Hírek Gumibottal mellbe vágta, majd hasba rúgta a katonanőt a felettese egy kiképzésen

Újabb botrány körvonalazódik a honvédségnél. Egy kiképzés alkalmával két katonanő is súlyos sérüléseket szenvedett, egyikük kórházba került, kétszer is műtéti beavatkozásra szorult. A másik katonanő jelezte felettesének, hogy gondok vannak a kiképzésen használt védőfelszerelésével, a törzszászlós erre kétszer mellbe vágta, ezt követően pedig hasba rúgta. A főügyészség nyomozást indított az ügyben.

Nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség egy tavaly őszi szolnoki kiképzés miatt, ahol két katonanő is sérüléseket szenvedett – értesült a Szabad Európa. A Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopterdandárnál tavaly októberben tartottak tömegkezelési felkészítést. A lap információi szerint a kiképzésen az egyik katonanőt felettese gumibottal kétszer is mellkason ütötte, majd hasba rúgta, amiért felhívta a figyelmet egy speciális melltartó hiányosságára. Egy másik katonanő tisztázatlan körülmények között szenvedett súlyos lábsérülést. A katonanő kórházba került és kétszer is műtéti beavatkozásra szorult.

Két incidens történt

A Szabad Európa információi szerint a tavaly októberi tömegkezelési kiképzésen az egyik női katona, egy őrmester szóvá tette feljebbvalójának, egy törzszászlósnak, hogy a védőfelszereléshez tartozó melltartó nem megfelelő minőségű, hiányzik belőle egy fontos betét, amely éppen a mellkast érő ütések erejét hivatott tompítani.


A törzszászlós a katonanőt kérte számon, hogy miért kifogásolja a felszerelés minőségét, majd meg akarta mutatni, hogy a védőfelszerelés hibátlan állapotban van és
a nála lévő gumibottal többször mellbe ütötte a katonanőt, ezt követően pedig bakanccsal hasba is rúgta.

A lap információi szerint egy másik incidens is történt az említett tömegkezelési kiképzésen, ugyanis egy másik katonanő egyelőre tisztázatlan körülmények között lábsérülést szenvedett, majd kórházba került és kétszer is meg kellett műteni.

A bántalmazott őrmester a kiképzés után, tavaly novemberben a Magyar Honvédség 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezredének parancsnokához fordult panaszával.

Azt kérte, hogy a testület állapítsa meg: az említett törzszászlós kötelezettségszegést követett el. Az ezred vezetője fel is állított egy bizottságot az esetek kivizsgálására, a négy tagból három (jogász végzettségű tiszt) nő volt. Az említett őrmester a beadványhoz csatolta a szolnoki Hetényi Géza kórház ambuláns kezelőlapjának másolatát is. A két katonanő súlyos sérülései miatt a honvédségnek hivatalból feljelentést kellett volna tennie a Központi Nyomozó Főügyészségen, de a Szabad Európa szerint nem történt meg, a vizsgálat során meghurcolták, méltatlan helyzetbe hozták őket parancsnokaik.


A lap vélhetően honvédségi informátora szerint sem a jogász tiszt ügyével, sem a két másik lányéval nem akart érdemben foglalkozni a honvédség, ehelyett az aktuális teljesítményértékelésen lepontozták őket és megpróbáltak nyomást gyakorolni rájuk, hogy álljanak el a jogorvoslattól. Ezért nem a képzésen sérülést szenvedő őrmester, hanem a barátja tett feljelentést tavaly decemberben a Központi Nyomozó Főügyészségen, ahol idén januárban el is rendelték a nyomozást.

A szexuális zaklatási ügy​


Arról már korábban írtunk, hogy egy másik botránytól is szenved a Magyar Honvédség, amiért rendelkezési állományba helyezte a Honvédelmi Minisztérium azt a szolnoki katonanőt, akit állítása szerint szexuálisan zaklatott a parancsnoka. Az ügyben belső vizsgálatot rendeltek el. A katonanőt várhatóan két hónap múlva menesztik a honvédségtől.


