Fűben fában orvosság

Örökmozgó

Állandó Tag
Állandó Tag
Kinek van tapasztalata a cikafarkkal kapcsolatban? A nőknél tudom, hogy milyen csaodálatos hatása van, de mit tesz a férfiakkal?

"Cickafark minden nőnek, a menzesz megindulása után, míg csak él, heti 1 csésze teaként elfogyasztva. Nem csak a májat védi, de rendben tartja a koleszetinszintet is és segíti az epeműködést is.
Nőknek magas koleszterinszintre cickafarkteát javasol, napi 1 csészével, kúraszerűen. (Nyolc hétig napi egy csésze, nyolc hét szünet, majd újra nyolc hét napi egy csésze. Ha helyreállt a koleszterin, elég a heti egy csésze.) A férfiaknak nem a cickafark való, mert növényi ösztrogént tartalmaz, hanem a tyúkhúr."

Részlet Szabó Gyuri bácsi írásaiból!!!;) A fentiek miatt nőknek sem ajánlom ész nélkül,hiszen pl. vannak jó és rosszindulatú daganatok ,amik lehetnek ösztrogén ,ill.hormonérzékenyek.
Természetesen ennek a helyzetnek is vannak szimptómái ,na meg hormonszintmérés ,amivel már egyszerűbb dönteni.
:D
 

magerge

Állandó Tag
Állandó Tag
Én az utóbbi időben kezdtem használni a gyömbért.
A teája nekem pár perc alatt elmulasztja a fejfájásom és megfázásra is kiváló!
Pár szelet meghámozott gyömbért felforralunk fél liter vízben, majd még vagy 15-20 percig főzzük, leszűrjük és mézzel-citrommal isteni!

A másik nekem nagyon bevált csodatea a lapachofa kéreg!
Nem hiába... tudtak ezek az Indiánok...
 

1958

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Íme egy egyszerűen elkészíthető rákellenes recept.
[FONT=&quot]A RÁK ELLENSZERE[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]

Kedves Barátaim! Az alábbi szöveg egy braziliai ismerősöm révén került a birtokomba. Íme:

A Santo Domingoban megjelenő Listin diario a minap arról számolt be, hogy egy brazíliai ferences testvér, bizonyos ”Fray Romano” felfedezte a rák ellenszerét. Egyébként az érdemes férfiú a beléni (Brazília) szeminárium professzora. Amint fény derült szenzációs felfedezésére a sajtó legott megrohamozta a szemináriumot, ahol Romano testvér készségesen elmondta, hogy felfedezésében nincs semmi rendkívüli. Egyszerűen visszatért az ősi, a természetben fellelhető növényekre épülő gyógymódokhoz. Azokhoz, melyeket a legnagyobb gyógyító, maga a teremtő Isten bocsátott mindnyájunk rendelkezésére. Receptjéért, tanácsaiért természetesen nem kér pénzt, ahogyan Jézus sem tette.

A gyógyító szer jótékony hatása már az első héten megmutatkozik, s mivel már eddig is nagyon sok ember egészségét visszaadta, receptjét Romano testvér felrakta a világhálóra is, hogy mindenki számára hozzáférhető legyen.
Íme a recept:

Hozzávalók:
- fél vagy egy kilogramm virágméz
- két nagy, vagy három kisebb levél aloe vera
- három evőkanál konyak, whisky, vagy pálinka

Elkészítés:
Törüljük le a port és törjük le a töviseket az aloe vera levelekről (de nehogy meghámozzuk), majd késsel daraboljuk egészen apróra, aztán a mézet, az apróra vágott levéldarabokat és az italt öntsük egy! mixerbe és addig mixeljük, amíg krémszerű, olajos sűrítménnyé válik. Ezt töltsük egy üvegbe és tegyük a hűtőbe, de akár szobahőmérsékleten is tárolhatjuk.
A barát szerint naponta háromszor egy-egy evőkanálnyit igyunk meg belőle, legalább negyedórával a főétkezések előtt.
Egy kúra tíz napig tart. Utána célszerű orvoshoz fordulni, hogy megbizonyosodjunk arról, valóban csökkent-e a tumor.

A teljes gyógyuláshoz általában négy, egyenként tíznapos kúrára van szükség.

A készítmény egyetlen mellékhatásaként piros foltok jelenhetnek meg a bőrön, de ezek teljesen veszélytelenek.


