Hírek Guy Verhofstadt ajtót mutatott Orbánnak

A belga politikus durván beszólt a magyar miniszterelnöknek, miután az ellehetetlenítette az Ukrajnának szánt 18 milliárd eurós uniós segélyt.


Guy Verhofstadt belga liberális politikus a Twitter-oldalán osztotta meg a Politico cikkét, amiben összeszedik, mennyire felháborította az Európai Unió diplomatáit, hogy egyedül a magyar kormány mondott nemet a tagországok közül az Ukrajnának szánt 18 milliárd eurós segélyre.


A zsarolás Orbán cinikus és felelőtlen játszmája… mert hagyjuk, hogy megússza. Talán jobban járnánk, ha Orbán elhagyná Európát… és Zelenszkij jönne be!

– írta Verhofstadt közösségi oldalán. Azóta az Orbán-kormányt Annalena Baerbock német külügyminiszter hazardírozással vádolta meg, más diplomaták pedig Verhofstadthoz hasonlóan zsarolást emlegettek.


A segély küldésének ellehetetlenítése miatt számos uniós fővárosban felkapták a vizet a politikusok. Sokan úgy gondolják, hogy Magyarország ezzel a trükkel próbálja kizsarolni, hogy megkapja az uniós pénzeket, melyek jelenleg a jogállamisági problémák miatt még nem érkeztek meg.

Jabronka Richárd

1668357903367.png
 
Én ma azt hallottam,hogy Pécsett egy kutya "jutalomfalat" csomagoló gyárban december 1. től felmondtak száz magyar dolgozónak,mert a napi 16000 Ft (éjszakás 12 órás műszakban),helyett 8000 Ft-ért dolgoznak helyettük "afgán" munkavállalók.
 
Utoljára módosítva:
:D

"HA MAGYARORSZÁGRA JÖSSZ NEM VEHETED EL A MAGYAROK MUNKÁJÁT"

Rengeteg magyar dolgozik Burgerlandban,Győr Moson Sopron és Vas megyében aki egy kicsit is akart és beszél németül,már régen lelépett....Ausztriába... :)
A közúti forgalom katasztrofális.......minden este és reggel.
 
Rengeteg magyar dolgozik Burgerlandban,Győr Moson Sopron és Vas megyében aki egy kicsit is akart és beszél németül,már régen lelépett....Ausztriába... :)
A közúti forgalom katasztrofális.......minden este és reggel.
90_ben a kivezető úton, a Bécsi úti őrsig a 48-astól tíz kocsival találkoztunk, most alig lehet normális tempóban közlekedni. :(
 
90_ben a kivezető úton, a Bécsi úti őrsig a 48-astól tíz kocsival találkoztunk, most alig lehet normális tempóban közlekedni. :(
89-90 ben a a "gorenjés befele jövő volt sok (de azok kifelé is csak mentek)
1668407750837.png


Hegyeshalomnál épp úgy

Érdekes a videó vége felé
Lázár hülye Bécsbőli riportja
 
Utoljára módosítva:
89-90 ben a a "gorenjés befele jövő volt sok (de azok kifelé is csak mentek)
Csatolás megtekintése 1892270

Hegyeshalomnál épp úgy

Érdekes a videó vége felé
Lázár hülye Bécsbőli riportja

A 80-as években Londonból utaztam vonattal Ashford-ba a repülőtérre, velem szemben egy idős néni újságot olvasott, aztán szóba elegyedtünk.
Hamar kiderült, hogy mindketten migránsok voltunk, ö még a világháború idején emigrált én az után.

Az idős hölgy nem ismerte z aktuális politikai életet, csak a fejét rázta.
"Nem értem, hogy miért a vevők mennek Bécsbe hűtőszekrényt venni, miért nem az eladók szállítják azokat Budapestre?"

A Huxit után teljesen vissza fog állni a "régi rend", én pedig a határnál kettévághatom a téliszalámit, hogy ki tudjam vinni. :)
 
Magyarország támogatja Ukrajnát, erre a jövő évi költségvetésben is elkülönítette a megfelelő forrást. Az Európai Unió viszont a közös hitelfelvétel tervével a magyar forrásokat akarja átutalni az ukrán kormánynak, ami teljesen indokolatlan, mivel Ukrajna idei finanszírozása megoldott, s ezt a bizottság is elismerte.Elvi alapon és üzenetértékkel utasítja vissza Magyarország azt az európai uniós felvetést, amely szerint Ukrajnát a jövőben a tagállamok által közösen felvett hitellel támogassák. Mint arra november 8-án a közösség pénzügyminisztereinek találkozóján Varga Mihály is felhívta a figyelmet, a koronavírus-járvány idején hazánk – az elvi ellenkezése ellenére és az uniós egység fenntartása érdekében – már hozzájárult egy uniós hitelfelvételhez. Ezután azonban a Magyarországnak járó támogatást nem kaptuk meg. Ezért – közölte Varga Mihály – semmilyen újabb közös hitelben nem kívánunk részt venni.
 
Azért, azt lássuk be, hogy van árnyalatnyi különbség a "magyar emberek" , és Magyarország között. Az előbbi 3.060706 szavazatot, az utóbbi pedig ezen felül még 5.154598 magyar állampolgárt jelent.
A HUXIT pedig népszavazás függvénye, amit nem lehet rendeleti kormányzással megtenni.
Sajnos nem. Orban a 2/3-ával siman megteheti. :(
 
én nem szeretném,ha az unió finanszírozná ukrajnát, mert azt is mi fizetjük. Eközben a magyar pénz vissza van tartva. https://www.vg.hu/vilaggazdasag-mag...-forrasokat-utalna-ukrajnanak-az-europai-unio
Mo. meg nem befizeto hanem tamogatott. A magyaroknak a penz hogy vissza van tartva az oka hogy nem tartja be azokat felteteleket amiket alairtak. Hogy lop a vezeto garnitura Meszaros gazszerelo 450 milliard vagyonnal rendelkezik amit kezen kozon az Eu bol erkezo tamogatasok nala landoltak , vagy Tiborckanal stb. Miert kene segiteni Orban csaladjat kozben az emberek sokasaga nyomorog, szegenysegben tengodik.
Ukrajnaba haboru van es termeszetes hogy mindenki segit amivel csak tud. Orban nem szavazta meg a segelyt Ukrajnanak igy hazugsag, hogy ti barmit fizetnetek. Ha megszavazta volna se mi fizetnenk hanme a befizeto orszagok.
Abba kene hagyni Orbannak a vetoit mert lassan rosszabb hire van az orszagnak mint Kadar idejebe.
 
Magyarország támogatja Ukrajnát,
Aha! Úgy kuszaszem módra (a negatív növekedés is növekedés), a negativ tamogatas is tamogatás...
erre a jövő évi költségvetésben is elkülönítette a megfelelő forrást.
Abban, amit 10 percenként modosítanak?
Az Európai Unió viszont a közös hitelfelvétel tervével a magyar forrásokat akarja átutalni az ukrán kormánynak,
Hogyisvanez?
Az EU hitelt venne fel, hogy a magyar forrásokat lefedje, de ezt is inkább az ukránoknak adná?
Nem ragadt össze két lap a Rogán féle sillabuszban, mint az egyszeri asszony szakácskönyvében?
ami teljesen indokolatlan, mivel Ukrajna idei finanszírozása megoldott, s ezt a bizottság is elismerte.
Hát ezek a brüsszeli bürokraták talán még nálam is butábbak lehetnek. Ha egyszer kijelentették, hogy Ukrajna idei finanszírozása megoldott, miért is kellett a 18 milliárdos hitelfelvételt szavazásra bocsájtani?
Innen hiányzik a putyini jelző...
és üzenetértékkel utasítja vissza Magyarország azt az európai uniós felvetést, amely szerint Ukrajnát a jövőben a tagállamok által közösen felvett hitellel támogassák. Mint arra november 8-án a közösség pénzügyminisztereinek találkozóján Varga Mihály is felhívta a figyelmet, a koronavírus-járvány idején hazánk – az elvi ellenkezése ellenére és az uniós egység fenntartása érdekében – már hozzájárult egy uniós hitelfelvételhez.
Mintha itt nem kellene gondolnunk az uniós egységre...
Ezután azonban a Magyarországnak járó támogatást nem kaptuk meg. Ezért – közölte Varga Mihály – semmilyen újabb közös hitelben nem kívánunk részt venni.
Hogy is szol a nóta: "...mint egy durcás kisgyerek, akinek elvették a jatékát."
Én úgy emlekszem, hogy márciusban is ő volt a főpézügyér:
Szóval kaptunk vagy sem 820 milliárdot?
 
