Hírek Forráshiány miatt az ENSZ májustól nem tudja élelmezni a menekülteket Csádban

Az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) saját közlése szerint májustól forráshiány miatt nem tudja élelmezni a menekülteket Csádban.

„Amennyiben nem kapunk további támogatást, akkor 2023 májusában teljesen leáll az országon belüli menekültek élelmiszer-segélyezése” – figyelmeztetett a WFP pénteken.

A világprogram szerint már ebben a hónapban is csak mintegy 270 ezer menekültnek tudnak élelmet adni a tervezett 455 600 helyett. A WFP hangsúlyozta, hogy 142,7 millió dollárra (48 milliárd forint) lenne szüksége ahhoz, hogy a következő hat hónapban segélyezni tudja a rászorulókat az egyszerre aszály és áradások sújtotta országban.Az ENSZ adatai szerint Csádban 1,9 millió ember nem jut elegendő élelemhez, mindemellett az ország a legtöbb menekültnek nyújt menedéket a nyugat- és közép-afrikai térségben, és a szomszédos Szudánban uralkodó állapotok miatt ez a szám csak gyarapodik.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) időközben bejelentette, hogy 172,5 millió dollárt (58 milliárd forint) kíván összegyűjteni egymillió menekült segélyezésére Csádban.

Balizs Benedek

1681511545078.png
 

Csatolások

  • 1681511432645.png
    1681511432645.png
    90.7 KB · Olvasás: 6,494
Mondod neki, aki után írtál
Hát ugyan már miért kéne csak egyféle véleményűeknek itt lenni.
Egyezzen meg azzal aki kitette a hírt?
Azt én nem hinném hogy szándékosan mély szegénységben tartanának egy földrészt.
Bár ha a régi papság (és uralkodók) oktatás és az olvasni tudás.
Egyedüli letéteményességét nézzük: bizony szándékosan zárták el a tudást.
Ha egy országot csak felvevő piacnak és természeti adottságainak elvételére használnak.
Az bizony jó ha rászoruló állapotban tartva marad.
Ez bűnös és hihetetlenül aljas viselkedés, már megtörtént.
Lehet gyanakodni ma is van hasonló.
Sok fele velemeny van , kinek mi tetszik, de azert ragaszkodjunk a tenyekhez. Afrika legnagyobb problemaja az eghajtat a szarazsag amirol senki nem tehet.
Meg "kihasznalt' egyoldalu kereskedesnek is az a legnagyobb baja hogy meg a gyari szalag munka se tud nagy mennyiseget termelni eladhato minosegben mert lehetetlenseg aircondi nelkul 50C fokban dolgozni es ezt a termelt arut szallitani eljutatni pl Amerikaba vagy Europaba., Nagyreszuk mint az oroszok is asvanykincseik eladasabol tudnak elore menni valamennyien. Ha csak az ehezest tudjak enyhiteni Usa es a feljett vilag mar az is nagy segitseg, de rengeteg egyeb human dolgokat is rendszeresen kuldenek. Meg akkor is ha konvojokban szallitott elelmiszereket megtamadjak es belharcok aldozatai lesznek a soforok is. Sok sok documentum film keszult akar Etiopiban akar a szomszedos orszagokba.
Ezek nem csak itt lathatok hanem Mo-on is megnezhetok csak erdeklodni kellene az infok utan es nem szajkozni az Orban propagandat.
Majd minden afrikai orszagbol fogadnak az egyetemek diakokat ingyen bermentve hogy tanuljanak es ha vegeznek orszaguk felemelkedesen dolgozanak. Meg Mo is komoly segitseget nyujtott. Gyogyszerek missiok stb stb. Nem vagyok Afrika szakerto meg csak nem is jartam arra, de a napi hirekbe a tozsden tv radio egyeb mediakba sok infot lehet talalni persze ha valaki nyitott a vilagra.
 
Ez csak 2021:

Ethiopia ($1.13 billion)
Jordan ($1.03 billion)
Afghanistan ($860 million)
South Sudan ($821 million)
Congo ($814 million)
Yemen ($814 million)
Nigeria ($803 million)
Syria ($774 million)
Sudan ($488 million)
Somalia ($475 million)

Ezek az országok ennyit kaptak az USÁ-tól. A 20. században szinte mindenki kapott amerikai segélyt. A két világháborúban mielőtt az USA belépett, ők tolták a pénzt a britekbe, oroszokba/szovjetekbe. A tények alapján nincs még egy ország, ami ennyi pénzzel támogatta volna a többi országot. De nyilván az bassza a csőröd, hogy ukrajnát is...
Először is semmi nem bassza a csőröm, van véleményem, sajnálom, ha ez nem tetszik. Ide írkáltál számokat, amiből Afganisztán és Szíria már alapból kilóg a sorból. Hacsak ezek nem a fegyverekre és háborúkra szánt összegek, úgy hihető. Mint tudod, Szíriában éppen most halt meg egy osztag amerikai katona annak ellenére, hogy állítólag nincsenek is ott. Afganisztánban pedig sok év után megtették hatalomnak a terrorista tálibokat a jól sikerült kivonulás után.
Az usa soha nem volt jótékonysági intézmény, mindig mindenért kér cserébe valamit, ezt látjuk ukrajnában is. Engem nem is érdekelne, csak nagyon itt van a közelben és már atomfegyvereknél tartunk.
Az usa-nak sokkal inkább a saját belső ügyeivel és gazdaságával és a dollárjával kellene foglalkoznia, mint hogy a korrupcióval berágja magát országokba, térségekbe, aztán kő kövön nem marad.
 
