Gyógyító kód Ismeritek?

bigeleo

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Fórumozók!
Rátaláltam erre az igen rövid témára, pedig jó lenne beszélgetni róla. Elolvastam a könyvet, nagyon lelkesítő, amit a szerzők írtak. Nekem még nem világos, hogy pontosan hogyan kell a technikát csinálni. Biztosan mélyebben bele kell merülnöm a könyv egyes fejezeteibe. Viszont, ha van bárki, aki gyakorolja a módszert, illetve vannak tapasztalatai, arról szívesen olvasnék - valószínűsítem, hogy sokunkat érdekelne. Az biztos, hogy nagy segítség lenne. Hát akinek van kedve, ossza meg velünk a tapasztalatait, gondolatait.
Előre is köszönöm!
 

Larissa45

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia bigeleo és a többi olvasó!
Néhány hete én is elolvastam a könyvet, nekem is nagyon tetszett és elkezdtem végezni a gyakorlatokat.
Találtam a youtube-on néhány videót és időzítőt (official healing code timer - ha a youtube keresőjébe ezt így beírod, elsőként ezt fogja kidobni), ill. a könyv ábrái alapján folytatom a gyakorlatokat naponta 2x.

Először számszerűsítem a problémámat, majd hangosan felolvasom a könyvben leírt "imát" (behelyettesítve a saját problémámat) és az időzítő segítségével elkezdem a gyakorlatsort. Általában érzek az adott ponton, ahová épp tartom az ujjaimat bizsergést, de ez kellemes, nem zavaró.

A problémám még jó 2 hét után ugyan nem szűnt meg, viszont az alvásom minősége rengeteget javult, aminek nagyon örülök, mert az utóbbi időben azzal is sok gondom volt. A jobb alvás mindenképpen stresszmentesebb állapotra utal, tehát a gyakorlatok biztos jó hatással vannak rám. Amikor elkezdtem a gyakorlatokat eleinte jobb lett a hangulatom, majd rosszabb és a problémám is rosszabbodott egy kicsit. De türelmes vagyok és bizakodó, hogy teljesen rendbe fogok jönni. :)
A könyvben leírtak közül nekem sem minden világos, valószínűleg nekem is el kell még párszor olvasnom, ill. próbálok a neten is kutakodni.
 

bigeleo

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Larissa45!
Megnéztem a youtube-on az anyagokat, amit ajánlottál. Jók, köszönöm!
Én is elkezdtem alkalmazni a kódot, mert egy kedves barátom került olyan helyzetbe, ami miatt segítségre van szüksége. Lelkileg teljesen leamortizálták, dolgozni sem tudott. Tehát én más számára végzem a kódot a könyv megfelelő fejezete alapján. Még csak néhány napos tapasztalatom van, de egy dolog már érzékelhető: higgadtabban látja a dolgokat és veszi az akadályokat a barátom, már nincs betegállományban, el tudja látni a munkáját. Ami még érdekes számomra, hogy bár nem saját magam miatt végzem a gyakorlatokat, de rám is pozitív hatással van. Talán az fejezi ki legszemléletesebben ezt az érzést, ha azt mondom, hogy könnyebbnek érzem a lelkem. Remek érzés, bár azt hittem eddig, hogy teljesen jól vagyok.
Én naponta 3x, 4x végzem a gyakorlatot, plusz még a könyvben olvasható "tudatos konfliktust" is kezelem. Erre azért van szükség, mert a barátom olyan élethelyzetbe került, amibe belekényszerült, belekényszerítették, tehát számára kényelmetlen.
Én is találtam a youtube-on anyagokat:
 
Utoljára módosítva:

Larissa45

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia bigeleo!

Nagyon rendes vagy, hogy máson segítesz! Látod, a „jutalom” se marad el! Az esetedből úgy tűnik, hogy egy konkrét eseményt (kellemetlen élethelyzetet) hamar pozitívra lehet fordítani a kódokkal. De nem akarod inkább megtanítani a barátodnak, hogy magán végezze? Hogy kezeled a tudatos konfliktust? A konyvben nem találtam erre vonatkozóan semmi konkrétat, a gátló tényezőknél nem esik róla szó. Egyéb pozitív fejlemény?

Nekem egy régi egészségügyi problémám van, amivel küszködök, nagyon lassan javul az állapotom, most még bónuszként a szezonális parlagfű allergiámat is megkaptam, azt is próbálnám eltüntetni. Először párhuzamosan kezdtem így már 2 problémámat gyógyítani, aztán olvastam, hogy egyszerre csak 1 üggyel lehet foglalkozni. Minden esetre az előző évekhez képest enyhébb az allergiám, eleve később is jött csak elő, ez már mindenképpen pozitívum.

A fő problémám apránként javul, valahogy kissé az agykontrollra emlékeztető módon, inkább több ötletem támadt, hogy hogy segítsek a szervezetemnek a gyógyulásban.

