Feltámaszthatják az agyhalottakat az amerikai tudósok

Amerikai vállalatok engedélyt kaptak arra, hogy megpróbáljanak feltámasztani halottakat - a kísérletekkel az agyhalott embereket akarják visszahozni az életbe. A kezdeti húsz vizsgálat során különböző technikákkal tesztelik, hogy a beavatkozás után van-e valamilyen jele a regenerálódásnak vagy az agyhalál visszafordításának.

Azt remélik, hogy úttörő technikával sikerül életben tartani olyan embereket, akiknek leállt az agyműködésük, majd esetlegesen helyreállítják a sérült részt, és legyőzik ezzel a traumát – írja az Independent.


A cég elismeri, hogy jelenleg nincs egyetlen olyan mód sem, amellyel az emberek regenerálni tudnák az agyukat – de más élőlények képesek erre.
Egyes halak és kétéltűek képesek helyreállítani az agyuk részeinek többségét, akár egy életveszélyes sérülés után is.

A tudósok abban bíznak, hogy ehhez hasonlóan segíthetnek olyan embereken, akik kómában vannak, vagy olyan degeneratív betegségekben szenvednek, mint az Alzheimer- vagy Parkinson-kór – még akkor is, ha nem sikerül visszahozni az embereket a halálból.

A vállalat közleményében azt írta, hogy míg az évek során rengeteg olyan kutatás és kísérlet folyt, amely a halál megelőzését célozza, a halálból való visszahozatalon sokkal ritkábban dolgoznak a tudósok.

Jelenleg az egészségügyi intézmények „visszafordíthatatlannak” minősítik az olyan eseteket, mikor az ember technikailag már nem él, „annak ellenére, hogy a testében még mindig kering a vér, emészti az ételt, folyik az anyagcsere, kiegyenlítődnek a hormonok, növekszik, szexuálisan érik, gyógyulnak a sebei, lázas lesz, vagy éppen kihord egy babát” a közlemény szerint.

Azt elismerik, hogy az agyhalált követő időben még mindig zajlik a vérkeringés és az elektromos aktivitás az agyban – csak mindez nem elég ahhoz, hogy az egész szervezetre integráltan is működni tudjon.

A kísérletezési engedélyt két amerikai vállalat kapta meg, amely így gyakorlatban is alkalmazhatja a kutatásait.

„Nagyon izgatottak vagyunk. A regeneratív biológiai tanok, a kognitív idegtudomány és a klinikai újraélesztés együttállásának köszönhetően az a szándékunk, hogy egy olyan tudományos területen ássunk mélyebbre, amely a technológia hiányában korábban nem volt megközelíthető.” – mondta Ira S. Pastor, az engedélyt kapó Bioquark vállalat vezérigazgatója.

Az amerikai kormány hivatalos oldalán megtalálható a koncepció leírása szerint

több fajta technikát is kipróbálnak annak érdekében, hogy az adott alanyt vissza tudják hozni az életbe
– így őssejt-technikákat és lézert is használnak majd a kísérletekhez.

A teszteket egy indiai kórházban hajtják végre.

760x0.jpg
 
Ne haragudj Melitta, de ez a cím olyan jó, hogy fényt hozott ebbe a borús napba számora. Köszönöm!!! :rohog:

De azért inkább mégse élesszék fel az agyhalottakat, mert anélkük is van rengeteg...:D
 
Bocsánat a rossz poénért, de enélkül is van már elég agyhalott a világon! :)

De esélyt kapnak az ébredéshez! ;)

Komolyra fordítva a szót: ha nem is sikerül feltámasztani az agyhalottakat (kérdés amúgy is, hogy milyen mértékben károsodtak idő közben), a kutatás arra jó lehet, hogy különböző betegségek, esetleg agyvérzés esetén valamilyen terápiát dolgozzanak ki.
 
De esélyt kapnak az ébredéshez! ;)

Komolyra fordítva a szót: ha nem is sikerül feltámasztani az agyhalottakat (kérdés amúgy is, hogy milyen mértékben károsodtak idő közben), a kutatás arra jó lehet, hogy különböző betegségek, esetleg agyvérzés esetén valamilyen terápiát dolgozzanak ki.

Aztán ha nem sikerül, akkor majd legfeljebb elvegetálnak szegények évtizedekig gépekre kötve. Néhe elképedek az orvostudományon, hogy mikkel foglalkozik, mintha nem volna sokkal fontosabb olcsó és hatásos gyógymódok feltalálása, amivel az embereket nem életük végéig gyógyszerelik, hanem MEGgyógyítják.
 
Aztán ha nem sikerül, akkor majd legfeljebb elvegetálnak szegények évtizedekig gépekre kötve. Néhe elképedek az orvostudományon, hogy mikkel foglalkozik, mintha nem volna sokkal fontosabb olcsó és hatásos gyógymódok feltalálása, amivel az embereket nem életük végéig gyógyszerelik, hanem MEGgyógyítják.

Abban nincs annyi lóvé...
 
Én egyetértek ezzel az engedéllyel, csak az nem tetszik hogy Indiában csinálják és nem Amerikában. Már megint egy tudományos technológia, amit külföldre exportálnak, s így nem az új hazám fejlődik vele elsődlegesen!

Másrészt azért jó ha tisztában vagyunk ennek veszélyeivel. Ismétlem alapvetően egyetértek a dologgal, de tegyük fel valakinek átfúródik a fején egy vasrúd. Kiszedik, de az agya nagyon sérült. Hamarosan beáll az „agyhalál”. Elkezdik valahogy kezelni, idővel kinő az elpusztult rész... a pasi vagy csaj újra él, és teljesen egészséges FUNKCIONÁLISAN. Igen, de tuti hogy egy rakás mindent elfelejtett a korábbi életéből, ami emlékeket az elpusztult sejtek tároltak! Biztos-e hogy újra a régi férjével akar élni? Miként viszonyul majd a már megszületett gyermekeihez hiszen nem is emlékszik rájuk! Hiába van diplomája, lehet hogy az összeadást is újra kell tanulnia, de lehet hogy az anyanyelvét is!

És így tovább.

Szóval oké meg minden, de előre megjósolom, ha lesz is siker BIOLÓGIAILAG, de ebből még temérdek gond lesz TÁRSADALMILAG!
 
Naná! Tudsz olyan országot, ahol nem tombol ez a szörnyű halálnem?
Nem azzal van a baj aki rendesen meghal, hanem aki bár agyhalott, de él és mozog, azaz megzombisodik. Magyarország pedig tele van ilyesmivel. Sajnos, e szegény agyhalott élőhalottaknak az agyuk egy része tényleg teljesen elpusztul, tudniillik a mozgáskoordinációs központjuk, nem képesek az irányok rendes megkülönböztetésére, s emiatt mind a jobboldalon, ott is főleg a jobboldal legszélén, tehát a szélsőjobbon csoportosulnak...
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,548
Tagok
615,323
Legújabb tagunk
laptrinhvienfptaptech
Oldal tetejére