Bár Romano testvér kifejeze! tten a rák ellen dolgozta ki, a készítmény nemrég egy huszonkilenc éves, sclerosis multiplexben szenvedő apácát is meggyógyított.

Mivel a segítség mindenkinek egyformán jól jön, rákbeteg embertársainknak különösképp, kérlek, ezúttal tedd félre lustaságod, előítéleteid, és titkos másolatként, küldd tovább ezt a levelet, hogy mások is hozzájussanak.

Jó egészséget adjon az Úr!


Fénnyel teli áldott szép napokat kívánok.:Kati
 

serferi

Állandó Tag
Állandó Tag
Csicsóka





csicsoka.bmp


A napraforgók családjába tartozik. Két, két és fél méter magasra is megnő. Több fajtáját különböztetjük meg. Nálunk a fehér gumójú van legjobban elterjedve. Hétköznapi, igénytelen növény, gumója olyan, mint a krumpli.
A csicsóka fő hatóanyaga az inulin növényi rostanyag, amely képessé teszi a szervezetet arra, hogy öngyógyító tevékenységének maximumát érje el. Az inulin folyékony rost, melyet számos növény fruktooligoszacharid-része tartalmaz: gazdag inulinforrás a cikória növény gyökere, melyből pótkávé is készül, vagy a salátaként fogyasztott endívia és az articsóka, de a leggazdagabb inulinforrás eddigi ismereteink szerint az ősi biblikus időktől is ismert csicsóka. Az inulin összetett szénhidrátvegyület, amely azonban eltér az ebbe a kategóriába tartozó keményítőktől, vagyis nem tekinthető cukornak sem, annak ellenére, hogy édes ízű. A nagy eltérést ezektől az adja, hogy sem az ember szájában, sem az emésztőszerveiben nincs olyan enzim, amely képes lenne feloldani vagy megemészteni az inulint. Az inulin vízben oldódó nagyméretű rost, amely a bélben sértetlen marad, s így magához vonzza a jó baktériumokat a táplálkozásra. Miközben az ember számára emészthetetlen marad, kalóriatakarékosság szempontjából kiemelkedő jelentőségű.
Az inulin legnagyobb haszna probiotikus tulajdonságában rejlik, szelektív módon tápanyagul szolgál a hasznos bélbaktériumoknak, főleg a Bifidobacteriumoknak és Acidophilusoknak. A káros bélflóra tagjai számára viszont az inulin a szaporodást és táplálkozást illetően közömbös. A rossz hatású Clostridium perfringens és sok egyéb káros baktérium inkább a finomított cukor bomlástermékein élnek.
A vastagbél sok funkciója mellett a legveszélyesebb toxikus anyagok tárházának számít. Az ember, mire betölti az 50 éves kort, beleiben mintegy 5 kg mérgező hulladékanyagot tárol el. Ezek a toxinok a bélflóra káros átalakítása révén a rossz emésztést (rothadásos), székrekedést, rákos megbetegedést, az immunrendszer működésképtelenségét okozhatják. Szerencsére a rossz irányba változott bélflóra helyreállítására alkalmas inulin használatával ezek a káros hatások is elkerülhetőek.
A kedvező bélflóra táplálásán és fenntartásán kívül az inulinnak egyéb táplálkozás-élettani szerepe is jelentős; előnyösen befolyásolja a bél pH-értékét és a széklet tömegét. A bél pH-értékének csökkenésével több létfontosságú ásványi só oldhatósága is növekedik, s ezáltal javul a szervezet kalcium- és magnéziumellátottsága. Az étrendbe épített inulin megszünteti a székrekedést, növeli a székletürítés gyakoriságát. Ezzel a béltartalom tranzitideje is lerövidül, ami a toxikus bomlástermékek képződését és felszívódásának lehetőségét megakadályozza. Vizsgálatok alapján bizonyossá vált, hogy alacsony vércukorszint esetében az inulin hatására a glukóz felszívódása növekedik, a béltartalom savassá válik, a koleszterinszintet szabályozza, csökkenti a szérum triglicerid szintjét és a vérnyomást.
A Bifodobacteriumok serkentése által csökken a patogén baktériumok élettere, melyek következményeként csökken a májtoxinok, a karcinogének mennyisége, mérséklődik az élelmiszer-intolerancia és immunstimuláns hatás érhető el. A Lactobacillusok többsége és az Acidophilusok is nagy antimikrobiális aktivitású anyagokat tartalmaznak, így többek között acidolint, acidophyllint, acidolphint, laktocidint és bacteriocint. Ezek a baktérium-összetevők csíraellenes és antivirális hatást mutatnak a Campylobacter, Listeria, Staphylococcusok, Candida, valamint a herpesz és influenzavírusok ellen. Külön említést érdemel a Lactobacillus rhamnosus törzs, melynek immunstimuláns hatása a makrofágok fagocitaaktivitásának és az immunglobulinok aktivitásának növekedésén keresztül valósul meg. Ezért ezt a baktériumtörzset tekintik a legfontosabbnak a Lactobacillusok között. Az inulin természetesen ennek a törzsnek is a táplálékot jelenti.
