Hírek Felfüggesztették a kajakedzőt, aki Kozák Danuta szerint zaklatta és sértegette, miközben ő majdnem meztelenül feküdt egy gyúrópadon

A hatszoros olimpiai, tizenötszörös világ- és tizenhétszeres Európa-bajnok kajakozó közölte: a "munkavégzésre teljesen alkalmatlan állapotban tevékenykedő edzővel" nem dolgozik együtt. Csipes Ferencet felfüggesztette a kajak-kenu szövetség és sportfegyelmit indítottak ellene.


Kozák Danuta hatszoros olimpiai, tizenötszörös világ- és tizenhétszeres Európa-bajnok kajakozó egy csütörtök reggeli Facebook-posztban verbális molesztálással vádolta meg Csipes Ferenc kajakedzőt.
A világklasszis kajakos részletesen írt arról, hogy egyik alkalommal szinte meztelenül feküdt a gyúrópadon, amikor bejött egy edző és verbálisan molesztálni és sértegetni kezdte. Elmondása szerint Csipes Ferenc „kb. 3 hete bomlasztja és idegeli a tájékoztatót megnyert csapathajók versenyzőit, beleértve a sajátjait és a saját lányát is.”

Majd kijelentette: „A Magyar Kajak-Kenu szövetség, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Budapesti Honvéd SE évtizedes és a Hadügyminisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának jelenlegi asszisztálásával, munkavégzésre teljesen alkalmatlan állapotban tevékenykedő edzővel a mai naptól semmilyen formában nem áll módomban érintkezni. Illetve kérem a fent említett illetékes intézmények felelősségének kivizsgálását.”

Mióta Kozák Danuta közzétette írását, Csipest felfüggesztette a kajak-kenu szövetség és sportfegyelmit indítottak ellene. Közölték: megdöbbenve olvasták Kozák posztját, szerintük az olimpiai bajnok súlyos vádakat fogalmazott meg, amelyek indokolják az eset azonnali alapos kivizsgálását”, azt írták, az eljárás lezárásáig ideiglenesen felfüggesztik Csipes Ferencet az edzői tevékenység alól.

Közösen reagált ugyanerre a nap folyamán a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága és a Magyar Olimpiai Bizottság. „A Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága és a Magyar Olimpiai Bizottság Kozák Danuta közösségi média bejegyzéséből értesült az esetről, amelyet megdöbbenéssel fogadtunk, ugyanis az érintett sportoló korábban ebben az ügyben sem személyesen, sem más módon nem fordult panasszal a Sportért Felelős Államtitkársághoz, illetve a Magyar Olimpiai Bizottsághoz” – írták az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

„A magyar sportirányítás és a MOB is elítéli a megfélemlítésnek minden formáját. Mindkét szervezet eltökélt, hogy a sportban és a sportért dolgozók számára egyaránt biztonságos körülményeket kell teremteni. A felek részéről az ajtók mindenki előtt nyitva állnak, aki bármilyen ügyben segítséget kér, vagy panaszt kíván tenni” – tették hozzá.

1716493710601.jpeg
 
A sport és főleg a profi, verseny sportok sajnos ilyenek elmennek a törvényesség és tisztelet határain túlra mert az hogy sok élsportolónk nem beszél hasonló dolgokról az nem azt jelenti hogy nem volt ilyen tapasztalata...
(általános iskola női öltöző a sikeres edző nyugodtan bemehet oda is...sokaknak nem tetszik de, sikeres ....)
 
Mint hír, szerintem ez ennyi. Elmondta, ...jól tette, senki nem vonja kétségbe, az edzőt felfüggesztették, kivizsgálják. ...a többi nem is nagyon érdekel.
 
Ugyan mi lehet a gond a mai ferfiaknal? vagy a novedelem olyan gyenge senki nem tart attol hogy tul nagy baja vagy buntetese lesz ha nem tud uralkodni osztonein?
Szinte hetente de lehet naponta is elofordulnak ilyen szornyusegek es csak egyreszuk kerul a media vilagaba,. A sportolok is uszoknak a tornaszoknal a a masszornel a papoknal a neveloknel es meg lehetne a sort folytatni.
Van aki ki tud mosakodni az ilyen ugyekbol pl Balogh puspok ismerosei baratai, Bojte ayta , egy egy rendezo , Kis ur az uszono ugye a kegyelmi ugy.
Nem kene mar hozni valami torvenyt azon ferfiak reszere akik minden hatart tul lepnek.?
Kaleta Szajar Borkai fidesznel pattog a labda nekik kell kirostalni az ilyen tagaikat.
 
