Hírek Gumibottal mellbe vágta, majd hasba rúgta a katonanőt a felettese egy kiképzésen

Újabb botrány körvonalazódik a honvédségnél. Egy kiképzés alkalmával két katonanő is súlyos sérüléseket szenvedett, egyikük kórházba került, kétszer is műtéti beavatkozásra szorult. A másik katonanő jelezte felettesének, hogy gondok vannak a kiképzésen használt védőfelszerelésével, a törzszászlós erre kétszer mellbe vágta, ezt követően pedig hasba rúgta. A főügyészség nyomozást indított az ügyben.

Nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség egy tavaly őszi szolnoki kiképzés miatt, ahol két katonanő is sérüléseket szenvedett – értesült a Szabad Európa. A Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopterdandárnál tavaly októberben tartottak tömegkezelési felkészítést. A lap információi szerint a kiképzésen az egyik katonanőt felettese gumibottal kétszer is mellkason ütötte, majd hasba rúgta, amiért felhívta a figyelmet egy speciális melltartó hiányosságára. Egy másik katonanő tisztázatlan körülmények között szenvedett súlyos lábsérülést. A katonanő kórházba került és kétszer is műtéti beavatkozásra szorult.

Két incidens történt

A Szabad Európa információi szerint a tavaly októberi tömegkezelési kiképzésen az egyik női katona, egy őrmester szóvá tette feljebbvalójának, egy törzszászlósnak, hogy a védőfelszereléshez tartozó melltartó nem megfelelő minőségű, hiányzik belőle egy fontos betét, amely éppen a mellkast érő ütések erejét hivatott tompítani.


A törzszászlós a katonanőt kérte számon, hogy miért kifogásolja a felszerelés minőségét, majd meg akarta mutatni, hogy a védőfelszerelés hibátlan állapotban van és
a nála lévő gumibottal többször mellbe ütötte a katonanőt, ezt követően pedig bakanccsal hasba is rúgta.

A lap információi szerint egy másik incidens is történt az említett tömegkezelési kiképzésen, ugyanis egy másik katonanő egyelőre tisztázatlan körülmények között lábsérülést szenvedett, majd kórházba került és kétszer is meg kellett műteni.

A bántalmazott őrmester a kiképzés után, tavaly novemberben a Magyar Honvédség 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezredének parancsnokához fordult panaszával.

Azt kérte, hogy a testület állapítsa meg: az említett törzszászlós kötelezettségszegést követett el. Az ezred vezetője fel is állított egy bizottságot az esetek kivizsgálására, a négy tagból három (jogász végzettségű tiszt) nő volt. Az említett őrmester a beadványhoz csatolta a szolnoki Hetényi Géza kórház ambuláns kezelőlapjának másolatát is. A két katonanő súlyos sérülései miatt a honvédségnek hivatalból feljelentést kellett volna tennie a Központi Nyomozó Főügyészségen, de a Szabad Európa szerint nem történt meg, a vizsgálat során meghurcolták, méltatlan helyzetbe hozták őket parancsnokaik.


A lap vélhetően honvédségi informátora szerint sem a jogász tiszt ügyével, sem a két másik lányéval nem akart érdemben foglalkozni a honvédség, ehelyett az aktuális teljesítményértékelésen lepontozták őket és megpróbáltak nyomást gyakorolni rájuk, hogy álljanak el a jogorvoslattól. Ezért nem a képzésen sérülést szenvedő őrmester, hanem a barátja tett feljelentést tavaly decemberben a Központi Nyomozó Főügyészségen, ahol idén januárban el is rendelték a nyomozást.

A szexuális zaklatási ügy​


Arról már korábban írtunk, hogy egy másik botránytól is szenved a Magyar Honvédség, amiért rendelkezési állományba helyezte a Honvédelmi Minisztérium azt a szolnoki katonanőt, akit állítása szerint szexuálisan zaklatott a parancsnoka. Az ügyben belső vizsgálatot rendeltek el. A katonanőt várhatóan két hónap múlva menesztik a honvédségtől.


A BELSŐ VIZSGÁLATOT KÖVETŐEN A JOGÁSZ VÉGZETTSÉGŰ TISZT FELJELENTÉST TETT AZ ÜGYÉSZSÉGEN.