A Központi Élelmiszertudományi Kutatóintézet és az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet kutatói a csicsóka más hatásait is vizsgálni kezdték. Kezdeti eredményeik nagyon bíztatóak: számos betegség megelőzésében is lehet szerepe a csicsóka-lének. Ilyen például a gyermekkori asztma, a különböző szív és érrendszeri megbetegedések, a candidózis, és a cukorbetegség is.
Megkezdődtek a kísérletek az előnyös élettani hatású csicsókalé előállítására is. A magyar kutatók által kifejlesztett technológia legfőbb előnye a ledarált és forró gőzzel feltárt rostanyag szűrésében rejlik. Az ultraszűrés a korábbi technológiákkal ellentétben nem alkalmaz segédanyagokat, tisztán fizikai módszert. Ezzel lehetőség nyílik bio-mínőségű csicsóka-lé előállítására.
A szűrés után nyert tiszta lé sűrítve számos élelmiszer adalékanyagaként használható.
Gyermekkori élelmiszer-allergiák
A gyermekkori élelmiszer-allergiák esetében megállapították, hogy szinte kivétel nélkül a Lactobacillus, az Acidophilus és a Bifidobacteria törzsek lecsökkent számával egyidejű Enterobacteriaceae család túlfejlődése a kiváltó ok. Bélflórát helyreállító beavatkozásként müzlibe vagy dzsúszhoz adagolt inulinnal az élelmiszer-allergia megszüntethető.
Szív- és érrendszeri betegségek
A szív- és érrendszeri betegségek egyik elindítója a magas LDL-koleszterin tartalom. Hatékony koleszterinszint-csökkentő gyógyszerek léteznek, de mellékhatásuk miatt, lehetőség szerint, kerüljük használatát.
Ismeretes, hogy a máj szénhidrátokból zsírsavakat, triglicerideket szintetizál, ha nem jut a szervezet más forrásból a zsiradékhoz. Ennek köszönhető többek között az is, hogy a koleszterinszint, amely egyénenként determinált, zsiradékmentes diéta ellenére is magas lehet. Izolált máj-sejtkultúra használatával kimutatták, hogy az inulin a zsírsav-triglicerid képződését elősegítő enzim aktivitását gátolja. A koleszterinképződés ezen útja, illetve a képződés gátlása a magas szénhidráttartalmú étrend esetére áll fenn. Vagyis tésztafélék, pékáruk, sütemények, üdítőitalok vagy a rizs- és burgonyaételek kedvelőinél kifejezetten vérlipidszint-csökkentő hatása van az inulinnak.
A koleszterin- és trigliceridcsökkentő hatás elérésének egyik hatékony módja szerint 1-2 evőkanál csicsókaport keverjünk 1-1,5 dl narancsdzsúszba, melyet elfogyasztva nem csak az inulin előnyei válnak hasznunkra, hanem egyúttal a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében szerepet játszó esszenciális ásványi anyaghoz, a káliumhoz is hozzájutunk.
Mellrák
A mellrák a posztmenopauza állapotában lévő nőknél népbetegségi szintre emelkedett az utóbbi időben. Talán szerencsénkre ez is egy olyan rosszindulatú betegség, amely ellen a jótékony baktériumok képesek felvenni a versenyt. Klinikai vizsgálatok szerint az étrendbe épített nem emészthető szénhidrát (inulin) gátolta a tumor fejlődését. Az étrendbe építhető inulin fogyasztása rizikómentes, és könnyedén alkalmazható a rákterápiában. A rákellenes hatás a Lactobacillus béta-glucuronidáz enzim gátlásán alapul. Ez a székletben található enzim a szervezet detoxikáló tevékenységét gátolja abban, hogy az ösztrogén egy kevésbé aktív/toxikus formában estriollá alakuljon át. Az ösztrogén toxikus formája ugyanis a mellrák rizikóját növeli. Az inulin a bélflóra normalizálása útján az ösztrogén legtoxikusabb formáját kiiktatja.
Diabétesz
Diabétesz esetében az inulin mint szénhidrát-energiaforrás azért jelentős, mert a vércukorszintet tartós fogyasztás esetén sem emeli. Az inulin metabolizációjához nincs szükség inzulinra, sőt az inzulinfüggőséget is csökkenti, s a vércukorszint beállítását megkönnyíti. Az inzulin mondhatni pufferszerepet tölt be az állandó vércukorszint megtartásában.
A csicsókát mint alapvető inulinforrást ehetjük frissen, nyersen reszelve salátába, süthetünk belőle pogácsát. Levét kipréselve rostos inulinitalként fogyaszthatjuk. A csicsóka viszonylag hamar elveszíti nedvességtartalmát.
Forrás:internet
 

