a bőrrák kezelésében is nagyon hatékony
  • Szemgyulladás, fülgyulladás, szájfertőzések
  • Égés, fagyás, napégés
  • Szemölcsök, herpesz
Belsőleg milyen betegségekre használható?


Szénanátha, allergia

Tüdőgyulladás, megfázás, influenza
  • Staphylococcusos és streptococcusos fertőzések
  • Légzőszervi, orrüregi megbetegedések
  • Vérpanaszok, leukémia, agyhártyagyulladás
  • Gyomorfekély
  • Lyme-kór, szifilisz
  • Cukorbetegség
  • Több esetben a HIV-vírussal szemben is
  • hatékonynak bizonyult
Reggel és este kell fogyasztani belőle 1-1 evőkanállal, lehetőleg éhgyomorra.
 

serferi

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Fórumozók! Kérem a segítségeteket:
Mit ajánlotok gége-és hangszálgyulladás ellen? A lándzsás útifű szirup, a Homeovox nem segít.
Köszönöm szépen a segítséget.



Ezüstkolloid

Az ezüstkolloiddal számtalan betegséget lehet gyógyítani. Baktériumölő hatása nagyobb, mint bármely antibiotikumnak.
Mi az ezüstkolloid? Az ezüstkolloid vöröses vagy átlátszó színű folyadék, létrehozásánál ionizált vízbe ezüst részecskéket - úgynevezett kolloidokat - kevernek. Az ezüst kristályos szerkezetű anyag, melyet jellemzően az emberi szervezet csak ilyen apró részecskékre bontva, tehát kolloid formában képes felhasználni.
Baktérium-, vírus- illetve mikrobaölő hatása igen erős: a legtöbb antibiotikum féltucatnyi organizmust pusztít el, az ezüstkolloid azonban képes akár 650-et is.
spacer.gif



Hogyan hat?

A vírusokban, baktériumokban, gombákban és parazitákban különböző enzimek segítik a kórokozók anyagcseréjét. Az ezüstkolloid ezeknek az enzimeknek gátolja az optimális működését, így okozva a kórokozó pusztulását, melyhez nagyjából hat percre van szüksége.
Mire ....

Használható a testfelszínen, külsőleg, belsőleg, gombás fertőzések, ekcéma és számtalan más fertőzés kezelésére.
Egyes kutatók szerint második immunrendszerünket biztosíthatná, ezáltal megvédene a legtöbb kórokozóval szemben. Több amerikai példa szolgál pozitív eredményekkel az AIDS, a herpesz, a gombásodás, a Candida, a szifilisz esetében, sőt bizonyos esetekben a rák leküzdésében is hatásos lehet.
Külsőleg milyen betegségekre használható?


  • Pattanások, ótvar, skarlát
  • Sok esetben a bőrrák kezelésében is nagyon hatékony
  • Szemgyulladás, fülgyulladás, szájfertőzések
  • Égés, fagyás, napégés
  • Szemölcsök, herpesz
Belsőleg milyen betegségekre használható?


Szénanátha, allergia

Tüdőgyulladás, megfázás, influenza
  • Staphylococcusos és streptococcusos fertőzések
  • Légzőszervi, orrüregi megbetegedések
  • Vérpanaszok, leukémia, agyhártyagyulladás
  • Gyomorfekély
  • Lyme-kór, szifilisz
  • Cukorbetegség
  • Több esetben a HIV-vírussal szemben is
  • hatékonynak bizonyult
Reggel és este kell fogyasztani belőle 1-1 evőkanállal, lehetőleg éhgyomorra.
 

Mrs Tanár

Állandó Tag
Állandó Tag
ezüstkolloid

Már hallottam róla, de még nem próbáltam. Tudomásom szerint van homeopátiás "bogyó" is belőle.

A teák nagyon hasznosak. Végigbírom az egész tanítási napot. Az antibiotikumtól nem javultam, éppen ellenkezőleg.
 

serferi

Állandó Tag
Állandó Tag
Már hallottam róla, de még nem próbáltam. Tudomásom szerint van homeopátiás "bogyó" is belőle.

A teák nagyon hasznosak. Végigbírom az egész tanítási napot. Az antibiotikumtól nem javultam, éppen ellenkezőleg.

Én kúraszerűen szoktam fogyasztani és csak jót tudok róla mondani.
Igaz, hogy nagyon oda kell figyelni arra hogy melyik cégét vesszük meg, mert egyáltalán nem mindegy, hogy milyen tisztaságú vízből készül.
A legjobb a 2-szer desztillált vízből készült, viszont a tisztított vízből készített kolloid oldatokat nem szabad megvenni.
Gyulladásos panaszokra tényleg nagyon jó.
 
Oldal tetejére