Fogyizzunk együtt, biztassuk egymást, így sikerülni fog, én tudom.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Faith519

Új tag
Sziasztok,

en most fogom kezdeni a fogyit, egyenlore lelkileg keszitem magam. Nagyon rosszul birom a dietakat, mert imadok enni (Bika jegy) es fozni is. Az elgondolosasom hogy marah "egeszsegesen" fogok enni: a tonkolykenyer az egyetlen pekaru, no feherliszt, no edesseg, sok-sok zoldseg es gyumolcs, hal, csirke. Szoval teljes finomitott-cukor es lisztmegvonas, kiveve a tonkolykenyeret. van egy marka, ami nagyon fini es azt is piritosnak eszem. Nem tudom, lehet hogy csak bekepzelem, de valahogy azt gondolom, ha piritosnak eszi az ember a kenyeret ugy kevesebb a taperteke.. Logikusan hulyeseg, de jobban erzem magam tole :)
 

Pipec77

Állandó Tag
Állandó Tag
Csak sajna ezt Ch napon nem tudom majd igy kombinalni :(

De azért Ch napon is ehetsz nyugodtan nyers zöldségeket. Bármikor, bármihez lehet.


Viszont annyira rossz kedvem van az alakom miatt mostanaban hogy nagyon kemenyen elhataroztam hogy megcsinalom, akarmi lesz!
<!--Session data-->

Nem akarok senkit rábeszélni, de az biztos, nem kell koplalni, szenvedni, fincsi kajákat lehet enni. Nekem később még sok is volt az étel, sokszor nem is kívántam már a vacsorát, mert az ebédhez elfogyasztott sok sali annyira eltelített.
Csak egy példa: szénhidrátnapon sokszor párolt rizst (barna) ettem pöriszafttal, rengeteg salátával (ubi,paprika,pari,hagyma,fokhagyma,káposzta - ki mit szeret)


Konzultálj Kretitivel, ő is említette, mennyi finomságot főzött és még a párja is megszerette ezt a fajta kajálást. Ami nagy szó pasiknál!!

Drukkolok Neked, sikerülni fog, csak vágj bele bátran! kiss
 

viki8101

Állandó Tag
Állandó Tag
Abban igazat adok,hogy nem mindenki birja a sok hus fogyasztast. En birtam,es nekem bejott, csak azert irtam.

A legfontosabb,hogy figyeld a tested, es az sem mindegy hogy mennyit edzel,es hogy mit dolgozol. Ehetsz te reggel gyumolcsot..csak!!!! -ha a melodban meg annyit szaladgalsz,hogy kieg a gyomrod. akkor nem celravezetobb egy taplalo regggeli,ami tartalmaz minden szukseges anyagot.
Miert nem fogja fel sok ember,hogy a reggeli szukseges, es vetek kihagyni !!!!! Sokkal tobb kaloriat egetsz,ha reggel beinditod a gyomrod,mivel azt a tapanyagot meg a nap folyaman elegeted. Es sokkal kevesebb ra az esely hogy aztan radtor a falasi roham.

"Szerintem már az is fogyaszt, ha a húsokhoz nem krumplit, rizst, hanem zöldségféléket eszünk, elhagyjuk a cukrokat, üdítőket, zsíros ételeket. Bőven fogyasztunk párolt és nyers zöldségeket, sok gyümölcsöt.
Abból baj nem lehet, sőt." - ezzel itt nagyjabol egyetertek.
Mondjuk a sok gyumolcs- hat kinek hogy..Abban is van gyumolcs cukor,tehat azt se jo tulzsba vinni. Eleg boven ket darab gyumolcs egy napra, szerintem...
De az igaz, a LEGFONTOSABB elhagynunk a cukros uditoket,kajakat, peksutiket !!!! ES szerintem paradicsomot enni minden etkezeshez az is jo otlet,mert vizhajto,csokkenti az ehseget, es az anyagcsered is rendben van tole.

Sok lanynak segitettem az edzoteremben, kb 5o bol 40 meg tudta oldani ezt az etkezest. Es fogytak.

