Felvett egy férfi 1,7 millió hitelt, kifizetett 1,5 milliót, és még 6,4-el tartozik.

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Április 12.

Melitta - 2019 Április 12, 18:15
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Vajon mit fognak rólunk a jövőbeli emberek gondolni?

  Milyen emberek éltek itt, milyen érzések, milyen beállítottság, milyen értékrend szerint töltötték mindennapjaikat?

  Mert mit lehet elmondani egy olyan országról, társadalomról, ahol megtörténhet az alábbi:

  -1 700 000 Ft. hitelt felvett autóvásárlásra egy férfi,

  -1 500 000 Ft-t kifizetett, ennél tovább nem bírta,

  – 3 400 000 Ft. tartozásról állít ki a közjegyző fizetési meghagyást,

  - a bíróság ezt felviszi 6 400 000 Ft-ra,

  -a kocsit bekebelezik, jelenleg leértékelődött lakását elárverezik 4 000 000 Ft-t,

  -utcára kerül még 2 400 000 Ft. tartozással.

  Mindez a nyílt színen zajlik, úgy, hogy

  a hitelesek csoportjának:

  -egyik része nem tesz semmit,

  -másik része erőn felül cselekszik az ügy megoldásáért

  a nem hitelesek csoportjának:

  -kisebbik része messziről némán figyel,

  -nagyobbik része megvetően, lenézően ’úgy kell nekik’ hozzáállással viszonyul,

  a külhoni magyarok:

  -a kormány által lekenyerezve,

  a külföldön dolgozóknak:

  -pedig kisebb gondjuk is nagyobb annál, mint hogy az egész társadalomra hatással lévő, embereket kisemmiző, évek óta folytatódó csalás sorozatra figyelmet, energiát fordítsanak. Holott az egész gazdasági rendszerbe beleivódva teszik tönkre a magyar kisvállalkozókat, semmisítik meg a magyar embereket hazájukban.

  Tehát egy ici-pici csoport ismerte csak fel, hogy a baj társadalmi méretű, hogy nem lesz gyermekeinknek hol élnie, mert nem lesz HAZA.

  Az egész ország tudja, hogy a földet befektetés céljából felvásárolják azok, kiknek a földműveléshez, állattartáshoz semmi közük.Az egész ország tudja, hogy a média azt tudósítja, amit hallatni akarnak, amit direkt akarnak, hogy tudj. Hazug statisztikákat alakítanak kényük kedvükre. Csökkent a bűnelkövetők száma, csökkent a munkanélküliség, nagyot nőtt a gazdaság, nőtt a fogyasztók bizalma, a nettó átlagkereset: 175 363 Ft., ……

  Az egész ország tudja, hogy a pályázati pénzek politikai ismeretségek alapján jutnak el nyertes gazdáikhoz. Minél közelebb állsz a tűzhöz, annál esélyesebb vagy.

  1,5 milliárd Ft. nyertes pályázat létezik szúnyogirtásra egy nyári idény alatt, miközben valójában a közalkalmazotti munkabér nettó 77 000 Ft. átlagban. Csak kár, hogy ezzel az irtással a vérszívók legrosszabbja nincs megsemmisítve.

  Az egész ország szeme láttára rabolják ki és teszik földönfutóvá a fél országot „devizahitel” szerződésének aláírására hivatkozva.

  [​IMG]

  És a 21. sz.-i Magyarországon élő ember némán hallgat. És végignézi, ahogy Magyarországot megsemmisítik.

  Hogy lett ekkora mértékű a közöny?

  Vajon milyen leírás lesz 150 év múlva a történelemkönyvekben Magyarországról és a megsemmisítés folyamatát végignéző emberekről?
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Április 12.

