Forrnak az indulatok az amerikai csapás után

Ezrek kísérték utolsó útjára szombaton Bagdadban azt az iráni tábornokot és az Irán támogatását élvező iraki katonai szövetség vezetőjét, akik előző nap vesztették életüket egy amerikai légicsapásban az iraki főváros közelében.

Kászim Szulejmáni, az iráni Köztársasági Gárda al-Kudsz Brigádjai nevű különleges egységének parancsnoka és Abu Mahdi al-Muhandisz, a Népi Mozgósítási Erők nevű, iráni támogatást élvező milicistákat tömörítő ernyőszervezet vezetője, valamint a támadás többi áldozata emlékére a bagdadi Zöld Zónában tartottak gyászszertartást, amelyen részt vett Ádil Abdel Mahdi ügyvezető iraki miniszterelnök, Hádi al-Ameri házelnök, Núri al-Máliki volt kormányfő és a síita Irán-barát parlamenti frakciók több vezetője

A feketébe öltözött, dühös gyászolók Amerika-ellenes jelszavakat skandáltak és bosszút követeltek.

A katonai járműveken szállított tíz holttestet kísérő tömeg iraki lobogók és az iraki milíciák zászlai alatt először a bagdadi Kadhim imám szentélyéhez vonult, majd a gyászszertartás után a menet Kerbela és Nedzsef síita szent városokba indult, ahol Muhandiszt és iraki társait eltemetik. Szulejmani tábornok holttestét Iránba szállítják, ahol a szülővárosában, Kermánban kedden helyezik végső nyugalomra.

Ali Hamenei ajatollah, Irán legfelsőbb vallási és politikai vezetője kemény megtorlással fenyegetett pénteken amiatt, hogy az amerikai haderő megölte a legbefolyásosabb iráni katonát. A támadásra a parancsot kiadó Donald Trump amerikai elnök azt hangsúlyozta, hogy azért hajtottak végre célzott légicsapást Bagdadban, hogy megelőzzenek, ne megindítsanak egy háborút.

Washington és Teherán között kiéleződött a feszültség, miután Trump elnök 2018 májusában kiléptette országát a hat nagyhatalom és Irán által 2015-ben megkötött atomalkuból és újból bevezette az iráni gazdaságot fojtogató gazdasági szankciókat.

A Népi Mozgósítási Erők ernyőszervezetnek a tagja a Katáib Hezbollah milícia, amely múlt hét pénteken rakétatámadást intézett az iraki Kirkuk melletti katonai támaszpont ellen, s amely támadásra hivatkozva Washington vasárnap légicsapásokat mért Iránhoz köthető iraki és szíriai célpontokra. A milíciák hívei kedden megrohamozták az bagdadi amerikai nagykövetséget, de az amerikai és az iraki biztonsági erők könnygázzal oszlatták fel a tüntető tömeget.

upload_2020-1-4_6-48-26.jpeg
 
Én is ellenzem, hogy államok rakétákkal, drón-okkal hajtsanak végre ítéleteket idegen országban
Meglátjuk az oroszoknak, kínaiaknak meddig tűrik, hogy az amerikaiak random csapásokat mérnek más államok tisztviselőire ... godolom tudod, hogy a hadgyakorlataikat már Iránnal együtt tartják.
 
Meglátjuk az oroszoknak, kínaiaknak meddig tűrik, hogy az amerikaiak random csapásokat mérnek más államok tisztviselőire ... godolom tudod, hogy a hadgyakorlataikat már Iránnal együtt tartják.

Az előbb dorgáltatok meg, hogy ne használjak "idegen kifejezést" :)
-
Nos a cél nem véletlenszerű ("random") volt hanem nagyon precíz,
úgy mint az iráni drone támadás Szaudi-Arábiai olajfinomító ellen.
-
Egyébként értem az aggodalmadat ezért is tartom veszélyesnek, hogy
Orbán olyan melegen barátkozik és kiszolgáltatja az országot az Oroszoknak és a Kínaiaknak.
Ugyanakkor nem hat az izgága amerikai elnökre megnyugtatóan, hanem bomlassza a stabilitásra törekvő EU-t.

Itt igazi politikusokra lenne szükség nem Trumpra, Orbánra, Putyinra, Ajatolah-ra... akik alig várják, hogy kardot húzhassanak.
 
"igazi politikusokra lenne szükség"
Na azokat nem találsz a hatalom közelében. Amire odajutnak, mind megkötik a maguk sötét alkuit. AZ Eu meg csak sunnyog és ámítja a népet.
 
