Fejlesztőpedagógusok kincsestára 2013

AndiC témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2013 Január 31.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. Bogicsi

  Bogicsi Állandó Tag

  Szia!
  Tudnád scannelni? Köszönöm!
   
  drnagyma kedveli ezt.
 2. Vásárhelyi Ibolya

  Vásárhelyi Ibolya Állandó Tag

 3. s.m.

  s.m. Állandó Tag

  Sziasztok! Szükségem lenne a Graphic'arts és a Traces á suivre (Maternelle Petite Section) francia kiadványokra. Boér Zsuzsa oldalán olvastam róluk és szeretném alkalmazni.
  http://logopedia.reblog.hu/fuggoleges

  Nagyon örülnék, ha valakinek meglenne és megosztaná.
  Köszönöm
   
  sofiread kedveli ezt.
 4. sofiread

  sofiread Állandó Tag

  Kedves s.m.!
  Sajnos kérésedben nem tudok segíteni, de szerettem volna megköszönni, hogy általa felhívtad a figyelmem erre a fantasztikus oldalra!
   
  s.m. kedveli ezt.
 5. mnbvcxyí

  mnbvcxyí Állandó Tag

  Kedves Kollégák!
  Óvodás HHH-s gyermek egyéni fejlesztéséhez keresek mintát. Tud valaki segíteni?
   
 6. Monocsi72

  Monocsi72 Állandó Tag

  Ez engem is érdekelne! Kinek a kompetenciája az ellátásuk? Tudtok érte vonatkozóan törvényi hivatkozást? Nagyon megköszönöm a válaszokat!
   
  ibolyamate kedveli ezt.
 7. lendvy

  lendvy Állandó Tag

  Szeretném megkérdezni hogy az NSS neurologic soft sings mit jelent? Pszihomotorikus elmaradàst?
   
 8. szi2csi

  szi2csi Állandó Silver Tag

  Óvodás HHH -s gyermek biztosan fejlesztendő? Fejlesztési terv? A hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknél, nem előírás, hogy fejleszteni szükséges őket. Felzárkoztatni inkább, esetleg, de ahoz fejlesztési terv? Képességi elmaradását, vizsgálat alapján megállapítható, és az arra kompetenciával rendelkező szakember elkészíti az irányú fejlesztési tervet, és fejleszti.
   
 9. editkicsi

  editkicsi Állandó Tag

  Nincs teljesen igazad. Amikor az IPR-t bevezették, s bekerült az intézmények életébe a HH, HHH fogalom, akkor minden érintett pedagógusnak fejlesztési tervet kellett (s azt hiszem, ma is kell) ) írnia az óvónőnek, tanítónéninek, osztályfőnököknek, még középiskolásoknak is. Sőt ugyanezt megköveteli még az Útravaló pályázat is a mentoroktól. Ez nem tévesztendő össze az általad is emlegetett szakemberek (gyógypedagógusok) által összeállított fejlesztési tervről. (Bár külsőleg egy kicsit lehet, hogy hasonlít). Tehát én jól értem a feltett kérdést, bár segíteni sajnos ebben nem tudok. Egyébként valóban nem túl szerencsés, hogy mindkét esetben ugyanúgy neveznek meg egymástól független álló dokumentumot, mert ez félreértésekhez vezet.
   
  mnbvcxyí kedveli ezt.
 10. szi2csi

  szi2csi Állandó Silver Tag

  Fejlesztési terv, rendben, viszont annak nagyon személyre szabottnak kell lenni ebben az esetben, azt viszont az adott pedagógus tudja elkészíteni, Ő tudja, hogy például, esetleg a szociális hátrányokon szeretne segíteni. Ha igen akkor milyen minta van? A szavaiddal élve, akkor én nem értelmezem jól a kérdést, és ismét veszek egy példát, hátrányosan halmozott gyermek, azért mert a szülők iskolázottsága, több testvér, szülőknek nincs munkahelyük, nem az ő hibájukból, viszont a gyermek 4-5 tanuló minden tantárgyból, fejlesztés nélkül. Akkor erre milyen fejlesztési tervet lehet készíteni? Az Útravaló pályázat azt hiszem más kategóriába tartozik, mivel ott a cél a tanulmányi eredmény javítása. Amikor hetente egy órában közösen tanulnak. Viszont erre is vannak, sok-sok példa, mert ebben is vannak kitűnő tanulók is, viszont így a pénzel egy kicsit segítve vannak.
  A HH-HHH csak az adott pedagógus képes fejlesztési tervet készíteni, erre nincs minta akkor is azt gondolom.
  Mivel minden fejlesztési terv egyénre szabott, az adott helyzetre, és a pedagógus megfigyelésére épül.
   
