Felfüggesztették a Fidesz tagságát a Néppártban

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Március 20.

Melitta - 2019 Március 20, 19:04
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az Európai Néppárt politikai gyűlése szerdán megszavazta, hogy felfüggesztik a Fidesz tagságát a jobbközép pártcsaládban. Illetve az történt, hogy módosítottak az eredeti javaslaton, és végül arról szavaztak, hogy a Fidesz önként felfüggeszti tagságát a Néppártban, amíg a vele szemben indított vizsgálat tart, és ezzel mindkét fél egyetért.

  Erre utal a szavazatarány is: 190-en szavaztak az indítvány mellett és mindössze hárman ellene.

  Ezzel eldőlt, hogy a magyar kormánypártot egy jó darabig, a vizsgálat végéig biztosan nem zárják az Európai Néppártból.

  A döntést Joseph Daul, a Néppárt francia elnöke jelentette be a Twitteren, e szerint a döntés azonnali, a Fidesz nem vehet részt a pártgyűléseken, nem szavazhat és nem állíthat jelöltet semmilyen pártos posztra.

  A tárgyalás majdnem három órán át tartott. Három opció volt, 13 tagpárt eredetileg a Fidesz kizárását javasolta, a párt vezetése és a Néppárton belül meghatározó német CDU viszont az enyhébb szankció, a felfüggesztés mellett tette le a voksát.

  Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség korábban azt mondta: ha felfüggesztik a Fideszt tagságát, akkor kilépnek a Néppártból, mert ez elfogadhatatlan a párt számára. Ezért volt fontos az az aprónak látszó módosítás a szövegben, hogy a felfüggesztés helyett a Fidesz maga függeszti fel a tagságát, amit mindkét fél elfogad. Így a magyar kormány kommunikálhatja azt, hogy kompromisszum született, és Gulyást se vádolhatják azzal, hogy órákkal a döntés előtt hazudott volna.

  Kerner Zsolt

  upload_2019-3-20_14-4-41.jpeg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Március 20.