A Központi Nyomozó Főügyészség arról tájékoztatta a katonanőt, hogy alárendelt megsértése és más bűncselekmény gyanúja miatt indult a nyomozás az ügyben, ezt követően kapta meg a rendelkezési állományba helyezéséről, vagyis menesztéséről szóló értesítést.


A rendelkezési állomány ügyfelem esetében azt jelenti, hogy a két hónap letelte után köznapi nyelven szólva megválnának tőle

– mondta Hegedűs Antal ügyvéd, aki hozzátette: védence úgy érzi, hiába fordult segítségért a miniszterhez, illetve a vezérkari főnökhöz, a Honvédelmi Minisztérium bünteti őt a rendelkezési állományba történő áthelyezésével.

Péter Alvarez

1686996795810.png
 
Hmmmmm
Az a bizonyos 2004-es népszavazás érvénytelen volt.
Az állampolgarsagrol szolo kerdesre igy alakult:
Kettős állampolgárságról szóló népszavazás eredményei
(2004. december 5.)


A szavazásra jogosultak száma8 048 739 fő100%A megjelentek száma3 017 739 fő37,49%
  • Ebből érvénytelen szavazat 61 168a megjelentek 2,03%-a
  • Igen 1 521 27151,57
  • Nem 1 428 57848,43
  • Összesen 2 949 849100

Olyan jó, hogy te ilyen szorgalmasan ásod elő mindig a számokat... én másképp emlékeztem, inkább a közhangulat maradt meg bennem úgy látszik.
 
Olyan jó, hogy te ilyen szorgalmasan ásod elő mindig a számokat... én másképp emlékeztem, inkább a közhangulat maradt meg bennem úgy látszik.
A kozhangulat eléggé megosztott volt.-
A FIDESZ és az MDF az igenek mellett kampányolt, mig az MSZP és az SZDSZ a nepszavazastol valo távolmaradas mellett.

Egyebkent olyankor szoktam szamokbanb buvarkodni, amikor azt tapasztalom, hogy masképp emlékeznek emberek, mint ahogy az tortent :)
 