 11. editkicsi

  editkicsi Állandó Tag

  Bevallom, én olyat még nem nagyon láttam, hogy HHH-s és kitűnő tanuló, mert sajnos a környezet nem igazán motiválja. Persze, van 1-2 országosan, de mifelénk még nem találkoztam vele. De igazad lehet, Ilyen esetben tehetségfejlesztést kell végezni, vagy versenyekre vinni a gyerkőcöt.
  Abban teljesen igazad van, hogy az egyéni fejlesztési terv minden esetben egyénre szabottnak kell, hogy legyen, függetlenül attól, hogy ki írja, de szerintem aki a kérdést feltette, az arra gondolt, hogy milyen formátumú legyen, meg milyen nagy területek vannak, amit kiemelhet (pl. grafomotorika, nagymozgás, vizuális terület, stb, s azon belül ötleteket szeretett volna.)
   
 12. editkicsi

  editkicsi Állandó Tag

  trikerlady és Ág65 kedveli ezt.
 13. szi2csi

  szi2csi Állandó Silver Tag

  Köszönöm,de nem igazán szeretem azt a szót, hogy igazad van, nem ezért írom le a véleményemet. Köszönöm azért. Nem nagy számba, de vannak HHH-s kitűnő tanulók, akik tovább is tanulnak, és igen azoknál lehet a tehetségfejlesztést végezni, motiválja, hogy kikerüljön abból a környezetből. Nem a családját tagadja meg ezzel. Az általad javasolt fejlesztési terv Standart, többségében részképesség fejlesztésénél használható támpontok, javaslatok. Talán a végén a Szocibilitalitás amit nem annyira használ ilyen megfogalmazással a gyógypedagógus, vagy a fejlesztőpedagógus. A HH és a HHH-nál alkalmazhatónak tűnik. Viszont ahoz nincs kompetenciám így, én is csak véleményt írok.
   
 14. kovács éva

  kovács éva Állandó Tag

  Sziasztok! Tudja - e valaki ez melyik könyvből való? Köszönöm! upload_2016-11-24_20-12-14.png
   
  szentesdalma és asclep kedveli ezt.
 15. mnbvcxyí

  mnbvcxyí Állandó Tag

  Köszönöm, hogy próbáltok segíteni. Engem is az zavar, hogy aki HHH-s gyerek, az nem biztos, hogy fejlesztésre szorul. Inkább érzelmileg és anyagilag van hátrányban. Rosszul gondolom?
   
 16. Szuperkutyi

  Szuperkutyi Állandó Tag

  Vásárhelyi Ibolya kedveli ezt.
 17. szi2csi

  szi2csi Állandó Silver Tag

  Erre határozottan válaszolni, így azt hiszem kívülállónak nem szabad. Inkább a szocializációt nézném meg, hogy fogadja el , hogyan tud beilleszkedni számára nem mindennapi helyzetekbe. Az anyagi helyzetéről ő nem tehet, azt biztosan nem emelném úgy ki, hogy anyagi helyzet. Hogyan tud viselkedni a nem HHH gyerekekkel, az egyke gyerekekkel, mennyire van az osztályba perifériára szorítva, ha igen mi az oka? Csendben azt is megfigyelném, hogy a kollégák körében hova van sorolva, ha van, esetleg skatulyázva van-e?
   
  Piros61 és mnbvcxyí kedveli ezt.
 18. Sziasztok! Keresem Lovász Gabriella SZÓTEKERŐ c könyvét! Előre is köszönöm a segítséget!
   
 19. zabla

  zabla Állandó Tag

  Sziasztok!
  Keresem Jakab Gusztávné: Szövegértés 4. című kiadványát!
  [​IMG]
  Köszi a segítséget!
   
 20. köntörfal

  köntörfal Állandó Tag

  Sziasztok! Keresem a Difer fejlesztő füzeteket! Feltöltést megköszönném nagyon!
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás