Foci

C

csocsike

Vendég
Áprilisban Ronaldóékkal játszhat a válogatott





A tárgyalások jelenlegi állása szerint 50 százalék az esélye annak, hogy április 28-án a magyar labdarúgó-válogatott a világbajnok Brazíliát fogadja. Ezt Bozóky Imre MLSZ-elnök jelentette be azon a szerdai sajtótájékoztatón, amelyen Lothar Matthäus szövetségi kapitány nyilvánosságra hozta 26-os keretét a Wales elleni március 31-ei budapesti barátságos találkozóra.


Dárdai, Dragóner, Fehér Cs., Füzi és Tököli kimaradt 1/3. oldal >>


Játék


Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!




Válaszd a legjobbakat!


Ajánlat
Javított helyezésén a Matthäus-csapat




Bozóky szerint a brazil szövetség jelentős pénzösszeget kér a fellépésért, de a szponzorok számára is vonzó a számos világsztárt felvonultató dél-amerikai együttes vendégszereplése, amely eddig egyszer látogatott Budapestre, s 1986-ban 3-0-s vereséget szenvedett.

Az MLSZ-elnök hozzátette: ha mégsem születne megegyezés a brazilokkal, akkor a magyar válogatott április 28-án Kínát fogadja. Előtte három nappal Zalaegerszegen a japán gárda vendégeskedik.

"Engem is meglepett a lehetőség, de természetesen nagyon bízom abban, hogy a magyar szurkolók láthatják majd a brazil csillagokat" - jegyezte meg a szövetségi kapitány.

Matthäus két újoncot hívott meg a január 25-én elhunyt Fehér Miklós emlékmérkőzésére, a védő Juhász Rolandot és a középpályás Józsi Györgyöt. A névsorból ugyanakkor hiányzik Dárdai Pál, Dragóner Attila, Fehér Csaba, Füzi Ákos és Tököli Attila is. "A keret kialakításánál a jelenlegi formát s nem az érdemeket vettem figyelembe. De senki előtt sem zárult be a válogatott ajtaja, formajavulás esetén a korábbi kulcsjátékosok is visszakerülnek" - mondta Lothar Matthäus.

A névsor:
kapusok:
Babos Gábor (NAC Breda), Szűcs Lajos (Ferencváros), Végh Zoltán (MTK)
védők:
Böjte Attila (Győri ETO), Gyepes Gábor (Ferencváros), Juhász Roland (MTK), Komlósi Ádám (MTK), Pető Zoltán (Sopron), Stark Péter (Győr), Szekeres Tamás (Debrecen)
középpályások:
Bodnár László (Arszenal Kijev), Bodor Boldizsár (Beerschot), Dvéri Zsolt (Videoton), Gera Zoltán (Ferencváros), Józsi György (Slavia Praha), Lisztes Krisztián (Werder Bremen), Lőw Zsolt (Energie Cottbus), Molnár Balázs (Zalaegerszeg), Pető Tamás (NAC Breda), Simek Péter (Újpest), Tóth Balázs (Videoton)
csatárok:
Kenesei Krisztián (Kouan Peking), Kovács Péter (IL Tromsö), Sebők József (Zalaegerszeg), Szabics Imre (VfB Stuttgart), Torghelle Sándor (MTK).

A Wales elleni, március 31-én 20.15 órakor kezdődő találkozót a német Florian Meyer vezeti. A jegyárusítás múlt csütörtökön kezdődött az IBUSZ-irodákban, míg a mérkőzés helyszínén keddtől válthatnak belépőt a szurkolók 1000, 2000 vagy 3000 forintért. A magyar válogatott eddig nyolcszor találkozott a walesiekkel, s mindkét együttes három alkalommal győzött, kétszer pedig döntetlen született.

Érdekesség, hogy a találkozók közül hat tétmérkőzés volt, két világbajnoki csoportmeccs (mindkettő az 1958-as vb-n, ahol döntetlen miatt ismételtek az együttesek) és négy Eb-selejtező. A walesi válogatott háromszor lépett pályára Budapesten (mindháromszor a Népstadionban), s a magyarok is háromszor játszottak Cardiffban, míg két találkozót semleges pályán bonyolítottak le. A két válogatott legutóbbi mérkőzését 1985. október 16-án játszotta a két nemzeti csapat, s a világbajnoki szereplés előtt álló magyar válogatott 3-0-ra győzött Walesben.
 
C

csocsike

Vendég
Labdarúgás: London: hello, goodbye!
Ma kezdődnek a negyeddöntők visszavágói a Bajnokok Ligájában
NSZ • 2004. április 6. • Szerző: H. I.



Wenger a Manchester United ellen csak csereként küldte be Henryt. Ma a Chelsea ellen nem követi el ezt a hibát (kép: Simon Bellis)
Ez az igazi trófea! – véli Arsene Wenger a Bajnokok Ligája serlegéről, hiszen szombaton, a Manchester United elleni FA Kupa-elődöntőn pihentette legjobb játékosát, Thierry Henryt. (Illetőleg majd egy óra múltán beküldte a francia csatársztárt – a 0-1 azt bizonyítja, hogy későn.) Ily szembeszökően másodlagosnak talán még senki sem tekintette az FA Kupát Angliában, de hát Wenger nem a brit hagyományokon nőtt fel (sőt!), elvégre ő is francia… Amúgy el lehet gondolkodni azon, hogy az Arsenal mennyire angol csapat, mert a ma este pályára lépő „ágyús” tizenegy tagjai között három francia, két brazil, egy-egy német, kameruni, elefántcsontparti, holland és csak két angol található. (Ugyanez a Chelsea-nél: két francia, egy-egy olasz, dán, ír, izlandi, argentin és négy angol. És hozzá kell tenni, hogy az Arsenalnál a svéd Ljungberg, valamint a spanyol Reyes sérült, míg a Chelsea eltiltás miatt nem számíthat a francia Desailly-ra.)

Bár nemcsak az öreg földrész képviselteti magát, európai derbi lesz!

Mégpedig a tizennyolcadik olyan mérkőzés, amelyen – maradjunk ennél – angol klub küzd angol klubbal. Nem azonos esélyesekkel, hiszen a BL-negyeddöntő első mérkőzése 1-1-gyel zárult a Chelsea otthonában, ráadásul a kékek 1998 óta nem nyertek a mostani házigazdák ellen. Viszont van egy „előszedett” kabalájuk. Annak idején, még 1971-ben egy angol csapattal vívták a KEK-elődöntőjét, s miután kiejtették a Manchester Cityt, a döntőben 2-1-re legyőzték a Real Madridot. Na most, az Arsenal–Chelsea meccs továbbjutójára – a papírforma szerint – a királyi gárda vár…

Ám a Highbury stadionban nyerni vagy akár csak 2-2-es döntetlent kiharcolni enyhén szólva sem egyszerű, jóllehet az angol szövetség nem tartja olyan nagyra az Arsenal minden légiósát, mint a pirosak szurkolói. Edu ugyanis bejelentkezett az FA-nél, hogy szívesen játszana az angol válogatottban, mivel a brazil nemzeti együttesben soha nem szerepelt. Azt a választ kapta: köszönjük, nem kérjük… Az Arsenal viszont ma biztosra szeretne menni – naná, hogy Henry ezúttal ott lesz a kezdő csapatban! –, ám tényként egyelőre csak az kezelhető, hogy a negyedik városi párharc zajlik az európai klubtornák történetében. Eddig madridi, barcelonai, valamint milánói riválisok találkoztak egymással – legutóbb a BL legjobb négy együttese között a Milan és az Internazionale –, s most itt a London–London negyeddöntő.

Továbbá Morientes újabb randevúja madridi kollégáival. A fehérektől menesztett center akár a kulcsfigurája is lehet a Monaco–Real Madrid visszavágónak, mert ha befejelne kettőt… (Ilyesmire jó néhányszor volt példa, igaz, nem a királyi gárda ellen a BL-ben.) Jóval valószínűbb azonban, hogy a 4-2-es előny elég lesz a „galaktikusok” számára, noha az eltiltott Beckham bizonyosan hiányzik a csapatból, és kétséges Helguera, valamint Solari játéka is. Azért Beckham mindenképpen főszereplő – értsd: a pályán kívül –, mert óriási a sajtója annak, hogy a brit ideál szerelmi kalandba keveredett, jóllehet szintén világhíres házastársa még Queiroz edzőnél is jobban ragaszkodik hozzá. Ám ez nem társasági rovat, maradjunk a futballnál. Míg Wenger nem játszatta Henryt, addig a madridi csillagok mindegyikét bevetette a királyi gárda mestere az Albacete ellen, ám ők a pázsiton gyűjtöttek erőt a monacói fellépésre… Az energiatakarékosság dacára a Madrid 2-1-re győzött, ám hasonló lazsálást semmiképp sem engedhet meg magának a ma esti mérkőzésen. Hogy mást ne említsünk: a Monaco ebben az évadban 8-3-ra győzött hazai pályán a La Coruna ellen. Jó, a La Coruna nem a Real Madrid. De az, aki úgy hiszi, a vendéglátók már lemondtak mindenről, őrült spanyol…
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
77 eves Puskas
Puskás Ferenc minden idők egyik legnagyobb labdarúgója, a világszerte legnépszerűbb, legismertebb magyar sportember április 2-án ünnepelte születésnapját. Hazai pályafutása során 349 bajnoki mérkőzésen 358 gólt szerzett. A nemzeti tizenegyben 18 évesen mutatkozott be, majd 85 válogatott mérkőzésen 84 gólt lőtt. Az Aranycsapat felejthetetlen kapitányaként részese volt Helsinkiben az olimpiai győzelemnek, Londonban az angolok elleni 6-3-as diadalnak és egyik szenvedő hőse a svájci világbajnokság berni döntőjében elszenvedett vereségnek. Az 50-es évek végétől a világhírű Real Madridban folytatta pályafutását, hat bajnokság, három BEK-győzelem főszereplője lett. A királyi klub mezében játszott 372 mérkőzésen 324 gólt szerzett. A chilei világbajnokságon a spanyol, később a Világ- majd az Európa-válogatottban is játszott. Az 1967-ben kezdett edzői pályafutása során tucatnyi országban tevékenykedett, 1993-ban négy mérkőzésen a magyar válogatottat is irányította.
Hetvenedik születésnapján, Juan Antonio Samaranch, a NOB akkori elnöke személyesen köszöntötte és nyújtotta át neki az Olimpiai Érdemrendet. Később megbetegedett, s már évek óta a Kútvölgyi kórház egyik különszobájának lakója.
 

Zsókuci

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma érkezik a Brazil válogatott Budapestre.
Szerdán 28-án lesz a mérkőzés, a Puskás Ferenc stadionban.
Hatalmas érdeklődés előzi meg a találkozót.
(Amennyiben a stadion műszaki állapota megengedi, akkor teltház lesz!)
Ronaldo sajnos nem játszik sérülés miatt! :..:
 

Zsókuci

Állandó Tag
Állandó Tag
Senkit nem érdekel a foci :?: :(
Akkor nem is mesélek többet a Brazilokról :!: :evil:
Pedig lenne mit :!: :p
 

Zsókuci

Állandó Tag
Állandó Tag
Melitta!

Óriási ötlet! Tippeljünk :!:

Az én tippem:Magyarország-Brazilia: 3-2 :p


De jó is lenne :D :..:
Aki eltalálja, annak egy piros pont :!:
 

Laci

Állandó Tag
Állandó Tag
Hááát,Zsókucikám !
Bár igazad lenne,ami a tippet illeti... :D
Én azért egy döntetlenben is kiegyeznék.Tisztességes helytállás volna!
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Bocsi de en nem nagyon ertek a focihoz.
Gyoztek egyaltalan valaha is a brazilok a magyarok ellen?
HA nem akkor nincs ok pesszimistanak lenni.
Ha igen akkor ovatosnak kell lenni, de ma az egy kulonleges nap es gyozni fogunk!!!!!!!!!!!!!!!!
 

Csillagom

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez egy nagyon jó téma!

Kedves Melitta!
4x játszott a Brazil csapat a Magyarok ellen.

3xnyert Magyarorszag
1xdöntetlen lett az eredmeny
 

Laci

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem vagyok én pesszimista,Csillagom :D !
Hájjal kenegetnének, ha győznénk ! Piszkosul örülnék neki!
Majd meglátjuk...
 
Oldal tetejére