Hírek Gumibottal mellbe vágta, majd hasba rúgta a katonanőt a felettese egy kiképzésen

Újabb botrány körvonalazódik a honvédségnél. Egy kiképzés alkalmával két katonanő is súlyos sérüléseket szenvedett, egyikük kórházba került, kétszer is műtéti beavatkozásra szorult. A másik katonanő jelezte felettesének, hogy gondok vannak a kiképzésen használt védőfelszerelésével, a törzszászlós erre kétszer mellbe vágta, ezt követően pedig hasba rúgta. A főügyészség nyomozást indított az ügyben.

Nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség egy tavaly őszi szolnoki kiképzés miatt, ahol két katonanő is sérüléseket szenvedett – értesült a Szabad Európa. A Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopterdandárnál tavaly októberben tartottak tömegkezelési felkészítést. A lap információi szerint a kiképzésen az egyik katonanőt felettese gumibottal kétszer is mellkason ütötte, majd hasba rúgta, amiért felhívta a figyelmet egy speciális melltartó hiányosságára. Egy másik katonanő tisztázatlan körülmények között szenvedett súlyos lábsérülést. A katonanő kórházba került és kétszer is műtéti beavatkozásra szorult.

Két incidens történt

A Szabad Európa információi szerint a tavaly októberi tömegkezelési kiképzésen az egyik női katona, egy őrmester szóvá tette feljebbvalójának, egy törzszászlósnak, hogy a védőfelszereléshez tartozó melltartó nem megfelelő minőségű, hiányzik belőle egy fontos betét, amely éppen a mellkast érő ütések erejét hivatott tompítani.


A törzszászlós a katonanőt kérte számon, hogy miért kifogásolja a felszerelés minőségét, majd meg akarta mutatni, hogy a védőfelszerelés hibátlan állapotban van és
a nála lévő gumibottal többször mellbe ütötte a katonanőt, ezt követően pedig bakanccsal hasba is rúgta.

A lap információi szerint egy másik incidens is történt az említett tömegkezelési kiképzésen, ugyanis egy másik katonanő egyelőre tisztázatlan körülmények között lábsérülést szenvedett, majd kórházba került és kétszer is meg kellett műteni.

A bántalmazott őrmester a kiképzés után, tavaly novemberben a Magyar Honvédség 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezredének parancsnokához fordult panaszával.

Azt kérte, hogy a testület állapítsa meg: az említett törzszászlós kötelezettségszegést követett el. Az ezred vezetője fel is állított egy bizottságot az esetek kivizsgálására, a négy tagból három (jogász végzettségű tiszt) nő volt. Az említett őrmester a beadványhoz csatolta a szolnoki Hetényi Géza kórház ambuláns kezelőlapjának másolatát is. A két katonanő súlyos sérülései miatt a honvédségnek hivatalból feljelentést kellett volna tennie a Központi Nyomozó Főügyészségen, de a Szabad Európa szerint nem történt meg, a vizsgálat során meghurcolták, méltatlan helyzetbe hozták őket parancsnokaik.


A lap vélhetően honvédségi informátora szerint sem a jogász tiszt ügyével, sem a két másik lányéval nem akart érdemben foglalkozni a honvédség, ehelyett az aktuális teljesítményértékelésen lepontozták őket és megpróbáltak nyomást gyakorolni rájuk, hogy álljanak el a jogorvoslattól. Ezért nem a képzésen sérülést szenvedő őrmester, hanem a barátja tett feljelentést tavaly decemberben a Központi Nyomozó Főügyészségen, ahol idén januárban el is rendelték a nyomozást.

A szexuális zaklatási ügy​


Arról már korábban írtunk, hogy egy másik botránytól is szenved a Magyar Honvédség, amiért rendelkezési állományba helyezte a Honvédelmi Minisztérium azt a szolnoki katonanőt, akit állítása szerint szexuálisan zaklatott a parancsnoka. Az ügyben belső vizsgálatot rendeltek el. A katonanőt várhatóan két hónap múlva menesztik a honvédségtől.


