Forrnak az indulatok Orbán legújabb pofátlansága miatt: ez nem játék, a magyar emberek életével játs

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Május 6.

Melitta - 2018 Május 6, 05:59
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Hanoiban a magyar miniszterelnök megállapodást írt alá arról, hogy Magyarország kórházat épít Vietnamban.

  Magyarország azért választotta Vietnamot térségi stratégiai partnerének, mert hosszú ideje jó a diplomáciai együttműködés a két ország között, továbbá mert mintegy háromezer olyan vietnami állampolgár van, aki az iskolai képzettségét Magyarországon szerezte, Magyarországon pedig él egy becsületes és szorgalmas családokból álló többezres vietnami kolónia – áradozott a magyar miniszterelnök, aki azt is hozzátette: stratégiai elemzők (?) szerint a következő harminc évben Vietnam lesz a világ egyik leggyorsabban fejlődő országa.

  Orbán Viktor elmondta: az általa vezetett politikai-üzleti delegáció azzal a céllal érkezett Hanoiba, hogy kifejezze Magyarország tiszteletét Vietnam iránt és elismerését a gazdasági fejlődéséért. Emellett célul tűzte egy új fejezet nyitását a két ország kapcsolatában.Végül hivatalos budapesti látogatásra hívta vietnami kollégáját.


  forrás: nepszava/mti

  Tisztelt Miniszterelnök Úr!

  Tudom, hogy az ön életében nagyon fontos, hogy keleti barátokat szerezzen magának. Bizonyára a felcsúti aréna magaslataiból nem tudja, hogy mi megy ebben az országban ezért egy kicsit segítek Önnek. Hónapokat kell várni a magyar egészségügyben egy komolyabb orvosi beavatkozásra. A betegeket olyan típusú étellel etetik, hogy ha Önnek ezt kellene ennie akkor bizony nem röhögne tovább magán a fél internet, hogy milyen helyes pocakot növesztett. Fogalmam sincs róla, hogy mikor gondolta azt, hogy Önnek bárki felhatalmazást adott arra, hogy a magyar adófizetők pénzéből Vietnámban építsen kórházat.

  Kicsit nézzen utána, hogy hány ember hal meg ma a hazánkban a magyar egészségügyben a kórházi fertőzések miatt. Ez már nem játék Viktor, álljon le, a magyar emberek életével játszik!

  upload_2018-5-5_23-59-33.jpeg
   
  advocatus_diaboli kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Május 6.

  1. sidavoq
   sidavoq
   Mindezek ellenére én akkor is azt mondom: a matemetika nem hazudik.
  2. CasaLoma
   CasaLoma
   Eléggé félre vagy tájékoztatva. A lakcímkártyáról nem a havi 7ezer miatt nem mondunk le, azt ugyanis nemhogy nem kell, hanem nem is szabad fizetnünk, mivel külföldön vagyunk biztosítottak, és biztosított mindenki csak egyetlen országban lehet, akárhány lakcíme is van.
   De bármilyen hivatalba ha bemegyek, de legelsősorban az OTP-ben az első dolog amit elkérnek az a szem.ig. vagy jogosítvány, ÉS lakcímkártya. Ha utóbbi nincs, akkor már meg is állt az élet, mert a büfészakon diplomázott, ugyancsak alulképzett banki alkalmazott szóba se áll velem, és ott állok, nem tudok adót, gázt, villanyt, telefont stb. utalni, vagy a lakossági folyószámlámmal kapcsolatos dolgokat intézni.
  3. Munya
   Munya
   A tb hozzájárulást mindenkinek fizetnie kell, aki aktív dolgozó korú. A középiskolából kikerültek és munkanélküliek kérhetnek 1 év mentességet a helyi polgármesteri hivatalban (mondjuk azt nem tudom, hogy meg lehet e hosszabbítani). Viszont aki nem fizeti maga után, ha munkanélküli, azt a NAV szépen bevasalja adó formájában, vagy terhelheti házra, amit 500 ezer forint felett árverezhet. Lehet 1-2-3 évig ellavírozni a rendszerben, de utána jön a papír (vagy előbb), hogy nyilatkozzon miért nincs fizetve az ellátás.
   Háziorvosnál, kórházban pirossal jelzi a rendszer, ha nincs rendben a tb, valószínűleg akkor is ellátják, de figyelmeztetnek, hogy nincs rendben a státusza. Aztán szépen az is megy számlára.
  4. sok
   sok
   jól vagyok tájokozódva és erre válaszoltam:
   "A hazalatogatoknak van biztositasa ha nincs akkor fizet mint a katonatiszt."