Az a legnagyobb gondom, hogy egyiket se tudom konkrétan semmilyen eseményhez, negatív képhez kötni, tehát nem tudom, hogy mégis milyen rossz emléket kellene semlegesítenem ahhoz, hogy teljesen meggyógyulhassak. Valahol megvisel a „stresszoldás”, még sokszor rossz a kedvem, levert vagyok, de már több mindent higgadtabban, lazábban veszek. Jópár eddig számomra érthetelen dolog is kezd értelmet nyerni, valahogy mintha kezdenék megvilágosodni, gondolom ez a stresszoldás kellemes mellékhatása.

Összességében nagyon komoly lehetőségeket látok a gyógyító kódokban, szeretném még sok mindenre kipróbálni, esetleg más módszerekkel kombinálni, szerintem a határ a csillagos ég.
 

bigeleo

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Larissa!
Egyetértek, hogy az a leghatásosabb, ha mindenki saját magának "kódol". Csak van aki még nem érzi saját maga számára sem ennek a hasznát. És még arra sem áll készen tudatilag, hogy mindent megtegyen magáért, amit csak megtehet. Ilyenkor be kell segíteni. E tekintetben jó úton haladunk, mert volt néhány napom, amikor nem volt időm és energiám a 6-10 perces programra. Az ismerősöm érzékelte, hogy nehezebbek voltak a napjai. Úgyhogy most már elgondolkodott a kódok hatékonyságán! Egyébként apró lépésekkel, de halad előre.
Én a kódok alkalmazása alatt pozitív szavakat mormolok, általában olyanokat, amelyek arra a szituációra vagy emberkére igazak (mert ahogy már szó volt róla, nem saját magam miatt végzem a kódokat). Az viszont még hatásosabbnak bizonyult, hogy ha elképzelem abban az élethelyzetben amiben szeretne lenni. Pl a depresszív életérzésből fakadóan hosszú ideje nem tudott enni, muszájból evett, hogy legyen ereje és utána gyakran rosszul volt - elképzeltem, hogy jó érzéssel elfogyasztja a kedvenc ételét. Másnap farkas éhesen ült neki a vacsorának. Elképesztő érzés volt, amikor meghallottam!
Én a tudatos konfliktusnál is ugyanazt az "imát" mondom el, ami a könyvben van. Csak akkor azt mondom, hogy a ...tudatos konfliktushoz vagyis a ...(és itt felsorolom azokat az érzéseket, amit ez vált ki)-hoz kapcsolódó...
Lehet, hogy van jobb megoldás is, de ez is működik. Hátha valakinek van erre vonatkozóan bármilyen tanácsa, azt igazán szívesen fogadom.
Mivel nem magamnak kódolok, én negatív szituációt sem tudok előhozni. Azokat a negatív érzéseket érzékelem, amelyek a kialakult helyzetben az ismerősömnek a mindennapjait átszövik. Hát ezeket sorolom föl az imában, ezek oldódnak meg szépen, lassan. Ez néha összeér a tudatos konfliktussal.
Nem biztos, hogy ez a profi megoldás, de van hatása.
Jó lenne, ha minél többen kipróbálnák és elmondanák a saját tapasztalataikat.
Azt köszönöm, hogy te megosztod velem, velünk a gondolataidat.
 

Larissa45

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia bigeleo!

Szívesen megosztom a tapasztalataimat, csak egyelőre 5 hét után még nem tudok nagy sikerekről beszámolni. Rá kellett döbbennem, hogy rengeteg bennem a stressz, folyamatosan jön fel és összességében még nem is mondhatnám, hogy olyan szörnyű életem volt. Igaz, nem tudom, hogy az előző életekből hozott lelki szeméttel mi van.

Abban igazad van, hogy van, aki nincs is olyan állapotban, hogy magának kódoljon. A minap egy ismerősömnek akartam ajánlani a gyógyító kódot, de azonnal elutasította, anélkül, hogy bővebben kifejthettem volna neki. Az is biztos, hogy ez a „gyógymód” se való mindenkinek.

Egyfelől kicsit furcsállom, hogy nincs egyéb érdeklődő a fórumon, másfelől viszont én is éveken át kerestem egy hatékony stresszoldó módszert. Próbálokoztam pl. EFT/faster EFT-vel, orosz gyógymódokkal, kapcsolatteremtő gyógyítással lényegében nulla közeli eredménnyel, kineziológusnál is jártam, az jó volt, de maga a személy nem jött be, ill. járni kellett volna hónapokig-évekig, ott se lehet tudni, hogy mikor lesz eredmény.

A gyógyító kódban az tetszik, hogy rugalmas, bármikor bármennyiszer végezhető, bárki részére, gyakorlatilag nincs költségvonzata (csak max. a könyv) és nem kell a problémámat idegen szakember orrára köti, akit valójában úgyse érdekli, csak úgy tesz mintha.

Én a kódolás alatt kellemes képekre próbálok gondolni, de gyakran végül a napi teendőimen, ill. egyéb bajaimon agyalok, ami biztos nagyon nem jó! Az jó ötlet, hogy pozitív szavakat mormolsz, ki fogom próbálni, pl. a béke, szeretet szavak erős hatásúak.

Nálam is vannak gátló tényezők, a meg nem bocsátás, haragtartás, ezeket beépítettem az ima végére, kérve, hogy bocsássak meg mindenkinek és szálljon el belőlem minden harag. Nem tudom, mennyire jó ez így, lehet, hogy ezért jön fel nálam minden annyira.