Orbán olyan melegen barátkozik és kiszolgáltatja az országot az Oroszoknak és a Kínaiaknak.
nagyon helyesen cselekszik, pontosan ezt csinálják a németek meg a franciák is, érdeklődj csak utána micsoda üzleteket kötnek az oroszokkal meg a kínaiakkal.

Ugyanakkor nem hat az izgága amerikai elnökre megnyugtatóan, hanem bomlassza a stabilitásra törekvő EU-t.

:rohog: ez jóóó, satabilitás meg EU ... most üldözték el Angliát az EU -ból, többsebességes EU -t akarnak bevezetni, még a külső határaikat sem képesek megvédeni ... a törököknek kell védelmi pénzt fizetni, Merkel most januárban megy gazsulálni Erdogannak.
 
Utoljára módosítva:
Ha ez a támadás iráni területen történik akkor elítélendő agresszió, mi a fenét kerestek iraki területen ?

olvass neha ujsagot is !!!

Trump: Szulejmáni likvidálása háborút előzött meg

Kaszám Szulejmáni tábornokot, az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű különleges alakulatának parancsnokát „akció közben kapták rajta, és így végeztek vele”. Közölte, hogy

a célzott támadást az ő parancsára hajtották végre, és ezzel Szulejmáni „rémuralmának vége”.


Az elnök közlése szerint Szulejmáni küszöbön álló merényleteket és aljas támadásokat tervezett amerikai katonák és diplomaták ellen. Kifejtette azt is, hogy a korábban iraki célpontok elleni támadásokat és a bagdadi nagykövetség elleni akciót szintén Szulejmáni irányította, sőt, ő vezette a teheráni kormányzat elleni korábbi tüntetések elfojtását is.

Donald Trump hangsúlyozta, hogy

„az iráni rezsim agressziójának a térségben – beleértve az általa támogatottak destabilizáló tevékenységét is – véget kell érnie és most kell véget érnie”. Leszögezte, hogy Washington azért hajtott végre célzott támadást Bagdadban, hogy megelőzzön, és ne megindítson egy háborút.


„Nem törekszünk rendszerváltoztatásra Iránban” – jelentette ki és egyúttal „mély tiszteletéről” biztosította az irániakat. Trump ismételten hangsúlyozta, hogy
kész és felkészült bármilyen akcióra annak érdekében, hogy megvédje az amerikaiakat
 
Utoljára módosítva:
nagyon helyesen cselekszik, pontosan ezt csinálják a németek meg a franciák is, érdeklődj csak utána micsoda üzleteket kötnek az oroszokkal meg a kínaiakkal
-
Németországban nincs KGB-bank, aminek a felügyelete orosz kézben van.
A Németek és Franciák ugyan nagy üzleteket kötnek az Oroszokkal és Kínával de ez bakfütty a gazdasági erejükhöz képest.
Nem akarom a topikot szétszedni ezért nem kezdek bele a további elemzésbe.

ez jóóó, satabilitás meg EU ... most üldözték el Angliát az EU -ból, többsebességes EU -t akarnak bevezetni, még a külső határaikat sem képesek megvédeni ... a törököknek kell védelmi pénzt fizetni, Merkel most januárban megy gazsulálni Erdogannak.
-
- Nagy Britannia nincs elűzve, hiszen ök döntöttek így, nehéz szívvel, egy szoros referendum és 4 éves huzat-von után
- Ha Orbán 2004-ben úgy viselkedett volna mint 2010 ota akkor fel sem vették volna.
- A Fidesz ebben az állapotában egy kolonc, az EU-számára, senki nem akar velük egy napon említve lenni
- Orbán egyedüli politikai barátai parlamenten kívüli szélsőjobboldali pártok.

