Frappáns mondatok

Markla

Állandó Tag
Állandó Tag
Magunkon ítélkezni sokkal nehezebb, mint másokon. Ha sikerül helyesen ítélkezned saját magad fölött, az annak a jele, hogy valódi bölcs vagy
.Antoine de Saint-Exupér
 
T

Táltos

Vendég
"Csak amikor az elme nyugodt – de nem ráerőszakolt önfegyelem, hanem önmegvalósítás révén, - abban a nyugalomban, abban a csendben születhet meg a valóság. Csakis akkor létezhet önfeledt boldogság, csakis akkor létezhet alkotó tevékenység."
(Krishnamurti)
 

pannácska

Állandó Tag
Állandó Tag
<table align="center" cellpadding="0" cellspacing="0" width="98%"><tbody><tr><td colspan="3" class="idezet" style="padding-bottom: 6px;" align="center"> A könnyek mennyisége a földön változatlan. Mihelyt valaki abbahagyja a sírást, másvalaki máshol sírva fakad. Ugyanez a törvény érvényes a nevetésre is. </td> </tr><tr> <td align="left"></td> <td class="idezet" align="center"> Beckett, Samuel</td></tr></tbody></table>
 

jeryka

Állandó Tag
Állandó Tag
"Talán semmi sincs szebb a világon, mint találni egy embert, akinek a lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkait, akiben megbízunk, akinek kedves arca elűzi lelkünk bánatát, akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és boldogok legyünk."
(Ernest Hemingway)
 

pannácska

Állandó Tag
Állandó Tag
<table align="center" cellpadding="0" cellspacing="0" width="98%"><tbody><tr><td colspan="3" class="idezet" style="padding-bottom: 6px;" align="center"> A szenvedés, mint Eckhart mester mondja, a leggyorsabb paripa, amely a tökéletesség felé visz benneteket. A nagyobb tudatosság üdve elégtételt adó válasz a szenvedésre, amely különben értelmetlen s ezért elviselhetetlen lenne. A jó szándékú isteni akarat kinyilatkoztatása nem szüntetheti meg ugyan az emberben a tökéletlen teremtés miatti szenvedést, de csillapíthatja és értelemmel töltheti meg. </td> </tr><tr> <td align="left"></td> <td class="idezet" align="center"> Jung, Carl Gustav</td></tr></tbody></table>
 

bogaras

Állandó Tag
Állandó Tag
'' Sokszor csak ülök és nézek ki magamból hosszú percekeig aztán később visszagondolva erre semmi szokatlan nem találok benne '' - kezdjek el aggódni ? :)
 
T

Táltos

Vendég
"Minden szenvedésed az önmagaddal vívott, érzelmi csaták következménye, hogy megtudd, mi a szívjóság valódi értelme."
(Sylvia Browne)
 

Bogey

Állandó Tag
Állandó Tag
"Soha ne kérj bocsánatot érzelmeid kimutatásáért, mert ha azt teszed, akkor az igazságért kérsz elnézést. "

(Disraeli, Benjamin)
 
T

Táltos

Vendég
"Minél őszintébbek és nyitottabbak vagyunk, annál kevésbé fogunk félni, mert nincs takargatnivalónk mások előtt, ezért azt gondolom, minél őszintébb valaki, annál magabiztosabbá válik."
(Dalai Láma)
 

myszty

Állandó Tag
Állandó Tag
“Mert az ember - ezt egyre inkább hiszem - csak annyit ér és csak annyira ember, amennyire meg tudja őrizni lelke egy zugában az örök gyermeket.”

(Márai Sándor: A bűvész)
 
Oldal tetejére