Egy katona akit leszereltek.....mert már öreg volt katonának...
Kedves Ismerőseim!
Többen is megkérdeztétek tőlem május 10-én, hogy miért az volt az utolsó hivatalos szereplésem. Most elmondom.
A mai nappal hivatalosan is civil vagyok. Nem, nem én szereltem le mielőtt valaki megkérdezné. A szó szoros értelmében, a fiatalítási tisztogatás áldozata lettem, és most figyelj, 42 évesen 21 év szolgálati viszonnyal. Ti csesztetek már ilyet? 42 évesen rohadt öreg lettem. Éppen hogy hazajöttem Irakból és rá három hétre kezembe nyomják bobika szerelmetes levelét. A média és a sajtó tele van azzal, hogy elbocsájtottak több száz 45 fölötti és 25 év szolgálati viszonnyal rendelkező katonát, akik juttatást kapnak stb. Na akkor most ugrik a majom a vízbe! Több száz olyan katonát is kirugtak mindenféle indok nélkül, akiknek se 45 se 25 éve nincs meg. Ők megkapták a végkielégítést, aztán mehetnek Isten hírével nemiszervet szürcsölni. Mert körülbelül azt tudnak. Legtöbbünk erre tette fel az életét. Sokszor beáldoztuk a családot a hivatásunkért. És most semmi. Tudjátok milyen nehéz ma a magyar valóságban normális munkát találni egy katonának, akinek speciális képzése van? Segítek, rohadt nehéz. Én még csak két hónapja próbálkozom de semmi. Vagy túlképzett vagyok, vagy nincs tapasztalatom. Jó mi? De vannak olyan kollégák, akik már több hónapja ugyanott járnak mint én, sehol.
Tévedés ne essék, nem a hivatásomra vagy a seregre vagyok mérges, hanem erre a rohadt uram-bátyám NERNIÁRA és önjelölt viktor császárra, meg arra a hárommillió hülyére, akik még mindig megválasztják ezeket a békepárti 13 éve háboruzó senkiket! Na most lehet tiltani! Semmi baj, nincs szükségem a rendszert támogató ismerősre. Készülünk megvédjük a hazát mi? legalább 1800 embert rúgtak ki mert nincs uniós lóvé és spórolni kell, mert lölőke éhenhal. Bezzeg a hülyeségre van pénz mi "ficsúrok"?
Csak hogy értsétek. A legalább 1800 ember azt jelenti, hogy rohadt nagy szarba került a honvédség. Vegyük csak a felét hülyének, a többi akkor is tapasztalt jó munkaerő, akikben még bőven volt spiritusz. De most tényleg! Az állítólagos öreg csúcstartó 38 éves, na hát Ő biztos öreg, holnap mindjárt temetjük.
Na de térjünk vissza hozzám.
1999-ben kezdtem a pályám mint süldő nyúlgerinc a Ócsai kiképzőbázison. Egy baleset következtében csak 2004-ben avattak fel hadnagynak a Kossuth Téren, majd kerültem Debrecenbe. A 19 év alatt voltam szakaszparancsnok, századparancsnok helyettes, személyügyi tiszt, ügyeletes tiszt, felderítő tiszt és végül egy tartalékos zászlóalj törzsfőnöke. Öt misszióban voltam. 2005 Kosovo, 2010 és 2013 Afganisztán, 2019 és 2022 Irak. A 2010-s missziómban a kis menthor csoportom élén részt vettem egy több órás túzharcban. Figyeltek? TŰZHARC! Mi van most a szomszédba? Háború. Milyen tapasztalat nincs a honvédség 98%-nak? Segítek HARCI! Erre kibasznak egy olyan tisztet akinek meg van. Gratulálok pufalykás, Ülj le eggyes. Na de folytassuk. A különbség 2004-s és a 2023-s pályakezdésem között az három gyönyörű gyermek, egy csodálatos feleség és 10 millió hitel (ja és az itthoni munka egyre távolabbnak tűnik). 19 év. Több tanfolyam, misszió, gyakorlat, elismerés, lehetetlen és emberfeletti helyzet, de a kollégákkal álltuk a sarat. Álltuk még akkor is, amikor semmi sem volt, de menni kellett és csinálni. Amikor misszióra készítettük az első tartalékosokat országos szinten. Amikor élenjártunk majdnem mindenben, hogy előrébb vigyük a tartalékos rendszert. Na de mit kaptam ezért. Figyelj, a törvényszerint 8 havi végkielégítés valamint plussz 2 havit ha aláírok két év tartalékos viszonyt, valamint a ki nem vett szabi. Ez a pénz része, de mi az emberi. Köszönöm a 3. Területvédelmi Zászlóalj katonáinak a kis ajándékot, amit kaptam. Jól esett és mindig méltó helye lesz a relikviák között. De ennyi. Se egy köszi Csabi, se egy semmi... Na mindegy, nem baszom megint fel magam. Én büszke vagyok arra, amit elértem, de arra méginkább, hogy senki tomporát nem fényeztem ki és senkinek sem tartozok semmivel. Senki hátán nem máztam fel a ranglétrán. Pályám alatt nagyon sok értékes emberrel ismerkedtem meg és természetesen sok, hogy is mondjam kultúráltan, gerinctelen féreggel. Mind jó tapasztalatnak bizonyúlt. Mindenkinek köszönöm! A többséggel megtiszteltetés volt együtt szolgálni! Na de mindegy, elmúlt.
És most hozzátok szólok bent maradt bajtársaim. Sajnállak titeket. Az biztos, hogy én most szürcsölök, de ti mélyre fogjátok venni azt a bizonyost. Már most látom. Fáradt, leharcolt és ijedt katonákat látok a laktanyában. Sokan már mennének és egyre többen irigyelnek minket. Volt már olyan kolléga aki azt mondta, hogy bárcsak kirúgták volna, mert Ő nem ezért és nem ebbe a seregbe szerelt fel. Sok sikert nektek! Én mindig veletek leszek!
Egyet megigérek, ismertek, nem adom fel és harcolni fogok a jogaimért!

Csaba István Varga

Ehhez nem nagyon van mit hozzátenni.
Legfeljebb a klasszikus hofis kérdés felidézve ( Tudsz úszni? És ha megfizetjük) jele6ni, hogy erre baromira nem áll, de mir3 kiderüln3, keső lészen.
 
Mily szép betűk és milyen szép a sorrendjük....
Kb. ennyit ér.
Majd az estére megjelenő Magyar Közlöny megmondja a tuttit.
Kár bármit beidézni. Hisz majd elnézést fog kérni a tettéért az elkövető......húsz év múlva.
Ha felháborodtál volna, érteném.

