Facebook belépési probléma (szem. ig. / tel. szám. megerősítés)

pearll témája a 'Dumcsi' fórumban , 2017 Augusztus 18.

 1. pearll

  pearll Állandó Tag

  "FB adatkezelése vonatkozik rá."
  Vicces... Mert a FB egy törvénykönyv? Rám akkor a PEARLL féle adatkezelés vonatkozik, megadod a taj számodat, bankszámlaszámodat, kártyaszámodat, szem ig. számodat? :)
  Vajon milyen szankció sújtja majd a FB-ot, ha megszegi a sajád "adatkezelési szabályzatát" önként és dalolva, vagy hadakozhatsz az igazadért a bíróságon egy sor ügyvédhiénával éveken keresztül? Mert hát az csak egy szabályzat, nem törvény... Elintézik majd egy bocsikával?!

  "milyen anyagi vonzattal is járó kárt tud okozni"

  Ha megtudják a bankszámlaszámodat, simán indíthatnak utalásokat a bankkártyádról. Klónozni a kártyákat (teló, banki) simán lehet, ha megvannak az alapadatok (bár megsúgom, ha elárulod az igazi nevedet és a születési dátumodat 3 telefonhívásból ki tudnám deríteni hogy mennyi az éppen aktuális egyenleged, ugyanis korábban bankban dolgoztam, nem nagy ügy. Még ha már nincs is semmi közöd per pillanat egyetlen egy hazai bankhoz sem, akkor is 20 évre visszamenőleg visszakereshetőek az infók, mikor hol és mit is vásároltál, hol dolgoztál, kitől milyen utalások érkeztek, onnantól kezdve bármilyen bűncselekménybe belekeverhetnek, mert nem lesz alibid, mert előbb fognak hinni egy bank által kinyomtatott részletező számlának, mint neked. Szerinted ha én ezt megtehetem, akkor a FB-nál dolgozó emberek korábbi munkahelyük révén milyen alapadatokhoz férhetnek hozzá? Na ugye, látod? )... de ez meg egy kevésbé drámai megoldás, mint az, ha belekevernek egy bűncselekménybe, pl.: elég ha csak ráutalják a számládra a lopott pénzt 3.50 perckor, és mondjuk hajnali négykor rádtöri az ajtót a TEK XD te meg laposakat pislantasz, hogy mi a bajuk... majd bevonszolnak a yardra, ebből kifolyólag nem tudod elvinni a kissrácokat az iskolába, megjelennek a gyerekfelügyelők (HATÓSÁG), és mivel előzetesbe kerülsz, melóba sem tudsz járni, rövid időn belül elveszted az állásodat. Ha még ki is magyarázod magadat, a munkahelyeden már nem fognak úgy rád nézni, mintha mi sem történt volna, feltéve ha sikerül kimagyarázod magadat mondjuk egy héten belül, és ha azok után nem találnak valamit amiért ki ne rúghatnának... (hülye példa, de gondolj Lagzi LAjcsira, és most feltételezzük hogy ártatlan... fél év kiesés a munkahelyedről szerinted nem okozna neked anyagi kárt?! )

  Még mi lehet?
  - pl.: tudják monitorozni a kártyahasználatodat: mikor, mit, hol veszel. Ebből kifolyólag tudni fogják, ha szokásostól eltérő helyen veszel fel pénzt, hogy pl.: nem vagy otthon, éppen nyaralsz... ki lehet pakkerolni a lakásodat, vagy éppen elrejteni benne egy fegyvert / kábítószert, robbanószert stb,,

  - aztán: kéretlen telefonok. Ha az miatt nem tudsz a munkádra figyelni, akkor rajtad csattan az ostor, vagy ha sok kéretlen telefon miatt nem tudsz a vezetésre koncentrálni, miközben a gyereked a hátsó ülésre van bekötve... nem folytatom. Valaha engem is zaklattak különböző cold call-ingokkal, pedig csak a TO-on adtam meg a telefonszámomat tanulmányi ügyekben, mégis kiszivárgott (vagyis kilóra eladták): Baromi idegesítő, ha napjában 20x hívnak a hülyeségeikkel, és közlik veled hogy rögzítik a beszélgetést. Mégis mi jogon? (hál istennek nekem sikerült őket leállítanom, de nem volt egy egyszerű menet, ezért sem adtam meg a telefonszámomat a fb-nak)

  Ha hiszed, ha nem éppen tegnap este olvastam a fb panaszoldalán (fentebb a linken) egy olyan sztorit, miszerint egy felhasználó megadta a bankszámlaszámát a fb-on, majd megrendelt egy szolgáltatást. Ezt követően a FB letiltotta őt (okáról nem lehet tudni) , de a szolgáltatás hetente megújul, így hetente vonják tőle a pénzt,miközben nem is tudja már hónapok óta használni a fiókját. Letiltani nem tudja, mert nem tud belépni. A bank nem tehet semmit, mert meghatalmazta a szolgáltatót arra hogy x összeget vonjon le tőle hetente y szolgáltatásért cserébe. Megszűntetni a számláját szintén nem tudja ezért. Ez vajon fair? És a FB mit írt erre? Hogy nem hozzájuk tartozik az adott szolgáltatás, ők csak közvetítettek. Jah, hogy akkor kihez? Nos azt meg nem árulhatják el neki. (a közvetítetts zolgáltatást áruló cégnek - ha jól emlékszem valamilyen app volt - más elérhetősége nincs). És ez csak egy, amibe mint írtam tegnap botlottam bele.

  De ne menjünk ennyire előre... Annyi adatot kérnek amennyi pár év múlva össze fog érni...Fogják tudni rólad a tel számodat, cellainfóval belövik majd hogy merre vagy, fogják tudni rólad a TAJ számot, amivel eü kartonokhoz fognak hozzáférni. Ha valamelyik FB nagykutyának szüksége lesz majd egy A pluszos szívre, ami neked is van, szerinted mennyire fognak ellenálni annak, hogy levadásszanak? :)

  Semmi sem drágább ma a világon, mint az infó. Még a platinánál is többet ér.

  De én csak egy kishal vagyok, erről a kérdésről lehet inkább egy alvilági kapcsolatokkal és bűnözői vénával megáldott személyt kéne megkérdezned... :)

  Bár azt igazán sajnálom, hoyg az ilyen problémák önkéntes kitárgyalása nem a felhasználók előtt történik Mo.-on. (a fenti link csak angol). Szerintem ha nem így történne, akkor sokak elgondolkoznának azon hogy eleve kell-e nekik fb profil? ;)
   
 2. JuhJóz

  JuhJóz Állandó Tag

  Hülyén bizony. A hitelkártya adatokkal lehet tényleges anyagi kárt okozni, telefonszámmal nem. Mindenesetre én örülnék neki, ha rábizonyítanám a FB-re, hogy visszaélt a számommal, biztos milliókat fizetne, hogy kussoljak.
  Még mindig nem árultad el, hogyan tudsz a megismert telefonszámomra úgy SMS-t tetszőleges más számról küldeni, hogy annak elolvasása nálam költség legyen?
   
 3. CasaLoma

  CasaLoma Állandó Tag

  Én nem tudok, de ez nem jelenti azt, hogy senki más sem tud!
  Csak ma kb. 5x irányított át az amazon egy másik oldalra, ahol gratuláltak, mint kiválasztott nyertesnek csak 3 primitív kérdésre kell válaszolni és megadni a mobilszámomat, és megkapom az általam kiválasztott okostelefont. Annyi okostelefon a világon nincs, ahányat percenként kisorsolnak!
   
 4. JuhJóz

  JuhJóz Állandó Tag

  A conteoidat felejtsük el és számos tárgyi tévedéseddel sem kell foglalkozni, számos dolgot kevertél.
  Maradjunk a tényeknél.
  a FB. minimum csak egy e-mail címet és egy jelszót követel meg a fióknyitáshoz. Adatparanoia esetén nem adsz meg mást, viszont baj esetén tudomásul veszed, hogy buktad a fiókodat, ha illetéktelenek ehhez a két adathoz hozzáférnek.
  Ha nagyobb biztonságot szeretnél, hogy illetéktelenül ne veszíthesd el a fiókod felügyeleti jogát, akkor megadhatsz még egy másik e-mail címet, és ha felvállalod, hogy SMS-t kapsz az "elárult" telefonszámodra, akkor azt is megadhatod.
  Utóbbi esetben sokkal könnyebb a külső segítség.
  Telefonos zaklatást könnyű megoldani engem már rég nem zaklatnak se gyémánt tőzsdével, sem árubemutatóval, sem eü. felméréssel.
  De Magyarországon még azt az egyszerű trükköt sem merik bevetni az emberek, hogy egy egyszerű mondatot elrebegjenek:
  - Ne haragudjon, amíg a telefonszámát elrejti, semmiről sem tudo tárgyalni.
  És ez vonatkozik a hatóságokra is. ha ő a hívó fél.
  De ugye segítséget kértél és nem vitatkozni szeretnél.
   
 5. JuhJóz

  JuhJóz Állandó Tag

  Ez nem bizonyíték az amazon ellen, csak arra, hogy tele a géped kéretlen reklám progikkal.
  Ha nem tudod pontosan, hogy a telefonszám ismeretében hogyan lehet direkt anyagi kárt okozni, akkor ne állítsd.
  De ha tudsz, áruld el légyszíves, mert akkor kiderítem néhány nem szeretem ember számát.
   
 6. CasaLoma

  CasaLoma Állandó Tag

  Továbbra is azt állítom, hogy a facebook profilhoz nem kötelező telefonszám megadása, simán átléphető. Minden további vitát értelmetlennek látok ezügyben.
   
 7. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A Face megbizhatoan kezeli az adatokat es allitom minden weboldal igy tesz , a bankok a telefonos cegek stb Az o altaluk hirdetett hirdetesek is megbizhatoak.
  A postolok amit feltesznek arra csak a postolonak a hitele van hogy nem spam vagy ilyen lenyulasos nyeremenyjatekok.
  Sokszor nem is tud a postolo rola hogy o maga terjeszti a spamot mert megtetszett neki valami es megosztani kivanja, ezzel terjeszti a spamot vagy ajalgat olyan munkakat ahol se perc alatt milliomos leszel, vagy te nyerted meg a fonyeremenyt....emiatt valoban nem kell megadni se telefont se bankszamlat.

  Penz nem hullik mint a manna az egbol. A telefonok nyeremenynek adhatok jo marketing fogas lehet, hisz nalunk is ingyen adjak a telefont ha leszerzodsz veluk par evet.
  Lehet azt mondjak nem ingyen adjak hanem megnyerted de csak akkor ha veluk kotsz szerzodest lehetoleg ugy hogy a tv a net es a telefont egy csomagba legyen amibe azert ha nem is latod de bekalkulaljak az "ingyen" vagy "megnyert"telefon arat is a leszerzodott idoszakban.
  Ilyen esetben a telefonceg honlapjara kell ramenni es ott a "nagy lehetosegek" telefon ugyekben.

  A facet elleptek a sok reklamozo akinek az a fo ideaja hogy ott csinalja meg a millioit, csak meg kell osztania , egyre tobb emberhez kell eljutatni a sok limonade uzleti lehetosegeket.
  Ez nem a face hibaja o a helyet adja es nem szol bele ki mit akar eladni vagy reklamozni vagy posztolgat..
   
  CasaLoma kedveli ezt.
 8. CasaLoma

  CasaLoma Állandó Tag

  Melitta, ingyenebéd sehol nincs. Ami ingyen hirdetnek, utólag mindig az kerül a legtöbbe.
   
 9. pearll

  pearll Állandó Tag

  Valóban. Naaaa, újabb fejlemény, hallgatva rád: :)

  Vírusellenőrzés eredmény - talált vírusok száma 0. (-3 hajszállal kevesebb)
  Se féreg, se trójai, se vírus.
  3 vírusírtóval lett most átnézve, egyik sem hozott ki semmit.

  Másik gépről megróbáltam mozzillával, chrommal, cromaoiddal, operával és még eggyel aminek nem jut eszembe a neve. Mindeggyiknél ugyanaz az ablak jött fel, amit korábban is belinkeltem tehát még az internetes előzményektől és géptől független a hiba. Sőt usb-s linuxal is ki lett próbálva, ahová nem tud semmi sem beíródni, mert írásvédett eleve.

  Ezek után, lenne-e újabb tipped, ötleted? :)
  (amit én most még megtehetek a fiókom visszaáállítása érdekében? )

  Sajnos az most nem segít rajtam, hogy miért nem állítottam be telószámot korábban...


  Ui.: azért a dolog jó oldala, hogy pl ide a canadára se fb profillal léptem be, így ezt most nem buktam :):D
   
  CasaLoma kedveli ezt.
 10. *Rima

  *Rima Kitiltott (BANned)

  a FB NEM KOTELEZ mobilszam megadasra CSAK javasol es az security tetel
  NEM KELL idiotasagon rugozni oldalakon es nem kell egy lapot lejaratni annak aki tudatlan es keptelen azt kezelni
  osszedett egy virust valoszinu egy jo kis trojat es most ahelyett hogy leszedne HA TUDNA
  itt szenved ket napja
   
  Utoljára módosítva: 2017 Augusztus 19
  CasaLoma kedveli ezt.
 11. JuhJóz

  JuhJóz Állandó Tag

  Nos, akkor a fiókodat elbuktad. És ha nem feledékenységről van szó (100%-ig biztos vagy a belépő cím-jelszó párosban), akkor az adathalász kihasználta a megadott belépést és megváltoztatta. És egy "rendes" vírus simán elbújik, ha a megszokott módon indított gépen megy.
  A másik és normális lehetőség, hogy a FB IP cím alapján észreveszi, hogy nem a megszokott területről lépsz be. Akkor is kéri, hogy "igazold magad", de akkor sem személyes adatokkal. Ha erőlteted a belépést, bizonyos számú próbálkozás után le is tilt. Előbb bizonyos időre,majd végleg.
  De mindezt érthetően és a beállított nyelven a tudomásodra is hozza.
  De a személyes okmányt az FB soha nem kéri.

  Ez is újabb infó. Bárhová is használod belépésre az FB profilodat? Akkor már a fertőzés eredete is megvan....
   
 12. Beka Holt

  Beka Holt Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Mi azt mondtuk neked, másoltam este, a facebook fiókod vírusos, azt a vírust törölni te nem tudod. Ha ragaszkodsz ahhoz a fiókodhoz az már a te dolgod.
   
 13. JuhJóz

  JuhJóz Állandó Tag

  Nem a fiók, a gépe!
   
 14. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Canadahunrol lepett be tolunk nem vitt virust az bizton allitom.
   
  pearll kedveli ezt.
 15. pearll

  pearll Állandó Tag

  Kedves Rima!
  Ne haragudj, de én mikor fikáztalak így itt téged?
  Ki járat le mit? Segítségkéréssel fordultam hozzátok... azzal hogy ki járt így? Te jártál már így?

  Kérlek ne állítsál már olyat, hogy nem tudom kezelni. Nem is ismersz...  "osszedett egy virust valoszinu egy jo kis trojat "
  nem szedtem össze semmit, most futtattam le nem egy hanem 3 vírusírtó és kereső programot, mégis mit szedjek le, ha az nem talált semmit?! :D

  Egyebek mellett kérlek döntsed el látatlanba (és a vírusírtók helyett :D), hogy most vírust vagy trójait szedtem össze, mert a kettő üti egymást ugyebááárrr... ;)
   