- Az Amerikai-Iráni konfliktushoz pedig még csak annyit
- Ha nem lennél ilyen fiatal és zöldfülű akkor tudnád, hogy
- Bagdadba egyszer már elfoglalták iszlamista forradalmárok az US követséget és fogva tartották a küldötteket...
- Az Oroszokat számos gyilkossággal vádolja a világ, úgy Angliában mint nemrég Berlinben működött egy bérgyilkos
- Repülőgép lelövéstől kezdve, terroristák támogatásáig mindenben benne van a kezük,
- Nem olyan egyszerű a két ahogy felvázoltad[/QUOTE]
 
Utoljára módosítva:
Azert nehogy azt gondold tea delutanon volt smuzolni a szomszedba.
A foszer egy terrorista nem csak amcsikat nyirt ki hanem sajat nepet ellenfeleit es a kornyezo osszes orszagokban sok sok embert.
Egy betelefonalos musorba irakiak iraniak sziriaiak beszoltak es elmondtak a bunlastromat a gyilkolaszas mesterfokon muvelo terrorista vezerrol.
Sajnos azon a foldreszen se perc alatt kinyirjak az embereket egy elfogadott modszer a leszamolasok ilyen megoldasa. HA valaki veluk szembe hasznalja modszereiket fel vannak haborodva. Bin Laden vagy Szadamot se lehetett feher asztal melle ultetni targyalni.
A tuntetok egyresze allami alkalmazott akiknek stempliztetni kell hogy kint voltak tuntetni akinek nincs stemplije annak annyi elobb utobb eltuntetik, meseltek a betelefonalok.
*
Félelmetes.
 
csak egy egyszerü kérdés ... az oroszok ellen más afgánok harcoltak mint az amerikaiak ellen?
Szerintem is ez az alkaida terorizmus felnövés pont Afganisztánnál fordult erősen célegyenesbe.Jól visszaütött a felfegyverzés.
Pont az Afgán veteránokból lett létrehozva.(azt képzelték hogy irányíthatóak maradnak?)
És vacendak nem jól beszélt(nem is beszélt,hurrogott)
 
Utoljára módosítva:
Tudom , mindjárt lesz tasli vagy kizárás is , de azért ugy halkan megkérdezném , hogy ki is egy terrorista és azt ki állapitja meg ?? Aztán mit keresnek az amerikaiak már majdnem 20 éve Irakban ?? Tudom még mindig a vegyi fegyvereket gyártó teherautokat , mit szólna a nyugati világ , ha mondjuk Bush vagy Powert ugyan igy megölnék ?? Hiszen ök vitték a terrort Irakba , mit csinálnak a "mák termesztés fejlesztésén " kivül Afganisztánban , hidat , iskolát meg korházat épitenek ?? Ja bocsánat bombáznak , na jó megyek már nemkell engem küldözgetni minden felé . ;)
Jól ismered a rendszert.
Ez a ki a terrorista kérdést már én is ezerszer felvetettem
Egyszerű kommunikációs fogás.
Mi a gyilkosság vagy háborús megelőző csapás?
Trump megelőző csapást mond valójában gyilkosság.
A szeretett444-t nem fogják szeretni, mert egyértelműen gyilkosságnak nevezi
És a gyilkosság már lehet terrortámadás?
 
Utoljára módosítva:
Mikor a CIA pénzelte, hogy harcoljon az oroszok ellen, a nyolcvanas évek végén elismert nemzeti hősként tért vissza Szaúd-Arábiába.
Akkor inkább a CIA volt barátjának tekinthető (ami állam az államban). Bár az, hogy pénzelték, még nem jelenti feltétlenül azt, hogy az ellenségem ellensége a barátom...
 