14.12.2022

"Az USA a következő években nagymértékben ki akarja terjeszteni gazdasági együttműködését afrikai országokkal. Az Egyesült Államok fővárosában, Washingtonban szerdán tartott afrikai csúcstalálkozón Joe Biden amerikai elnök kiterjedt beruházásokat jelentett be az afrikai kontinensen az utak, az internet és a megújuló energiaforrások bővítésére. Emellett a kereskedelmi kapcsolatokat is jelentősen meg kell erősíteni. Az Egyesült Államok "történelmi szándéknyilatkozatot" ír alá az afrikai kontinentális szabadkereskedelmi övezet új titkárságával együtt - mondta.

Biden egy üzleti fórumon beszélt, amelyen több mint 300 amerikai és afrikai vállalat magánszektorbeli vezetői vettek részt. A kinevezés egy többnapos washingtoni csúcstalálkozó része volt, amelyre 49 afrikai ország delegációja és az Afrikai Unió képviselői utaztak Washingtonba – köztük számos afrikai állam- és kormányfő..."
Sajnálom Afrikát. Remélem azért, hogy lesznek olyan országok, ahol a vezetők észnél lesznek.
Azt pedig tudjuk, hogy ukrajna után Kína vagy Afrika következik. Valahova az usa-nak mindig el kell vinni a demokráciát, különben oda a gdp.
 
Itt ne libsizel Ez egy canadai oldal rengeteg amerikai tagunk van szoval mi itt elunk es amiket te itt osszeirkalsz az koszono viszonyba sincs a valosaggal.
 
Sajnálom Afrikát. Remélem azért, hogy lesznek olyan országok, ahol a vezetők észnél lesznek.
Azt pedig tudjuk, hogy ukrajna után Kína vagy Afrika következik. Valahova az usa-nak mindig el kell vinni a demokráciát, különben oda a gdp.
Neked fogalmad sincs a világról. Olvasol te egyáltalán újságokat?
Kína és Oroszország egy re jobban szorítja ki Afrikából Amerikát és Európát.

Google a barátod lenne, ha széleskörűen használnád. ;)
 
Sajnálom Afrikát. Remélem azért, hogy lesznek olyan országok, ahol a vezetők észnél lesznek.
Azt pedig tudjuk, hogy ukrajna után Kína vagy Afrika következik. Valahova az usa-nak mindig el kell vinni a demokráciát, különben oda a gdp.
Őőő....akkor olvass utána Kína és az Oroszok az egyik legnagyobb befektetők Afrikában!!!
 
Őőő....akkor olvass utána Kína és az Oroszok az egyik legnagyobb befektetők Afrikában!!!
Kína többet exportál Afrikába, és növelte a behozatalt is: főleg nyersanyagokat, energiahordozókat és mezőgazdasági cikkeket vásárol a kontinensről. Peking a régió legnagyobb befektetőjének számít.
Tavaly rekordmagasra nőtt az kínai–afrikai kereskedelmi forgalom mértéke, és elérte a 282 milliárd dollárt. Ez 11 százalékos növekedés 2021-hez képest.
A távol-keleti óriás fontos szerepet szán Afrikának az új selyemutakban is: két és félszer annyit fektetett be az infrastruktúra fejlesztésébe, mint az Egyesült Államok és Európa együttvéve.
ha Peking ilyen ütemben terjeszkedik, akkor Európát is kiszoríthatja a fekete kontinensről.
(nos egy kattintás és ha akar az ember tud információhoz jutni!!
kivéve ha neki elég annyi amit a magyar állami média hint el)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

ani515 wrote on Éleskés's profile.
Szép napot kívánok!
Szerettem volna megnézni ezt
és ez történt:
Hoppá! Bizonyos problémákba ütköztünk.
A művelet végrehajtásához nem rendelkezel megfelelő jogosultsággal.
Ha ki lehet ezeket a "problémákat" javítani, akkor kérem szépen.
Biróné Cs. Katalin wrote on ladysla's profile.
Kedves Ladysla, kérlek segíts!
Évek óta nem voltam a fórumon. Hogyan lépek be az e-bookok lapjaira? Hová írom be a 20 mondatot? Érvényes még ez a követelmény? Válaszodat előre is köszönöm.
Biróné Cs. Katalin (Biseka)
pomagrade wrote on Kincsesbolygó's profile.
Szia! Sajnos nem sikerült még megtalálnom a Viszkok Fruzsi könyvet... Ha szembejön, felteszem majd :)
Hello everyone!!! The Rnata Nativity Bundle pattern is now available!!! Anyone here who already has it and wants to share it?
Erinna Lee has just released a new book: Enchanted Woodland Amigurumi... I hope someone will post it on the forum soon!

Statisztikák

Témák
37,877
Üzenet
4,733,744
Tagok
611,055
Legújabb tagunk
Beteg
Oldal tetejére