A sport és főleg a profi, verseny sportok sajnos ilyenek elmennek a törvényesség és tisztelet határain túlra
Nagyon sok helyzet az élsportban a túl nagy elvárások miatti idegfeszültség miatt van.
Mind az edző mind a sportolóval a túlterheltség az idegrendszeri elhasználódás átbillenti őket tűrő és kezelőképességeik határain túlra.
És egy idő után valamelyiket le kell váltani alkalmatlanná válás miatt
És egymással összeférni nem képesség miatt.
Az alkoholizmus vádat talán könnyebb igazolni, rendszertelen tesztekkel.
Ha pedig egymással nem tudnak dolgozni.Válasszon másik edzőt.
Piás állapotban ha önfegyelmét vesztette az baj
De bepanaszolni be lehet és kivizsgálni ki kell.
Ha nem egyeznek másik edzőt kell választani.
Ha Csipesről bebizonyosodik edzőnek már alkalmatlan végleg leváltják mint edzőt.

(de miért facebook nincs panaszkezelés talán?) A facebook bejegyzés:
Fekszel a padon, gyakorlatilag meztelen vagy, próbálsz ellazulni, miközben gyúrnak. Valamikor bejön egy edző erősen befolyásolt állapotban.Megnyugtatok mindenkit, nincs itt semmi látnivaló: ebben a sportágban ez "normális".
Elkezd verbálisan molesztálni és sértegetni a legkülönfélébb módokon. Magát valószínűleg viccesnek találhatja, de igazából pont olyan, mint egy aluljáróban egy sokadik lepukkant, suttyó alkesz. Persze, ott lépsz két nagyot és soha többet nem látod. Szeretnék lépni én is két nagyot, de kb. meztelenül fekszem a gyúrópadon. Nagyjából a fejemet sem tudom felemelni, mert az erre kialakított mélyedésben van. Lehajtott fejjel, védekezésképtelen pózban kell eltűrnöm a megaláztatásokat. Szerencsére ebben jó vagyok, a sportban megtanulsz kussolni is. Megtanítanak.
Csipes Ferenc kb 3 hete bomlasztja és idegeli a tájékoztatót megnyert csapathajók versenyzőit,

Részvétem de 3 hete ez történik akkor ott nem csak alkoholizmus baj van ott valami csapat kiválogatottsági nem tetszés is lehet
.3 hete
Ki tudja mi van a felszín alatt a válogatásból kit hagyhattak ki? az edzőt azért akadt ki piálásig.
Talán mellőzték a kiválogatásnál?és ekkor már sportpolitikai eredetű botrány van.

A sajnálom Danuta, Hosszú Katinka is beavatkozott élsporti politikai ügyekbe még 2023 ban is
Volt mikor éppen edzőt védett kit pedofíliával vádoltak:

Megdöbbentő eset, amely az elmúlt hetek történései, botránya után még inkább felkavaró... Azért váltak meg egy évtizedek óta elismert úszóedzőtől a Bajai Spartacusnál, mert olyan üzenetet küldött egy fiatal lánynak, amelyet egyesülete szerint nem kellett volna. Az ügy középpontjában a sportág egy nagyágyúja, Pass Ferenc szerepel, aki a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka nevelőedzője volt. Annak ellenére egy pillanat alatt megváltak tőle, hogy 33 esztendeje dolgozott a klubért.
– Egy félreértett üzenet miatt kerültem ilyen helyzetbe. Tény, ha valaki akarja, félre értheti a messengeren küldött mondatokat, de semmi ilyen szándékom nem volt, semmilyen hátsó szándék nem vezérelt. Semmi bűnöset nem tettem – fakadt ki a Blikknek a tréner.
– Az egyesületem ennek ellenére rögtön felmondott. Harminchárom éve dolgoztam itt, soha semmilyen konfliktusom nem volt sem gyerekkel, sem szülővel, legfeljebb szakmai vitám.
„Szomorúan olvasom mint édesanya és gyermekvédelmi nagykövet az otthoni híreket. Sajnos sok ehhez hasonló szituációról hallhattunk az úszás történelmében. Megdöbbentő, hogy a mai napig ilyesmi szóba kerül, ráadásul egy MÚSZ elnökségi tagról. Véleményem szerint a magyar úszósportot alapjaiban kellene megreformálni, hogy semmi ilyen jellegű probléma gyanúja még csak fel se merülhessen. A mindenkori sportért felelős államtitkár és a mindenkori MÚSZ elnökének lenne a feladata, hogy eltávolítsanak bárkit az uszodából, akinek valaha bármi köze volt pedofíliához és gyermek abúzióhoz.
Talán Danutának se Facebookon kellett volna igazságot keresni Ha meg nagypolitikai kavarás van és bemárt egy edzőt úgy jár felhasználták.És mindenki áldozat
 
Utoljára módosítva:
(általános iskola női öltöző a sikeres edző nyugodtan bemehet oda is...sokaknak nem tetszik de, sikeres ....)
Ezt érdemes lenne komolyan letisztázni az edző, a gyerekek és a szülök, illetve a vezetés közt. Itt (kis falu) a hasonló dolog taccsra vágta a iskolán kívüli komolyabb teremsportot. Az edző, aki amúgy a tornatanár volt "bement" a lányok öltözőjébe. Ezt két szülő kifogásolta, előbb csak morogtak, majd az igazgatónak is szóltak. Aki persze (nehogy a tantestületben gond legyen, meg amúgy is Tamás bácsi elismert stb.) nem szólt Tamásnak. Nyilván a pár szülő abban a hitben, hogy ezt letisztázták a pedagógusok, erősen kiakadt, hogy semmi nem változott. Volt kisebb üvöltözés és nem kicsi mocskolódás. A következő tanévben már nem itt tanított. Az új testnevelő meg pontosan megtartja a kötelező tornaórákat és azután megy haza.

A háttér és a botrányos részletek, de csak erős idegzetűeknek. Tamás valóban bement a csajokhoz és a fiúkhoz is az öltözőbe. Ez tény, én is tanúsítom. Ami történt: ott tartott megbeszélést és sokszor traccspartit a gyerekeknek, a gyerekek meg szerették, mert normálisan meg tudtak vele beszélni mindent. Nem vetkőzés, tusolás és átöltözés közben, hanem pont úgy tréning ruhában, mint a teremben. Miből tudom? Utánuk béreltem a termet, és az öltöző ajtaja nyitva szokott lenni, ha nem öltözködtek benne. Pár gyereket én is edzek, sokszor hozta el Tamás futni a csoportját, vagy úszni, erőnlétire stb. Pontosan láttam, hogy mennyire szeretik.

Talán jobb lett volna amikor gondja volt pár szülőnek, akkor nyugisan megbeszélni? Esetleg Tamás nem megy be, hanem a folyosón tartja meg a konzíliumot... vagy a szülő megtudja, hogy valóban nem kukkolni ment, hanem eligazítani... vagy esetleg megkérdezik a gyerekeket, hogy mi az ami ott volt? Pár őszinte mondatváltás normalizálhat sok olyan helyzetet, amiből később gond lehet. Ha meg nincs meg a bizalom a szülő, a gyerek és az edző közt, hogy ezt megbeszéljék, akkor nem feltétlen jó a gyereknek, hogy oda jár. Nagyon kínos és felkavaró lehet egy tininek, ha egy felnőtt esetleg olyan helyzetben látja, amiben nem szeretné, hogy lássák. Ezt észre kellene venni annak aki ezzel a korosztállyal dolgozik. Aki pedig nem érzékeny erre, nem veszi észre, vagy ami sokkal rosszabb, hogy nem törődik vele, annak nem kellene gyerekekkel dolgoznia.

Bocs, hogy hosszú voltam. De a sportnak az örömről kellene szólni, arról, hogy jól érezzük magunkat és ha ebbe már ilyen kellemetlenségek belekerülnek, akkor az már elveszi az örömet.
 
Ami történt: ott tartott megbeszélést
Amit kihagytál mert nem párhozamot hoztál És a párhuzamok nem azonosak sokat bemutatnak a jelenségből de nem világítja meg a konkrét esetet.
Kihagytad hogy egy tanítvány bepanaszolta az edzőt?
A Danuta ügynél bepanaszolás volt hogy miket mondott és milyen állapotban
Na erről nincs semmi amit tudnánk.
Ez egy panasz volt (kijelentés).
Amit nem csináltak meg Danuta esetnél az a megbeszélés.(a példádhoz képest)
Rohant a facebookra inkább.
A színháznál is vannak primadonnák és primadonna allűrök
A megbeszélés helyett
 
Utoljára módosítva:
Kihagytad hogy egy tanítvány bepanaszolta az edzőt?
A Danuta ügynél bepanaszolás volt hogy miket mondott és milyen állapotban
Az általam leírt esetben a pár szülő gondolta túl a dolgokat.
Amit kiemelnék: én nem a cikkben tárgyalt esettel hoztam párhuzamos esetet, hanem setni által leírt általános iskola, edző bemegy a női öltözőbe témában. Verseny sportos esetekkel kapcsolatban nem szívesen mondanék semmit, régebben kicsit kívülről volt rálátásom egypár esetre...
 
Amit kiemelnék: én nem a cikkben tárgyalt esettel hoztam párhuzamos esetet, hanem setni által leírt általános iskola, edző bemegy a női öltözőbe témában.
Igen értem de az Ő estének pedig szintén nincs köze a Danuta és edzője esetéhez
Számomra a Danuta panaszának tartalma sem látszik, épp csak panasz
Olyan állítások hangzanak el benne amiket egy ember mond és érthetetlenen miért a facebookra vitte
Kicsit emlékeztet minden bevádolásra amik kijelentések
A valóságnak nem voltam fültanúja De ott volt a gyúró
Róla nincs szó
És azt se értem 3 hete zajlik és nem beszélte meg senkivel.
3 hete akkor kezdődött amikor valakik valami alapján összeválogatták a csapatot.
Akkor kezdődött a feszült állapot.
Ki maradt ki a döntésből és ki húzta fel az orrát?
Itt is látni kellene az igazhoz valamit
De mindjárt Kaletáznak és Balog püspököztek
 
Szerintem maga az edzés igencsak bonyolult dolog, nem csak fizikailag, hanem fejben is fejleszteni kell és feszegetni a határokat. Nagyon nehéz eldönteni mi a jó és mi a rossz módszer, nagyon más ez ma már amikor szinte patikamérlegen adagolnak vitaminokat, hogy fizikailag a topon legyen valaki, a pszichikai rész meg más tészta, sokkal nehezebb egy edzőt, sőt nem is egy edzőt hanem egy egész csapatot összerakni aki a top versenyzőket a csúcsra pörgeti. Kívülre nézve Hosszú Katinka jeges vizes és egyéb edzése embertelen.
Továbbá maga a sport sok esetben a győzelemről szól, hogy ehhez mi kell azt az edző tudja elméletben, a gyakorlat meg az, hogy pl. a magyar fociedzők döntő többsége alkalmatlan, hiába öl bele a kormány rengeteg pénz a rengeteg fociakadémiába, ha az edzők nem elég felkészültek a mai követelményeknek, anno Dárdaiék kidolgoztak egy programot, de félresöpörték mert a sok urambátyám kollégát ki kellett volna tenni, vagy valóban el kellett volna kezdeni dolgozni.
 
Tudtam én hogy valaki felfújta face oldalára tett túl nyafis kissé még túlfáradt állapotban
tett bejegyzését
Azt is megírtam eszesek bélák
Lehet hogy épp válogatással volt a baj
És a Danuta egyéb sérelmét posztolta ki a Facebookra.
Mi volna ha nem rögtön nővédelem és Balog Püspököznének
Egy tipikus sokszor megtörtént már személyes sérelem egyoldalú tálalásakor.
Pont előfordult már ezer munkahelyi élethelyzet
Az alkohol ügyet ki kell vizsgálni és ott is van tennivaló.
Összemostak ebben sokan sok dolgot
Pedig csak veszekedtek odamondtak.


Néhány nap elteltével csillapodni látszanak az indulatok a Kozák Danuta és Csipes Ferenc közötti affér nyomán támadt botrányban. Az olimpiai bajnok edző kétségtelenül minősíthetetlenül viselkedett a hatszoros olimpiai bajnoknővel, de a bántalmazásba egyesek többek látnak bele a kelleténél, a molesztálás megmaradt verbális szinten. A Magyar Nemzet úgy tudja, ezt belátva a Magyar Kajak-kenu Szövetség is szeretné rendezni a feszült viszonyt, mivel Csipes Ferencre szükség van az olimpiai felkészülés során, ezért az edző felfüggesztését enyhíteni kell. A történtek ellenére valószínűleg Csipes Tamara és Kozák Danuta párosa sem bomlik fel, a két klasszis együtt indul a jövő heti válogatón.