Utoljára módosítva:
Barátságnak a politikában csak nagyon nagyon ritkán van helye.
Ezt 193 felé jelezd, ha így véled, mivel ő kezdett el barátságokról írni!
Viszont amire utalt az egyértelmű, amíg érdekük volt, támogatták:
A válasz: Afganisztán szovjet megszállása - hidegháború!
A kérdés: 1968, Csehszlovákia mi volt? Hidegháború?
Őket is megszállta a szovjet hadsereg (pedig valami Varsói Szerződés tagjai voltak mindketten).
FLAMINGO ,
ezt nemgondoltad most komolyan vagy ??? Akkor volt a barátjuk , hasonlóan mint a most meggyilkolt iráni generális amikor Amerikának meg a CIA-nak szüksége volt rá , igy az oroszok elleni akkor még "mudzsahedineknek" nevezett "szabadságharcosok" vezetöje volt !!
Ha valakinek fizetnek és cserébe elvárnak valamit, az többnyire alkalmazott Gyulám és nem barát.
Aztán majd utána amikor nem lett szükség rájuk akkor lett terrorista Al-Quaida vezér . Hasonlóan az IS ellen harcoló Kurdok , irániak Sziriában .
Könyörgök ne keverd azt az "orosz megszállást" ,
Orosz megszállás? Én csak azt kérdeztem, hogy mikor volt Bin Laden az USA baráta?
mert tudomásom szerint , de biztosan tévedek az akkori mai nyelvvel mondva "kommunista" államvezetés hizve be öket segitségként az ameriak által felfegyverzett erök ellenébe .
Ez tetszik: "kommunista afgán" :).
Sajnos az öregek otthona annyira hülye volt már , hogy nem vette észre a nekik állitott csapdát , ez lett a ruszkik Vietnámja ! De Amerika sem fog se ott sempediglen a porig bombázott és még jobben a kökorszakba vissza vettendö közelkeleten igazából "barátokat" találni . Meséld már el az itteni olvasoknak , hány általuk "felszabaditott" országban van ugynevezett "demokrácija " ?? Mi a helyzett Libiával ? Afganisztánnal , Irak , aztán elég is gondolom , de azért a más olaját adjuk - vesszük , rosszabbak mint az oroszok voltak valamikor !
Abban igazad van, hogy az USA, mint legerősebb (ellenpólus nélküli állam), gyakorlatilag azt tesz amit akar. Azonban ettől még senki sincs felhatalmazva arra, hogy terrorcselekményeket kövessenek el ellene.
Nálunk a TEKet vezénylik ki a karácsonyi vásárra, náluk meg (nyilván a titkosszolgálati eszközökkel beszerzett információk alapján) drónokkal iktatják ki a fenyegetést, amire 2o11 911-e még jogalapot is ad.
Ettől még a regnáló USA adminisztráció nem ártatlan kiscserkészek gyülekezete, de ugyan melyik országé az?
 
FLAMINGO ,
mond csak ki itéli meg azt hogy ki és mi a terrorista és mi a terror cselekmény ? Nem e mondjuk az amikor egy állam a másikat porig bombázza a nemzeti jogok emberi jogok ellenében ? Ha jogtalanul szakciokat ad minden gyengébb országra , személyre ?? Az nem trerrorista ! Meséld már el az mi ?? Öket ki hatalmazta fel ?? Addig volt Bin Laden az amik barátja hasonlóan mint Assad meg Sadam amig az amerikai érdekek megkivánták !!
 
Szerintem pedig ez a lényeg:
A tábornokot megölő légi csapás gazdasági ára elég magas:
az olajár 70 dollár/hordó fölé nőtt, a tőzsdei árfolyamok lejtőre kerültek,
az arany hat éve nem látott magasságba drágult.
Újra meglendül a fegyver kereskedelem, nő a fegyvergyártók termelése,
az érdekeltek megint jót kaszálnak.
Politika, demokrácia, terrorizmus, stb. = bla-bla
 
Meglátjuk az oroszoknak, kínaiaknak meddig tűrik, hogy az amerikaiak random csapásokat mérnek más államok tisztviselőire ... godolom tudod, hogy a hadgyakorlataikat már Iránnal együtt tartják.
Az oroszok most örülnek hogy megy felfelé az olaj és az arany ára....bolondok lennének a szupernek beharangozott fegyverrendszereit bevetni(...) Lásd az armata tank legyőzhetetlen de, nagyon drága és annyira jó hogy inkább nem gyártják....
Kína mit tudna tenni?? Van neki elég baja a helyi muzulmánokkal...(az ujgurok)
Az hogy együtt gyakorol a perzsa illetve orosz haderő az semmit nem jelent..emlékezz az I. és a II. vh között a német hadsereg a szovjetúnióban próbálta ki a fegyvereit....
Nem olyan egyértelmű ennek a támadásnak a megítélése hisz a muzulmán vallásnak is két nagy ága van és azok nem nagyon bírják egymást vagyis az én ellenségem az én barátom...
 
Szerintem pedig ez a lényeg:
A tábornokot megölő légi csapás gazdasági ára elég magas:
az olajár 70 dollár/hordó fölé nőtt, a tőzsdei árfolyamok lejtőre kerültek,
az arany hat éve nem látott magasságba drágult.
Újra meglendül a fegyver kereskedelem, nő a fegyvergyártók termelése,
az érdekeltek megint jót kaszálnak.
Politika, demokrácia, terrorizmus, stb. = bla-bla
Ettől már csak egy lépés az hogy azt állítsd itt mindent a fegyvergyártó lobbi írányít vagy a mögötte lévő ˝valakik˝....Persze ez az összeesküvés teória naygon izgalmas de, mi van ha nincs háttér hatalom ez maga a tiszta azaz mocskos politika.
 