A BELSŐ VIZSGÁLATOT KÖVETŐEN A JOGÁSZ VÉGZETTSÉGŰ TISZT FELJELENTÉST TETT AZ ÜGYÉSZSÉGEN.

A Központi Nyomozó Főügyészség arról tájékoztatta a katonanőt, hogy alárendelt megsértése és más bűncselekmény gyanúja miatt indult a nyomozás az ügyben, ezt követően kapta meg a rendelkezési állományba helyezéséről, vagyis menesztéséről szóló értesítést.


A rendelkezési állomány ügyfelem esetében azt jelenti, hogy a két hónap letelte után köznapi nyelven szólva megválnának tőle

– mondta Hegedűs Antal ügyvéd, aki hozzátette: védence úgy érzi, hiába fordult segítségért a miniszterhez, illetve a vezérkari főnökhöz, a Honvédelmi Minisztérium bünteti őt a rendelkezési állományba történő áthelyezésével.

Péter Alvarez

1686996795810.png
 
Nő gyűlölő kiképzők lehetnek, akik nem látnak szívesen nőket a seregben.
------
Svájci hadseregben a sexszuális zaklatás a probléma.
Ennek ellenére már évek óta megy a vita, hogy a nőknek is kötelező
legyen a katonai szolgálat.
A 2021-es közvélemény kutatás szerint a lakosság 67 százaléka helyesli, ami rengeteg.

Ehez módosítani kellene az alkotmányt, amit csak népszavazással lehet.
Ott persze fordulhat a kocka.
 
Utoljára módosítva:
Kulonboztessunk meg dolgokat.

Egy kikepzo nem lehet gyenge!
Ugyan akkor ember kell maradjon!
Akkor, ha a katonai kikepzest valaki angol kisasszonyok teadelutanjanak tartja, akkor csak imadkozni lehet, hogy egy olyan hjadsereg tagjai soha ne keruljenek fegyveres konfliktusba!

Egy kikepzes meg kell hogy tanitson a tulelesre! Meg kell tanitson arra, hogy meg tudd védeni a bajtársaidat, hogy ne rettegjenek akkor mikor Te fedezed a hatunkat!
Ha nyamnyika senkicske vaghy, aki tuntetésre jár inkabb, isten mentse meg a bajtarsakat!

Az embertelenség, a hatalommania már egy masik dolog!
Ha egy kikepzot csak wez motivál, a munkaja szinten nem fog semmit sem érni!

Nem tulélélsre, bajtarsiasságra nevel, hanem szolgalelkusegre!

Nem egy egyszeru dolog ez!
Emberek elete a tét!
Nem csak a konkretan kikepzett egyéné, hanem sokaké, akiknek az élete az ő felkészultségétol, katonai tudasatol fugghet!

Nem szabad ebben átesni a ló tulso oldalara, és ugy támadni a kiképzoket, mint azt teszik ma sokan a rendorokkel! Szegenyek már elo sem merik sokszor venni az önvédelmi fegyvert :(
Addig, amig katonasagra szukség van, addig szukség lesz jó, emberséges, de nagyon kemeny kiképzokre is!

(ha valakit érdekelnek ennek irodalmi vonatkozasai olvassa el pl: Leon Uris Meghalsz tengerész cimu konyvet, de eten kivul is sokat lehetne felsorolni)
 
Sok katona no van, akik vegig mennek a kikepzesen es a kikepzesben is szerepet kapnak es vallalnak. Nem tudom mit szolna az a katona ha a kikepzo katona no a katona himbilimbijebe ugy belerugna hogy jobb teljesitmenyre osztonoze., es meg a gumiborjaval jol hatba is verne?
Az alapkikepzes nem konnyu jo fizikum eronlet kell hozza. Nem egyeni edzes hanem csoportos a kikepzes, es aki igy elragadtatja magat annak kovetkezmenyei vannak.
A kikepzes utan dol el, hogy ki milyen vonalra kerul. A harcolo katonak sokkal nagyobb folyamatos fizikai kikepzesen esnek at szinte egesz nap edzenek verekednek akadalyokat ugralnak futnak teljes harci felszerelesbe stb. Itt mar kevesebb no van, de nem rugdosassal kell oket barmire megtanitani.
A katonaknak evente kotelezo a fizikai teszt ami szinte csak ugy teljesitheto ha napi kondiba van azaz rendszeresen fizikai terhelest a futason kivul is tud teljesiteni.
Nincs helye a seregbe a beteg szadista vagy pszihesen nem rendben levo katonanak kikepzonek meg foleg nem.
Demokratikus hadseregben nem verik a katonanakat se a noket se a ferfiakat. Az oroszoknal van hogy jo ha tuleli a kikepzest olyan fizikai bantalmazason esnek at a kikepzeseken.

