Fahasáb felhasítása - praktikus módon - autó segítségével

Georgina Bojana témája a 'Innen - onnan érdekeségek' fórumban , 2016 Január 10.

 1. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Erdős Norti írása a Vezess.hu oldaláról:cool:
  *
  Gondot okoz a téli tüzelő összehasogatása? Mire több mázsa fával végez, nap végére annyira fáj a dereka, hogy a kosmodisk (ez egy szabadon megvásárolható, gerincet megtámasztó eszköz. - G.B.) sem segít? A hasa és a karja pedig már olyan izmos a fejsze emelgetésétől, hogy semmi szükség otochilire? (Edzőgép: )

  Akkor önnek ez a felni helyére szerelhető "Hasogató 2000" kell!

  Engedje meg, hogy bemutassuk a terméket:  *
  (Arról nem szól a fáma, hogy ez mennyi benzinünkbe/pénzünkbe kerül. De tény, hogy kényelmesebb, mint a farakást, fejszével felhasogatni. Tény, hogy a munkát elnézve, nagy könnyebbség, jó ötletnek vélem).:)
   
  Mcecil és Melitta kedveli ezt.
 2. m-o-n

  m-o-n Állandó Tag

  Én már évek óta kályhakész fát veszek, mert úgy vettem észre, hogy a tüzépnél géppel fát hasogató ember is a könnyebb ellenállás irányába törekszik, és a göcsös, csomós darabokat szépen átdobálja, és azt adják el kicsit olcsóbban annak, aki maga akarja felhasogatni a tüzelőjét. Mikor már minden második darabbal kínlódtam hiába, mert nem tudtam széthasítani, beláttam, hogy jobban járok mind idővel mind idegekkel, ha felhasogatva veszem.
  Ez az ügyes ember is a szép, könnyen hasítható darabokkal tartja a bemutatót, pedig az lenne kunszt, ha mindenfélét szét tudna szedni.
   
 3. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Kedves M-O-N!
  Ez tény. de a módszer elnyerte a tetszésemet. Igaz, arra is gondoltam, hogy az a sok fűrészpor - ami az autót óhatatlanul "beteríti" - az mennyire "használ" a járgánynak:o?
  Ez mindenképpen mérlegelendő lenne az ilyen "kényelmetesebb" megoldás alkalmazásakor.:confused: :(

  G.B.
   
 4. m-o-n

  m-o-n Állandó Tag

  Igen, az ördög a részletekben lakik, és minden "feltaláló" csak az előnyöket hangsúlyozza. Bár nekem úgy tűnik, hogy ennél a módszernél nem lesz fűrészpor, mert nem vágja, hanem szétfeszíti a fát.
   
 5. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Jómagam biztosan félteném az autómat, de tény, hogy praktikus megoldás:hurra:. De csak akkor, ha nem okozunk +költséget, autójavításra.:dr_4:
   
  Istarea kedveli ezt.
 6. musicinmylife

  musicinmylife Állandó Tag

  Én is félteném az autómat,ahogy elnézem a fordulatszámot is változtatni kell az ellenállás függvényében. Szerintem annak éri meg aki egyben autószerelő is mert mindjárt cserélheti az elhasználódott alkatrészeket hasogatás után.:))
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 7. C. Tamás

  C. Tamás Új tag

  Ki nyomja a gázt? :p
   
 8. Balllaton

  Balllaton Kitiltott (BANned)

  ügyes ember
   
 9. csigafi

  csigafi Állandó Tag

  Hát ez klassz. Én azért maradok a baltánál egyenlőre :) Bár a szomszédom nem hasogat évek óta ő szalagfürészel darabolja fel és nem számit görcsöe e vagy sem az a gép vissz mindent ami elé kerül :) 380 as villanymotoral csak a motorban van vagy 2 mázsa :)
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Megosztás