A BELSŐ VIZSGÁLATOT KÖVETŐEN A JOGÁSZ VÉGZETTSÉGŰ TISZT FELJELENTÉST TETT AZ ÜGYÉSZSÉGEN.

A Központi Nyomozó Főügyészség arról tájékoztatta a katonanőt, hogy alárendelt megsértése és más bűncselekmény gyanúja miatt indult a nyomozás az ügyben, ezt követően kapta meg a rendelkezési állományba helyezéséről, vagyis menesztéséről szóló értesítést.


A rendelkezési állomány ügyfelem esetében azt jelenti, hogy a két hónap letelte után köznapi nyelven szólva megválnának tőle

– mondta Hegedűs Antal ügyvéd, aki hozzátette: védence úgy érzi, hiába fordult segítségért a miniszterhez, illetve a vezérkari főnökhöz, a Honvédelmi Minisztérium bünteti őt a rendelkezési állományba történő áthelyezésével.

Péter Alvarez

1686996795810.png
 
Valahogy megis:
"A katonak isznak!" "A rendőrök hiülyek!", "A vasutasok..."

Tegyük hozza "jogszerűen" nem teheti, hisz megtette. (Legalabbis a sérülest nagy valószínűséggel ő okozta.
Igy hozza ki az akár csöppnyi, hatalom az ember valódi énjét...

Etikailag maximalisan egyet tudok erteni, de sajnos ez esetben az ember elsődlegesen katona es csak masodlagosan nő.

De meg mennyire lehet!
Az általanosítashoz eleg egy eset is...


Hude kivizsgaltak a jogasznő ügyet is.
Latod te is altalánositasz (el kell tavolitani azokat..).
De ott vsn Fapal exallamtitkar esete is.
Tiz even ketesztül n+1 birosag vizsgalta feltucat ügyet, majd miutan tonkretettek erkölcsileg es anyagilag, minden ügyeben felmentettek. (Csak mellekesen pilótakent elvegezte a jogot es megis volt idő amikor hegesztő szakmunkaskent dolgozott, hogy legyen jövedelme, ami nem szegyen, csak pazarlas az allam részéről.)
Ennyit a visgalatról, ja es nem egyedi eset csak ő reflektorfenybe került

Itt van egy oriasi különbseg. A sofőrök zöme polgári alkalmazott, nem egyenruhas es az total mas kategória. Mondjuk szepen asztal ala sepertek ettől függetlenül.

Amiről te írsz, az a múlt, amikor meg voltak sorkatonák, de 2004-ben leszerelt az utolsó is.
Persze lehet hogy az előd (Szende-szundi) elrendelte, hogy csak egyenruhas lehet sofőr, de ketlem, mert neki is magasabb röptű kitalaciói voltak.

Azert ez költöi tulzas. Nekem volt szerencsem nehanyon reszt venni es a leghosszabb is 16 km volt.

Mondjuk azt sem artana felfogni (ha mashonnan nem, az ukrán haboru tanulsagaként), hogy ma mar nem a "hurraelőakalsnyikovottamadunk" katonakra van szükseg, hanem a szakkepzettekre akiknek persze kell, hogy legyen allokepessegük ( es nem azért mert a döbrögi ki nem állhatja a pocakosakat).
Mondjuk erdekelne, hogy a vitez Bocskay hajdudandár mellett vannak-e rendszeresitett (allomanytablas) drónjaink vagy kivaltották-e a VSZ-11 harcvezetesi rendszert valami másssal (es itt nem a Vaskupolara gondolok).

Attol tartok, hogy abban a seregven, ahol vezerőrnagyokat titokban rúgnak ki, nem hinnem, hogy egy zászlós esete oszt vagy szoroz.
Szamitana, ha anno, amikor elvettek a nyugdijat a 65 alatti (Nem az IQ, haɓem az eletkor) többek között katonaktol melléjuk álla nep, de senki nem allt mellejük . Ezert is bohocforradalmazhattak le az agyenruhasokat.

