Foci

afca

Kitiltott (BANned)
<TABLE class=tabel><TBODY><TR><TD align=middle width=120>
Ajax.png
</TD><TD>- </TD><TD align=middle width=120>
ADO%20Den%20Haag.png
</TD></TR></TBODY></TABLE>

Ajax-ADO Den Haag
 

afca

Kitiltott (BANned)
HOLLANDIA. A Sparta Rotterdam magyar védője a Heerenveen ellen mutatott remek teljesítményével hívta fel magára a figyelmet

Vermes Krisztiánt beválasztották a hétvégi forduló legjobbjai közé

A Goal.com összeállította a holland bajnokság 16. fordulójának válogatottját, amelyben helyet kapott a Sparta Rotterdam magyar válogatott védője, Vermes Krisztián is. A honlap szerkesztői a 4–2–3–1-es felállásban állították össze csapatukat, a kétszeres válogatott hátvéd a védelem jobb oldalán szerepel.
d000697FC61d1dd172583.jpg
Vermes remekül védekezett



A kapuban az ADO Den Haag hálóőre, Robert Zwinkels kapott helyet, mivel bravúros védések sorával oroszlánrészt vállalt csapata NEC Breda elleni gólnélküli döntetlenjéből.

Vermest a támadójátéka miatt emelték ki a honlap szerkesztői, hiszen „fel s alá száguldott a jobb szélen”, és többször is veszélyes beadásokkal vétette észre magát. Mindemellett a védekezésben is kiválóan teljesített, szinte átjátszhatatlan volt, a Heerenveen ellen 4–1-re megnyert mérkőzésen.

Vermes mellett az AZ Alkmaar bekkje Niklas Moisander, a Twente fiatal brazil védője Douglas és a NEC Nijmegen Juszef el-Aksaui alkotják a védelmet.

A középpályás védekezésért a Groningen nigériai játékosa, Femi – gólt lőtt, tizenegyest harcolt ki és kiválóan szűrte a Roda támadásait – és a Sparta középpályása Erik Falkenburg felel, aki szintén góllal fejelte meg a Heerenveen ellen nyújtott teljesítményét.

A támadások építése az Ajax szélsője, Miralem Szulejmani (1 gól, 2 assziszt), a Volendam középpályása Dominique van Dijk (2 gól), és a szintén ajaxos Luis Suarez (2 gól) feladata volna a hét válogatottjában.

A támadósort egyetlen csatár alkotja: a groningeni Marcus Berg, aki gyakorlatilag egyedül győzte le a Rodát, hiszen négy gólt is lőtt. Ezzel Berg 15 bajnoki meccsén 13 bajnoki gólt lőtt.
EREDIVISIE

<TABLE class=center width="100%" align=center><CAPTION>A 16. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA</CAPTION><TBODY><TR class=even><TD>Zwinkels (ADO Den Haag) – Vermes (Sparta Rotterdam), Moisander (AZ Alkmaar), Douglas (FC Twente), el-Aksaui (NEC Nijmegen) – Femi (FC Groningen), Falkenburg (Sparta Rotterdam) – Szulejmani (Ajax), van Dijk (Volendam), Suarez (Ajax) – Berg (FC Groningen)</TD></TR></TBODY></TABLE>
 

afca

Kitiltott (BANned)
HOLLANDIA. Dzsudzsák Balázs 63 percet játszott, ezalatt egy szabálytalan gólig, valamint majdnem egy gólpasszig jutott

Afellay jól eltalált lövése döntött a PSV javára a Feyenoord ellen

A Dzsudzsák Balázzsal felálló PSV hazai pályán 1–0-ra győzött a Feyenoord ellen a holland bajnokság 16. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén. A magyar játékos 63 percet játszott az eindhoveni csapatban, mely Ibrahim Afellay remek lövésével tartotta otthon a három pontot.
d000696BE462fea0786eb.jpg
Fotó: Action Images (archív)
Ibrahim Afellay (balra) gólja döntötte el a mérkőzést


Néhány évvel ezelőtt még ténylegesen rangadónak számított egy PSV–Feyenoord találkozó, most azonban csak a hagyományok miatt nevezhettük annak a két csapat összecsapását, lévén a forduló előtt a negyedik helyen álló eindhoveniek fogadták a 12. rotterdamiakat.

Dzsudzsák Balázs a hazaiak kezdőcsapatában kapott helyet, ballábasként a jobb oldalon kezdett, ami láthatóan nem nagyon ízlett neki, nem igazán találta a helyét.

Ibrahim Afellay ezzel szemben az elején többször is komolyan veszélyeztette a vendégek kapuját, melyet Rob van Dijk védett. A marokkói származású játékos előbb távolról, majd pár perccel később közelebbről durrantott fölé, illetve mellé.

A Feyenoord legnagyobb lehetősége Roy Makaay előtt adódott, a Deportivo és a Bayern München egykori gólvágója már elgurított a kapujából nem a legjobban kilépő Andreas Isaksson mellett, azonban a visszaérő védő kirúgta a gólvonal elől a labdát. Az ellentámadásból pedig már a PSV szerezte meg majdnem a vezetést, de Otman Bakkal lövésénél Van Dijk a helyén volt.

A 27. percben már a kapus is csak nézni tudta, ahogy Dzsudzsák szöglete után az előre húzódó Dirk Marcellis fejese a lécről pattant fölé. Kimaradtak tehát a helyzetek, de az eindhoveni szurkolók nem csak emiatt bosszankodhattak, hanem csapatuk gyenge játéka miatt is – sajnos társaihoz hasonlóan Dzsudzsáknak sem ment a játék –, így a hazaiak szolid füttyszó kíséretében vonulhattak a szünetre.

A második félidőt eggyel nagyobb sebességi fokozattal és erőszakosabban kezdte a PSV, a játékvezető szerint túl erőszakosan, az 50. percben ugyanis lökés miatt nem adta meg Dzsudzsák közelről lőtt gólját. Nem sokkal ezután Danko Lazovics tűnt el egy védő szorításában a tizenhatoson belül, de büntetőt nem ért a dolog.

A 63. percben Lazovics mellé Huub Stevens beküldött egy másik csatárt is, ezt azonban Dzsudzsák Balázs bánta, mivel a helyére állt be Danny Koevermans.

Sokkal veszélyesebb azonban vele sem váltak a hazai támadások, így a Feyenoord egyre közelebb került a számára értékes döntetlenhez. A 78. percben viszont elég volt egy apróbb hiba és megszerezte a hőn áhított vezetést a PSV. Egy jobb oldali beadás után a vendégek egyik védője középre fejelte ki a labdát, amit a lendületből érkező Afellay pompás lövéssel juttatott a bal alsó sarokba. 1–0.

Gertjan Verbeek, a vendégek mestere azonnal reagált, két támadót küldött azonnal a pályára – köztük a 38 éves Michael Molst –, csodát azonban ők sem tudtak tenni, így a PSV Afellay góljával megnyerte a derbit.

EREDIVISIE

<TABLE class=center width="100%" align=center><CAPTION>16. FORDULÓ</CAPTION><TBODY><TR class=even><TD>PSV–Feyenord 1–0</TD></TR><TR class=odd><TD>Twente–Willem II 2–0</TD></TR><TR class=even><TD>Volendam–Heracles 3–1</TD></TR><TR class=odd><TD>De Graafschap–Ajax 0–6 </TD></TR><TR class=even><TD>NEC– Den Haag 0–0 </TD></TR></TBODY></TABLE>


AZ ÁLLÁS

<TABLE class=center width="100%" align=center><CAPTION></CAPTION><TBODY><TR class=even><TD>1 </TD><TD>AZ Alkmaar </TD><TD>16 </TD><TD>12 </TD><TD>2 </TD><TD>2 </TD><TD>36–11 </TD><TD>38</TD></TR><TR class=odd><TD>2 </TD><TD>Ajax </TD><TD>16 </TD><TD>11 </TD><TD>2 </TD><TD>3 </TD><TD>38–17 </TD><TD>35</TD></TR><TR class=even><TD>3 </TD><TD>Twente </TD><TD>16 </TD><TD>10 </TD><TD>3 </TD><TD>3 </TD><TD>33–16 </TD><TD>33</TD></TR><TR class=odd><TD>4 </TD><TD>PSV Eindhoven </TD><TD>16 </TD><TD>9 </TD><TD>2 </TD><TD>5 </TD><TD>30–17 </TD><TD>29</TD></TR><TR class=even><TD>5 </TD><TD>NAC Breda </TD><TD>16 </TD><TD>9 </TD><TD>2 </TD><TD>5 </TD><TD>25–22 </TD><TD>29</TD></TR><TR class=odd><TD>6 </TD><TD>Groningen </TD><TD>16 </TD><TD>8 </TD><TD>2 </TD><TD>6 </TD><TD>34–21 </TD><TD>26</TD></TR><TR class=even><TD>7 </TD><TD>NEC Nijmegen </TD><TD>16 </TD><TD>7 </TD><TD>5 </TD><TD>4 </TD><TD>25–17 </TD><TD>26</TD></TR><TR class=odd><TD>8 </TD><TD>Heerenveen </TD><TD>16 </TD><TD>7 </TD><TD>5 </TD><TD>4 </TD><TD>33–35 </TD><TD>26</TD></TR><TR class=even><TD>9 </TD><TD>Utrecht </TD><TD>16 </TD><TD>6 </TD><TD>4 </TD><TD>6 </TD><TD>20–20 </TD><TD>22</TD></TR><TR class=odd><TD>10 </TD><TD>Willem II </TD><TD>16 </TD><TD>6 </TD><TD>3 </TD><TD>7 </TD><TD>21–24 </TD><TD>21</TD></TR><TR class=even><TD>11 </TD><TD>Heracles </TD><TD>16 </TD><TD>5 </TD><TD>4 </TD><TD>7 </TD><TD>17–26 </TD><TD>19</TD></TR><TR class=odd><TD>12 </TD><TD>Sparta </TD><TD>16 </TD><TD>5 </TD><TD>3 </TD><TD>8 </TD><TD>28–38 </TD><TD>18</TD></TR><TR class=even><TD>13 </TD><TD>Feyenoord </TD><TD>16 </TD><TD>4 </TD><TD>4 </TD><TD>8 </TD><TD>27–25 </TD><TD>16</TD></TR><TR class=odd><TD>14 </TD><TD>Den Haag </TD><TD>16 </TD><TD>4 </TD><TD>3 </TD><TD>9 </TD><TD>19–23 </TD><TD>15</TD></TR><TR class=even><TD>15 </TD><TD>Roda </TD><TD>16 </TD><TD>3 </TD><TD>5 </TD><TD>8 </TD><TD>20–31 </TD><TD>14</TD></TR><TR class=odd><TD>16 </TD><TD>Vitesse </TD><TD>16 </TD><TD>2 </TD><TD>6 </TD><TD>8 </TD><TD>12–29 </TD><TD>12</TD></TR><TR class=even><TD>17 </TD><TD>De Graafschap </TD><TD>16 </TD><TD>3 </TD><TD>3 </TD><TD>10 </TD><TD>12–34 </TD><TD>12</TD></TR><TR class=odd><TD>18 </TD><TD>Volendam </TD><TD>16 </TD><TD>3 </TD><TD>2 </TD><TD>11 </TD><TD>18–42 </TD><TD>11</TD></TR></TBODY></TABLE>
 

Krampusz8

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves afca!

Köszönöm, hogy a Milanról írottak után most a Juventusról is beszéltél. Így módom nyílt megismerni stílusodat és a valósághoz való viszonyodat egyaránt.

Sok szerencsét a topik egyedüli látogatóként való birtoklásához! Gondolom, más sem jön ide többé!

Szép napot!

Krampi
 

afca

Kitiltott (BANned)
Kedves afca!

Köszönöm, hogy a Milanról írottak után most a Juventusról is beszéltél. Így módom nyílt megismerni stílusodat és a valósághoz való viszonyodat egyaránt.

Sok szerencsét a topik egyedüli látogatóként való birtoklásához! Gondolom, más sem jön ide többé!

Szép napot!

Krampi

:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
 

afca

Kitiltott (BANned)
Kedves afca!

Köszönöm, hogy a Milanról írottak után most a Juventusról is beszéltél. Így módom nyílt megismerni stílusodat és a valósághoz való viszonyodat egyaránt.

Sok szerencsét a topik egyedüli látogatóként való birtoklásához! Gondolom, más sem jön ide többé!

Szép napot!

Krampi

Gondold át mit irsz.A Milan Európa egyik legöregebb játékosállományát tartalmazza.A Juvét kizárták csalásért.Tenálad nemszabad az igazat megmondani???Jó akkor kreálljunk csupa jó hireket a csapataidról.Kezdheted.
 

afca

Kitiltott (BANned)
Krampusz8 nézzük csak azt a Milánt.

548-6.jpg

Goalkeeper

<DL class=Giocatore-Thumb><DT> <DD>1

Dida

Birth date: 10/7/1973 </DD></DL><DL class=Giocatore-Thumb><DT> <DD>12

Abbiati Christian

Birth date: 7/8/1977 </DD></DL><DL class=Giocatore-Thumb><DT> <DD>16

Kalac Zeljko

Birth date: 12/16/1972 </DD></DL><!-- Difensori -->Defenders

<DL class=Giocatore-Thumb><DT> <DD>3

Maldini Paolo

Birth date: 6/26/1968 </DD></DL><DL class=Giocatore-Thumb><DT> <DD>4

Kaladze Kakha

Birth date: 2/27/1978 </DD></DL><DL class=Giocatore-Thumb><DT> <DD>13

Nesta Alessandro

Birth date: 3/19/1976 </DD></DL><DL class=Giocatore-Thumb><DT> <DD>15

Zambrotta Gianluca

Birth date: 2/19/1977 </DD></DL><DL class=Giocatore-Thumb><DT> <DD>18

Jankulovski Marek

Birth date: 5/9/1977 </DD></DL><DL class=Giocatore-Thumb><DT> <DD>19

Favalli Giuseppe

Birth date: 1/8/1972 </DD></DL><DL class=Giocatore-Thumb><DT> <DD>24

Senderos Philippe

Birth date: 2/14/1985 </DD></DL><DL class=Giocatore-Thumb><DT> <DD>25

Bonera Daniele

Birth date: 5/31/1981 </DD></DL><DL class=Giocatore-Thumb><DT> <DD>36

Darmian Matteo

Birth date: 12/2/1989 </DD></DL><DL class=Giocatore-Thumb><DT> <DD>53

Fondrini Denis

Birth date: </DD></DL><DL class=Giocatore-Thumb><DT> <DD>77

Antonini Luca

Birth date: 8/4/1982 </DD></DL><!-- CentroCampisti -->Midfielders

<DL class=Giocatore-Thumb><DT> <DD>

Pedrocchi Jordan

Birth date: </DD></DL><DL class=Giocatore-Thumb><DT> <DD>5

Emerson

Birth date: 4/4/1976 </DD></DL><DL class=Giocatore-Thumb><DT> <DD>8

Gattuso Gennaro Ivan

Birth date: 1/9/1978 </DD></DL><DL class=Giocatore-Thumb><DT> <DD>14

Cardacio Mathias

Birth date: 10/2/1987 </DD></DL><DL class=Giocatore-Thumb><DT> <DD>21

Pirlo Andrea

Birth date: 5/19/1979 </DD></DL><DL class=Giocatore-Thumb><DT> <DD>23

Ambrosini Massimo

Birth date: 5/29/1977 </DD></DL><DL class=Giocatore-Thumb><DT> <DD>51

Strasser Rodney

Birth date: </DD></DL><DL class=Giocatore-Thumb><DT> <DD>54

Osuji Wilfred

Birth date: </DD></DL><DL class=Giocatore-Thumb><DT> <DD>84

Flamini Mathieu

Birth date: 3/7/1984 </DD></DL><!-- Attaccanti -->Forwards

<DL class=Giocatore-Thumb><DT> <DD>7

Pato

Birth date: 9/2/1989 </DD></DL><DL class=Giocatore-Thumb><DT> <DD>9

Inzaghi Filippo

Birth date: 8/9/1973 </DD></DL><DL class=Giocatore-Thumb><DT> <DD>10

Seedorf Clarence

Birth date: 4/1/1976 </DD></DL><DL class=Giocatore-Thumb><DT> <DD>11

Borriello Marco

Birth date: 6/18/1982 </DD></DL><DL class=Giocatore-Thumb><DT> <DD>20

Viudez Tabaré

Birth date: 9/8/1989 </DD></DL><DL class=Giocatore-Thumb><DT> <DD>22

Kaká

Birth date: 4/22/1982 </DD></DL><DL class=Giocatore-Thumb><DT> <DD>76

Shevchenko Andriy

Birth date: 9/29/1976 </DD></DL><DL class=Giocatore-Thumb><DT> <DD>80

Ronaldinho

Birth date: 3/21/1980 </DD></DL>
 

afca

Kitiltott (BANned)
Juventus

lbl_squad.gif


lbl_goalkeepers.gif


buffon_small.jpg

1
Buffon
Gianluigi
28 January 1978
Read more
manninger_small.jpg

13
Manninger
Alexander
4 June 1977
Read more
chimenti_small.jpg

12
Chimenti
Antonio
30 June 1970
Read more
lbl_defenders.gif


andrade_small.jpg

14
Andrade
Jorge
9 April 1978
Read more
chiellini_small.jpg

3
Chiellini
Giorgio

14 August 1984
Read more
deceglie_small.jpg

29
De Ceglie Paolo
17 September 1986
Read more
molinaro_small.jpg

21
Grygera
Zdenek

14 May 1980
Read more
knezevic_small.jpg

15
Knezevic Dario
20 April 1982
Read more
legrottaglie_small.jpg

33
Legrottaglie
Nicola

20 October 1976
Read more
mellberg_small.jpg

4
Mellberg Olof
3 September 1977
Read more
molinaro_small(1).jpg

28
Molinaro
Cristian

30 July 1983
Read more
zebina_small.jpg

5
Zebina
Jonathan

19 July 1978
Read more
lbl_midfielders.gif


camoranesi_small.jpg

16
Camoranesi
Mauro German

4 October 1976
Read more
ekdal_small.jpg

27
Ekdal
Albin

28 July 1989
Read more
giovinco_small.jpg

20
Giovinco
Sebastian

26 January 1987
Read more
marchionni_small.jpg

32
Marchionni
Marco

22 July 1980
Read more
marchisio_small.jpg


Marchisio
Claudio

19 January 1986
Read more
nedved_small.jpg


Nedved
Pavel

30 July 1972
Read more
poulsen_small.jpg

18
Poulsen
Cristian

28 February 1980
Read more
salihamid_small.jpg


Salihamidzic
Hasan

1 January 1977
Read more
sissoko_small.jpg

22
Sissoko
Mohamed Lamine

22 January 1985
Read more
tiago_small.jpg

30
Cardoso Mendes
Tiago

2 May 1981
Read more
zanetti_small.jpg


Zanetti
Cristiano

14 April 1977
Read more
lbl_forwards.gif


amauri_small.jpg


Amauri
Carvalho de Oliveira

3 June 1980
Read more
delpiero_small.jpg


Del Piero
Alessandro

9 November 1974
Read more
iaquinta_small.jpg


Iaquinta
Vincenzo

21 November 1979
Read more
trezeguet_small.jpg


Trezeguet
David

15 October 1977
Read more

<!--chiude elenco_primavera-->
 

afca

Kitiltott (BANned)
Az első Juventus
Pionieri_Juve_1898.gif


Az 1897. november elsején alapított Juventus Football Club (Juventus FC, Juve, Juventus Turin, Juventus Torino) ,a klub székhelye Torino, Olaszország. A világ egyik legjelentősebb labdarúgó és egyben a legsikeresebb olasz csapata. 51 trófeát nyert a csapat, a második legtöbb 40 az olasz bajnokság csapatai közül. Európában a harmadik legsikeresebb klub és a világon a hatodik legtöbb trófeát szerezték meg, amit eddig a FIFA feljegyzett. Olaszországban a Juventusnak van a legtöbb szurkolója (főleg délen), szintén az egyik legnagyobb szurkolótábora van a világon közel 170 millió emberrel. Jelenleg a Torino-i téli olimpiai stadionban játsszák a meccseiket, amíg 2011-ben el nem készül a régi stadionjuk a Stadio Delle Alpi, ami jelenleg hatalmas változtatásokon megy keresztül.

A klub eredményei A klub 27(+2) bajnoki címet, 9 kupaelsőséget és 4 szuperkupa győzelemmel rendelkezik belföldi téren, és 11 nemzetközi címet (2 Bajnokok ligája, 1 KEK, 3 UEFA-kupa, 2 Európai szuperkupa, 1 Intertotó Kupa, 2 Interkontinentális Kupa)gyűjtött már be története során.


A fentiek ellen szól, hogy a csapat nemzetközi porondon elért eredményei, ha érthető okból szerényebbek is, mint a nemzeti bajnokságban, jelentősek. A Bajnokok Ligája szereplések alapján a jelenlegi örökranglista 4., az összes jelentősebb európai kupa eredményei alapján a 3 legeredményesebb klub.
A Juventus az első a mindhárom jelentős európai kupát birtokló egyesületek jelenleg 3 tagú listáján, és az egyetlen amely ezek mellett Interkontinántális kupát is nyert. Hasonlóképpen egyedül a Juventus mondhatja el magáról, hogy az UEFA által meghirdetett összes nemzetközi kupát megnyerte. Az UEFA által rendezett nem hivatalos Vásárvárosok Kupája sorozatban a csapat többször ért el helyezést, győzni azonban nem tudott (két alkalommal is magyar csapattól szenvedett vereséget).
Olasz bajnoki címek [szerkesztés]
A 27 érvényes és 2 törölt Serie A-ban megszerzett bajnoki címmel (scudetto) a Juventus olasz csúcstartó. A címeket a csapat a következő évadokban szerezte: 1905, 1925-26, 1930-31, 1931-32, 1932-33, 1933-34, 1934-35, 1949-50, 1951-52, 1957-58, 1959-60, 1960-61, 1966-67, 1971-72, 1972-73, 1974-75, 1976-77, 1977-78, 1980-81, 1981-82, 1983-84, 1985-86, 1994-95, 1996-97, 1997-98, 2001-02, 2002-03, 2004-05 (törölt cím), 2005-06 (törölt cím)
2006-2007 Serie B bajnok
Az 1930-31es idénytől, 1934-35ös idényig tartó időszakban szerzett 5 bajnoki cím olasz rekordot jelent az egymás utáni évadokban szerzett bajnoki címek számát tekinte. Ezt a rekordot később a Torino Calcio beállította.
Az A.C. Milan 17, az Internazionale 16 bajnoki címmel rendelkezik.

Olasz kupa eredmények

A csapat az olasz rekordot jelentő 9 alkalommal nyerte meg az Olasz kupát a következő években: 1937-38, 1941-42, 1958-59, 1959-60, 1964-65, 1978-79, 1982-83, 1989-90, 1994-95. A csapat az 1959.-60. és az 1994-95 kiírásban mind a bajnokságot, mind a kupát megnyerte.
Az AS Roma 7, a Fiorentina 6 kupagyőzelemmel rendelkezik.

Olasz szuperkupa eredmények

A csapat az olasz szuperkupát a 1995., 1997., 2002., és 2003. évi kiírásban, összesen 4 alkalommal nyerte meg, ebből 1995ben, a bajnoki cím és a kupagyőzelem birtokosaként. Az egyesület részt vett továbbá az olasz szuperkupa 1990., 1998., és 2005. évi kiírásában. A 4 győzelemmel, az A.C. Milan (5 győzelem) után a második legeredményesebb csapat az olasz szuperkupák 1989 óta tartó történelmében.

Juventus legek

Legtöbb pont: 91 (Serie A 2005/2006) Legkevesebb pont: 29 (Serie A 1938/1939 és19 61/1962) Legnagyobb arányú gyözelem: 9 - 1 vs. Inter (Serie A 1997/1998) Legnagyobb arányú hazai vereség: 1 - 7 vs. Milan (Serie A 1949/1950) Legnagyobb arányú idegenbeli gyözelem: 7 - 0 vs. Pro Patria (Serie A 1950/1951) Legnagyobb arányú idegenbeli vereség: 0 - 6 vs. Inter (Serie A 1953/1954) Legtöbb gól: 251 góllal Alessandro Del Piero Egy szezon belül a legtöbb gól: 32 Felice Borel (Serie A 1933/1934) Legtöbb gól egy mérkőzésen: Omar Sivori, 6 ( Juve 9:1 Inter, 1960/61) Legtöbb néző a Delle Alpiban: 67.229 (2003. 05. 15 Juventus - Real) Legkevesebb néző a Delle Alpiban: 237! (2001/02 Juventus-Sampdoria) Legtöbb mérközés: 573 Alessandro Del Piero Legtöbb válogatottság: 93 Dino Zoff, 91 Alessandro Del Piero(jelenleg is aktív)
Juve érdekességek :Olaszországban a Juventus büszkélkedhet a legnagyobb szurkolótáborral: az AC Nielsen C.R.A. nevű cég 2008-as felmérése szerint Olaszországban 13.890.000 ember vallja magát Juventinonak. A második helyen az AC Milan található 7.330.000 fővel, a harmadik helyen pedig az Inter tartózkodik a maga 7.207.000 főjével. A Sport+Mark nevű szervezet 2007-es felmérése alapján Olaszországban, és Európában összesen 44 millió Bianconero él. A két csillag a Juventus mezén azt jelenti, hogy több mint 20 bajnoki címet szerzett a klub. (Összesen 27*et). A Juventus meze 1903-ig rozsaszin volt. A Juventus volt az elsõ klub, amely mindhárom nagy európai kupát megnyerte. Késõbb a Zebrákon kívül a Bayern, az Ajax és a Barcelona hajtotta végre ugyanezt. A Juve 18 alkalommal jutott az európai kupák elõdöntõjébe, ebbõl hétszer a BEK-ben, illetve BL-ben. Edwin Van Der Saar volt a Juventus elsõ nem olasz kapusa. Michel Platini a Juve játékosaként 3 egymást követõ évben elnyerte az aranylabdát (1983-85). A Juve a legsikeresebb olasz klub, 27* bajnoki címmel. A Milan 17-et, az Inter 16-ot szerzett. Az olasz kupában a bianconerok mellett a Roma együttese nyerte meg még 9 alkalommal a trófeát. Juventus és az Inter az a két klub, amely csak a Serie A-ban szerepelt (bár a Juventust 2006-ban a Calciopoli botrány következtében a Serie B-be száműzték.). Kettejük összecsapását nevezik a Derby d'Italia-nak, azaz az olasz derbynek. Alessandro Del Piero a Juve valaha volt legeredményesebb góllövõje 241 góllal 560 meccsen - ez utóbbi szintén rekord. Edwin Van Der Sar volt a Juventus elsõ nem olasz kapusa. Késõbb a svéd Isaksson, az uruguayi Carini és a francia Bonnefoi is követte példáját, de eddig egyikük sem tudott állandó kezdõvé válni. Dino Zoff 1 143 percig nem kapott gólt a Juve kapusaként, ezzel világrekorder. Az 1998-as statisztikák szerint az olaszok 67%-a szurkol valamelyik futballklubnak, 1/3-uk a Juvénak, ami több mint 11 millió szurkolót jelent. A további sorrend: Milan, Inter, Napoli. A Juventus szó latinul fiatalságot jelent. A Juventus részvényeinek 58%-át az Agnelli család birtokolja. Tulajdonos a klubban 6% erejéig Kadhafi líbiai vezetõ fia, Al Saadi, aki nagy Juve drukker, és egy ízben együtt is edzett a csapattal. 2000 novemberében a csapat játékosai és szurkolói összeverekedtek. A BL kiesés miatt csalódott és dühös drukkerek a repülõtéren a hazaérõ játékosokat sértegették, amit Zidane nehezen tûrt és visszaszólt. Erre egy drukker a földre lökte, és csak Fonseca és Montero közbelépése akadályozta meg a további incidenseket. A játékosok biztonságos hazatérését a rendõrségnek kellett biztosítani. Az olasz kupa 2001-02-es kiírásban a kedvezõtlen idõjárás, a TV közvetítés, és a kupa alacsony presztízse miatt a Juve negatív nézõcsúcsot "ért el" a Sampdoria ellen, mindössze 237 nézõ váltott jegyet az összecsapásra. Ugyanebben a sorozatban a Reggina ellen 399 jegy kelt el. Ezt megelõzõen 561 nézõ volt a negatív rekord. Sunday Oliseh volt a Juventus elsõ afrikai játékosa. Paolo Montero tartja a piros lapok számát tekintve a rekordot a Serie A-ban. Mindeddig 12 alkalommal állították ki az uruguayi védõt. Egy 1995-ben készült felmérés szerint a világon 1442 Juventus szurkolói klub létezik. 1986-ban a Hurrá Juventus címû hivatalos fan club magazinhoz érkezett egy felvétel egy fiatalemberrõl, aki a klub bajnoki címe örömére fekete-fehérre festette autóját. Ez a fiatalember késõbb a Juventus kapusa lett - Michelangelo Rampulláról van szó, aki 2002-ben vonult vissza a játéktól. Zidane és Deschamps voltak az elsõ légiósok akik Juve játékosként lettek világbajnokok. 1976-77-ben a Juventus fantasztikus teljesítménnyelnyerte a bajnokságot: az elérhetõ 60 pontból 51-et szerzett a csapat. Az 1985-86-os szezonban a csapat nem játszhatott az Európai Szuper Kupáért. Ennek az volt az oka, hogy a Heysel tragédia után az angol klubokat kizárták a nemzetközi kupákból, ami azt jelentette, hogy a KEK gyõztes Everton sem játszhatott a Szuper Kupáért. A mérkõzést soha nem pótolták be. Giovanni Trappatoni vezette edzõként a legtöbb meccsen a Juventust. 13 szezon alatt 402 alkalommal ült a kispadon. A Juve 200. BL (BEK) gólját Antonio Conte lõtte az Olimpiakosz ellen 1999-ben az idegenben elért 1-1-es döntetlen alkalmával.
  • Az Öreghölgy becenévre hallgató együttes a pályán összesen 29 bajnoki címet szerzett, ám az FIGC (Olasz Labdarugó Szövetség) csalás címén később megvonta a klubtól az utolsó két bajoni címet
 

afca

Kitiltott (BANned)
Gera hetekre kidőlt


<!-- /#content-header -->2008, december 23 - 19:58
<META content=Word.Document name=ProgId><META content="Microsoft Word 11" name=Generator><META content="Microsoft Word 11" name=Originator><LINK href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CBARAKL%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml" rel=File-List><STYLE><!--/* Style Definitions */p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal{mso-style-parent:"";margin:0cm;margin-bottom:.0001pt;mso-pagination:widow-orphan;font-size:12.0pt;font-family:"Times New Roman";mso-fareast-font-family:"Times New Roman";}@page Section1{size:612.0pt 792.0pt;margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt;mso-header-margin:35.4pt;mso-footer-margin:35.4pt;mso-paper-source:0;}div.Section1{page:Section1;}--></STYLE>Vádlisérülése miatt hetekre kidőlt a sorból Gera Zoltán, az angol élvonalban szereplő Fulham magyar válogatott labdarúgója.
Civilben
arch.


"Sajnos elvesztettük Zoltánt, de szerencsére a hétfői vizsgálatok után kiderült, hogy nincs elszakadva az izom a vádlijában" - nyilatkozta a klub hivatalos honlapján Roy Hodgson vezetőedző.
A Fulham jelenleg a nyolcadik helyen áll a Premier League-ben, pénteken a Tottenham Hotspurhöz látogat.
mti/para
 

afca

Kitiltott (BANned)
Huszti a Celticbe? A hannoverieknek fontosabb a bentmaradás, mint a fontmilliók


<!-- /#content-header -->2008, december 24 - 10:41
A jelek szerint Gordon Strachan, a Celtic Glasgow menedzsere lemondhat Huszti Szabolcs januári szerződtetéséről, mivel a Hannovernél kijelentették, semmiképp sem adják el a magyar játékost a téli átigazolási szezonban.
Imago
Huszti nem eladó!


A Bundesligában érdekelt német klub elnöke szerint ugyanis élvonalbeli tagságuk megőrzése jóval többet jelent, mint futballistáért beígért fontmilliók.A Celtic vezetői komolyan érdeklődnek Huszti Szabolcs iránt akinek az idény végén jár le a szerződése Hannoverben, így nyáron szabadon igazolhatóvá válik. A skótok azonban már jövő év elején szívesen látták volna csapatuknál, ám a Hannover illetékeseinek állásfoglalása után lemondhatnak a magyar játékos téli megkaparintásáról.
„Huszti Szabolcsot nem adjuk el” – nyilatkozta határozottan Dieter Hecking, a német gárda vezetőedzője. Martin Kind, a Hannover elnöke viszont nyitva hagyta azt a bizonyos „kiskaput”, és kinyilvánította: ha érkezik ajánlat a huszonöt esztendős magyar futballistáért, akkor azt mindenképpen megfontolják, de nem valószínű, hogy elfogadják. „Rossz döntés lenne, ha elengednénk Husztit akár több millió fontért, az idény végén pedig kiesnénk az első osztályból – indokolta a klub álláspontját a tisztségviselő.
ái
 

afca

Kitiltott (BANned)
PSV: Ikechukwu Uche lehet Dzsudzsák Balázs csapattársa

A holland élvonalban szereplő PSV labdarúgó-csapata szeretné megszerezni a Getafe támadóját, Ikechukwu Uchét.

A hírek szerint a PSV megfigyelői a hétvégén Spanyolországban, az Osasuna–Getafe (5–2) mérkőzésen jártak, s Uche játékára voltak kíváncsiak.

A nigériai támadót 2012-ig köti szerződés a Getaféhez, így megszerzése nem lesz egyszerú feladat.
_44390356_yak_ap300.jpg

<!-- grundfoci -->
 
Oldal tetejére