Grafológia

tiszafa45

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez az írás már nem a legfrissebb, de én még csak most kezdtem el igazán böngészni s fórumot. Nagyon érdekel a grafológia, az asztrológia, a számmisztika és szinte minden, ami ezekhez a témakörökhöz kapcsolódik. Érdeklődöm, hogy sikerültek-e a terveid, amiket írtál. A grafológiával és az asztrológiával kapcsolatosan?
Nagyon megköszönném, ha ilyen témájú könyveket, anyagokat tudnál nekem küldeni.

Minden jót kívánok és előre is köszönöm.:..:
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Mennyi mindenre is lehet hasznalni a grafoligiat, nem csak a magasan kepzett igazsagugyi irasszakertok , az ezoterikusok es nagyon sokan hasznaljak. Onismeret, jellemzes keszitesre , nevelok, tanarok is sok esetben tudjak ugy a gyermek rajzokbol a pszihes problema okat megtalalni.
Korhazakban is kulon foglalkoznak a lelki serult gyerekekkel vagy a nagy traumat atelt gyerekek irasai elemzesevel.
Egyre elterjedtebb ,hogy cegek sajatkezu oneletrajzot kernek.

Mi olvashato ki az irasunkbol..?
Onbizalom, kicsinyesseg, anyagi helyzetunk , milyen hobbyra vagyunk hajlamosak, latszat, feluleteseg, fontossag, optimuzmus vagy pesszimista beallitottsaguak vagyunk stb......

Hogy keszul a grafoligiai elemzes....?
Eloszor is mericskelessel kezdodik egy vizsgalat szogmero, nagyito, vonalzo nelkul nem lehet objektiv kovetkezteteseket levonni.
Fontos az iras dolesszoge a betuk hurkanak szelesege vastagsaga millimetere az also a felso es kozepso szakaszban, ezert a vizsgalt reszt bevonalazak,hogy mindent pontosan lehesen lemerni es atlagot szamitani tendenciakat megfigyelni. Minden vonalnak szokoznek magasagnak a betuk ducisaganak vagy elnyujtasanak jelentosege van.A betu hurkanak milyensege is lenyeges.
Aki tudomanyosan profi szinten muveli az nagyon komoly idot es tudast szerez , es kivalo jellemzest tud adni egy irasrol.

Vajon be lehet -e "csapni" a grafologust ,hogy egyszer gyongybetukkel ir az ember , maskor szinte csak ossze-vissza es teljesen mast irast produkal?
Mi a velemenyetek?
 

Csatolások

  • grafologia.jpg
    grafologia.jpg
    6.1 KB · Olvasás: 84

Globalmind

Állandó Tag
Állandó Tag
A grafológiát sok helyen, sokrétűen használják, és én nem is sorolnám az ezotéria kategóriájába. Egyesek tudományként, mások féltudományként kezelik, de bizonyos fokig mindenki komolyan veszi. Engem is érdekel, csak sajnos nincs időm vele foglalkozni. Ez is éppolyan sok tanulmányozási időt kíván, mint bármi ahhoz, hogy az ember igazán értsen hozzá és jól csinálja. Másként meg nincs értelme.
 

Mayra

Állandó Tag
Állandó Tag
A grafológiát sok helyen, sokrétűen használják, és én nem is sorolnám az ezotéria kategóriájába. Egyesek tudományként, mások féltudományként kezelik, de bizonyos fokig mindenki komolyan veszi. Engem is érdekel, csak sajnos nincs időm vele foglalkozni. Ez is éppolyan sok tanulmányozási időt kíván, mint bármi ahhoz, hogy az ember igazán értsen hozzá és jól csinálja. Másként meg nincs értelme.

Teljesen igazad van! Nagyon sok időt igényel, de tulajdonképpen ez is olyan, mint a számmisztika, az igazán hozzáértők egy születési képletből igencsak komoly jellemrajzot tudnak készíteni, pont mint a grafológus az írásmintából. Csak érdekesség képpen említeném..., hogy tudomány-e? Van egy ismerősöm, Ő asztrológus és annyira vak hit él benne, hogy gyakorlatilag képes az ezotéria összes ágát, a csillagászatot és a tudomány egyes ágazatait is az asztrológia gyerekeinek hívni. Való igaz, hogy az asztrológia is sok mindenre rámutat, de hogy felette állna bárminek, azt erősen kétlem.
Azt hiszem lassan eljutunk oda, hogy a grafológia háttérbe szorul, manapság a kézzel írott szöveg nincs divatban. Sőt abba sem vagyok biztos, hogy a mai gyerekeknél megfigyelhető-e valamilyen kiforrott íráskép.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Titokzatos és fél tükörbe nézni - a grafológus válaszol

Filó Melinda, grafológus

ÚJ NÉPLAP | Sorozatunkban most Szántó-vető, egy 55 éves férfi kézírását elemezte Filó Melinda.
Jelige: Szántó-vető, 55 éves férfi kézírása
Kedves Szántó-Vető!
Akaratunkon kívüli okok is épp eléggé befolyásolják az írásunkat, nem szerencsés, ha még valami plusz segédeszközt is igénybe veszünk, mint
például egy sorvezetőt. Bizony a grafológia nem értékeli pozitívan az ilyen cselekedetet.