Ezt az egész stresszoldást valahogy úgy tudom elképzelni, mintha felmennék egy koszos padlásra, ami tele van mindenféle régi kacattal (emlékek) és elkezdem apránként kipakolni, a padlót felmosni. És néha bizony előjönnek elfeledettnek hitt, de még mindig kellemetlen élmények, amik felkavarnak. Tudom, hogy jó úton haladok, de még van mit tennem...
 

bigeleo

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Larissa!

Nagyon szellemes a padlás példád. Tetszik!

Azon én is csodálkozom, hogy csak ketten beszélgetünk a módszerről. Biztosan sokan kipróbálták már a kódolást, és jó lenne, ha bármilyen tapasztalatuk is volt (jó vagy akár az ellenkezője), megosztanák velünk. Mindenből lehet tanulni. Veled viszont örömmel beszélgetek továbbra is.

Szerintem annak van jelentősége, hogy milyen képek, gondolatok jönnek fel neked a kódolás alatt. Újra el kell olvasnom majd a könyv egyes fejezeteit, de mintha rémlene, hogy erről van benne szó. És talán a Cserkúti Balázs egyik előadásában hallottam (youtube), hogy azokat a képeket kellene lecserélnünk, pozitívvá tennünk, amin a kódolás során dolgozunk. Ezzel később nem foglalkoztam, de most az az érzésem, hogy nálad ez ösztönösen jön. Meg kellene próbálnod a felmerülő "bajaidat" átfordítani a kódolás alatt, és kapcsolni hozzá pozitív gondolatokat.

Nekem az a legfurcsább a kódolás eredményében, hogy nem csupán az érintett személyben okoz pozitív változást, hanem a körülmények is alakulnak, változnak, javulnak. Ami persze érthető, hiszen csak így lehet tartós az eredmény. Az ismerősöm, akiről korábban írtam és most már saját maga kódol, olyan dolgokról számolt be, amiknek a bekövetkezési esélye a nullával volt egyenlő, de megtörténtek. Nem is gondolt ezekre előtte. Egyedül maradt, így félt, hogy bele fog süppedni a szomorúságba és borzasztóak lesznek a délutánjai, estéi. A családtagjaira, barátaira pedig nem szeretett volna folyton ráakaszkodni a szomorúságával. Nem nehéz kitalálni, hogy mi történt: annyi programja van, hogy alig elérhető. Pedig ne szervezi tudatosan. Szomorkodott, hogy ez a nyár nem olyan lesz, mint aminek eltervezte. A korábban kiírt szabadságát is visszamondta, mert csak kuksolna otthon egyedül. Néhány nappal ezelőtt felhívta egy volt osztálytársa - akivel évek óta nem beszélt - és meghívta magához külföldre. Gondoljatok bele! Nincs egy hónapja, hogy elkezdtük a kódokat alkalmazni.

Nagyon örülök, mert sikerült most már többeknek ajánlani a kódolást, és saját magukon alkalmazzák az ismerőseim. Az is jó, hogy beszélgetünk velük erről. Nagyon tanulságos, sokat tanulok belőle. Ha megengedik, akkor majd írok az eredményekről.

Egy érdekes esetet már meg is említek. Ha valakinek baja van, akkor általában nem csak egy módszerrel szeretné a pozitív változást segíteni. Az egyik ismerősöm természetgyógyászhoz járt a saját bajával, de azon gondolkodott, hogy abbahagyja, mert nagyon sok hónap után nem érzett javulást. Két kezelés között kezdett kódolni. A keddi kezelése után szerdára sokat javult az állapota (fizikai és lelki). Talán nem merész feltételezés, hogy a kódolásnak lehetett szerepe ebben??????? Hát ez a későbbiekben kiderül, hogy véletlen történetről van-e szó.
 

Larissa45

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia bigeleo!

Örülök, hogy tetszett a padlásos hasonlatom. :)

Ami a kódolásomat illeti, nekem általában véve koncentrációs problémáim vannak, tehát ha valamivel foglalkozok, közben más dolgokon is jár az agyam, így végül semmire nem tudok 100%-osan figyelni. Kevés dolog köt le. Ez is egy problémám, ezt is meg kellene oldanom.

Az említett valamelyik Cs. Balázsos interjút én is láttam, ott még megemlíti, hogy egy olyan probléma, ami még nem manifesztálódott betegség formájában (pl. egy fóbia) könnyen gyógyítható a kódokkal, akár pár alkalom is elég lehet a teljes gyógyulásig. Ha már megjelent egy betegség, azzal kicsit nehezebb, főleg ha nem tudni, hogy mi válthatta ki. Lehet, hogy sok stressz összegyűlt és így jött ki.

Nagyon klassz, hogy jól haladnak a kódoló ismerőseid!!! Az én ismeretségi köröm sajnos nem nyitott az alternatív gyógymódokra, így nem nagyon ajánlgatom senkinek. Legtöbbjük még egy gyógyteát se főz meg magának, nemhogy 3x6 percig kézpozíciókkal bohóckodjon! :-/

Ahhoz, hogy valakinek változás álljon be az életébe, először magán kell dolgoznia, belülről és ezáltal fognak a külső körülményei is változni. Ez nem könnyű, de a kódok komoly pozitív változást tudnak hozni!