Kedves tiszt úr, két dolog... az egyik, hogy a postásokat kifelejtetted... a másik, hogy igen is ez a katona (biológiai adottságából kifolyólag) jelen esetben elsősorban nő, másodsorban katona.
Ha egy hímnemű katonát ütött volna meg a vadbarom ott ahol a kincsét őrzi, azért ugyanúgy szót emelnék, mert ez nem fegyelmezés, szimplán primitív szadizmus.... a konkrét esetben a katona nőknek JÁR az előírt, megfelelő védőfelszerelés.
 
Mi nem szavazni járunk...velünk "konzultálnak", alkalmanként 4-5 milliárdért (forint, nem frank), csak azért, hogy kifelé demokráciának lássék, befelé meg jó üzlet valakiknek és az eredmény az, amit ők mondanak.
De ez Magyarország, mi így szeretjük ... ;)
Szerintem a "konzultáció" a szugesszív dedós kérdéseivel a magyar történelem legnagyobb "bepalizása".
--------
A svájciak nagy nagy álltaliánosságban jól szavaznak.
Egyszer azért kiakadt a temperamentumos olasz-svájci
gazdaságügyi miniszter amikor leszavazták a javaslatát.
"Nem lehet semmit sem csinálni, ha hülye a nép"- mondta :D
------
Két elfogadott törvényjavaslatra nem lett volna szükség, sőt
kontraproduktiv lett. A kormány is ellene volt
1 A Minarett építési tilalom.
2 A burka tilalom.
------
A népszavazás eredménye veri a jogot.
A Szövetségi Törvényszék sem változtathatja meg.
 
Kedves tiszt úr, két dolog...
Igen. Tiszt voltam (valaha), úr(iember) remelem meg most is.
az egyik, hogy a postásokat kifelejtetted...
Tudom, tudom:
Postas, rendőr vasutas.
a másik, hogy igen is ez a katona (biológiai adottságából kifolyólag) jelen esetben elsősorban nő, másodsorban katona.
Akkor atfogalnazom,:
kikepzesen elsősorban katona.
De ez itt minden csak nem kikepzés.
Az pedig a kikepző felelősségw, hogy az állomanynak megfelelő kikepzesi feladatokat állitson össze.
Ha egy hímnemű katonát ütött volna meg a vadbarom ott ahol a kincsét őrzi,
Marmint a fegyverét?(hisz az a katona kincse...)
azért ugyanúgy szót emelnék, mert ez nem fegyelmezés, szimplán primitív szadizmus.... a konkrét esetben a katona nőknek JÁR az előírt, megfelelő védőfelszerelés.
Többek között ezert is írtam, hogy ez minden csak nem kikepzés
 
Egy dolgot nem érint itt senki.... nevezetesen, honnan indult a konkrét példában a bántalmazás.
A katona(nő) szóvá tette a védőfelszerelés hiányosságát, amire a gyökér kiképző úgy reagált ahogy, ami szerintem megengedhetetlen.
A nők melle kényes jószág, az sem kizárt, hogy a jövőben ezek miatt az ütések miatt komoly egészségügyi problémája lesz a hölgynek.

Katonaság, 'civilség' egyre megy egy olyan országban, ahol intézményesen másodrendű állampolgároknak tekintik a nőket, akiknek a konyhában és a szülőszobában a helyük és ha jár a pofájuk, meg szabad őket fenyíteni, mert a 'tisztelt urak' nem szavazták meg pl. a családi erőszakról szóló törvényt.
Balkán ez, elvtársaim az úrban, ha tetszik, ha nem.
"Balkán ez, elvtársaim az úrban, ha tetszik, ha nem." tűpontos - sajnos
amikor valaki a kisebbrendűségi érzését a "vélt hatalmával" próbálja ellensúlyozni, az mindent elmond róla - és az a valaki minden, csak nem ember (feltételezem, az a "lefelé tapos, felfelé nyal" típus)

de hát a hadseregben mindig is ez volt (fiús család vagyunk, ráadásul ott szolgáló is volt), hallottam eleget
piti kis őrmesterek ugráltattak bárkit, akinek a képe valamiért nem tetszett
s gyanítom, nem fog változni....
 
