Feudalizmus Magyararorszagon?

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Elnezest, nem igazan tudom, hogy hova kellett volna nyitni ezt a topikot.
Azt is elore kell kozolnom, hogy ez csak az en erzesem es nem kinyilatkozott "franko".
Miota eljottunk Magyarorszagrol 1984-ben 20 even keresztul nem foglalkoztunk a Magyar belpolitikaval. Nem ismertuk a politikai jatekosokat dekadokon keresztul.
Az elmult par evben elkezdtem kovetni a Magyar politikat es gazdasagot.
Az az erzesem, hogy magyar orszagnak semmi koze a kapitalizmushoz es kapitalista demokraciahoz.
Az az erzesem, hogy Magyar orszagban a haboru elotti feudalizmus vette at a stafeta botot a "szocializmus" utan.
Az "uram-batyam" jellegu megelhetes es elnyomas, es meg mindig az allami beavatkozas a mervado a szabad piac elleneben.
Errol szeretnem hallani a velemenyeteket.
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusz Pitti ,
magam nem vagyok ebben annyira járatos , de tudod amig mondjuk 1945-ig egy gondolom majd 1000 éves úram - bátyámozás volt szokás egy bizonyos berkekken belül ez a mostani ennek csak "majmolása". Hiszen a háború elötti elitt vagy tegyem azt "arisztokrácia" már régen kihalt vagy elhagyta Magyarországot . Ezzek meg gondolom a volt elmult majd 60 éves "új Magyarország" haszonélvezöinek leszármazottai . Sajnos fogalmuk sincsen a "normális" gazdaságról .
 

cat34

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Pitti!

Én szerintem inkább abszolutizmusról beszélhetünk, mint feudalizmusról.
OV úgy "irányítja" az országot, mint egy despota uralkodó. Minden az ő akarata szerint történik és az ő érdekeit szolgálja.
 

Röfike

Kitiltott (BANned)
orb%25C3%25A1n%2Bgazdas%25C3%25A1g1.jpg
 

phoenyx

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Amikor egy munkahelyen az irodai alkalmazottak a fizikai dolgozókat - ugyanazon cégen belül - bérrabszolgáknak nevezik, hát akkor elgondolkodtató a fórumod címe, Pitti!
De olvastam origo-n mosonmagyaróvári nyugdíjas tanár hozzászólását is, aki szintén használta a "bérrabszolgák" kifejezést....
 

Márta0320

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Pitti !

Szeretettel és tisztelettel köszöntöm Önt kedves szeretteivel együtt !! Szíves elnézését kérem , hogy így , ismeretlenül is reagálok a gondolataira , ha megengedi ...
Hasonló gondolatok vannak bennem nap nap után , már úgy érzem , hogy nekem is jobb lenne valami más országba mennem ... Egyre mélyül ez a benső érzés ( nyilván ennek okai vannak !! ) , de sajnos nem vagyok abban a helyzetben , hogy a rejtett vágyamat valóra váltsam !!! Ezt magamba kell fojtanom , hiszen egy több évtizede beteg , leszázalékolt egyént sehol nem várnak tárt karokkal !!!
Sajnos hazánkban a szociális háló , mint olyan ezer sebből vérzik !! Amikor hatalomra jutottak , azonnal a rokkantakat vették górcső alá , azaz MINDENKIT ( még az akkor már véglegesített beteget is !! ) az orvosi bizottság elé citálták , és akit csak tudtak , visszavonták a munkaerő - csökkenés mértékét olyan mértékben , hogy semmit nem kapott az illető BETEG !!! Azt gondolták , hogy sokan így menekültek meg a munkanélküliség elől , hogy leszázalékoltatták magukat ...... Tudok arról , hogy a bizottságnak az ő elvárásaikat , utasításaikat minél nagyobb számban teljesíteni kellett .... ( A mondatot nem fejezném be , bizonnyal tetszik tudni a mondat hiányzó részét !! ) Mivel gyakran vagyok orvosnál , kórházakban , így mindent hallottam , amikor a főorvos úr vizsgálat után , már az asztalnál ülve mondta , hogy Ő semmi pénzért Nem vállalná az orvoslásnak ezen területét !!! Nem lenne lelke beteg embereket munkaképesnek nyilvánítani , csak azért , mert ez a regnáló hatalom elvárása !!!
De aztán a társadalom minden szegmensének " megtámadására " sor került , s így alakult ki a mai helyzet .... Siralmas látni és hallani a rengeteg panaszt , amikor az emberek bemutatják élethelyzetüket !!!
Részletesebben nem írok , hiszen őszintén bevallom : FÉLEK !! Féltem drága Édesanyámat , testvéremet !!! De az állandó félelemben élés teljesen tönkreteszi az embert és annak lelkét !!!

Köszönöm , hogy megtisztelt levelem elolvasásával !! Önnek és kedves szeretteinek mindenben a lehető legjobbakat , sok áldást kívánok !!!

Üdvözlettel : Márta
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Koszonom a hozzaszolast kedves Marta. En is minden jot kivanok es remenykedjunk hogy a dolgok jobbra fordulnak.
Egyebkent nem kell magazodnunk. :)
 

twillight

Állandó Tag
Állandó Tag
Ispánságok már vannak ismét. Azok is. Meg miniszterelnök, aki kinyomtattatja az emaileket, mert még mobiltelefont se tudott megtanulni használni.
Igen, megcsináltuk.
 
Oldal tetejére