(7.oo gymolcs valami 1 db. 7.20 tojasok. 3-6 mikor mennyi ( az az edzesemtol fugg. ha tul sok edzesem van akkor 6 tojas.) de mindig csak a feleben van sargaja. + barnakenyer, es egy pici sonka.
Itt eheto minden 3. nap muzli,joghurt,aki nem birja a tojast. AZ a helyzet,hogy en imadom. Es eszem itt natur magvakat,diot,mert az egyenletesen tartja a vercukorszintet,es nem leszel ehes.
Paradicsom is lehet itt,vagy zoldsegek.
10.00 kicsi csirke,puff rizs, ananasz
1.30. csirke, brokkoli (vagy mas zoldseg) bab esetleg,repa
4.00. repabol natur leves + csirkehusi, es teszek bele diokat,magvakat is,mivel itt nincs semmi szenhidrat.
7.00 Joghurt, + salatalevel, vagy paradicsom.
9.00 pici csirke,vagy hal paradicsom vagy, zeller, vagy gomba. vagy zoldbab. Konzerves szojabab. vagy valami turos etel.
ES ezek mind egy tanyernyi etelek. )

Es amit lefogytak az nem annyinak latszott hanem joval tobbnek,mivel izom leepules egyaltalan nem tortent. ES az izom kicsi helyet foglal el. Ezt ugy ertem hogy volt aki fogyott 12 kilot,de latszott vagy 16 nak,mivel olyan nagy mertekben megvaltozott a testszerkezete. ES a legtobbnek nagyon szep hasa lett,feszes fenekkel, es nem logott sehol a bor,nem volt plotty a test.
Utana nagyjabol visszaallnak a rendes kajara,es csak arra kell vigyazni hogy 4 utan ne egyenek sok szenhidratot. Es a format nagyon konnyu tartani.
Igaz,lassan volt beutemezve minden,mert 1 kilonal tobbet nem kellett fogyni a heten. Aki tobbet fogyott, azt visszakajalta szandekosan magat,mert igy volt egeszseges,es ezt utana is lehet tartani. nem megterhelo se a sziv se a maj szamara.
Az edzes se sok 20 perc minden nap.
Egyik nap sulyzoval, masnap kardio : ez: bicikli, vagy kocogas, lightos aerobik, vagy valami tanc. Vagy eppen seta, amihez kedvuk volt.
A lenyeg,hogy szeresd amire vallalkozol, es ne vidd tulzasba se az edzest,se a dietat es ne akarj gyorsan fogyni. Aki nem birja kivarni a lassu fogyast, es nem bir orulni a kis eredmenynek, az mindig csalodni fog. A dieta utan visszaszed dupla annyit.
Egy dietara fejben is ra kell hangolodni.
 

dwicky

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha ez igaz, akkor az én környezetemben mindenki húsmérgezést fog egyszer kapni:
A napi becsült fehérjeszükséglet nők számára kb 36 g fehérje.
85-115 g hús 27 g fehérjének felel meg, ez fél liter tejnek az egyharmada
Egy tojás 6 g fehérjének, 85 g hal 19 g, 115 g bab 8 g fehérjének felel meg


Kíváncsi vagyok, ti mennyi húst fogyasztotok naponta :)
Én már kezdek teljesen lemondani a húsról, és már szinte csak köretet eszem - ráadásul városban élőként csak a helyi boltokban tudom megvásárolni a "húskészítményeket" :)

Szia,

Én nagyon kevés húst eszek, beleértve a felvágottakat is, mert egyszerűen nem szeretem annyira a húst, és nem kívánom, szerintem ez a vércsoporttól függ. Én hiszek abban, illetve úgy tapasztaltam, hogy tényleg van valami abban, hogy a különböző vércsoportúak különböző ételeket részesítenek előnyben. Kolléganőm például húst eszik hússal, én meg alig. Bár a pasik általában nagyon húsosak szoktak lenni. Ha eszek, akkor leginkább csirkemellet.
 

viki8101

Állandó Tag
Állandó Tag
Lehet,hogy mazdanannak az jott be, de Habakuk nem szereti. Szandokan pedig egyenesen elhizott.. Akkor kinek higyjunk most..??
 

RixavanDerMaat

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok Emberecskek! kiss

De regen voltam itt, hoztam par erdekeset.