Hogy lesajnálod Te is, mert "ez a szokás,így természetes" - na, ez a nagyon-nagy baj!

A magyar közerkölcs Orbán hatalmának alapja.

S ettől a pillanattól kezdve Orbánnal s a bűnöző sleppjével együtt ugyanúgy bűnös a fideszes választó, s a fejét elfordító közömbös mindazért, ami 12 éve itt zajlik.
 
Ha felháborodtál volna, érteném.

Hogy lesajnálod Te is, mert "ez a szokás,így természetes" - na, ez a nagyon-nagy baj!

A magyar közerkölcs Orbán hatalmának alapja.

S ettől a pillanattól kezdve Orbánnal s a bűnöző sleppjével együtt ugyanúgy bűnös a fideszes választó, s a fejét elfordító közömbös mindazért, ami 12 éve itt zajlik.
Nos mivel lehetne ezt jóvá tenni?
Tüntetésekkel nem....felkeléssel??
Demokráciában választásokon kell győzni.
A közerkölcs annyira romlott hogy ezt már csak évtizedek kellenek hogy megváltozzon. Vagyis TE bűnösnek tekinted azokat akik a fideszre szavaztak és azokat is akik otthon maradtak.
 
A kozerkolcs kellenne, hogy a fidesznyikokat is zavarja hianya. Nem kis dolgokba nincs egyetertes hanem lenyeges sot ha nem politikuskent csinalja ezt valaki az criminalnak szamit pl a lopas. Ha csak ezt az egyet nezuk , nincs mas lehetoseg csak ha elmegy mindenki szavazni az ellenzek valamelyik partjara. HA otthon maradnak vagy a fideszre szavaznak akkor lehet fizetni a lopasokat a minuszokat a fidesz szavazoknak is,sot annak is aki otthon marad.
Az Eus penzek hianya es az adozoktol probalja beszedni ami azt jelenti hogy sokszoran nehezebb lesz a megelhetes mint most. Ez viszont tuti mert a koltsegbetesbe beletettek az Eus penzek erkezeset mar bekonyveltek.
A 50-es evekbe parodizaltak ki a tervezett bevetelet mikor a malac ellett hogy hany kismalacnak kell megszuletni hogy elegedett legyen a kormany 14 kismalacbol ami a tervezett, 11 leadunk a tobbit megeszuk,.Hiaba mondta a paraszt hogy remelem a disznoval is kozoltek hogy 14 kis malac a terv. Eljott a nagy pillanat es 10 kis malac szuletett.

Az Eus penzek kisertetiesen hasonlit ehez a peldahoz lekonyveltek bevetelkent , elkoltottek, a baj hogy nem jott az Eus penz.
Az orszag lakossaganak kell a hianyzo penzeket befizetni vagy a kormanynak beszedni hogy ne menjen csodbe az orszag akar fideszes akar nem itt fizetni kell. Lehet abrandozni kozerkolcsrol meditalni a valosagot mindenkinek kene latni, A hitelek felvetele sem kiut mert azt is vissza kell fizetni.
Ezt miert nem latjak a fidesznyikok?
 
Nos mivel lehetne ezt jóvá tenni?
Tüntetésekkel nem....felkeléssel??
Demokráciában választásokon kell győzni.
A közerkölcs annyira romlott hogy ezt már csak évtizedek kellenek hogy megváltozzon. Vagyis TE bűnösnek tekinted azokat akik a fideszre szavaztak és azokat is akik otthon maradtak.
Igen, bűnösnek és felelősnek tartom a fideszes szavazókat mindabban, ami velünk történik.

Demokráciában választásokon kell győzni - ott igen.
Itt nincs demokrácia.

Az átírt választási törvényt kellene az EU-nak megvizsgálni.


Ha a választói akaratot kifejező választási törvény lenne ebben az országban, kb. 3:2 arányban lennének ellenzéki és fideszes képviselők.

Orbán rég börtönben ülne, mert Polt és a többi talpnyaló nem tudná elsimítani a lopásaikat.

Nem kellene itt 27 pont, elég lenne ez az egy - a választási törvényt kell megváltoztatni, azonnal letörnénk Orbán hatalmát.
 