adelusz

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Több ismerősömnek is az a gondja,hogy kevés a szervezetében a vas.
Ajánlottam erdei mézet,diót,vörösbort,sörélesztőt.Még mit lehetne?

Sőt az egyik emberkének akármit adnak vaspótlásra elmegy a testéből a vas.
ha valami jó ötletetek van,akkor légyszi írjátok meg! Köszike!
 

Salacor

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Több ismerősömnek is az a gondja,hogy kevés a szervezetében a vas.
Ajánlottam erdei mézet,diót,vörösbort,sörélesztőt.Még mit lehetne?

Sőt az egyik emberkének akármit adnak vaspótlásra elmegy a testéből a vas.
ha valami jó ötletetek van,akkor légyszi írjátok meg! Köszike!

Vashiány esetére: spenót, petrezselyem. Ezekben van bőven. :)
 

Ksz_msi

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindezek mellett máj, húsok, halak és tojás. Persze mértékkel. Kevés kenyér és péksütemény, sok gyümölcs, gyümölcslé, sötétzöld zöldségek. Egy próbát megér...
 

t79

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindenkinek ajánlom a zöld turmixot ,mert sok jótékony hatása mellett vasat juttat a szervezetbe.
Zöld turmix!
Helyreállítója egészségünknek!

Néhány a sok előnye közül:
A szervezetbe kerülve azonnal a véráramba jut. Javítja a vérképet. Segít a rák megelőzésében.
Vasat juttat a szervezetbe, így enyhíti a vérszegénységet.
Vérképző, így növeli a vörös vértestek számát.
Vérhígító és vértisztító hatású.
Segíti a méregtelenítést és a savak kiürítését.
Lúgosítja, tisztítja a szöveteket és eltávolítja a méreganyagokat a sejtekből - segíti a méregtelenítést.
Erősen lúgosító hatású, ezért optimalizálja a testsúlyt.
Közömbösít számos, élelmiszerrel a testbe juttatott mérget.
Javítja a vérkeringést. Tisztítja és szagtalanítja a beleket, enyhíti a gyomorbántalmakat. Segíti a vese és a máj tisztulását. Jótékonyan hat a menstruációra.
Javítja a vérzékeny betegek állapotát.
Fokozza a tejelválasztást.
Csökkenti a gyulladásos eredetű fájdalmakat, így pl. a torokfájást, májgyulladást és a mandulagyulladást is.
Pusztítja a sebekben elszaporodó baktériumokat.
Gyorsítja a sebek, megnyugtatja és segíti a fekélyek gyógyulását. Helyes irányba tereli a vérnyomás és vércukorszintet. Kiváló száj- és toroköblítő, mivel tisztítja és erősíti a fogínyt és megszűnteti a rossz szájszagot.
Segíti az anyagcserét, enyhíti az aranyér okozta fájdalmat.
Zöld turmixban fogyasztva a belek és a széklet helyreállítása révén az aranyér észrevehetetlenné válhat.
Fokozza a sejtlégzést. Megszünteti a testszagokat
Előmozdítja a hurutos váladék távozását.
Javítja a lábak vérkeringését, így enyhíti a visszeresség okozta panaszokat is. Javítja a látást, helyreállítja a gyomorsavszintet. Előnyös reumás panaszoknál, köszvénynél.
Csökkenti a fáradtságot.
Segíti a felszívódást, így a táplálék hasznosítását is.
Növeli a vitaminok és ásványi anyagok hatását.
Javítja a szervezet oxigén koncentrációját.
Erős antioxidáns, így védi a sejteket, stb.
OPTIMALIZÁLJA a szervezet működését és FENNTARTJA az EGÉSZSÉG
 