Kerdesem is volna, hogy miert van az hogy valaki neha megpusztulna a csokiert? Miert eppen a csokiert? Mert oromhormon van benne? Vagy mert candida van az alanyban, aki epp "megpusztulna" a csokoladeert?

Meg egy, van egy szerzetes ismerosom, aki ugy fogyott le, hogy hetente egy nap csak vizet iszik...szerintetek ez mukodik? Mert nem tudom hogy mennyire egeszseges ez, de szerintem lelki alapja is van a "szent bojtnek" es azert is fogyott, mondjuk nem volt szukseges.

kiss
Rixy
 

viki8101

Állandó Tag
Állandó Tag
SZiasztok. !!
Regebben vagy ket eve en is nagy " CSOKIZABALO " voltam. Igaz, edzettem, es neha olyan szinten mint a bolond, aztan masnap minden hiaba. Amit neha leedzettem magamra ettem csokibol.
Olyan szinten,hogy elkezdetem eloszor kis egeszseges protein csokival, aztan muzlivel (mondvan,hogy az egeszseges, es nincs benne tul sok kaloria ) aztan csak egy bombon- aztan az osszes. Utana puff..minden. Volt hogy 30 csokit is bekajaltam. Aztan nagyon szarul ereztem magam,es nem tudtam miert teszem. Elkezdtem figyelni magam,hogy mikor jon a gondolat " csokit akarok" -mert eloszor is minden egy gondolat,amit valamiert a szervezet kuld. Figyeltem..eloszor semmi ertelme nem volt. Mindig azt mondtam,nem erdekel ..akarom akarom a csokit, es meg is eszem. kesz. Es megettem. Volt hogy kevesebbet,volt hogy hanyingerig. Mondjuk sose hanytattam magam szerencsere. ( De ami hulyeseg volt, neki alltam futni ugralni..rogton ugy teli gyomorral. na ettol meg szarabbul voltam )EZ mindig itthon tortent.
Mindig valamifele nyugtalansag, idegesito tenyezo,vagy unalom szulte a gondolatot hogy ramjott az ehetnek. Vagy a tv. -komolyan mondom. Ez nagy hulyesegnek tunik, de a tv elott mindig ramjott az ehetnek. Vagy ha eppen ettem, akkor nehez volt abbahagyni. Eloszor ezt szuntettem meg.
Megfogadtam: ha eszem,akkor csak is az asztalnal,csendben nem tvzes es netezes kozben. Egyszerre egy dologra kell figyelni.!!
Utana rajottem,hogy nagyjabol mindenben meg tudom talani hol a hatar,de a csokinal nem. Amig van,addig eszem, sajna. Ezert inkabb ugy dontottem,hogy amig nem tudom hol a hatar egyaltalan nem eszem.