Ha valakinek fizetnek és cserébe elvárnak valamit, az többnyire alkalmazott Gyulám és nem barát.
Mivel te szinte tagadtad feljebb hogy az afgán ellenállók az USA barátai voltak.
Így most ezzel az üzeneteddel felfogásodat szóhasználatodat közelebb hoztad.
Igen igazad is lehet.
Alkalmazottak voltak az afgán ellenállók.
De ez nem más mint szofisztika.
Hisz akit pénzelünk de nincs alkalmazásunkban. csak támogatjuk tevékenységét fegyverrel és pénzzel. Az nem alkalmazott, hanem politikai együttműködő, más szóhasználattal barát.
Zsoldosnak semmiképp nem mondhatod.Alá-fölé rendeltségi viszony.
A CIA és a afgán szabadságharcos parasztok között nem igen volt.
A pénzt sem a harcosok kapták hanem a törzsi vezetők.
Nyugodtan nevezhető USA barátainak az akkori afgán ellenállás.
Az hogy a CIA-t le akarnád választani az USA állami vezetésről gyenge próbálkozás hogy politikai felelősségét csökkentsd a vezetésnek.
Főleg mert tudjuk a kormánybuktató gyakorlataik közé mindig beletartozott mindkét nagyhatalomnak a ellenállás pénzelése és ha kell felfegyverzése.
Már a spanyol polgárháborúnál jelen volt a SZU mint barát és fegyverrel ellátó.De épp így a Náci német is.

Hány dél amerikai polgárháborúban és keleten történt,hogy "barátaikat" pénzelte valamelyik harmadik ország?
A képzésben is jelen volt.
Az Afganisztán itt azért érdekes,mert jó sok fegyverrel ellátta az USA az oroszokkal szembeálló afgánokat.
A bajt ott követte el azt képzelte Amerika bárátok is közben.És hogy az irányítást képesek lesznek megtartani.
Fel se mérték hogy ebből kialakul egy al-Káida.És a harc nem áll meg hisz az USA-t régebb óta és talán jobban gyűlölik keleten mint az oroszokat.
Na itt mérte el akit támogatunk ki legyen a"barátunk" dolgot aki segített az oroszokat kiverni Afganisztánból.
A tálibok egy más kérdés
De az is annak következménye hogy beavatkoznak nagy országok kisebb de más hagyományokkal rendelkező országok életébe.
A tálibok is az után erősödött meg miután ez a sikeres fegyverkezés és pénzelés hatására kimentek az oroszok.1988 tájára tehető az al-Káida megalakulása és ugyanerre az időre 1994- 1997 tehető a tálibok megerősödése.
Mind kettő jelenség a két nagyhatalom tevékenysége az ország megszállásának és az ellenségem ellenségének támogatása miatt jött létre.
Hogy aztán később. a hatalomra jutott tálibokat ki verte le az már későbbi ügy.
Az is későbbi hogy a bin laden hajsza végére ki tett pontot.
Főleg mert a terrorizmusnak nincs vége.Volt mikor kiszélesedett, és létre volt képes jönni az iszlám állam.
Kelet nem úgy van mint a sakktábla.Nem irányítható.A nyugat gyűlölettel soha nem számol az USA.
A mostani gyilkosságnak sincs azzal vége.Hogy néhány iráni és iraki vezetőt veszélyes embert kiiktattak.
 
A mostani gyilkosságnak sincs azzal vége.Hogy néhány iráni és iraki vezetőt veszélyes embert kiiktattak.

pár éve miután szíriai célpontokon tesztelte a rakétákat, twitteren figyelmeztette az oroszokat is, hogy készüljenek, mert érkezni fognak a szép, új és okos rakéták ... szerintem komolyan vették és mindenki készülődik.
 
Ettől már csak egy lépés az hogy azt állítsd itt mindent a fegyvergyártó lobbi írányít vagy a mögötte lévő ˝valakik˝....Persze ez az összeesküvés teória naygon izgalmas de, mi van ha nincs háttér hatalom ez maga a tiszta azaz mocskos politika.
Lehet összeesküvés elméletnek nevezni, de az tagadhatatlan,
hogy a világot a pénz mozgatja és uralja.
A politika magában nem tud pénzt termelni, tehát szüksége van a pénzvilág támogatására.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,127
Üzenet
4,800,732
Tagok
615,669
Legújabb tagunk
ssstik
Oldal tetejére