Futurisztikus fejlesztések

phoenyx

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdvözletem!

Várom azokat a megújuló energiával kapcsolatos ötleteket, cikkeket, amelyek Földünk épségének, természeti szépségeinek megóvására törekednek!
Közhely, hogy a "civilizált" települések terjeszkedésével romboljuk a környezetünk.
Egyfelől több lakóhelyet alakítunk ki, és lerövídthető útvonalak mentén autópályák épülnek; de másfelől helyrehozhatatlan, vagy jobb esetben is csak évtizedek múlva kiegyensúlyozódó környezeti károkat okozunk; miért kell ennek feltétlenül kárát szenvedje Földünk?!
Nem utolsó sorban sokszor szemben áll a gazdasági érdek a környezetvédelemmel; még konkrét céget is ismerek, aki a követeléseknek eleget tesz, látszólag környezetvédelmi elveket követve folytatja a gyártást; a valóságban azonban, csak látszat fenntartás van; nem is annyira anyagi, gazdasági okok miatt, pusztán hanyagságból.
Hiszen köztudott, ha arra hivatkozik valaki, hogy, dehát unokáinknak milyen Földet hagyunk örökségül, akkor az ilyenek legyintenek, ők azt már úgysem élhetik meg, és egyébként is, Földünk közös, "közös lónak, deres a háta" tartja a magyar...

Szóval, érdekelnek világszerte is a Föld épségére törekvő fejlesztések, és ha tudtok magyarországi példákat, azt is kérlek, írjátok meg!

Elsőnek egy idén kezdődött futurisztikus építkezésről szóló cikket hoztam; nem csupán az élhetőbb környezet jegyében épülő települések miatt, hanem ennek a cikknek van egy olyan felhangja is, hogy a 170 km-es "Vonal" ("The Line") menti metropoliszon "szabadabb" elvek fognak érvényesülni, hangsúlyozom ezt azért, mivel Szaud Arábiáról van szó! Ez a tervezett Neom elnevezésű metropolisz következő célkitűzése, hogy "szabad zónává" nyilvánítsák, ahol más törvények uralkodnának, mint általánosan Szaud Arábiában! A megvalósítást 2022-re tervezik.
 
Utoljára módosítva:

phoenyx

Állandó Tag
Állandó Tag
Magyarországi egyik egyszerűbb példa a világító útburkolat, amely először a kerékpárosok számára vált be, immár autóutakra is tervezik
 

phoenyx

Állandó Tag
Állandó Tag
Számomra ezek is fejlesztőek, érzékenyítőek, hiszen az erdő közepén, fa tetején, lombkoronájában kialakított szállásoknál környezettudatosan kell tervezni, az érkező vendégek pedig az erdő nyugalmában ráébredhetnek arra, hogy Földünk mérhetetlen kincsekkel tele, érdemes óvni, hogy utódaink is részesülhessenek belőle!
 

phoenyx

Állandó Tag
Állandó Tag
A világ legmagasabb hintája, az extremitások kedvelőinek:
 

phoenyx

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy norvég család követte a szíve vágyát....
1638305817406.png
 

phoenyx

Állandó Tag
Állandó Tag
Ausztrália partjainál, a sziklaomlás gyakori veszélye miatt vált szükségessé a híd megépítése, amely azóta a páratlan kilátás miatt, még több túristát vonz:
 

phoenyx

Állandó Tag
Állandó Tag
A Toyota Motor Corp. a jövő városát tervezi!
James Kuffner szerint, aki a Toyota Research Institute-Advanced Development cég vezérigazgatója, a jövő városában lesz rendőrség, tűzoltóság, betegellátás, valamint iskolák, és otthona lehet mások mellett a Toyota jelenlegi, illetve már nyugdíjba vonult alkalmazottjainak.
 
Oldal tetejére