Örömmel veszek „sikertörténeteket”! Szerintem nem kell okvetlenül engedélyt kérned, névtelenül úgyse tudjuk beazonosítani őket.

Érdekesnek találtam a természetgyógyászhoz járó ismerősöd esetét, hogy hónapok alatt semmi javulás, aztán egy kis kódolás és mindjárt jó irányt vesznek a dolgok. Elképzelhető, hogy annyi stressz volt benne, hogy a tgy kezelései nem tudtak rá hatni, nem tudta befogadni. Ahogy már időközben megtudtuk, ellenben más módszerekkel, gyógymódokkal a kódolással tartós eredményeket lehet elérni. Valaki „hagyományos módszerekkel” ugyan kigyógyulhat pl. a rákból, de ha nem jön rá a probléma gyökerére, bármikor visszatérhet. Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen beteg miután nehezen- egyelőre - meggyógyult, valószínűleg naphosszat attól retteg, hogy mikor újul ki a baja, ami persze megint csak egy tonna plusz stresszt jelent.

Nem tudom, Te hogy vagy vele, de én minél többet foglalkozok a kódokkal, annál több kérdés merül fel bennem. Ugyebár itt abból indulnak ki, hogy a stressz betegít meg.

De mi van pl. az alkati problémákkal, ahogy „gyárilag” nem működik valami jól, vagy a korral járó egészségügyi problémákkal? A szervezetben idővel ez-az-amaz termelése csökken, ill. leáll. Ezt is csak a stressz okozná, vagy ez a természet normális rendje, ahogy ezt állítják?

Bár pl. térdkopásos problémáról olvastam a magyar, ill. amerikai oldalon is, mindketten állítják, hogy elmúlt a fájdalmuk és újra jól hajlik a térdük, azért kíváncsi lennék, mondjuk egy röntgen felvétel mit mutatna ki. Amennyiben az „elfogyó anyagok” mégis pótolhatók, akkor itt a határ valóban csak a csillagos ég!!!
 

pet54232

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia bigeleo!

Örülök, hogy tetszett a padlásos hasonlatom. :)

Ami a kódolásomat illeti, nekem általában véve koncentrációs problémáim vannak, tehát ha valamivel foglalkozok, közben más dolgokon is jár az agyam, így végül semmire nem tudok 100%-osan figyelni. Kevés dolog köt le. Ez is egy problémám, ezt is meg kellene oldanom.

Az említett valamelyik Cs. Balázsos interjút én is láttam, ott még megemlíti, hogy egy olyan probléma, ami még nem manifesztálódott betegség formájában (pl. egy fóbia) könnyen gyógyítható a kódokkal, akár pár alkalom is elég lehet a teljes gyógyulásig. Ha már megjelent egy betegség, azzal kicsit nehezebb, főleg ha nem tudni, hogy mi válthatta ki. Lehet, hogy sok stressz összegyűlt és így jött ki.

Nagyon klassz, hogy jól haladnak a kódoló ismerőseid!!! Az én ismeretségi köröm sajnos nem nyitott az alternatív gyógymódokra, így nem nagyon ajánlgatom senkinek. Legtöbbjük még egy gyógyteát se főz meg magának, nemhogy 3x6 percig kézpozíciókkal bohóckodjon! :-/

Ahhoz, hogy valakinek változás álljon be az életébe, először magán kell dolgoznia, belülről és ezáltal fognak a külső körülményei is változni. Ez nem könnyű, de a kódok komoly pozitív változást tudnak hozni!

Örömmel veszek „sikertörténeteket”! Szerintem nem kell okvetlenül engedélyt kérned, névtelenül úgyse tudjuk beazonosítani őket.

Érdekesnek találtam a természetgyógyászhoz járó ismerősöd esetét, hogy hónapok alatt semmi javulás, aztán egy kis kódolás és mindjárt jó irányt vesznek a dolgok. Elképzelhető, hogy annyi stressz volt benne, hogy a tgy kezelései nem tudtak rá hatni, nem tudta befogadni. Ahogy már időközben megtudtuk, ellenben más módszerekkel, gyógymódokkal a kódolással tartós eredményeket lehet elérni. Valaki „hagyományos módszerekkel” ugyan kigyógyulhat pl. a rákból, de ha nem jön rá a probléma gyökerére, bármikor visszatérhet. Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen beteg miután nehezen- egyelőre - meggyógyult, valószínűleg naphosszat attól retteg, hogy mikor újul ki a baja, ami persze megint csak egy tonna plusz stresszt jelent.

Nem tudom, Te hogy vagy vele, de én minél többet foglalkozok a kódokkal, annál több kérdés merül fel bennem. Ugyebár itt abból indulnak ki, hogy a stressz betegít meg.

De mi van pl. az alkati problémákkal, ahogy „gyárilag” nem működik valami jól, vagy a korral járó egészségügyi problémákkal? A szervezetben idővel ez-az-amaz termelése csökken, ill. leáll. Ezt is csak a stressz okozná, vagy ez a természet normális rendje, ahogy ezt állítják?