Sajnálgatjuk őt, de hát ez a kiképzés, hogy fog harcolni, ha ezt sem bírja? A katonaság kemény dolog, aki nem bírja, ne menjen katonának.
 
Sajnálgatjuk őt, de hát ez a kiképzés, hogy fog harcolni, ha ezt sem bírja? A katonaság kemény dolog, aki nem bírja, ne menjen katonának.
Harcolni? Erről nem volt szó.....
De, most nem is ez a zavaró hanem az hogy fizikailag hozzáért egy kiképzés alatt álló emberhez. Nőhöz ráadásul mellbe (veszélyes mert ott súlyos szövődmények alakulhatnak ki) és hasba (mi van ha épp gyereket terveznek otthon? )
Milyen hadsereg ez milyen kiképzők? Jaj csak nehogy akadálypálya is legyen mert ott meg bármely testrészünket megüthetjük.
 
sok szerencsét...
elnézést, csak félig ment el az üzenet
ha simán tökön rúgnálak, akkor megbánnád-e, hogy fiúnak születtél, és nem lánynak? A lényeg, hogy nem az a lényeg, hogy lányt mellen vág, hanem hogy feleslegesen visszaél a hatalmával, mint ahogy a szülő sem rugdossa a gyerekét csak azért, mert megteheti, mert erősebb.. stb. Nem verjük a másikat, akkor sem ha beosztott, ha rabszolga, ha kutya, és így tovább. Azért nem alkalmas egy lány katonának, mert melle van? Inkább megnézném a sok degenerált tisztet, aki csak azért van ott, mert nem tudja kontrollálni az indulatait. Az ilyen katona nem csak a lányokon, de a fiúkon is kiéli az agresszív indulatait, csak a fiúk nem akarnak a jogaikkal élni, nem teszik szóvá, ha valami nem jogszerű, inkább tűrnek, mert azt gondolják, hogy ez így rendben van.
 
Szerintem a "konzultáció" a szugesszív dedós kérdéseivel a magyar történelem legnagyobb "bepalizása".
--------
A svájciak nagy nagy álltaliánosságban jól szavaznak.
Egyszer azért kiakadt a temperamentumos olasz-svájci
gazdaságügyi miniszter amikor leszavazták a javaslatát.
"Nem lehet semmit sem csinálni, ha hülye a nép"- mondta :D
------
Két elfogadott törvényjavaslatra nem lett volna szükség, sőt
kontraproduktiv lett. A kormány is ellene volt
1 A Minarett építési tilalom.
2 A burka tilalom.
------
A népszavazás eredménye veri a jogot.
A Szövetségi Törvényszék sem változtathatja meg.

Nálunk nem veri, lásd magyar igazolvány.
 
Valamikor a kétezres évek elején volt egy népszavazás a határontúliak itteni jogaival/jogállásával kapcsolatban.
Az eredmény nem akarjuk volt.... aztán jött ovi, konkrétan lesz...ta ezt és jött a magyar igazolvány, hogy rá szavazzanak a kintiek.
Értem...
Kicsit korrigálnom kell, röviden és egyszerűsítve.

Amit írtam, az nem a választásokra vonatkozik.
Itt a választásoknak nincs elsöprő jelentősége. Az "csak" az
új törvény "minőségét" befolyásolja.
A kormány kidolgozza, a parlament két kamrája megvitatja. Ha az egyik nem szavazza meg, dobják.

A parlament által elfogadott új törvényről a nép dönt, hogy igen vagy nem.
Na ezt a döntést nem semmisítheti meg a legfelső bíróság vagy változtathatja meg a kormány.
-----
Irigylésre méltó szisztéma.
 