   vajon a kint dolgozó 600.000 közül hányan jelentkeztek ki, hánynak érvénytelenítették ideiglenesen a TAJ számát? A fő kérdés, vajon a 600.000 hány százaléka dolgozik hivatlosan külföldön.
  5. Melitta
   Melitta
   Sok ami sok az biztos.Informalodjal es ne allitsal olyant ami nem igaz.
   Kulonbseg van legalabbis Orban kulonbseget tesz a magayr es magyar kozott.
   Erdelybol mehetnek korhazba ,Canadabol nem, csak ha fizetunk kp be.
   Akik kimentek dolgozni azoknak van kartyajuk eus es ha ervenyesitik akor elfogadjak.
   Ugy mellesleg javareszt fiatalok akik nem az SzTK ba ucsorognek egesz nap tracspartin es egymast bajait soroljak napestig.
  6. sok
   sok
   Pedig sok magyar nyitva hagyja ezt a kiskaput, hogy van magyarországi lakcíme és ezt kihasználva hazajár, ha orvosi ellátásra van szüksége. Ha nem így lenne 500.000 -600.000 embernek ideiglenesen ki kellene jelentkezzen a magyar betegbiztosítótol.
  7. fschch
   fschch
   Bármilyen ténnyel próbálnák is meg "ellenpontozni" ezt az írást, az csak és kizárólag agymosott fideszes propaganda lenne. Úgyhogy: legyintés, lapozás.
  8. fschch
   fschch
   Hagyd, teljesen felesleges. Nincs igazunk. Semmiben. Ez mind csak agymosott fidesz-propaganda.
   cdurmol kedveli ezt.
  9. CasaLoma
   CasaLoma
   Elképzelhetőnek elképzelhető, csak .... mi a fenének dolgoznék feketén, ha mindezt hivatalosan is megtehetem?
   Miért utaznék oda-vissza összesen 1500 km-t azért, amit itt helyben ingyen is megkaphatok? Benzin, matricák, alagútdíjak, egy út oda-vissza 300 euró. Akkor? Szerinted annyira jó a hazai ellátás, hogy még ennyiért is megéri hazafutkorászni?