Egy reggel felkeltem, es megfogadtam,hogy nyitok egy fuzetet,amibe beleirom a gondolataim marmint a csokival kapcsolatban,mindenfele baromsagot ( megbolondultam- gondoltam magamban. De inkabb legyek bolond, egy normalis alakkal -,igy dontottem. Mert ha meghiznek: akkor meg molett idegbeteg lennek,lecsokkent onbecsulessel,aki sajnaltathatna magat,es vagyna a regi enjere.) -EZ az elso gondolat volt a fuzetemben.
Utana mindenfelet irtam komolyan ami eszembe jutott.
Kerdeseket szerkesztettem: mit okoz a csokieves? Milyen izu? Mire gondolok? Hogy erzem utana magam? Milyennek latom a testem? Hogy hat belul a csoki ram,mit csinalnak a szerveim.. Volt hogy nevet adtam a csokiknak..-Utana mar azokon nevettem,hogy ez mar tenyleg beteges. De nem erdekelt. Eldontottem,hogy amire a fuzet betelik,en teljesen leallok a csoki evesrol.
Kezdetben,volt hogy odabasztam a fuzetet, es ugyanugy megettem a csokit. Utana leirtam ezt is. Leirtam,hogy ismet gyenge voltam.Megegyeztem magammal,hogy ha meg kezdetben nem is megy minden,;DE irjak mindent le, ha ettem csokit, ha nem. Mert eszrevettem,hogy mikor kiirok magambol valamit, a problema kezd megoldodni. Nem mulik el ugyan teljesen, de nem olyan idegesito,mint mikor bentmarad.
Aztan leirtam a helyes elveket,hogyan szeretnek etkezni, amit persze mindig is tudtam, de magamnak nem olyan konnyu betartani,mint masnak elmondani. Ezzel mindenki igy van.
Utana reggel elmentem bevasarolni. megvettem minden jot a normalis etrendhez, es elkeszitettem a kis kajakat elore. Minden reggel ezt teszem.
Minden nap latom a mennyiseget,amit meg fogok enni.
Sokan nem is latjak azt a mennyiseget amit megesznek egy nap. Es a nap vegere azt gondoljak,hogy nem is ettem sokat. Ja,en is igy gondoltam.... Aztan ez nem is igy van. Sok falatot elfelejtesz a nap folyaman,amit persze megettel.
Szoval visszaterve,mire betelt a fuzet, befejeztem a csokizabalast orokre,nem is kivanom. Neha eszek,hogy ha megkinalnak vagy vendegsegben vagyunk. De ennyi. Otthon nem.
Visszagondolva, ez is csak egy szokas. Valamit nem akarunk latni,valamire nincs kedvunk gondolni,vagy valami az adott percben idegesit, es akarjuk a csokit,mert elhittuk: hogy a csoki oromet okoz. Ez egy nagy baromsag !!! Amiben hiszel, a tested ugy reagal. Ne higyjel tovabb ebben,es elkezd csillapodni a csokivagyad.
Barmileyen hihetetlen,de a csokirol is eppoly nehez lehet leszokni,mint barmelyik mas karos szenvedelyrol. Nagyon sokan kuzdenek ez ellen is.
Szoval igy volt ez nalam. Aztan ha tul sokat edzek,ujra ramtor az edesseg iranti vagy. Ugyhogy az edzesem se tobb fel oranal, heti 5 alkalommal. Nincs tuledzes, nincs idegbetegseg, nem vagyok faradt,es normalisan tudok etkezni.
Hogy edeset eszek e, vagy iszok ?? Igen. Edzes utan mindig iszok feherje turmixot csokisat. Abba meg rakok edesitot,hogy finom edes legyen, es glukozt is egy kanallal. Ezt rogton megiszom edzes utan. Nos, ez eleg edes es cukros is. De ezt fel is hasznalja a szervezet a trening utan. Ugyhogy minden meg van oldva. Nincs cukor hiany, de nem is viszem tulzasba. Es estere meg veletlenul se jut eszembe,hogy kene a csoki.
Sok sikert nektek !! Remelem tudtam segiteni valakinek.
Tovabbi szep napot,es fel a fejjel. Semmi sem lehetetlen.!!
 

Zsuzzska

Állandó Tag
Állandó Tag
Amin most gondolkodom az a gyógytea.
Annyi gyógynövény kapható már. Arra gondoltam a fogyi mellé a hidegben úgyis teázni fogok, legyen valami haszna is. Nem a "fogyasztó tea" kategóriára gondolok, hanem ami az anyagcsere gyorsításon kívül hat. A sima dobozos olcsó igazikra. Olvastam pár cikket róla. Ami többször szerepelt azokat megiszom :) Borsmenta, Citromfű, Gyermekláncfű, Csipkebogyó. Eddig is ittam néha őket, de most fekete helyett is azt akarom.
http://femina.hu/fogyokura/citromos_kura
 

Santane

Állandó Tag
Állandó Tag
Lánykák!
A csokik mellé ezt a képet tegyétek, tuti nem fogjátok annyira kívánni:

00037057.jpg
 

szederinda88

Állandó Tag
Állandó Tag
Most éppen Leslie Sansone-t töltök. Először kb. 4-5 DVD-jét találtam meg a neten, de utána rátaláltam a többire is. Hát nem semmi! :o Van vagy 50-60 DVD-je! :o

Elolvastam a citromról írt cikket. Eddig nem nagyon ettem citromot, mert magas a gyomorsavam, és kerülöm az ilyen ételeket, italokat. Ma megittam egy pohár citromos vizet, és megint fáj a gyomrom. :(

Santane!
Hát az biztos, hogy nem! Szegény lány! :( Ilyenkor látom, hogy milyen szerencsés vagyok. Van túlsúlyom, de hála Istennek ettől messze állok.
 

viki8101

Állandó Tag
Állandó Tag
Szegeny, borzaszto.
Hogy fajulhat el eddig a dolog amugy? Ti ertitek?