Emberek elete a tét!
Nem csak a konkretan kikepzett egyéné, hanem sokaké, akiknek az élete az ő felkészultségétol, katonai tudasatol fugghet!
Kulszolgalatra tobbszintu kikepzesen esnek at, nem a bevonulo alapkikepzes utan mennek a katonak.
Van egy regular hadsereg, tartalekosok es jo par honap mire kikepzik az ujakat es bevetesre keszek. Mivel Mo a hiresztelesek ellenere sincs haboruba , a katonai szakembereket lapatra tettek, igy ilyen felnotasok kerulhetnek hatalomra akik hatalmi ero fitogtatasukat akarjak ervenyesiteni ilyen agressziv hajlamaikat.
 
Nő gyűlölő kiképzők lehetnek, akik nem látnak szívesen nőket a seregben.
Ez azért csak részben igaz.
Meglehet pikkel valamiert a nókre, de az sem kizárható, hogy a hölgyek nem íróasztal mögötti pozícióra jelentkezte, hanem pl. külszolgálatra. Ez utobbit valószínűsítem, ha testvédők hadznalatát gyakoroltatjak. És ott kell az állóképesseg. Ettől függetlenül meg tajtparadzt volt a zaszlós, mert egy esetleges haragjat vezette le a nő(kö)n, ami megengedhetetlen egy kikepzőnél.
------
Svájci hadseregben a sexszuális zaklatás a probléma.
Ez szinte minden seregben az, mar ahol egyáltalán letezik ez a fogalom.
Ennek ellenére már évek óta megy a vita, hogy a nőknek is kötelező
legyen a katonai szolgálat.
A 2021-es közvélemény kutatás szerint a lakosság 67 százaléka helyesli, ami rengeteg.
Én akkor latom értelmet, ha értelmes dolgokat tanulnának megfelelő szervezésben.
Nem bokorurónak kell kikepezni mindenkit, de pl drónpilóta vagy rádioállomás kezelő bárki lehet nemétől függetlenül, ha van hozza affinitása.
Ehez módosítani kellene az alkotmányt, amit csak népszavazással lehet.
Ott persze fordulhat a kocka.
De jó nektek! Van alkotmany, ertelmes dolgokrol lehet nepszavazni...
Sehol egy katonai vezető, aki betartaná a jogszabályokat?

1947. évi IV. törvény (jelenleg is hatályos!)
Csatolás megtekintése 1938627
Ez inkabb jogi kérdes, mintsem katonai. De egyebjent miért lenne? A 45 felettieket szórjak kifelé, a fiatalabbak meg nem mernek felállni, mert könnyen leget, higy nem tudnának hová visszaülni...
 
Ez azért csak részben igaz.
Meglehet pikkwl valamiert a nókre, de az sem kizárható, hogy a hölgyek nem íróasztal mögötti pozícióra jelentkezte, hanem pl. külszolgálatra. Ez utobbit valószínűsítem, ha testvédők hadznalatát gyakoroltatjak. És ott kell az állóképesseg. Ettől függetlenül meg tajtparadzt volt a zaszlós, mert egy esetleges haragjat vezette le a nő(kö)n, ami megengedhetetlen egy kikepzőnél.

Ez szinte minden seregben az, mar ahol egyáltalán letezik ez a fogalom.