  1. setni
   setni
   A szlovénok éppúgy léptek volna ki ahogy most a fidesz.....:D
   varázsdoboz és prominor kedveli ezt.
  2. 139
   139
   Értem én, tehát a FIDESZ kizárását követelő EPP -n belüli pártok a szélső jobboldaliak. Tényleg, most, hogy a FIDESZ marad, ezek elhúzzák a csíkot ahogy ígérték?
   udvarfy kedveli ezt.
  3. setni
   setni
   Itt csak orbán számít eltudnád képzelni hogy lemondjon?? Egész életét erre a pártra tette fel.
   CasaLoma és prominor kedveli ezt.
  4. setni
   setni
   Azért nyugaton a pártoknak multja van. Itt még a pártok eléggé függenek a vezető személyétől.
   Nézd meg a fideszt az nem innen indult...liberális eszmékkkel a zászlóján kezdett majd rájött hogy magyarországon ezzel nem sokra lehet menni.
   udvarfy kedveli ezt.
  5. 139
   139
   a politikában a népszerűség számít. Nem tudok olyan pártról amelyik nem a választók kegyeiért küzdene.... a FIDESZ követi a választók igényeit.
   sanctieri kedveli ezt.
  6. Ernoe
   Ernoe
   Az Europai Néppártnak, már régen teljesen kikellet volna zárnia a Fideszt.
   -
   "Orbán Viktor miniszterelnök politikája, amely kizárja az embereket, megkülönbözteti a kisebbségeket, önkényesen beavatkozik az igazságszolgáltatásba és korlátozza a véleménynyilvánítás szabadságát, már régóta összeegyeztethetetlen az európai EPP alapértékeivel."
   -
   Gyakran hallani a nacionalistáktól, hogy a "szabadságvágy" miatt van averziójuk az EU-val szemben.
   Olyan sokáig elvoltak nyomva, az Osztrákok, az Oroszok... által most végre szabadok akarnak lenni.
   -
   Ezt nehezen tudom követni, már csak azért is mert én egészen másképp gondolkodom holott ugyan arra a múltra kell támaszkodnom. Magyarország már a második generáció óta egy szabad ország.
   -
   Az ember sok mindent örököl de szerencsére történelmi részleteket nem.
   Ha tévednék akkor felmerül a kérdés minek van történelem tanítás az iskolában. :)
   -
   Érdekes, hogy azok az emberek, akik a saját diagnózisuk szerint, a legjobban szenvednek az őseik jobbágy múltja alatt az elsők akik az elnyomó hatalom szimbólumait (korona, kereszt...) preferálják és maguk bújnak a döbrögi szerepbe.
   -
   varázsdoboz kedveli ezt.
  7. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Ezt nem hiszem el..már nincs több kérdésem. Világos, miért tart ott az ország ahol, miért és meddig a Fidesz ahol:(
   Ernoe kedveli ezt.
  8. setni
   setni
   Természetesen igazad van hisz mindent meglehet magyarázni.
   Ja igen...és nem a fidesz követi a választói igényeket hanem Ő teremti meg azokat.
   Ernoe, tornando, sorcier és 1 másik tag kedveli ezt.
  9. setni
   setni
   Valahogy meg kell magyarázni a felfüggesztést.....legjobb ha nem is beszélünk róla...
   Gagamail, Ernoe, CasaLoma és 1 másik tag kedveli ezt.
  10. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Várjál, még túl friss a hír...várják a reakciókat s közben ha netán kellemetlen lesz - vagy nehezebben kezelhető a fanatikus hívők előtt a felhang- előveszik a nagytiszteletű " öregurat", hogy Ő a hibás, a háttérben Ő áll...;)
   Ernoe és setni kedveli ezt.
  11. prominor
   prominor
   Te ugye szándékosan nem érted?...
   Semmi különbség nincs az EPP-ben tömörülő pártok elvei között, csak a gyakorlat válik szét. S a Fidesz az egyetlen amelyik állampárt, tehát diktatúrát "üzemeltet" a népre hivatkozva, ami ugye ez ideig a baloldalinak nevezett diktatúráknak volt a sajátja... Már többször elgondolkoztam, hogy a nyelvtudás hiánya is oka lehet Magyarországon a magát jobb oldalinak, jobbiknak nevező pártok kommunikációs sikereinek... Pedig nem van a jó oldal, a jobb oldal..
   és a másik.. Na meg az értelmezési problémák.. Közepe csak a körnek van... Az értékek mindig az érdekek mentén válnak szét....
   S, hogy jelen esetnél maradjunk Magyarország érdeke, hogy hiteles tájékoztatás legyen az országban, hogy minden polgár rendelkezzen tényszerű ismerettel, hogy ennek birtokában dönthessen melyik utat képviselőket támogasson.
   A hatalom elszámoltatható legyen, visszahívhatóak legyenek a képviselők. Na és arról is kellene beszélni a KDNP-t nem függesztették fel .. hogyan is lesz ezután a képviselet...
  12. fschch
   fschch
   Várjuk ki a végét. Lehet, hogy OVi csatát vesztett, de ezzel esetleg megnyerte a háborút. A májusi EP válsztások után még az is elképzelhető, hogy teljesen más összetétele lesz az EPP-nek, akár "erre", akár "arra". Május végén / június elején majd lehet örömködni vagy szomorkodni...
   MissAngela, udvarfy, setni és 1 másik tag kedveli ezt.
  13. udvarfy
   udvarfy