202158_grafo.jpg




A cikk a hirdetés után folytatódik



Mi történik ilyenkor? Az író, annak ellenére, hogy elemzésre bocsátotta az írását, mégis egy torz írást ad az elemzőnek. Persze e cselekedet is sok információt hordoz, hiszen az ilyen ember nem lehet elégedett önmagával. Szeretné szebbnek, jobbnak feltüntetni magát. Érez késztetést az önvizsgálatra, amelyhez külső segítséget kér, de mégis tart a tükörbe nézéstől. Mivel a szándék becsülendő, a fenti sorok figyelembe vétele mellett, véleményem, hogy a cél akár szentesítheti az eszközt.
Nem csak a sorvezető, hanem a kerek betűk zártsága, a szabályos, merev íráskép is titokzatosságra vall. Kiszámítható, illedelmes és érzelemgazdag személyisége szimpatikussá tehetik Önt, de valójában nem tudni, hogyan is áll a másik emberhez. Mondom ezt azért, mert látom, mennyire jó szándékú. Akkor is a másik kedvében jár, és akkor is a másikat helyezi előtérbe, ha emiatt Ön hátrányos helyzetbe kerül. Erősebb Önben az az érzés az erkölcsi normák betartására, mintsem hogy kiálljon a saját érdekeiért, vállalva azt, hogy ez nem nyeri el mások tetszését.
A sok azonos betűforma, a rövid felső és alsó hurkok jelzik, hogy nem engedi meg magának a lazaságot, gondolatainak szabad szárnyalását, az
álmodozást, amiből később vágyak, majd célok lehetnének. A rövid és alacsony ékezetek szintén a hétköznapokhoz való kötődését erősítik. A jelen feladatai a fontosak, csak annyit szeret megoldani, amennyi az
adott időszakban épp szükséges. Nehezen lép egyik pontról a másikra, a biztos és kiszámítható dolgokat kedveli. Nem kockáztat, ha csak egy mód
van rá. Alapos és átgondolt. Kapcsolataiban visszafogott, de nem elutasító személyiség.
 

magdolna 58

Állandó Tag
Állandó Tag

Szia kiss

(Gyermek)rajzokat elemezni óriási felelősség és szerintem semmiképpen nem közvetített szolgáltatás tárgya: még ha ezt nonprofit módon vállaltad is.

Ez nem szakmai fórum és tudomásom szerint
az OKJ - s grafológiai képzés nem fektet túl nagy hangsúlyt a (gyermek)rajzok elemzésére.

A szempontrendszer érzékeltetésére bekapcsozom 1 színvonalas honlap, az E - Grafomagazin linkjét,
ahol szakszerű segítséget lehet kérni gyermekrajzok elemzéséhez.
Valamint még beillesztek 1 tetszetős oldalt,
ahol pl. gyermekrajz elemzésekhez grafológiai útmutató olvasható.
Ugyanezen a portálon felnőttrajz értékelés is található.

Szeretettel sisne

***A rejtett tartalom, beidézésnél nem jelenik meg.***
***A rejtett tartalom, beidézésnél nem jelenik meg.***
Nagyon érdekel a grafológia, bár azt gondolom, hogy sok, sok tanulás mellett a gyakorlat során lehet elsajátítani.
 

spamszuro99

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,

engem ez a két könyv érdekelne, kerestem őket itt a fórumon, máshol is, de nem találtam linket, ahonnan letölthetném:

- Csathó Ildikó - Lőrinczné Rosta Katalin - Soóky Andrea - Hol van a szex a kézírásban
- Kaszab Gyula - Soóky Andrea: Ird le a neved! - A neved elárul


Ha tudnátok segíteni, nagyon megköszönném!
 

csendes1

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok, Vékony Györgyi: Írásbiológia című könyvét keresem. A szakdolgozatom megírásához lenne nagy szükségem rá. Akinek megvan, kérem tegye fel!!! Előre is köszönöm.
 

Julcsi960

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Fórumozók!

Nagyon keresem
Agárdi Tamás - Szidnai László
A grafológia kézikönyve

című könyvét.

Köszönöm az áldozatos munkátokat!
 

Ribizli22

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Keresem F. Visnyei Irma, Gulyás Jenő István, Katona Ágnes, V.Vékony Györgyi: A Grafológia Alaptankönyve 2. kötetét.
 

Ribizli22

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Beka! Kérlek küldjél nekem egy linket ahonnan le tudom tölteni a djvu formátum megnyitásához a programot.
Letöltöttem a gépemre egy pár programot és mégsem tudom megnyitni a a könyveket.

Köszönöm a segítségedet.
 

Pirikécske

Állandó Tag
Állandó Tag
ELO Grafológia

Sziasztok!

Ha érdekel valakit, akkor szívesen felteszem az ELO sorozat Grafológia alapjai 32 leckéjét és a Pszichológiai alapismeretek 32 leckéjét és talán amit nehezen lehet beszerezni az Balázs-Hajnal: Ember, jellem, írás könyvét is.

Én is tanultam a grafológiát. Ami számomra körvonalazódott, hogy a grafológia a pszichológia egyik segédága. Ha nincs mögötte pszichológiai tudás akkor nem is ér semmit. Ugyan úgy, hogy a fa tesztet sem használjuk létem nyomon, hanem csak megerősítésre.

Üdv, Mari
 
Oldal tetejére