Én akkor latom értelmet, ha értelmes dolgokat tanulnának megfelelő szervezésben.
Nem bokorurónak kell kikepezni mindenkit, de pl drónpilóta vagy rádioállomás kezelő bárki lehet nemétől függetlenül, ha van hozza affinitása.

De jó nektek! Van alkotmany, ertelmes dolgokrol lehet nepszavazni...

Ez inkabb jogi kérdes, mintsem katonai. De egyebjent miért lenne? A 45 felettieket szórjak kifelé, a fiatalabbak meg nem mernek felállni, mert könnyen leget, higy nem tudnának hová visszaülni...

Egy dolgot nem érint itt senki.... nevezetesen, honnan indult a konkrét példában a bántalmazás.
A katona(nő) szóvá tette a védőfelszerelés hiányosságát, amire a gyökér kiképző úgy reagált ahogy, ami szerintem megengedhetetlen.
A nők melle kényes jószág, az sem kizárt, hogy a jövőben ezek miatt az ütések miatt komoly egészségügyi problémája lesz a hölgynek.

Katonaság, 'civilség' egyre megy egy olyan országban, ahol intézményesen másodrendű állampolgároknak tekintik a nőket, akiknek a konyhában és a szülőszobában a helyük és ha jár a pofájuk, meg szabad őket fenyíteni, mert a 'tisztelt urak' nem szavazták meg pl. a családi erőszakról szóló törvényt.
Balkán ez, elvtársaim az úrban, ha tetszik, ha nem.
 
Őszintén, ezen valaki meglepődik a vakkomondoros fideszes orbanisztánban?? A fidesszavazók nagyrésze ebben semmi elitélnivalót nem lát, a hadseregben ráadásul nem is egyszerű, a vármegyevilágba illő mentalitású civil fidesznyikek, hanem hardcore tajparasztok töltik idejüket. Ezért aztán noha sajnálatos és szégyenteljes mind maga az ügy, mind az eltussolása, de ez a mai Magyarország, "oszoljanak emberek nincs itt semmi látnivaló".
Mondjuk az a nő is, aki jelentkezik a várhatóan ilyen beállítottságú magyar hadseregbe, azt se az eszéért fogják ellopni.
 
Egy kikepzes meg kell hogy tanitson a tulelesre! Meg kell tanitson arra, hogy meg tudd védeni a bajtársaidat, hogy ne rettegjenek akkor mikor Te fedezed a hatunkat!
Ha nyamnyika senkicske vaghy, aki tuntetésre jár inkabb, isten mentse meg a bajtarsakat!
Ha a sorkatonának ugyan olyan lehetőségei lennének mint a kiképzö-tisztnek akkor rendben lenne. :)
Az ember sajnos a tanárainak nem üthetett vissza, hát még az örmesternek.
 
Te sem voltál sok minden, amiről azért írsz - lehetsz tájékozott, lehet véleményed bármiről, csakúgy, mint neki, vagy bárki másnak nemde ?
Valoszinu!

De az is tény, hogy csak azt lenne szabad ewlemezni, és veleményt irni rola, ami tortent, és nem kiterjeszteni a katonaság egészére!
Egy katonaval szemben a felettese nem teheti ezt!
Kulonosen nem eghy novel szemben!

De ez az eset nem lehet oka egy a katonaság egészét elitélo véleménysornak!
Ezt jutya.leményen ki kell vizsgalni, és eltavolitani a hon vedség kotelékébol azokat, akik ilyen gonmdolkodasuak!

Nehany hete volt egy hasonlo eset, mikor a parancsnoki allomany soforjeit vittek kikepzesre, és majdnem buntetougy lett belole.
Akkor az volt a panasz, hogy embertelen bánásmod, értelmetlen gyakorlatok...

Aki volt katona - mert ehhez nem kell szakértonek sem lenni - az tudja jol, hogy a parancsnoki allomany soforjei nem éppen elitkatonak.
Az a 20-25 km-es menetgyakorlat felmalhazva már embertelen korulmenynek szamitott nekik :(

Akar ellenzéki, akar kormanyparti valaki azt el kellene fogadni, hogy a honvedség értunk van!
Megfekeko fizikai állapot, megfelelo elméleti és gyakorlati kiképzés nélkul okafogyott lesz a léte! Egy elit kikepzesbe sajna nagyon sokan "beledoglenének" pedig....
Hogy a jo francba tudnanak fellépni emberek ertunk anelkul, hogy ezt tennek veluk:(

Hangsulyozom, hogy az itt leirt konkret eset ezen kivul esik, azzal nem lehet jatszani és megmagyarazni sem!
 
Valoszinu!

De az is tény, hogy csak azt lenne szabad ewlemezni, és veleményt irni rola, ami tortent, és nem kiterjeszteni a katonaság egészére!
Valahogy megis:
"A katonak isznak!" "A rendőrök hiülyek!", "A vasutasok..."
Egy katonaval szemben a felettese nem teheti ezt!
Tegyük hozza "jogszerűen" nem teheti, hisz megtette. (Legalabbis a sérülest nagy valószínűséggel ő okozta.
Igy hozza ki az akár csöppnyi, hatalom az ember valódi énjét...
Kulonosen nem eghy novel szemben!
Etikailag maximalisan egyet tudok erteni, de sajnos ez esetben az ember elsődlegesen katona es csak masodlagosan nő.
De ez az eset nem lehet oka egy a katonaság egészét elitélo véleménysornak!
De meg mennyire lehet!
Az általanosítashoz eleg egy eset is...

Ezt jutya.leményen ki kell vizsgalni, és eltavolitani a hon vedség kotelékébol azokat, akik ilyen gonmdolkodasuak!
Hude kivizsgaltak a jogasznő ügyet is.
Latod te is altalánositasz (el kell tavolitani azokat..).
De ott vsn Fapal exallamtitkar esete is.
Tiz even ketesztül n+1 birosag vizsgalta feltucat ügyet, majd miutan tonkretettek erkölcsileg es anyagilag, minden ügyeben felmentettek. (Csak mellekesen pilótakent elvegezte a jogot es megis volt idő amikor hegesztő szakmunkaskent dolgozott, hogy legyen jövedelme, ami nem szegyen, csak pazarlas az allam részéről.)
Ennyit a visgalatról, ja es nem egyedi eset csak ő reflektorfenybe került
Nehany hete volt egy hasonlo eset, mikor a parancsnoki allomany soforjeit vittek kikepzesre, és majdnem buntetougy lett belole.
Akkor az volt a panasz, hogy embertelen bánásmod, értelmetlen gyakorlatok...
Itt van egy oriasi különbseg. A sofőrök zöme polgári alkalmazott, nem egyenruhas es az total mas kategória. Mondjuk szepen asztal ala sepertek ettől függetlenül.
Aki volt katona - mert ehhez nem kell szakértonek sem lenni - az tudja jol, hogy a parancsnoki allomany soforjei nem éppen elitkatonak.
Amiről te írsz, az a múlt, amikor meg voltak sorkatonák, de 2004-ben leszerelt az utolsó is.
Persze lehet hogy az előd (Szende-szundi) elrendelte, hogy csak egyenruhas lehet sofőr, de ketlem, mert neki is magasabb röptű kitalaciói voltak.
Az a 20-25 km-es menetgyakorlat felmalhazva már embertelen korulmenynek szamitott nekik :(
Azert ez költöi tulzas. Nekem volt szerencsem nehanyon reszt venni es a leghosszabb is 16 km volt.
Akar ellenzéki, akar kormanyparti valaki azt el kellene fogadni, hogy a honvedség értunk van!
Megfekeko fizikai állapot, megfelelo elméleti és gyakorlati kiképzés nélkul okafogyott lesz a léte! Egy elit kikepzesbe sajna nagyon sokan "beledoglenének" pedig....
Hogy a jo francba tudnanak fellépni emberek ertunk anelkul, hogy ezt tennek veluk:(
Mondjuk azt sem artana felfogni (ha mashonnan nem, az ukrán haboru tanulsagaként), hogy ma mar nem a "hurraelőakalsnyikovottamadunk" katonakra van szükseg, hanem a szakkepzettekre akiknek persze kell, hogy legyen allokepessegük ( es nem azért mert a döbrögi ki nem állhatja a pocakosakat).
Mondjuk erdekelne, hogy a vitez Bocskay hajdudandár mellett vannak-e rendszeresitett (allomanytablas) drónjaink vagy kivaltották-e a VSZ-11 harcvezetesi rendszert valami másssal (es itt nem a Vaskupolara gondolok).
Hangsulyozom, hogy az itt leirt konkret eset ezen kivul esik, azzal nem lehet jatszani és megmagyarazni sem!
Attol tartok, hogy abban a seregven, ahol vezerőrnagyokat titokban rúgnak ki, nem hinnem, hogy egy zászlós esete oszt vagy szoroz.
Szamitana, ha anno, amikor elvettek a nyugdijat a 65 alatti (Nem az IQ, haɓem az eletkor) többek között katonaktol melléjuk álla nep, de senki nem allt mellejük . Ezert is bohocforradalmazhattak le az agyenruhasokat.
 
Mon dja ewzt egy olyan valaki, aki soha nem volt katona (korabban legalabb is ezt irtad)
Sajnos voltam katona, az akaratom ellenére.
- A postás-fiu kiöntötte a vödör vizet a körlet közepére, nekem kellett feltörölni és még gumikesztyűt sem adtak.
- Mindez ugy kezdődött, hogy a krumplivirágos szakaszvezető, meg akart bennünket újoncokat ismerni.
- "Hát magának hány iskolája van?" - kérdezte hetykén.
- "Három." - válaszoltam, szerényen, de aztán kiderült más dimenziókban gondolkodtunk.
- Ö "iskola" alatt az elemi iskola sikeresen befejezett osztályait értette,
- Valahogy többre becsülhetett, mert begurult, azt gondolta gúnyolódom vele.
- "Én az általános, közép és felsőfokú oktatásformára gondoltam." - mondtam felvilágositó hangon.
- Miközben én a vizet töröltem a "fokával", ö is kioktatott engem.
- "Akár hány iskolája is van magának, azt kell tennie amit én mondok." - és ugy is lett.

A katonaság egy furcsa üzem.
- A krumpli és répaszedésnél mindig a katonákat hívtak, ingyen munkaerőként.
- Egy alkalommal téglákat kellett rakosgatnunk, télvíz idején, hidegbe.
- Én "dezertáltam" és bementem egy műhelybe melegedni.
- A terem árnyékos sarkába volt egy olajkályha,
- Bejött egy főtisztekből álló társaság és kiteregettek egy nagy leporellot, "kék papirt" az asztalra
- A nehéz tisztek föléje hajoltak és megbeszélték ami ott látható volt, egy kapcsolási rajz.
- Nem akarok "hazaárulást" elkövetni, de a terv borzasztóan költségesnek tűnt, ezt láttam a sarokból is.
- Nem bírtam megállni szó nélkül és bocsánatot kérve, elmondtam, hogy a projekt kidobott pénz, amit meg lehetne csinálni az ezred részéből is.
- Az egyik idősebb ezredes érdeklődését felkeltettem és oda hívott az asztalhoz és utánakérdezett a "hogyan-nak"
- A többiek meg voltak lepődve, hogy valaki "lehallgatta" öket a sarokból.
- Rögtön nekem estek, hogy nem tartottam be a szabályokat, nem haptákoltam, nem kértem engedélyt...
- "Egyébként is maga egy közönséges sorkatona, honnan tudna maga ilyet?"
- Aztán elmondtam, hogy "mielőtt téglahordót csinált belőlem a hadsereg, egészen máshol dolgoztam"
- Gyorsan megegyeztek a tisztek, hogy valamit csinálni kell, mert egy bakával beszélni az nívón aluli.
- Néhány órán belül kaptam egy "antant-szijjat", a tiszti-kantinban tálalták az ebédet, délután aláírtam a kimaradási levelemet és hagytam, hogy a "postás" szalutáljon.

Nagyon meglehettek velem elégedve, mert a leszerelés közeledtével magához hivatott az ezredes:.
- Ernö elvtárs, hallom, hogy tovább szolgálatos akar lenni!"
- Ugy megijedtem, hogy rögtön válaszoltam:
- "Ezredes elvtárs nekem van egy tiszteséges foglalkozásom!" - ami bevallom egy kicsit komparativ volt. :)
 
Ha nincs ott a vitéz szó akkor rendben is lenne az egész , ezek szerint szerinted . Gondolj bele ha még nagybetűvel írták volna ….. meg több sárga csík lenne

Nem is értem ...
Ki mondta, hogy akkor rendben van?

Általános gondom, hogy ebben az országban a jogkövetés a bányász béka feneke alatt van tíz méterrel.

Van hatályos jogszabály az emberi jogok védelmére?
Van.
Betartják?
Nem.
(Megüthet, megalázhat egy felettes egy alárendeltet, ha az nincs erre felkészülve, pl. kiképzés címen? - ez súlyos visszaélés, nem kiképzés!)

A névhasználat csak "kórtünet".
Az egész ország működése hibádzik.


Orbánékig is szubjektív volt, ki, mikor, milyen szabályt követ.
(Minél alacsonyabban voltál a ranglétrán, annál inkább vonatkoztak/vonatkozik rád, s egyre kevésbé, minél feljebb kapaszkodtál.)

2010 óta ráadásul Orbánék saját jogrendszert írnak - "a nemzeti együttbűnözés" alátámasztására.
 
Utoljára módosítva:
OFF
De jó nektek! Van alkotmany, ertelmes dolgokrol lehet nepszavazni...
A mai, a Te napod lett volna ha svájci vagy. :)
3 szövetségi, 1 Zürich tartományi és 5 Zürich városi javaslatról szavazhattam.

A szövetségi, aminek nemzetközi visszhangja is lehet:

1. Megszavazták a minimális globális adót. 78.45%
2. Megszavazták a klima védelmi törvényt. 59%
(Klimaneutrál 2050-ig. Sok sok milliárdba fog kerülni)
3. Megszavazták a Covid törvényt. 62%
(2024-ig meghosszabbították a kormány rendeleti jogát
esetleges járvány idején)
--------
Voltak már szorosabb eredmények is.
2020- ban 50.1 százalék szavazta meg az új vadászgépeket.
6 Milliarden Frank. Én is megszavaztam. :cool2:
-------
Negyedévenként járunk szavazni.

ON
 
Utoljára módosítva:
OFF

A mai, a Te napod lett volna ha svájci vagy. :)
3 szövetségi, 1 Zürich tartományi és 5 Zürich városi javaslatról szavazhattam.

A szövetségi, aminek nemzetközi visszhangja is lehet:

1. Megszavazták a minimális globális adót. 78.45%
2. Megszavazták a klima védelmi törvényt. 59%
(Klimaneutrál 2050-ig. Sok sok milliárdba fog kerülni)
3. Megszavazták a Covid törvényt. 62%
(2024-ig meghosszabbították a kormány rendeleti jogát
esetleges járvány idején)
--------
Voltak már szorosabb eredmények is.
2020- ban 50.1 százalék szavazta meg az új vadászgépeket.
6 Milliarden Frank. Én is megszavaztam. :cool2:
-------
Negyedévenként járunk szavazni.

ON

Mi nem szavazni járunk...velünk "konzultálnak", alkalmanként 4-5 milliárdért (forint, nem frank), csak azért, hogy kifelé demokráciának lássék, befelé meg jó üzlet valakiknek és az eredmény az, amit ők mondanak.
De ez Magyarország, mi így szeretjük ... ;)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vivant wrote on nadva's profile.
máj 14 péntek 8:47
PaSa1957 wrote on Elek János's profile.
Legalább olvasnád el a játékszabályokat!
Kostenszky Valéria wrote on Olaszné Kovács Andrea's profile.
Helló! (Gábor vagyok.)
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!

Statisztikák

Témák
38,230
Üzenet
4,820,258
Tagok
616,744
Legújabb tagunk
Sirokiné Haisza Zsuzsa
Oldal tetejére