Sajnos nem. Orban a 2/3-ával siman megteheti. :(
Nem teheti meg, mert az az Alaptörvénybe ütközne. Ugyanis, ha ezt belengetnék, abban a pillanatban máris összegyülne a minimum szükséges 200.000 aláírás egy népszavazás kesdeményezéséről, mert a nagyon nagy többség szeret útlevél, és vám fizetés nélkül szabadon, minden kötöttség nélkül közlekedni egyik országból a másikba. Szeret nagyobb kötöttségek nélkül vállalkozni, és dolgozni más országokban, stb.
Az Alaptörvény erről pedig az alábbiak szerint egészen pontosan rendelkezik:

"Országos népszavazás

8. cikk *​

(1) Legalább kétszázezer választópolgár kezdeményezésére az Országgyűlés országos népszavazást rendel el. A köztársasági elnök, a Kormány vagy százezer választópolgár kezdeményezésére az Országgyűlés országos népszavazást rendelhet el. Az érvényes és eredményes népszavazáson hozott döntés az Országgyűlésre kötelező.

(2) Országos népszavazás tárgya az Országgyűlés feladat- és hatáskörébe tartozó kérdés lehet.

(3) Nem lehet országos népszavazást tartani

a) az Alaptörvény módosítására irányuló kérdésről;

b) a központi költségvetésről, a központi költségvetés végrehajtásáról, központi adónemről, illetékről, járulékról, vámról, valamint a helyi adók központi feltételeiről szóló törvény tartalmáról;

c) az országgyűlési képviselők, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az európai parlamenti képviselők választásáról szóló törvények tartalmáról;

d) nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségről;

e) az Országgyűlés hatáskörébe tartozó személyi és szervezetalakítási kérdésről;

f) az Országgyűlés feloszlásáról;

g) képviselő-testület feloszlatásáról;

h) * háborús helyzet kinyilvánításáról, békekötésről, hadiállapot kihirdetéséről és megszüntetéséről, valamint szükségállapot kihirdetéséről, meghosszabbításáról és megszüntetéséről;

i) katonai műveletekben való részvétellel kapcsolatos kérdésről;

j) közkegyelem gyakorlásáról.

(4) Az országos népszavazás érvényes, ha az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavazott, és eredményes, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott."

Szóval, ahhoz, hogy magyarország kilépjen az EU-ból nem elég egy kormányrendelet, nem elég egy 135 személy által megszavazott törvény, mert ezt csak egy érvényes népszavazás által megkívánt törvénnyel lehetne végrehajtani.
 
Magyarország támogatja Ukrajnát, erre a jövő évi költségvetésben is elkülönítette a megfelelő forrást. Az Európai Unió viszont a közös hitelfelvétel tervével a magyar forrásokat akarja átutalni az ukrán kormánynak, ami teljesen indokolatlan, mivel Ukrajna idei finanszírozása megoldott, s ezt a bizottság is elismerte.Elvi alapon és üzenetértékkel utasítja vissza Magyarország azt az európai uniós felvetést, amely szerint Ukrajnát a jövőben a tagállamok által közösen felvett hitellel támogassák. Mint arra november 8-án a közösség pénzügyminisztereinek találkozóján Varga Mihály is felhívta a figyelmet, a koronavírus-járvány idején hazánk – az elvi ellenkezése ellenére és az uniós egység fenntartása érdekében – már hozzájárult egy uniós hitelfelvételhez. Ezután azonban a Magyarországnak járó támogatást nem kaptuk meg. Ezért – közölte Varga Mihály – semmilyen újabb közös hitelben nem kívánunk részt venni.
Flamingó megválaszolta neked én csak kiegészite.

- A 18 milliárdos támogatás a következő évre 2023-ra szól!
- Azt is ide írtam valahol, hogy még egy egyenlö mértékü támogatás esetén ennek 1/27 része esne Magyarországra
- Valójában ez a gazdasági erővel arányos szokott lenni, tehát egy peanuts, Orbán csak szivóskodik.

"Absque pugna non est victoria." - értse mindenki ahogy akarja én kidobnám az Orbán-rendszert az EU-ból.
 
A folyamatosan háborús bűnöket elkövető, népirtásban részt vevő, kisebbségeket elnyomó, világszinten kiemelten korrumpálható, az USA-nak és a világ vezető cégeinek mindent is kiárusító ukrán vezetés igen, ők az EU-ba valók. Hát hajrá, szerintem nincs is mit hozzáfűzni, annyira egyértelmű az egész. (Csak zárójelben: ismerős dolgozik ukrán nemzeti parkban, most mindenkit elküldenek, mert azt is eladják... biztosan a pénz a szegény nincsteleneknél köt ki, természetesen, hiszen ott csak szentek élnek- de mi lesz pár év múlva az ukránokkal, ha már az országnak nem is lesz saját tulajdona??? Kínától kezdve mindenki ezerrel vásárol)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,649
Tagok
615,329
Legújabb tagunk
Amberer
Oldal tetejére