Frappáns mondatok

z.zora

Állandó Tag
Állandó Tag
" A nőknek négy típusa létezik. Vannak olyan nők, akik apróságok miatt dühbe gurulnak, szeszélyesek, mohók és írígyek mások boldogságára, szívükben nincs együttérzés mások problémáival.

Más nők apróságokon dühbe gurulnak, ingatagok és mohók, de nem írígylik mások boldogságát és együttéreznek mások gondjával.

Megint más nők szélesebb látókörűek és ritkán dühösek, képesek uralkodni elméjük mohóságán, de nem képesek legyőzni az írígységet, így nem mutatnak együttérzést mások szenvedései iránt.

Végül vannak olyan nők, akik széles látókörűek és uralkodnak a mohóság és írígység felett. Az ilyen nők képesek fenntartani elméjük nyugalmát, és együttéreznek mások szenvedéseivel. És ez a felemelkedés útja... "

Ez Buddha gyakorlati útmutatása nőknek.
 

pannácska

Állandó Tag
Állandó Tag
<o></o>
"Senki nem ígérte, hogy az élet igazságos.
Csak akkor érezheted úgy, hogy becsaptak, ha elvársz valamit.
Elvárások híján csalódásoktól sem kell tartanod.
Minél kevesebbet vársz, annál szabadabb lehetsz, s annál kevésbé az idő rabja.
Miért? Mert elfogadod azt, ami van. Az elfogadás felszabadít."

(Scott Shaw) <o></o>
 

jeryka

Állandó Tag
Állandó Tag
" Ha a félelmeinkből meritünk tanácsot, akkor tudnunk kell, hogy a félelem félelmet szül. Ha kétégeink vannak önmagunkkal valamint képességeinkkel kapcsolatosan, és alacsonyabb rendűnek gondoljuk magunkat, akkor csupa kudarccal és akadállyal szembesülünk. Nagyom fontos dolog az, hogy gondolatban gyakran már előre kudarcot vallunk, pedig hit varázslatán keresztül győzelmeket is arathatnánk."
(Norman Vincent Peale: Hit)
 
Oldal tetejére