margitka58

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Több ismerősömnek is az a gondja,hogy kevés a szervezetében a vas.
Ajánlottam erdei mézet,diót,vörösbort,sörélesztőt.Még mit lehetne?

Sőt az egyik emberkének akármit adnak vaspótlásra elmegy a testéből a vas.
ha valami jó ötletetek van,akkor légyszi írjátok meg! Köszike!
Szia !
Igaz, hogy az alábbi írásban szereplő recept eredetileg csontritkulás ellen szól, de a vas pótlásra is kiváló.
Mellékelem:
Mák csontritkulás ellen
Szlovákiában több évvel ezelőtt egy egész temetőnyi sírt kellett exhumálni, mert áthelyezték azt a falu túlsó oldalára. Mindenki legnagyobb meglepetésére a csontok teljesen ép állapotban voltak, olyannyira, hogy tudományos vizsgálatot indítottak az okok felderítésére. Az eredmény egyszerre volt banális és megdöbbentő. Kiderült, hogy a helyi lakosság rendszeresen, heti 3-5 alkalommal fogyasztott étkezési mákot különböző ételek formájában, mivel épp a máktermesztés volt a falu egyik fő bevételi forrása.

A további tudományos kutatások kiderítették, hogy a mák olajának rendkívül magas foszfor tartalma volt a „felelős” a kalcium hatékony felszívódásáért, és a csontokba beépüléséért.
A kutatások során létrehoztak két, egyenként 20-20 fős csoportot, melynek tagjai előrehaladott csontritkulásban szenvedő nők voltak. Az egyik csoport hagyományos kezelést kapott, míg a másik napi 1-1 mokkáskanálnyi mákolajat szedett. Az eredmény mindenkit meggyőzött! A mákolajjal „kezelt” csoport valamennyi tagjának csontozata normális értéket mutatott már 12-16 hónapos kezelést követően.
Tanácsom tehát: hetente 3-szor fogyasszon mákos ételeket, vagy rendszeresen alkalmazza a gyógynövény szaküzletekben is kapható mákolajat. Vigyázat! Levegővel érintkezve gyorsan avasodik, ezért mihamarabb zárja vissza a kupakot, és tegye hűtőbe! A csontritkulás megelőzésére vagy az állapot javítására ugyancsak kedvező hatású a gyógynövényboltokban kapható medvehagyma alkoholos kivonatának tartós szedése. (Bálint János)
Mák recept csontritkulás ellen