   És még annyit: miért utazgatnék haza orvoshoz a rendes évi fizetett szabadságom terhére, amikor itt ezt megtehetem úgy, hogy közben táppénzt is kapok, ami 1-2 hetes betegségek esetén egyenlő a teljes fizetéssel, és csak több hónap után fizet a krankenkasse csökkentett összeget?
   Utoljára módosítva: 2018 Május 8
  10. gumelig
   gumelig
   Ez jó kérdés. Én ezt idáig csak fodítva ismertem.
   Visszaköltözött barátaim közül jó páran szereztek kinti címet, hogy megtarthassák betegbiztosításukat.
   Utoljára módosítva: 2018 Május 8
  11. linyó
   linyó
   naponta találkozom velük és beszélgetek. nincs ebben semmi extra. normális értelmes és főleg becsületes emberek.
   CasaLoma kedveli ezt.
  12. CasaLoma
   CasaLoma
   Mantrázzák amit valahol hallottak, vagy olvastak, anélkül, hogy elővennék a józan paraszti eszüket megpróbálnának a saját fejükkel gondolkodni. Mert akkor azonnal rájönnének, hogy tótágas van a logikában.
   Arról meg nem is beszélve, hogy Münchenben nem csak magyar mosogatót lehet találni, hanem háziorvost, fogorvost, sebészt, de még pszichológust is, ha éppen arra támadna szükségem. :)
   De ha kórházba kerülök, akkor sincs gond egy szál se, mert nincs olyan kórház és kórházi osztály a városban, ahol legalább 1 magyar nővér ne lenne.
  13. linyó
   linyó
   ember, üzleti vállalkozás? vietnámban? szted nincs szükség a magyarnak kórházra, a magyar nem betegszik meg? miféle üzleti vállalkozás az?
   amúgy ha bajnai hülyeséget csinált, azt orbánék eltörölhették volna, bocs.
  14. sok
   sok
   pedig toboroznak feketemunkára Németországba például idős gondozásra embereket .... ezenek megéri, hogy hivatalosan itthon vannak és fizetik maguknak a 7320Ft betegbiztosítást
   Hidd el a kint dolgozó 600.000-ből rengetegen dolgoznak feketén, görögországi éttermekben, spanyolországi ültetvényeken ...

   Ha úgy számolom, hogy a 600.000 külföldön dolgozó magyar közül 50.000 ment el szavazni, ennyien vetették fel magukat a választójegyzékbe .... feltételezem, hogy kb. kétszer ennyien dolgoznak hivatalosan külföldön.
   Utoljára módosítva: 2018 Május 8
  15. CasaLoma
   CasaLoma
   Írd be a keresőbe, hogy München pflegedienst, vagy azt hogy altenheim münchen jobs. Több tucatnyi lehetőséget dob fel, hogy teljesen legálisan, németnek dolgozz, és ne dőlj be a magyar hirdetőnek, aki utána ugyanerre a munkára fog téged kiszervezni, csak persze jól lehúz közben.
  16. gumelig
   gumelig
   Elhiszem. Svácban, ahogy olvastam, főleg az építőipar, a mezőgazdaság és a vendéglátó ipar alkalmaz fekete munkásokat. Az “árnyékgazdaság”, europai viszonylatban itt alacsony. Az adóhivatal, de főleg a szociálbiztósító vadászik rájuk és keményen büntetik őket,
   CasaLoma kedveli ezt.
  17. CasaLoma
   CasaLoma
   De a fekete munkásokat nem a svájci meg német cégek alkalmazzák, hanem a magyar vállalkozó akivel szerződésben van. A lebukás meg borítékolható, mert az építőiparban elég gyakori a munkahelyi baleset.
   gumelig és setni kedveli ezt.
  18. setni
   setni
   Csak az a fura hogy kiemelted a paraszt embereket mintha más dolgozók vagy rétegek nem ezen a szinten lennének.
   (igaz nekem más tapasztalataim vannak) Elég a Tanu című filmet megnézni....
   tornando kedveli ezt.
  19. gumelig
   gumelig
   Érdekességként.
   Utána néztem gyorsan, ezek 2014 es számok.

   Olaszország, Görögország, Spanyolország és Portugália vezeti s listát. Náluk a BIP 18-22 százalékát a feketemunkával termelik meg.

   A Franciák és a skandináv országok 12-13 százalékkal középpályások.

   Svájc 6.9 USA 5.9 százalékkal az OECD országok példaképei.

   Ez az újság nem ír rólunk. Gondolom nálunk is emelkedni fog az elvándorlás miatt. Mint olvastam, az eper termelőknél óriási a probléma.
   Utoljára módosítva: 2018 Május 8
   sok és CasaLoma kedveli ezt.
  20. sok
   sok
   pontosan ezt mondtam , ezekben a feketegazdaságokban kik dolgoznak ... főleg olcsó keleteurópaiak, köztük sok magyar is, akik hazautaznak mikor megbetegszenek.
   Utoljára módosítva: 2018 Május 8

Megosztás