A kozerkolcs kellenne, hogy a fidesznyikokat is zavarja hianya.
Nem zavarja őket. Egy részük olyan mélyre süllyedt már (olvasom őket más fórumon, a youtube-on nemzethy podcastok kommentjeibe), hogy jó részük önként és dalolva részt venne ellenzéki "lipsi" honfitársainak deportálásában, ha a szarházi orbánék ezt kérnék. Akkor is ha az ellenzéki sokkal jobboldalibb mint ő, csak nincs gyomra ezekhez a férgekhez.
Az az igazság beérett a 13 éves gyűlöletkeltés, állandó ellenségkép-keresés, és hogy mindenki ellenség aki nincs velük. Ettől még Kádár is jobb volt mint ez az aljadék orbán, ő legalább azt mondta, aki nincs ellenünk, az velünk van. Mint mond a pszichopata hatalommániás orbán? aki nincs velünk, az ellenünk van.

A kozerkolcs kellenne, hogy a fidesznyikokat is zavarja hianya. Nem kis dolgokba nincs egyetertes hanem lenyeges sot ha nem politikuskent csinalja ezt valaki az criminalnak szamit pl a lopas. Ha csak ezt az egyet nezuk , nincs mas lehetoseg csak ha elmegy mindenki szavazni az ellenzek valamelyik partjara. HA otthon maradnak vagy a fideszre szavaznak akkor lehet fizetni a lopasokat a minuszokat a fidesz szavazoknak is,sot annak is aki otthon marad.
A fentit folytatva, pszichológiailag érthető, sok ember nem elég tudatos és képzett, hogy átlásson az 13 éve folyamatosan ráömlő mocsok és hazugságáradaton. Így ők el is hiszik már amit ez a média minden forrásból rájuk zódít, és sokuk már gyűlöli a nem-orbanistákat.
Nézd, ahogy a mellesleg teljesen jogos és mélységes oroszellenességből hogy sikerült 1,-2-2,5 millió embert oroszimádóvá átállítani, az hihetetlen.
Ezek normálissá visszaállításához nem tudom mi kell, mert ők már nem is akarnak tudni másról, mint amit orbánék mondanak.
Akad olyan barom, a hétvégén olvastam, aki azzal szó szerint dicsekedett, ő direkt nem olvas, hallgat mást, mint kormánypropaganda, mert ami nem az, az csak silány ellenzéki hazugság. Ilyen nyomorultat ugyan hogy fordít meg bárki?
Persze ez neki végülis jó módszer, nehogy a 13 éves tartó agymosás eredménye meginogjon, hogy direkt kerül mindent a kormány által a buta pofájába tolt dezinformációs propahantán kívül.
Ezzel egyébként már nem is médiaszakembereknek, hanem pszichológusoknak kellene foglalkozni, mert még egy szakpszichológus se tudná ennél jobban prezemtálni, hogy működik a kognitiv disszonancia önvédelmi mechanizmusa - a félrevezett és tudatlanságban tartott ostoba barom érzi legbelül hogy orránál fogva vezetik, de nehogy ezzel szembesüljön, és rádöbbenjen nyíltan hülyének nézték 13 évig, ezért már el sem olvas mást, mint az őt sötétségben tartó forrásokat.
Ami hihetetlen, erre még büszke is a kétbites zombija, bizonyítva hogy buta is mint a föld, mert ha értelmes lenne, ezt nem vallaná be, kiállítva magáról a lekiszegénységi bizonyítványt ...
 
Nem zavarja őket. Egy részük olyan mélyre süllyedt már (olvasom őket más fórumon, a youtube-on nemzethy podcastok kommentjeibe), hogy jó részük önként és dalolva részt venne ellenzéki "lipsi" honfitársainak deportálásában, ha a szarházi orbánék ezt kérnék.
Az ellenzék nem a magyar nemzet része – ez Kövér László meggyőződése, amivel Lezsák Sándor is egyetért. A Fidesz képviselője és a Parlament alelnöke egy hírportálnak adott interjújában kijelentette: egyetért Kövér 2020-as kijelentésével, ugyanis az ellenzéknek van egy olyan része, amelyik bomlaszt.

LEZSÁK SZERINT AKI ELLENZÉKI, AZ NEM MAGYAR, CSAK ORSZÁGLAKÓ!
 