Utoljára módosítva:
Harcolni? Erről nem volt szó.....
De, most nem is ez a zavaró hanem az hogy fizikailag hozzáért egy kiképzés alatt álló emberhez. Nőhöz ráadásul mellbe (veszélyes mert ott súlyos szövődmények alakulhatnak ki) és hasba (mi van ha épp gyereket terveznek otthon? )
Milyen hadsereg ez milyen kiképzők? Jaj csak nehogy akadálypálya is legyen mert ott meg bármely testrészünket megüthetjük.
A jog egyértelmű.

1687425464746.png
 
Egy katona akit leszereltek.....mert már öreg volt katonának...
Kedves Ismerőseim!
Többen is megkérdeztétek tőlem május 10-én, hogy miért az volt az utolsó hivatalos szereplésem. Most elmondom.
A mai nappal hivatalosan is civil vagyok. Nem, nem én szereltem le mielőtt valaki megkérdezné. A szó szoros értelmében, a fiatalítási tisztogatás áldozata lettem, és most figyelj, 42 évesen 21 év szolgálati viszonnyal. Ti csesztetek már ilyet? 42 évesen rohadt öreg lettem. Éppen hogy hazajöttem Irakból és rá három hétre kezembe nyomják bobika szerelmetes levelét. A média és a sajtó tele van azzal, hogy elbocsájtottak több száz 45 fölötti és 25 év szolgálati viszonnyal rendelkező katonát, akik juttatást kapnak stb. Na akkor most ugrik a majom a vízbe! Több száz olyan katonát is kirugtak mindenféle indok nélkül, akiknek se 45 se 25 éve nincs meg. Ők megkapták a végkielégítést, aztán mehetnek Isten hírével nemiszervet szürcsölni. Mert körülbelül azt tudnak. Legtöbbünk erre tette fel az életét. Sokszor beáldoztuk a családot a hivatásunkért. És most semmi. Tudjátok milyen nehéz ma a magyar valóságban normális munkát találni egy katonának, akinek speciális képzése van? Segítek, rohadt nehéz. Én még csak két hónapja próbálkozom de semmi. Vagy túlképzett vagyok, vagy nincs tapasztalatom. Jó mi? De vannak olyan kollégák, akik már több hónapja ugyanott járnak mint én, sehol.
Tévedés ne essék, nem a hivatásomra vagy a seregre vagyok mérges, hanem erre a rohadt uram-bátyám NERNIÁRA és önjelölt viktor császárra, meg arra a hárommillió hülyére, akik még mindig megválasztják ezeket a békepárti 13 éve háboruzó senkiket! Na most lehet tiltani! Semmi baj, nincs szükségem a rendszert támogató ismerősre. Készülünk megvédjük a hazát mi? legalább 1800 embert rúgtak ki mert nincs uniós lóvé és spórolni kell, mert lölőke éhenhal. Bezzeg a hülyeségre van pénz mi "ficsúrok"?
Csak hogy értsétek. A legalább 1800 ember azt jelenti, hogy rohadt nagy szarba került a honvédség. Vegyük csak a felét hülyének, a többi akkor is tapasztalt jó munkaerő, akikben még bőven volt spiritusz. De most tényleg! Az állítólagos öreg csúcstartó 38 éves, na hát Ő biztos öreg, holnap mindjárt temetjük.
Na de térjünk vissza hozzám.
1999-ben kezdtem a pályám mint süldő nyúlgerinc a Ócsai kiképzőbázison. Egy baleset következtében csak 2004-ben avattak fel hadnagynak a Kossuth Téren, majd kerültem Debrecenbe. A 19 év alatt voltam szakaszparancsnok, századparancsnok helyettes, személyügyi tiszt, ügyeletes tiszt, felderítő tiszt és végül egy tartalékos zászlóalj törzsfőnöke. Öt misszióban voltam. 2005 Kosovo, 2010 és 2013 Afganisztán, 2019 és 2022 Irak. A 2010-s missziómban a kis menthor csoportom élén részt vettem egy több órás túzharcban. Figyeltek? TŰZHARC! Mi van most a szomszédba? Háború. Milyen tapasztalat nincs a honvédség 98%-nak? Segítek HARCI! Erre kibasznak egy olyan tisztet akinek meg van. Gratulálok pufalykás, Ülj le eggyes. Na de folytassuk. A különbség 2004-s és a 2023-s pályakezdésem között az három gyönyörű gyermek, egy csodálatos feleség és 10 millió hitel (ja és az itthoni munka egyre távolabbnak tűnik). 19 év. Több tanfolyam, misszió, gyakorlat, elismerés, lehetetlen és emberfeletti helyzet, de a kollégákkal álltuk a sarat. Álltuk még akkor is, amikor semmi sem volt, de menni kellett és csinálni. Amikor misszióra készítettük az első tartalékosokat országos szinten. Amikor élenjártunk majdnem mindenben, hogy előrébb vigyük a tartalékos rendszert. Na de mit kaptam ezért. Figyelj, a törvényszerint 8 havi végkielégítés valamint plussz 2 havit ha aláírok két év tartalékos viszonyt, valamint a ki nem vett szabi. Ez a pénz része, de mi az emberi. Köszönöm a 3. Területvédelmi Zászlóalj katonáinak a kis ajándékot, amit kaptam. Jól esett és mindig méltó helye lesz a relikviák között. De ennyi. Se egy köszi Csabi, se egy semmi... Na mindegy, nem baszom megint fel magam. Én büszke vagyok arra, amit elértem, de arra méginkább, hogy senki tomporát nem fényeztem ki és senkinek sem tartozok semmivel. Senki hátán nem máztam fel a ranglétrán. Pályám alatt nagyon sok értékes emberrel ismerkedtem meg és természetesen sok, hogy is mondjam kultúráltan, gerinctelen féreggel. Mind jó tapasztalatnak bizonyúlt. Mindenkinek köszönöm! A többséggel megtiszteltetés volt együtt szolgálni! Na de mindegy, elmúlt.
És most hozzátok szólok bent maradt bajtársaim. Sajnállak titeket. Az biztos, hogy én most szürcsölök, de ti mélyre fogjátok venni azt a bizonyost. Már most látom. Fáradt, leharcolt és ijedt katonákat látok a laktanyában. Sokan már mennének és egyre többen irigyelnek minket. Volt már olyan kolléga aki azt mondta, hogy bárcsak kirúgták volna, mert Ő nem ezért és nem ebbe a seregbe szerelt fel. Sok sikert nektek! Én mindig veletek leszek!
Egyet megigérek, ismertek, nem adom fel és harcolni fogok a jogaimért!