Sok évvel ezelőtt Schirilla Györgyöt és Oláh Andort elhívta egy közös régész ismerősük egy XIX. század eleji csallóközi temető feltárásához.
A kétszáz éves csontvázak egyikénél sem találtak csontritkulásra utaló jeleket.
A két természetgyógyászra várt a feladat, hogy kiderítsék, mi
lehet ennek a magyarázata.
A választ az akkori emberek életmódjában találták meg.
Mézzel édesítettek és nem cukorral. Kevés vörös húst fogyasztottak.
Mangalicát tartottak, melynek a húsa egészséges.
Az emberek sűrűn fogyasztottak mákból készült ételeket, süteményeket.
Schirilla György 58 mákos ételreceptet gyűjtött össze.
Helyi szokás volt, hogy a vendéget mákos kaláccsal, bejglivel kínálták.
A fent említett süteménynek ünneptől-ünnepig ki kellett tartania. Sokat fogyasztottak belőle.
A mák fantasztikus mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat, vitaminokat, melyek az egészségünk fenntartásához nélkülözhetetlenek: kalcium, vas, folsav stb.
Schirilla György természetgyógyász egy maga által összeállított mákból készült receptet ajánlott a csontritkulás megelőzésére.
Egyszerűen elkészíthető és nagyon finom!
25 dkg darált mákhoz, kevés vizet adjunk és annyi mézet, amennyitől kellemes, édes íze lesz.
Forraljuk fel, amíg egyet "puttyan" a sűrítmény. Ne főzzük, mert keserű ízű lesz.
Helyezzük befőttes üvegbe és tegyük a hűtőszekrénybe.
Minden nap egy evőkanállal fogyasszunk belőle, többet szabad, a kevesebb nem olyan hatásos!
Epebetegeknek is ajánlott, keverhetnek hozzá reszelt almát.
Cukorbetegek cukorpótlót használjanak és valamivel több vizet.
Fontos, hogy ne cukorral édesítsék, mert a cukor kivonja a csontból a kalciumot. Jó hatású, ha citromos vizet iszunk utána, mert a C-vitamin megkönnyíti a mákban levő anyagok
felszívódását, beépülését.
A hatását nem máról-holnapra, hanem hosszabb távon fejti ki, ez nem gyógyszer, hanem egészséges táplálék.
Figyeljünk az étrendünkre! Cukor helyett inkább mézet használjunk!
Együnk kevesebb húsfélét. Helyezzük előnybe a baromfi- és a mangalica hús fogyasztását.
Vigyázzunk az egészségünkre, ne fogyasszunk sok szénsavas üdítő italt, mert a bennük levő foszforsav kivonja a csontokból a kalciumot.
Jó egészséget !
Margó
 

margitka58

Állandó Tag
Állandó Tag

Mary70

Állandó Tag
Állandó Tag
Keresem a herbáció magazin számait,aki tudna segíteni nagyon szépen megköszönöm.Esetleg még azt megkérdezném hogy valaki tudna-e nekem egy magyarázatot adni a lányomnak van vagy 3 éve minden évbe valamelyik nagy lábujkája le veti a körmöt ,esetleg mit ajánlotok.Hálás köszönet érte.
 

Nillus

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!

Engem nagyon érdekelne a könyv (Az aromaterápia teljes módszertana). Hogy tudnék hozzájutni?

Előre is köszi,


Nillus
 

mócsing56

Kitiltott (BANned)
Gyomor- és bélbetegségek


A Maria Treben-sorozat jelen könyvecskéje a gyomor-és bélrendszer megbetegedéseivel foglalkozik. Táplálkozásunk komoly kihatással van testi és szellemi teljesítőképességünkre, mindennapi közérzetünkre. A legtöbb emésztőszervi megbetegedés oka a helytelen táplálkozás. Ezek a panaszok nem csak napi közérzetünket zavarják, hanem hosszú távon komolyabb megbetegedéshez is vezetnek. Maria Treben számos hasznos útmutatást, tippet, receptet ad a már kialakult betegségek gyógynövényekkel történő kezelésére, a megelőzésre, valamint az egészséges táplálkozás kialakítására. A betegségek és gyógynövények ismertetésén kívül az olvasók sikeres gyógyeredményekről készült beszámolók alapján is meggyőződhetnek a természet gyógyerejéről. Hangsúlyozzuk ugyanakkor, hogy ezek az információk nem helyettesítik a helyes orvosi diagnózis felállítását.

Kérésem lenne...ez a Maria Treben könyv

Mária Treben-Gyomor és bélbetegségek.pdf‎

nem élö linknek tünik, avagy,én nem tudom letölteni?! Megkérném,akinek megvan,ugyan tegye mán fel az ezoterikaIII-ra.
Elöre is köszönet,
mocsing

PS.: idöközben rájöttem, hogy semmilyen korábbi feltöltés sem él már itt...2011 végétöl visszamenöleg...Lehetne ezen "központilag" segiteni??
 

Nillus

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Serferi!

Te mindig olyan okosakat mondasz és nagyon ügyes vagy. Honnan tanultad?
Az aloe-t illetően még érdekelne, vajon kinő-e a levágott levele újra, vagy csak begyógyul?

Válaszodat előre is köszönöm,


Nillus
 

tiszafa45

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezeket a leiratokat érdemes összegyűjteni és alkalmazni, ha szükséges. Nagyon hasznos információkat kaptam tőltek.
Köszönöm
Üdv.:tiszafa45
 
Oldal tetejére