   Ne nevettesd ki magad ezzel a baloldali hatalomátvétellel..
   Az EPP azonos értékeket (is) valló pártok szövetsége.. A Fidesz jelenlegi politikája a szélső baloldali..[/QUOTE]
   Prominor ,
   mik azok az azonos értékek ?? A frankoista államvezetés ? Vagy az Orbán , esetleg az adócsaló Luxleakes Junker féle ?? Ha nemlenne annyira szomorú akkor :rohog:igy fentrengenék a röhögéstöl !:( Most akkor mond ezzek után melyik az a "párt" vagyis inkább gyülekezet mert csöcseléket nem akarok rájuk mondani , mely ezt a mai Europát TISZTESÉGESEN vezetni tudná ???
   Bocsánat , a másik fele az idézetnek lemaradt valahogy , de a lényeg akkor is megmaradt , mi is lenne a "közös érdek"??
   Utoljára módosítva: 2019 Március 21
   johannsebastian kedveli ezt.
  14. Kissné Székely Judit
   Kissné Székely Judit
   Ezt már mindenki tudta. Erre ment ki a játék. Sokkal többet nyernek, ha majd az Európai Parlamentben átülnek majd valamilyen bevándorlásellenes frakcióhoz, ahol ugye esetleg meghatározó szerepet is ki tudnak csikarni. A tálalás egyszerű. Megvédtük a magyar határokat címszó, ami eddig is működött. Sokáig is fog, mivel alapvető emberi szükségletre alapoz, ez pedig a biztonság, s a kampányát ennek megfelelően a félelemre építette. Félni, meg ugye senki sem szeret.
   Baalcain és setni kedveli ezt.
  15. prominor
   prominor
   Nincs mire várni, hisz teljesen egyértelmű az eredmény már most.. Az előbb írtam van a közép, s attól távolodva egyre kevesebben vannak . Ha változik is az EP összetétele, arányaiban semmiképen nem fog jelentősen, hisz az azt működtető nemzetközi tőke érdeke a stabilitás, a középtől csak az érdekek diktálta minimális eltérés.. Magyarország érdeke pedig az, hogy az EP legerősebb frakciójának legyen tagja... S ezt kell kikényszeríteni a mindenkori kormánytól... Jelenleg vitathatatlanul, s ez a választások után is úgy lesz, az EPP frakciója lesz a legerősebb az EP-ben.
   S az is nyilvánvaló, hogy a németek adják a legtöbb unios vezetőt, attól függetlenül miként alakul a Brexit.. Sőt ha az angolok addig nem fognak tudni kilépni , akkor a franciák még inkább háttérbe szorulnak, különösen , hogy nem Merkel fogja fújni a passzát szelet..
   varázsdoboz kedveli ezt.
  16. 139
   139
   Na... ez érdekes vélemény. Eddig ugy tudtam, hogy a párt képviseli a választói érdekeit. Elvégre ezért van ennyi párt, mert ennyi féle igény van rájuk.
   MissAngela kedveli ezt.
  17. prominor
   prominor
   Prominor ,
   mik azok az azonos értékek ?? A frankoista államvezetés ? Vagy az Orbán , esetleg az adócsaló Luxleakes Junker féle ?? Ha nemlenne annyira szomorú akkor :rohog:igy fentrengenék a röhögéstöl !:( Most akkor mond ezzek után melyik az a "párt" vagyis inkább gyülekezet mert csöcseléket nem akarok rájuk mondani , mely ezt a mai Europát TISZTESÉGESEN vezetni tudná ???
   Bocsánat , a másik fele az idézetnek lemaradt valahogy , de a lényeg akkor is megmaradt , mi is lenne a "közös érdek"??[/QUOTE]   Ez ugye a képviseleti demokráciának a buktatója..
   Tévedés ugyanis azt hinni, hogy a választók küldik a képviselőket a parlamentbe.. Először is akik a pénzt paripát fegyvert adják, azok kijelölik, kiket kell majd megválasztani, majd alá adják a lovat, kezébe adják a fegyvereket, s megszabják a csata feltételeit is, s ők mondják meg ki az ellenség. S ők tudósítanak a végeredményről, hogy aktuális maradjak ők adják a szoftvert a játékhoz..
   De Barátom azt hiszem ezt Te is tudod...
   varázsdoboz és udvarfy kedveli ezt.
  18. 139
   139
   a kormány csupán más hibáiból okul, más kárán tanul. A félelemmel kapcsolatban tanulmányozd a franciák esetét, hova vezet a félelem... a rendkívüli állapot bevezetéséhez. Meg lehet nézni ez mit jelent, hány merényletet hiúsítottak meg a hatóságok, a rendőrség bírói engedély nélkül házi őrizetben tarthat bárkit, házkutatásokat tarthatnak, betilthatnak rendezvényeket, bárkit bárhol igazoltathanakt, átkutathatnak csomagokat, gépkocsikat és bezárathatnak intézményeket, szerintem ez a félelem.
  19. setni
   setni
   Ügyes...:D
   prominor kedveli ezt.
  20. tornando
   tornando
   És győztünk
   A padló felmosva
   Utoljára módosítva: 2019 Március 21
   Gagamail, Melitta és prominor kedveli ezt.

Megosztás