Az első reakciók alapján a sportágban sokan elítélték Csipes Ferencet és Kozák Danuta pártjára álltak,
ugyanakkor lehiggadva mind többen azt az álláspontot képviselik, meg kell ismerni az edző verzióját is, továbbá az sem elegáns, ahogy a hatszoros olimpiai aranyérmes klasszis a nyilvánosság elé tárta Csipes Ferenc alkoholproblémáját.

Kozák Danuta a posztjában a jelenet azon előzményére sem utalt, miszerintCsipes Ferenc közölte vele, hogy másnap az addigi Kozák Danuta, Gazsó Dorka, Csipes Tamara, Hadvina Dóra összetétel helyett más felállásban is ki akarja próbálni a négyest – akár a hatszoros olimpiai bajnoknő nélkül.

Arról már nem is beszélve, hogy Csipes és Kozák, valamint a kajakos szintén edző férje, Somogyi Béla közötti kapcsolat már régóta nem ideális.

Miért nem indult Kozák a pótkvalifikációs versenyen?​

Jelenleg a teljes női kajakos szakágat feszültség terheli, mert a versenyzők sem egyenként, sem csapathajóban összeülve nincsenek a remélt formában. Sokan azt sem értik, a szövetség miért nem indította Kozák Danutát – avagy Kozák Danuta miért nem vállalta az indulást – május elején a szegedi pótkvalifikációs versenyen, hiszen szükség lett volna a kvótaszerzésre.


Néhány nap elteltével csillapodni látszanak az indulatok a Kozák Danuta és Csipes Ferenc közötti affér nyomán támadt botrányban. Az olimpiai bajnok edző kétségtelenül minősíthetetlenül viselkedett a hatszoros olimpiai bajnoknővel, de a bántalmazásba egyesek többek látnak bele a kelleténél, a molesztálás megmaradt verbális szinten. A Magyar Nemzet úgy tudja, ezt belátva a Magyar Kajak-kenu Szövetség is szeretné rendezni a feszült viszonyt, mivel Csipes Ferencre szükség van az olimpiai felkészülés során, ezért az edző felfüggesztését enyhíteni kell. A történtek ellenére valószínűleg Csipes Tamara és Kozák Danuta párosa sem bomlik fel, a két klasszis együtt indul a jövő heti válogatón.


A legtöbben arra kíváncsiak, vajon pontosan mi is történt, Csipes Ferenc miképpen molesztálta Kozák Danutát, aminek hatására a hatszoros olimpiai bajnoknő a hivatalos útra fittyet hányva egyből a nyilvánossághoz fordult és a saját Facebook-oldalán kelt ki az edző ellen. Kozák Danuta kissé homályosan a gyúrószobában, mi több, a gyúrópadhoz kötött kiszolgáltatottságban elszenvedett bántalmazásra utalt.
A Magyar Kajak-kenu Szövetség ennek hatására, az ügy kivizsgálását meg sem várva felfüggesztette Csipes Ferencet és eljárást is indított ellene. A jelenet pontos rekonstruálását ettől a vizsgálattól várhatjuk. A Magyar Nemzet úgy tudja, Csipes Ferenc és Kozák Danuta között a szolnoki edzőtábor közösségi terében, a társalgóban alakult ki szóváltás – többek hallatára. Az elismert, ám nehéz természetű edző kétségtelenül minősíthetetlen hangnemben szólt a hatszoros olimpiai bajnoknőhöz, de fizikai bántalmazás nem történt, csakis verbális.

Kozák Danuta az incidens előzményeit elhallgatta​

Értelmetlen lenne tagadni, amit Kozák Danuta ugyancsak erősen kifogásolt a bejegyzésben, miszerint az edző alkoholos befolyásoltság alatt állt. Ám a jelenet már jóval a délutáni edzés után, ha úgy tetszik, munkaidőn kívül történt, ami mentőkörülmény.
Az olimpiai bajnok Csipes Ferenc és az egyesben ezüstérmet nyerő Csipes Tamara összeölelkezése a tokiói olimpia egyik legmeghatóbb pillanata volt

Az első reakciók alapján a sportágban sokan elítélték Csipes Ferencet és Kozák Danuta pártjára álltak, ugyanakkor lehiggadva mind többen azt az álláspontot képviselik, meg kell ismerni az edző verzióját is, továbbá az sem elegáns, ahogy a hatszoros olimpiai aranyérmes klasszis a nyilvánosság elé tárta Csipes Ferenc alkoholproblémáját.
Kozák Danuta a posztjában a jelenet azon előzményére sem utalt, miszerint
Csipes Ferenc közölte vele, hogy másnap az addigi Kozák Danuta, Gazsó Dorka, Csipes Tamara, Hadvina Dóra összetétel helyett más felállásban is ki akarja próbálni a négyest – akár a hatszoros olimpiai bajnoknő nélkül.
Arról már nem is beszélve, hogy Csipes és Kozák, valamint a kajakos szintén edző férje, Somogyi Béla közötti kapcsolat már régóta nem ideális.