 16. *Rima

  *Rima Kitiltott (BANned)

  biztos valami idiotasagra kattintott es lon -lam megtalalta mit keresett
  DE MOST a hulyesegere keres gyogyit
  marpedig egyetlen van es kizarolag
  gondolkodj mielott megnyomod a gombot
  probald hatha sikerul
   
 17. *Rima

  *Rima Kitiltott (BANned)

  az mi ????-- az En koreim NEM ISMERIK ezt a ponygyola nyelvezetet
   
 18. pearll

  pearll Állandó Tag


  Megnyugtatásul: nem a CH-ról léptem be, mert össze sincs kapcsolva, pont ezért, hogy ha az egyik elszáll... ;)


  Kedves Melitta!
  Kérdezhetnék? Alapjáraton (pl.: ch-s oldalt tekintve) ez a beléptetőrendszer hogyan működik? Van a CH és a FB oldal közé beépítve valami biztonsági kapu? Próbálok rájönni hogy hol hibáztam, ha hibáztam...
   
 19. Beka Holt

  Beka Holt Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Bocsánat, akkor én értettem félre! Azt hittem a kérdés az, hogy járt-e már valaki úgy, mint pearll. Én a kérdését elvittem egy másik oldalra, ott azt válaszolták többen is amit este másoltam. Az átvitt kérdésre négyen reagáltak, mindegyikük hasonló problémába ütközött. Egyikük tudta töröltetni a fiókját, a többieknek bejelölt ismerősök segítettek.
  Egyikük gépe sem volt vírusos, és mindegyikük tudja miről beszél amikor vírust keres a gépén!
  A félreértés miatt elnézést kérek, értelmezési zavar volt részemről!
   
  pearll és CasaLoma kedveli ezt.
 20. JuhJóz

  JuhJóz Állandó Tag

  A mai digitális világ is mára már nem is egy, hanem több egymástól elkülönülő szakágakból áll. De itthon nem akarják ezt tudomásul venni.
  Azt értik mára az emberek, hogy aki jogosítványt kap, és még jól is vezet, attól még bármit is tudnia kell/tud is az autójavításról és autószerelőhöz járnak.
  Nekem a csúcs az volt, mikor a trailerrel szerelőhöz vitt merciben nem volt üzemanyag, míg a másik, ha a computer jelez és nem veszik komolyan, később mennyibe tud fájni.
  Én áldásként éltem meg, mikor a skype már nem a lokális gépen, hanem a szerverén kezdte el tárolni a kliens adatait.
  Szóval mikor felhőről, fiók regisztrálásról beszélünk, az mindig távoli szerveren, tőlünk független cég kezelésében van. Ott jól fizetett, és hozzáértők vigyázzák a működést, és a csődöt kockáztatják, ha oda a jó hírük. Ezért hitelrontás a saját hibánkat másra áttolni.
  Melitta is feleslegesen felkapta a vizet, holott nem az ismert, minden szempontból "fülönfogható" oldalakról van szó, mint a canadahun is, hanem azokról a kamuoldalakról, amik nálunk tömegesen felbukkannak, ahol nem(csak) like-olni kell, nem(csak) megosztani nem(csak) csatlakozni kell az olvasáshoz, hanem "beléphetsz" a FB fiókoddal is, na akkor hibás beállítás és az adott oldal rosszindulata esetén már bukható a dolog.
  Az ismerőseid vették a fáradtságot és beállítottak a nem megkövetelt, de beállítható egyéb biztonsági lehetőségekből egyebet. (Megadhatsz 5 FB ismerőst, aki igazolhat, hogy Te vagy, illetve küldenek biztonsági kódot, ha van hová.)
  "Hozzáértő" által telepített, az újabb windows oprendszert futtató klienseken szoktam látni, hogy távoli fiókkal lép be. És kikérdezés után azt sem tudja mi az, nem hogy használná. De panaszkodik (hogy gyalogos netelérés esetén), hogy időnként nagyon lelassul a gépe, máskor meg jó.
  Akinél több az ego a kelleténél, általában az koppan a leghamarabb.
   
  pearll kedveli ezt.

Megosztás