Az ellenzék nem a magyar nemzet része – ez Kövér László meggyőződése, amivel Lezsák Sándor is egyetért. A Fidesz képviselője és a Parlament alelnöke egy hírportálnak adott interjújában kijelentette: egyetért Kövér 2020-as kijelentésével, ugyanis az ellenzéknek van egy olyan része, amelyik bomlaszt.
"LEZSÁK SZERINT AKI ELLENZÉKI, AZ NEM MAGYAR, CSAK ORSZÁGLAKÓ!"

szerintem meg ezek az országot tönkretevő múltbarévedő, félkommunista, félfeudalista kleptokratikus maffiaállamot kiépítő gazemberek nem magyarok, hanem oroszországba vagy valamelyik -isztánba való arcátlan gazemberek.

vagy ha ezek a férgek a magyarság mércéi, akkor nem is akarok az lenni.
 
Kövér - aki többször bukott a jogi egyetem elvégzése idején, s ez a "szakember" ma az Országgyűlés elnöke?

7 év alatt verekedte át magát rajta, mert még egy kettes átlagot sem sikerült néha összehozni.
Tegyük hozzá, a "Szocialista Hazáért Érdemrend" tulajdonos édesapával, mint azt azóta bizonyította is, nem az eszéért vették fel.

(Szidja az előző rendszert, de pofátlanul vette igénybe apa kapcsolatait. Mint tudjuk, első munkahelye is a párthoz kapcsolódott.)

Lezsák az Országgyűlés alelnöke.
Tökéletes párt alkotnak ...

A Lakitelki Népfőiskola egyike a veszteségesen működő, ám a magyar adófizetők forintjaiból fenntartott intézményeknek. Ide többszáz millió, oda több milliárd.
Mert nekik jár ...
1687904679621.png


Petőfi-díjat is kapott az övéitől.
1687901344868.png


Mondjuk egy csatorna megteszi?
 
Utoljára módosítva:
Valahogy megis:
"A katonak isznak!" "A rendőrök hiülyek!", "A vasutasok..."
Te itt azt akartad bemutatni micsoda sztereotípiák keletkeznek.
És igazak is, de csak átlagosan(kivételt kivéve)
A katonák isznak igen.
De még jobban rabjai lesznek a szolgáltató szektorosok(festő),valamint az orvosok(ezek kábitóztak a legtöbbet mikor csak ők jutottak könnyen hozzá)
A bányászok alkoholizmusa külön híres volt.
Mindegyiknek okai vannak.Vagy mert szokást vettek át vagy könnyen jutottak hozzá.
"A rendőrök hiülyek!" írod Én: még a 6. szomszéduk is !!
"A vasutasok..."írod Én: mint 6 pár rendőrcsizma.
A postásokat kihagytuk
 
Utoljára módosítva:
Igen, bűnösnek és felelősnek tartom a fideszes szavazókat mindabban, ami velünk történik.

Demokráciában választásokon kell győzni - ott igen.
Itt nincs demokrácia.
Még akkor is ha hitből választott(hitből lehetett 1989-2003)
Az után még a butaság is előtérbe lép.
Mert ennyi médiától lett buta.
Na és a saját ész?
 
Igen ezt mára majd mindenki elfelejtette
Igen ám de szerintem az általam mondott időkben sem hitből..
Sokkal inkább:
Pontosabb a hiszékenységből a jó szó.
Aki akkor hitt az csak tiltakozás (protestálás) az azt megelőző rendszer ellen.
Valójában már akkor is a hiszékeny emberek tábora volt.
Akik nem ismerték fel miként vezeti orruknál fogva egy szélhámos.
Politikai kalandor.
Az akkori hiszékeny emberek típusa rámutat a mostani tábor jellemére.
Mert a hiszékenység nem felnőtt okos ember értéke.Gyermetegek és vénasszonyok jellemvonása.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Adatbázis hibát jelez a gép, minden olvasatlan üzenetre kattintásnál....
vivant wrote on nadva's profile.
máj 14 péntek 8:47
PaSa1957 wrote on Elek János's profile.
Legalább olvasnád el a játékszabályokat!
Kostenszky Valéria wrote on Olaszné Kovács Andrea's profile.
Helló! (Gábor vagyok.)
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !

Statisztikák

Témák
38,230
Üzenet
4,820,691
Tagok
616,762
Legújabb tagunk
KennethPhymn
Oldal tetejére