Miért nem indult Kozák a pótkvalifikációs versenyen?​

Jelenleg a teljes női kajakos szakágat feszültség terheli, mert a versenyzők sem egyenként, sem csapathajóban összeülve nincsenek a remélt formában. Sokan azt sem értik, a szövetség miért nem indította Kozák Danutát – avagy Kozák Danuta miért nem vállalta az indulást – május elején a szegedi pótkvalifikációs versenyen, hiszen szükség lett volna a kvótaszerzésre.
A magyar kajakos hölgyek a lehetséges hatból csupán négy kvótát szereztek a tavalyi vb-n, s a szegedi pótvizsgán a Csikós Zsóka, Kőhalmi Emese duó csúnyán elbukott, csak hatodik lett, ergo Kozák szereplésére szükség lett volna.
A Magyar Kajak-kenu Szövetség szigorú döntést hozott, amikor felfüggesztette Csipes Ferenc működését, ám amennyiben a vizsgálat azt igazolja, hogy az edző fizikálisan nem bántalmazta a versenyzőt, akkor indokolt lenne a büntetés mérséklése.

Csipes Tamara és Kozák Danuta nem szakít egymással​

Csipes Ferenc nem csupán a lánya, Csipes Tamara, valamint Gazsó Dorka edzője, egyben ő felelős a négyes felkészítéséért. Az olimpiai felkészülés hajrájában a szakértelme szinte nélkülözhetetlen.

Úgy tűnik, a történtek ellenére együtt maradók a Kozák, Csipes kettős
A szövetség olyan kompromisszumos megoldáson dolgozik, miszerint egyfelől feloldják az edző felfüggesztését, másfelől viszont biztosítékot akarnak, hogy a múlt heti incidens ne ismétlődhessen meg.

Végezetül én nem menteném fel azzal a piás edzőt hogy jóval a munkaidő után történt
Akkor is munkaterületen történt.Épp be se kellett volna mennie
Ha italos
A beszéd tartalmáról a gyúró tudna beszélni
És még: ott egyáltalán nem volt fenyegetve a Danuta mert emberek között volt.
Csúnyán beszélhettek vele kész. De még az se biztos
Lehet csak megmondták neki:
Nem biztos hogy benne lesz a beválogatásba erre össze vissza el kezdett balhézni bosszút keverni és jött a facebook

Még mindig nem tudjuk milyen hangsúllyal és milye szavak hangozhattak el

primadonna
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

macskusz12 wrote on Dobrosi Mezei Józsefné's profile.
oké akkor megvagyunk... menj fel a szójátékokra ami neked a legkönnyebben megy és 20 játékot játsz le utána bármihez hozzáférsz...
petrucy wrote on dreaming58's profile.
Szia!
Sajnos elírtam a jelszót.Helyesen: DKKTi (a végén kis " I "
Sziasztok! Üdv mindenkinek! Nagyon örülök, hogy a kolléganőm megmutatta ezt az oldalt. Remélem innen sok jó olvasmányt tudok letölteni és elolvasni. Ha csak tehetem, akkor olvasok. A fantázia nagyon fontos számomra. Immár túl vagyok egy könyvtárra való könyv kiolvasásán. De ez az, amiből sohasem lehet elég. Szinte minden műfajt szeretek olvasni. Talán az önéletrajzot nem. Régen sok könyvem volt, ma már nem igazán.
gyurcyka wrote on Aronfy's profile.
szia! annó feltöltöttem a dicsekvő béka-t.eltünt a gépemről sok mással együtt.ha még meg lenne, átdobnád? köszi!
Adatbázis hibát jelez a gép, minden olvasatlan üzenetre kattintásnál....

Statisztikák

Témák
38,280
Üzenet
4,829,763
Tagok
617,117
Legújabb tagunk
Maja07
Oldal tetejére