Most ma nagyon nehez napom volt. Unalmasnak talatam mindent...nemtom miert egyszeruen vannak ilyenek. Semmihez semmi kedvem nem volt se reggel, se most.
Az edzes mindig feldob,es a baratnommel is talakozni kellene,de egyszeruen titsza depis hangulat, ahhoz sincs kedvem. Az eso szakad..mondjuk ez itt nem ritka Irorszagban. Csinalni akartam kokusz golyot a paromnak ,de ahhoz sincs kedvem. huuuu
Na most ram is jott az ehetnek. na ezt nem birom tovabb....Konnyu masnak errol irni,de mikor engem is gyotor az borzaszto. Mit tegyek?? na mar itt se vagyok. Elhuzok. Na ezt ide kiirtam,hatha jobb lesz nem sokara. Addig is sziasztok. majd leirom mit tettem..-vagy mit ettem. puszi nektek.
sok sikert nektek,en mindig drukkolok, es segitek.
Jajjj, de rajtam most kisegit? Draga Univerzum, es valami felsobb hatalom ments meg a huto kinyitasa elol. Amen !!! Ha belenezek ko kovon nem marad. Erot kerek,hogy inkabb elhuzzak itthonrol setalni..vagy valami
 

szederinda88

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Viki!

Remélem volt erőd, és nem nyitottad ki a hűtőt. Tudom, hogy ez a legrosszabb, nem akarod és mégis megteszed, aztán meg jön a bűntudat, és próbálnád azonnal helyre tenni.
Az eső sajnos nagyon lehangoló, szerintem olyankor mindenki kicsit depis lesz, és nincs kedve semmihez. De azért remélem gyorsan elmúlik ez a rossz kedved. :)

Nem tudom mit ehet szegény lány, valószínűleg ő is édességfüggő. De még olyan fiatal. A szülei is jobban figyelhetnének rá, és nem csokival meg sütivel kéne őt tömni. :( És az a borzasztó, hogy ekkora túlsúllyal még mozogni sincs kedve az embernek. Én is nagyon nehezen vettem rá magam, könnyen kifáradok, és akkor csak szenvedésnek élem meg. De most, hogy 4. napja tornázok, már jól esik. Igaz, hogy alapvetően elég lusta típus vagyok, nagyon nehezen veszem rá magam mindenre. Ma se volt kedvem mozogni, de aztán tudatosítottam magamban, hogy nem hagyhatom abba, és gyorsan lehúztam egymás után 3 mérföldet Leslie-vel. :) Imádom azt a nőt, pedig nem is értem mit mond. :D

Ja, és elmúlt a gyomorsavam. :) Mégsem volt olyan vészes az a citromlé, mint gondoltam. Úgyhogy valószínűleg minden nap iszok majd.
 

istvan_06

Állandó Tag
Állandó Tag
Viki,

csinálj banános kókuszgolyót. Már leírtam itt egyszer. Összenyomnott banánhoz annyi kókuszreszelék kell amennyit felvesz. Egy kis stevia bele és kész.
Nagyon laktató!
 

szederinda88

Állandó Tag
Állandó Tag
Hmm, ezt én is kipróbálom. A párom és én is imádjuk a kókuszt is és a banánt is. :)
Akkor ezek szerint te használod a steviát? Honnan szoktad venni, és mennyiért? Én kb. 6 ezerért láttam 30 ml-t a neten, de sokallottam érte a pénzt. Neked milyen tapasztalataid vannak róla?