Csaba István Varga

 
Valamikor a kétezres évek elején volt egy népszavazás a határontúliak itteni jogaival/jogállásával kapcsolatban.
Az eredmény nem akarjuk volt.... aztán jött ovi, konkrétan lesz...ta ezt és jött a magyar igazolvány, hogy rá szavazzanak a kintiek.
Hmmmmm
Az a bizonyos 2004-es népszavazás érvénytelen volt.
Az állampolgarsagrol szolo kerdesre igy alakult:
Kettős állampolgárságról szóló népszavazás eredményei
(2004. december 5.)


A szavazásra jogosultak száma8 048 739 fő100%A megjelentek száma3 017 739 fő37,49%
  • Ebből érvénytelen szavazat 61 168a megjelentek 2,03%-a
  • Igen 1 521 27151,57
  • Nem 1 428 57848,43
  • Összesen 2 949 849100
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vivant wrote on nadva's profile.
máj 14 péntek 8:47
PaSa1957 wrote on Elek János's profile.
Legalább olvasnád el a játékszabályokat!
Kostenszky Valéria wrote on Olaszné Kovács Andrea's profile.
Helló! (Gábor vagyok.)
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!

Statisztikák

Témák
38,230
Üzenet
4,820,251
Tagok
616,744
Legújabb tagunk
Sirokiné Haisza Zsuzsa
Oldal tetejére