  1. eddy56
   eddy56
   Igen, mert 2008-ban meg eleg kozel jart az arfolyam az eredetihez.
   A bankok egyebkent nem szeretik ezt a fajta dolgot, mert nekik a jovedelmet a kamat jelenti amit te a futamido alatt fizetsz.
   udvarfy kedveli ezt.
  2. CasaLoma
   CasaLoma
   Akkor ősszel már lehetett sejteni, hogy valami nagyon nincs rendben, és jobb hamarabb kiszállni. Egy autót meg nem 10, 20 vagy 30 éves futamidejű hitelre vesz meg az ember, hanem rövidebbre. Ez volt az én nagy szerencsém. :)
   Baráti házaspár, akik egy terepjárót vettek ugyanakkor 10 éves futamidőre, a mai napig nyögik rossz döntésük következményét.
   udvarfy kedveli ezt.
  3. udvarfy
   udvarfy
   CasaLoma ,
   nem kéne annyit "vadászni járniuk" akkor nemkéne terepjáró nekik ;)
   CasaLoma kedveli ezt.
  4. CasaLoma
   CasaLoma
   Szántásban nem tudom, hogy viselkedne az M3-as :D
   udvarfy kedveli ezt.
  5. udvarfy
   udvarfy
   CasaLoma ,
   Ja tudom ez a család az mely a "Kualalumpuri" szabadságát is bakkölcsönböl fedezi :rohog::rohog:, itt laknak a szomszéd faluban ;)
  6. Ciprasz
   Ciprasz
   27 milliós vagyon? Ne vicceskedjünk már.
  7. galeriy
   galeriy
   azert ma magyarorszagon ez az osszeg eleg nepszeru szam
   ha van egy dunantuli esetleg BP. kozeli huszoneves hazad mar ballag a 30 millio fele es akar messze magasan duplazza is .
   tehat nem egy elrugaszkodott szam az a 27 millio
  8. Ciprasz
   Ciprasz
   Népszerű szám, lehet. De szerintem, ha átlagot nézünk akkor is sok. Bár hozzáteszem, hogy a vidékiek életminősége nagyon nagyot ugrott felfelé az elmúlt 20 évben.
  9. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Sajnos előttem sem ismeretlenek ezek a számok. Itt ahol élek, nem tudnám a két kezemen sem megszámolni, hányan akasztották fel magukat, éppen a deviza hitelek miatt. Kérdés, hogy a most beharangozott CSOK miatt, hányan és még többen mennek csődbe? Igaz, a csőd, bizonyos megoldás. De 3 vagy több gyerekkel utcára kerülhetnek... Jaj, bele sem merek gondolni.
  10. Gagamail
   Gagamail
   Ilyen öngyilkos sajnos számomra is imert - de! hasítunk!
   Ez a lényeg. A GDP és a munkanéliküliségi ráta...
   Vagy nem ):
   asztrológus és Georgina Bojana kedveli ezt.
  11. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   A fityeszesek most a fiatal generációt hajtják be az adósság csapdájába. Furcsa kikötéseik vannak, amin felkaptam a fejemet, miért fontos az, hogy "első házasság"-ban éljen a pár, akik igénylik ezt a hitelt? Aki másodjára esküszik, az ki van csukva. Középkori törvény. Van aki bevállalja, s 5 éven belül nem jön össze a 2. vagy a 3. gyermek, akkor a tüdejét is kiköpheti, mert abban a percben átalakul a hitel, amelyik addigi minden kedvezményét elveszítette. S, akkor? Mint a devizások... A másik, 3 gyerek mellett az anyának már a napi 8 órai munka+1-1 óra a lakás-munkahely-lakás közötti közlekedésre. Tehát napi 10 órai távollét. S, akkor csak egészséges gyerekekről írtam, tudjuk jól ez nem így működik. Akkor viszont, ha az anya sokat van távol a munkahelyéről, könnyen kidobhatják, nem védi őt semmiféle olyan törvény, hogy nem. Akkor hogyan élnek, hogyan törlesztenek? Bele sem merek gondolni, de ez akár már a 2 gyerek esetében is áll.
   Gagamail kedveli ezt.
  12. CasaLoma
   CasaLoma
   Szó nincs viccről. Ha esetleg te szándékozol 27 millióért Budapest belvárosában lakást keresni, akkor állj szorosan a fal mellé!
   Akkor az eladók nem tudnak körülröhögni.
   Gagamail, Georgina Bojana és galeriy kedveli ezt.
  13. Gagamail
   Gagamail
   Bizony, szóról-szóra.

   S hányan vannak a környezetemben, akik 3 gyerekre készültek, mert az olyan jó ..., aztán a gyakorlati hétköznapok megállították őket 2-nél, mondván, ez is rengeteg energia, nem bírnak többet.
   S akkor a válások számáról még nem is beszéltünk ...

   Tegnapi hírem egy nagyon kedves, ismerős hölgy 4 gyerekkel - a legidősebb 11, a legfiatalabb 3. Az édesapjuk talált magának egy olyan hölgyet, akivel többet tud jönni-menni szórakozni, mert - elmondása szerint - már "csak" a családról szólt az élete, ő megszűnt létezni, a felesége "nőisége" is átment "családanyába".

   Lehet erről persze véleményünk, rossz is, megértő is, de a tény az tény: egyedülálló anya maradt 4 gyerekkel. Ide már csak egy hitel hiányozna a baj fokozására (szerencsére nekik nincs).
   Utoljára módosítva: 2019 Július 9
   setni, Georgina Bojana és CasaLoma kedveli ezt.
  14. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Így igaz. Egy hozzám nagyon is közel álló barátosnőm szerint, ha a férfiakon múlna, hogy légyen gyerek, avagy nem? Akkor nem szaporodna az emberiség. A férfiak félnek a felelősségtől, kényelmesek (nem általánosítok!), mert vannak olyan édesapák, akik osztoznak az anyával a nevelésben, ápolásban, felelősségben, mindenben. De! Itt van a DE, igenis nehezen viselik azt az évekig tartó "rabságot", ami azt jelenti, ha bárki is vigyáz a csemeté(k)re, amíg ők moziban, esetleg étteremben, színházban vannak, akkor sem arra figyelnek, ami OTT veszi őket körül, nem. Az ész, a szív - otthon maradt, a gyerek(ek)nél, mit csinálnak, nem sírnak, nincs-e baj, nem történt-e bármi?! A nyugalom elvész, s mint tudjuk, kis gyerek kis gond, nagy gyerek, nagy gond. A férfiaknak ez teher, többnyire - hangsúlyozom, nem általánosítok, - de a többség hárít. Legfőképpen azért, mert ők szeretnek lenni a központban, őket szolgálja ki a feleség, nekik legyen csinos és ne változzék, sem külsőleg, de agyilag sem. Ez a pálya, bármennyire is tagadják.
   Gagamail kedveli ezt.

Megosztás