Szerkesztve: Na, közben a neten találtam egy másik oldalt is, ott olcsóbb volt, 95%-os stevia szirupot rendeltem. Most várom, hogy visszajelezzenek.
De a kérdéseim továbbra is fent állnak. ;)
 

viki8101

Állandó Tag
Állandó Tag
sziasztok !!! Kedves !!
Az a bananos kokusz golycsi, jo otlet..
Csak nem talaltam a receptet.
Elkuldod nekem majd privatba? Koszonom szepen.
 

ritus002

Állandó Tag
Állandó Tag
Fogyózás

Sziasztok!Én világ életembe mindig vékony voltam.Mikor terhess lettem hiztam 20 kg-t, már 8 éve szültem, azóta hol lefogyok hol vissza hízok.Szoktam mozogni és ha éppen ugy van akkor diétázok is.De sajna nem mindig van kedvem.Sokszor nincs kedvem fogyókurázni.
 

istvan_06

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!:)

Viki!
Nem nagy recept az egész, én találtam ki.

Banános kókuszgolyó vagy kókuszos banángolyó. Fogsz néhány megpucolt banánt és egy tálkában összenyomod kézzel. Egy nedves/vizes massza lesz belőle. Felbontasz egy zacskó kókuszreszeléket és beleöntesz valamennyit a banán pürébe. Szépen össze kell dolgozni, hogy egyenletes massza legyen. Aztán, ha látod hogy még híg akkor több és több kókuszreszeléket öntesz hozzá. Utána lehet steviával vagy akármi mással is ízesíteni.
Én 6 banánból és több mint egy (de kevesebb mint 2) zacskó kókuszreszelékből készítettem készítettem. Aztán kapott vagy 6 csepp stevia cseppet is.
Nagyon édes lett!:D Szinte már túlságosan is.
Végül golyókat formáltam a masszából és egy tányérra raktam. Mehet a hűtőbe illetve a hasatokba.;)
Nagyon-nagyon laktató (gondolom a sok kókuszrost miatt)! Legközelebb csak 3 banánból fogok dolgozni. Túl sok lett, nem is fogyott el.
Esetleg a golyók közepébe lehetne 1-1 szem mandulát vagy (nem földi) mogyorót is tenni.

A kókusz enyhén lúgos, az éretlen banán lúgos (az érett savas), a stevia és a mandula is lúgos. Szóval jó lúgosító is. Bocs a sok szóismétlésért.

Percek alatt elkészül és nagyon finom! ;)
Ha valaki elkészíti akkor írja már meg légyszi, hogy tetszik.
 

istvan_06

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Viki!

Mesélj légyszi a fehérje kúráról is! Mondjuk edzés után közvetlenül estére, vacsorára (steviás-fahéjas) 100g túró az egészséges és zsírégető?
Az alkalmankénti gyakorlatilag csak fehérjéből étkezés is ugyanígy hatékony?
Ilyen kúrához jó a bab (szója is) és zöldborsó is? Azokban viszonylag sok a fehérje is. Inkább ilyen vegás ételek felé húzok mostanában.
Heti 1 nap kipróbálnék ilyen fehérjés kúrát.
 

viki8101

Állandó Tag
Állandó Tag
Na tegnap megcsinaltam a babanos kokuszos golyot. Tok fini lett. bar nem csinaltam dietasra,mert a paromnak nagyon izlett,ugyhogy tettem bele fini dolgokat.
Banant osszenyomtam,tettem bele cukrot, kokuszt, vanillias cukrot, kokusz zsirt, pici tejet, baba piskotat is nyomtam bele.
Majd az egeszet megforgattam meg kokuszban. nagyon jo lett !!! Bar ugyanezt lehet csinalni edesitovel is ugyanugy.

Na a fehrje dietat mar leirtam egyszer. Jo szerintem az a turos tema estere, amit irtal.
Bar en nem probaltam meg semmi iz anyagot hasznalni. Azt mondtak nincs izesites,es en nem varjaltam. Betartottam.
IGy: reggel 3- 5 tojas
10 kor : csirke vagy hal,
1.30 kor : marha
4kor csirke
7 kor: hal
Csak vizet ittam. Szar elegge,de csak egy hetig hianyoznak kb az izek. Eleg durva, de akkor versenyre keszultem,meg dolgoztam minden nap ket helyen is:( Ugyhogy nem szarakodtam sokat az etel izesitessel se. Ettem mert kellett az edzeshez, es jo format akartam, ezert kibirtam. Gyorsan leszalkasitott, ennyit akartam. Es volt erom is hasznalni nagy sulyokat.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére