Feladványok

huncili

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm Doki :)

Találtam egy régebbi feladványt, úgy tűnik, erre még nem válaszolt senki:
Két fehér cica meglát egy elhagyott kéménycsövet.
Az első az egyik végén, a második a másik végén néz bele, mégsem láttják egymást.
Miért?
Azért, mert nem ugyanakkor látták meg a csövet, és nem egyszerre kukucskáltak bele. ;)
 

doktorur

Állandó Tag
Állandó Tag
A favágó bátyja meghalt, és egymillió (1.000.000) kanadai dollárt hagyott egyetlen öccsére. Bár a pénzt törvényesen kifizették, a favágó mégsem látott belőle egy huncut vasat sem. Hogyan történhetett ez?


doki:cool:
 

Kfagi

Állandó Tag
Állandó Tag
Feleségül vettem egy özvegyasszonyt, akinek volt egy felnőtt lánya. Apám, aki gyakran meglátogatott minket, beleszeretett és elvette a nevelt lányomat. Apám tehát vejem lett, nevelt lányom pedig az anyám. Néhány hónap múltán fiam született, aki apám sógora és egyben az én nagybácsim lett. Apám feleségének is született egy fia. Ezzel egy csapásra lett egy testvérem és egy unokám. A feleségem a nagyanyám, hiszen anyám anyja.

Ki vagyok én?
a saját nagyapám!!!
 

blgabor

Új tag
Két apa és két fia között kell 3 darab egész almát 3 egyenlő részre úgy elosztani, hogy nem szabad elvágni az almákat.
 

Norkika18

Állandó Tag
Állandó Tag
Fogoly vagy, s celládnak két ajtaja van, egy-egy őr áll mindkettő előtt. Az egyik őr mindig hazudik, a másik mindig igazat mond, de te nem tudod, hogy melyik melyik. Az egyik ajtó a kivégzőosztag elé vezet, a biztos halálba, a másik a szabaduláshoz. Csak egy kérdést tehetsz fel, és csak az egyik őrnek. Mit teszel?
 

Málna71

Állandó Tag
Állandó Tag
Elemlámpa

Van egy elemlámpánk, ami csak akkor világít, ha két jó elemet rakunk bele. Van 8 elemünk, amiknek a fele jó. Határozzunk meg 6 elempár kipróbálása után egy jó elempárt!
 

clownpepito

Állandó Tag
Állandó Tag
Thomas felügyelő egy igazán bonyolult ügyet kapott a főnökétől. Azért bízták épp őrá, mert kiderült, hogy ezt a gyilkosságot csak 140-es IQ feletti detektív oldhatja meg.
Az ügyben van egy gyilkos és van egy áldozat, de a nyomozás kezdetének pillanatában egyik személy sem volt ismert, így ez az ügy tényleg próbára tette Thomas felügyelő képességeit.

Nézzük tehát sorjában. Első szereplőnk John, a profi teniszező, akiről annyit sikerült kideríteni, hogy a gyilkosság utáni napon egy nemzetközi tenisztornára utazott, ahol az első mérkőzését fölényesen megnyerte.

Második szereplőnk Jack, aki egy apró, tengeri szigeten nőtt fel. A sziget szinte összes lakója a halászatból él. Jack gyermekkorában gyakran álmodta, hogy vesz magának egy saját halászhajót. Egy évvel a gyilkosság előtt költözött a nagyvárosba, hogy pénzt keressen.

Steve férfimodell, aki önmagát szereti a világon a legjobban. Néhány nappal a gyilkosság előtt felkereste a híres portréfestőt, Billt, s megbízta: fessen róla egy teljes alakos képet.

Bill valóban egy híres festő, aki örömmel vállalta Steve megörökítését. Thomas felügyelőnek kijelentette, hogy már csak egy hét kell és a festmény elkészül.

Utolsó szereplője a történetnek Alex a tengerbiológus. A gyilkosság utáni napon egy -a mélytengeri állatok tanulmányozására indított- expedíció tagjaként az Antarktiszra indult. Jelenleg -vele gyütt még- húsz tudós tartózkodik a Déli-sarkon kialakított kutatóállomáson.

Thomas felügyelőnek -ezen tényeken kívül- még három háttér információra sikerült rábukkannia.
1.A gyilkos egy héttel a gyilkosság előtt eltörte az egyik lábát.
2.Seteve és Alex hat hónappal a gyilkosság előtt ismerkedtek meg egy partin.
3.Alex és a gyilkos gyermekkoruk óta ismerték egymást, hiszen ugyanabban a nagyvárosban nőttek fel, ráadásul egymással szomszédos bérházban nevelkedtek.

Thomas felügyelő gondosan áttanulmányozta az összes információt, s végül kiderítette a gyilkos és annak áldozata személyét. Neked is menni fog?

Ki a gyilkos és ki az áldozat?
 

Csatolások

  • csoport.jpg
    csoport.jpg
    83 KB · Olvasás: 2

zsumir

Állandó Tag
Állandó Tag
Van egy szoba benne 3 kapcsoló: A, B, C.
Be illetve ki lehet kapcsolni őket.
Van egy másik szoba, ahol 3 villanykörte: 1, 2, 3.
Minden kapcsoló egy villanykörtét kapcsol.
Először bemész a kapcsolókhoz, ott kapcsolgathatsz kedvedre, majd átmész a villanykörtékhez, és meg kell mondanod, hogy melyik kapcsoló melyik égőhöz tartozik.
Természetesen nem lehet átlátni egyik szobából a másikba..
Mindig egy kapcsolót kell felkapcsolni, aztán átmenni a másik szobába és ott megnézni, melyik villanykörte melegedett fel.
 
Oldal tetejére