Bár pl. térdkopásos problémáról olvastam a magyar, ill. amerikai oldalon is, mindketten állítják, hogy elmúlt a fájdalmuk és újra jól hajlik a térdük, azért kíváncsi lennék, mondjuk egy röntgen felvétel mit mutatna ki. Amennyiben az „elfogyó anyagok” mégis pótolhatók, akkor itt a határ valóban csak a csillagos ég!!!

A koncentrációs problémák többsége a választás és a figyelem eltereléséből épül fel. Ha koncentrációt szeretnél magadnak, hogy elérj vele valamit, annyit tegyél, hogy válaszd ki mi az amire fordítani szeretnéd a figyelmed. A mindenségnek nem számít az, hogy milyen mértekben teszed ezt, mert ő egy képzeletet felülmúló szobrász. Azt fogja neked kifaragni, amit választasz és amire figyelsz. Csupán addig kellene ugyanazt választanod, amíg el nem éred, amit szeretnél. Ha nagy ellenállásba ütközöl, akkor tarts ki a választásod mellett, ha gondolataidban elmerül a figyelmed, akkor tarts ki a választásod mellett, ha minden apróság kívülről megzavar, akkor tarts ki a választásod mellett. Ennek nem egy erőszakos energiabefektetésnek kellene, hogy legyen, hanem egy szelíd cselekedetnek. Add magad hozzá minden nap abban mértékben, ahogyan szentnek érzed magad, ahogy valójában békésen létezel, még akkor is ha az kevés időtartam aznapra. És akkor felismerheted a kitartás, csupán egy ismétlődő választás volt, szentség volt a lendület, magadat kérted, melyben a mindenség átadja ezt a szobrodat is.

Az alkati problémák vagy gyárilag nem működő, valójában csak egy értelmezés, ahogy valami rossz és jó, mindezt az emberek találták ki, így vélekednek róla, amíg szükségük van erre. A mindenségben minden tökéletes, hogy lehetne nem az? Léteznek emberek, vagy más élőlények, a forma kiválasztás során vagy életútjuk alatt, deformálódnak, eltorzulnak választásuk vagy eseményeik következtében, mégis teljes boldogságban élnek, mert az egészség nem a külső vagy testi funkciók helyesnek vélt ideológiájának ajándéka, hanem annak, hogy önmagunkról, hogy milyen egészben illetve mélységben vélekedünk. És ez felülkerekedik az egyénben a jelenlegi elfogadottnak tartott hibákon. Természetesen ha a testi működésbeli javításokat szeretnél végezni, mert emellett döntöttél, ahhoz az alternatív, még inkább, hogy szélesíted skáláját a kipróbált, és megtalált módszereidnek, egy hatékony út lesz, amíg kedved szerint így tekintesz rá.
 

bigeleo

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Mindannyian!

Örülök, hogy nem csak Larisszával folytatunk immár diskurzust. Élvezettel olvastam Pet, amit írtál. Én egy picit egyszerűbben gondolkodom ezekről a dolgokról, mint pl. a koncentrációról. De az nem ellentétes azzal, amit Te írtál. Szerintem sem kell belefeszülni a koncentrációba, csak terelgessük vissza az elkószáló gondolatokat. A kódolásnál kifejezetten azt tapasztaltam, hogy amit az imában megfogalmazol (szerintem nevezhetjük szándéknak), az a fontos és utána az érzés/érzet, tehát amit ennek kapcsán érzel. Azért jók a pozitív szavak, gondolatok, mert akkor az érzéseid is pozitívak lesznek. Azzal burkolod be azt, amin dolgozol. És ha elterelődnek a gondolataid, mert nem tudsz koncentrálni, akkor terelgesd kedvesen vissza őket, de elég csak pozitív irányba állítani a gondolataid. Egy-egy elterelődés nem tudja szétszakítani azt a burkot, amit így építettél. Nekem volt olyan, hogy fáradt voltam és a kódolás közben kiürült az agyam. Ekkor sem koncentráltam semmire és mégis pozitív volt a hatás. De, ha ez zavar téged Larissza, akkor érdemes lenne a Gyógyító kódot segítségül hívni ebben a dologban is!

Az alkati problémák érdekes kérdést jelentenek. Szerintem is az emberek magyaráznak bele sok mindent, és az aztán be is teljesül. A genetikában is van ilyen. Van olyan gén, ami betegséget (pl.: pszichés betegséget) idéz elő és öröklődik (ezekről régebben olvastam). És mégsem minden hordozónál jelentkezik a betegség. Aki tudja, hogy ezt örökölhette és örökölte, annál nagy százalékban előjön. Aki nem tudja ezt, mert pl.: nem az eredeti családjában nőtt fel, ott a tünetmentességre sokkal nagyobb az esély.
Az ismeretségi körömben pedig előfordult olyan eset is, amikor azt hiszem az illető "behívta" az életébe a betegséget - szerintem így működik az "alkati kérdés" is. Az apukája hasnyálmirigyrákban hunyt el sok évvel ezelőtt. Az ismerősöm meggyőződése volt, ahogy abba a korba lépett, amikor az apukája megbetegedett, hogy ő is veszélyeztetett. A négy testvére közül senki nem gondolta ezt (négy testvér: 2 fiú és 2 lány). Az ismerősömnél is kialakult a betegség (a testvérek közül egyedül nála) és már nincs köztünk. És, ha ekkor már ismertük volna a Gyógyító kódot ...

És mi a helyzet az öregedéssel? Az, hogy öregszik a testünk és nem végtelen az élettartama, nem úgy működik 70 évesen, mint 20 évesen, az természetes. Ezt semmivel nem tudjuk megállítani, visszafordítani. Itt a kérdés, hogy hogyan zajlik az öregedés folyamata. Nem hiszem, hogy feltétlenül nagyon sok kellemetlenséggel, pl.: fájdalommal kell mindenképp járnia, és szomorú lemondásokkal kellene számolnunk akkor, amikor az öregedésre gondolunk. Vannak, akik nagyon szépen öregszenek meg és nem is panaszkodnak. Persze bizonyos változásokat elfogadnak (ráncosabb a bőrük, lassúbb a mozgás, stb.), elfogadják a határaikat és megpróbálják felfedezni, megtalálni e változásban a pozitívumokat. Van, aki 'alkatilag' képes erre, van akinek segítség kell hozzá. Meggyőződésem, hogy ezek közül az egyik lehetséges segítő módszerről beszélgetünk mi is ebben a fórumban.

Egy szót arról az ismerősről, akiről korábban írtam már - ő az, aki természetgyógyászhoz járt. Mióta alkalmazza a Gyógyító kódot megtalálta azt az alternatív terápiát, ami valóban segített neki. Jól van. Sőt ő maga is sok új alternatív eszköz használatát elsajátította, tehát már ily módon sem szorul külső segítségre.
 

Larissa45

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia bigeleo!

Jó gondolat, hogy az „imát” nevezzük szándéknak, végül is inkább arról van szó, mint valami fohászról.

Megpróbálok erősen összpontosítani, finom terelgetéseknél nálam szó se lehet. :) Persze ezt a problémámat is bevehetném a kódolandók közé, de van még vagy 20 másik, amit ilyen erővel úgyszintén. Mostanság azt csinálom, hogy pár dolgot mormolok közben (negatívból pozitív, szeretet, béke, öröm, stb.) és megpróbálok csak erre figyelni, nem foglalkozok annyira az általam várt eredmény képeivel.

Időközben kutakodtam Gyógyító kóddal kapcsolatos más (külföldi) fórumokban, találtam is egész érdekes beszámolókat, ötleteket. Ami talán a leglényegesebb: nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a könyv íródása óta eltelt több mint 10 év és az írók azóta sok-sok visszajelzést kaptak. Nem kell mindent olyan szigorúan venni, ahogy le van írva. Pl. hiába javasolják, hogy egyszerre csak 1 – a legégetőbb – problémával foglalkozzunk, van, aki vidáman kódol egyszerre több ügyet és elvileg működik.

Visszatérve az alkati problémákra, minden bizonnyal sok igazság van abban, hogy ha az ember tudja, hogy a családban ilyen-olyan bajok vannak, akkor hajlamos azt feltételezni, hogy ezek nála is jó eséllyel megjelenhetnek. Ugye erre mondják, hogy genetikai, ill. generációs stressz. Az évek során magam és mások megfigyelésével arra a következtetésre jutottam, hogy mindenkinek vannak egészségügyi gyenge pontjai, szervei, míg más szervekkel ha vigyáz rájuk, ha nem, akkor sincs semmi gondja.

Mindig is érdekeltek az alternatív gyógymódok, de időnként viccesnek tartom, hogy egyes kutatók/tudósok milyen ötletekkel rukkolnak elő. Van, aki állítja, hogy minden betegséget baktériumok, paraziták, élősködők okoznak. Sokan mások a rossz táplálkozásra kenik az egészségügyi problémákat. Biztos van ezekben némi igazság. De összességében mégis az energiablokádok/stressz teória tűnik a legvalószínűbbnek. És ahogy csak nő és nő a stressz, ha valaki ettől nem tud megszabadulni (mégis hogyan???), idővel kiborul a bili. Amíg nem olvastam a könyvet, nem is gondoltam, hogy mi minden jelenthet egy ember számára stresszt. Tulajdonképpen minden kellemetlen helyzet, élmény, amire rossz visszagondolni. Abból meg akad bőven.

Az öregedést illetően, nagyon remélem, hogy nincs teljesen igazad, hogy nem lehet visszafordítani. Pl. izmokat bármikor el lehet kezdeni edzeni, azt biztosan tudom. Megfelelő gyakorlatokkal, táplálékkiegészítőkkel a csontritkuláson is lehet javítani. Gondolom még nem láttál közelről családtagot, rokont, ismerőst kezdeni leépülni. Nagyon fájdalmas látni, főleg, ha nem tudsz rajta segíteni (eddig). Azt se szabad figyelmen kívül hagyni, hogy még pár száz évvel ezelőtt sok ember nem élt meg túl nagy kort, meg nem ettek annyi cukrot (régen csak a patikában árulták), műkaját, így mire meghaltak 30-40 éves korukban vagy tüdőgyulladást kaptak vagy valami fertőzést. Lehet, hogy az emberi szervezet még mindig erre van berendezkedve és azért áll le ilyen-olyan anyagok termelődése.

Nagyon örülök, hogy jól haladnak a szintén kódoló ismerőseid! És Te hogy haladsz? A legutóbbi írásod alapján elég pihentnek tűntél.

Az én problémám csak lassan javul, nem bánom, csak jöjjek rendbe teljesen! Mindenképpen érzem az apró, egyéb változásokat. Pl. a hét elején megfáztam (nincs még fűtés), de 4-5 nap alatt elmúlt, semmit nem szedtem rá némi gyógyteán kívül. Ilyen gyorsan csak friss reikisként „végeztem” egy megfázással. A parlagfű allergiám se volt olyan vészes, kb. fele olyan rossz, mint előző években. Remélem, jövőre már elő se jön. Az allergiákat is jó eséllyel valami lelki trauma váltja ki, ami akkor történt, amikor az adott növény virágzott.

Próbálkoztál már az Azonnali Hatás Technikájával (10 másodperces)? Én csak hébe-hóba.
 

bigeleo

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Larissa!

Az Azonnali Hatás Technikát nem ismerem. Ha bővebben írnál róla vagy olvasható leírás a technikáról, akkor megismerkednék vele.

Én hogy haladok a kódolással? Picit most elhanyagoltam, vagyis nem csináltam rendszeresen. Sikerült néhány dologban előrehaladni, és valóban rövid idő alatt. Most abba a fázisba jutottam, hogy emlékeztetnem kell magam rá. Ez jó, mert elmúltak az égető problémák. Ebben az is segített, hogy míg kezdetben azon agyaltam, hogy vissza tudjak menni a gyökér okokhoz, rájöttem, hogy lazábban kell kezelni ezt. Azzal az érzéssel dolgoztam, ami a legerősebben jelentkezik, és én nem foglalkoztam azzal, hogy mikor éreztem azt az érzést először.
Érdekelnének az új tapasztalatok a kódolással kapcsolatban amiről olvastál. Ha tudsz, akkor írj róla bővebben.

Az öregedéssel kapcsolatban azt remélem, hogy nincs lényeges véleménykülönbség köztünk. Elkerülhetetlen, mert a testünk, a sejtjeink öregszenek. De ez lehet lassúbb és gyorsabb - a sebesség rajtunk múlik. Lehetünk idősen is életerősek és tettre készek, gondolkodók, kreatívak. Persze a saját korlátainkat ismerve és elfogadva. És így szépen élhetjük meg ezt a kort, megtalálhatjuk ennek is a szépségét. Viszont ahhoz el kell fogadnunk, hogy öregszünk. Azt hiszem ez a legfontosabb. De tegyünk meg mindent, hogy ne a fizikai fájdalmakról szóljon ez az időszak és ne legyünk magányosak. Erre az édesanyám volt a példa, aki mindig büszkén mondta meg az életkorát, megkereste és találta minden életkorban azokat a dolgokat, ami boldoggá tette. Nagyon pozitív ember volt. Amikor már egyre több ideje volt, akkor sokszor látogatott meg hasonló korosztályba tartozó, magányos ismerősöket. Boldog volt. Nagyon szeretett másokkal törődni, ez kiegyensúlyozottá tette. Persze neki sem működtek már az izületei úgy, mint régen, de ez nem volt központi kérdés. Ha elfelejtett valamit, jót nevettünk rajta, és még sok hasonló dolgot nem tekintettünk tragédiának. Szép és tartalmas életet élt idősebb korában is.

Örülök, hogy haladsz a kódolással. Csak így tovább!!! Az allergiáról én azt olvastam, hogy valami energiablokk okozza a testben. Az energiablokkokat oldani lehet kódolással, tehát az út jónak tűnik.
 

Larissa45

Állandó Tag
Állandó Tag
Hello bigeleo!

Az Azonnal Hatás technikája benne van a könyvben, a végén, 12. fejezet. Ez egy rövid, energetizáló, stresszoldó gyakorlat. Igazából csak próbálgattam, bővebb tapasztalatom nincs vele.

Még röviden az öregedésről: számomra csak az nem világos, hogy mennyire törvényszerű, hogy egy bizonyos kor után elkezdünk öregedni? Vagy ezt is inkább a stressz okozza? Néha olvasok olyanokat, hogy hamarosan akár 120 éves korunkig is elélhetnénk, mások szerint meg lassan kihal a fele népesség, mert annyira rosszul táplálkozunk. Megfelelő táplálkozással, szellemi és fizikai aktivitással minden bizonnyal kitolható, enyhíthető az öregedés kellemetlen része. De mi a megfelelő táplálkozás? Pl. a minap olvastam, hogy ausztrál kutatók szerint az él sokáig, aki kevés fehérjét és sok szénhidrátot eszik (pl. én). Évek óta 1000-el nyomták a paleo étrendet (nekem nem jött be), most meg mégse jó? Akkor mi a jó??? Szóval, nem könnyű!

A másik fórumból összeolvasott tapasztalatokat majd valamikor megpróbálom leírni, már elkezdtem kimásolni az érdekesebbeket, csak rengeteg van, persze nem mindegyik olyan érdekes, de van, ami igen. Volt pl. aki csökkenteni akarta a dohányzását és sikerrel járt. Itt pont az agykontrollos programozás jutott az eszembe, vajon lehetne-e a GYK-ot ilyen célokra is alkalmazni? Mármint kívánni, programozgatni ezt-azt. Mert elvileg az élet minden területén (üzlet, siker, kapcsolatok) is működne.

Az elmondások alapján nagyon klassz édesanyád volt!

Nagyon jó Neked, hogy a főbb problémáid elmúltak! A gyökér okokat nekem is nehéz megtalálni, bár nekem is vannak képek, amik mindig beugranak, talán azok lehetnek a problémám forrása, de én sem akarok ebbe annyira elmélyedni. Majd megoldódik. Igaz, számomra az abszolút nem világos, hogy mégis hogy találja meg a szervezetem a hibás sejtmemóriákat. De az biztos, hogy valami történik.

Te milyen változásokat érzel, vettél magadon, vagy a környezeteden észre? Nekem többször van jobb kedvem és egyre több dolog, ami korábban nagyon idegesített, már kevésbé zavar.

Sok kitartás kell a GYK-hoz, még ha nem is kell drága tanfolyamra/kezelésre járni, attól még ezt sem adják ingyen. És ez nagyon is jó így!
 

bigeleo

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Larissa!
Köszi, hogy felhívtad a figyelmem az Azonnal Hatás technikájára. Én erről elfelejtkeztem, de ki fogom próbálni, kíváncsi vagyok, mennyivel másabb a GYK-nál. Hiszen itt is elég gyors a hatás.
Én most kicsit hanyagoltam a GYK-t, mert úgy érzem, hogy jól vagyok, de ismerőseim pozitív tapasztalatokról számoltak be. Kivéve egy embert, akinek viszont nem vált be.
Azt vettem észre, hogy mindenkinél elindított a GYK használata egyfajta pozitív gondolkodást, pozitív hozzáállást a dolgokhoz. Erről írtál Te is. Ez magába véve is öngerjesztő a vonzás törvénye értelmében. Szóval mindenkit csak biztatok, hogy használja!!! És a szinten tartáshoz is kéznél van a segítség... folytatni kell a GYK-t. Még egy dolgot vettem észre, hogy a kódolók érzékenyebbek lettek egymás iránt - úgy értem jobban ráéreznek a másik hangulatára, stb. Mintha összeköttetésbe kerültek volna egymással. Ezt magamon is erősen érzem. A családtagjaimmal kapcsolatban pontosabban megérzek dolgokat és ráérzek kimondatlan gondolatokra, megoldásokra, miértekre. Nem tudom, hogy ez érthető-e. Nem mondom, hogy ez szokatlan számomra, de ez most nagyon felerősödött. Irtó jó.

Annak az egy ismerősnek, aki nem érzékelt javulást a módszer használata során, a beállítódása sem változott meg. Maradt az a zsörtölődő, mindenkit megkritizáló valaki, aki volt. Ő tipikusan az az ember, aki a világot, pontosabban a környezetét szeretné megváltoztatni olyanná, amilyennek ő elképzeli vagy amilyen reakciókat vár. Nem arra törekszik, hogy megtanulja kezelni a helyzeteket, alkalmazkodni meg végképp nem szeret. Pedig egyébként jó szívű, sőt érzékeny lélek. Biztosan van ennek a gondolkodásnak valamilyen eredendő oka, de nem sikerült megtalálni. Én azt sejtem, hogy kitartóbbnak kellett volna lennie és jobban kellett volna önmagára, a saját változásaira figyelni, akkor neki is segített volna a kódolás. Viszont most már nem tudom erről meggyőzni. Eldöntötte, hogy neki ez sem sikerült. Reméljük talál valami más segítséget.

Nekem van most egy új szokásom. Bár nincs köze a kódoláshoz, mégiscsak ennek révén sikerült erre a "szokásra" rátalálnom. Az pedig nem más, minthogy reggelente, közvetlen ébredés után, mondhatni félálomban, elmormogom magamban, hogy: ma csupa jó dolog fog történni velem; szép lesz a napom és este nagyon örülni fogok a nap történéseinek. Ezt követően felsorolok néhány dolgot, amit szeretnék nagyon sikeresen, gyorsan, ügyesen megoldani vagy a pozitív eredményét szeretném megtapasztalni. Mindennap meglepődöm, hogy tényleg mekkora hatása van a gondolatoknak. Este persze hálás vagyok a történtekért.
 

Larissa45

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia bigeleo!

Pont azon agyaltam, hogy a GYK révén mikor javul majd az intuicióm, hozzád hasonlóan én is észrevettem magamon ilyen irányú enyhe változásokat! De tudod, hogy ez mitől van? A csökkenő stresszinttől! Amikor anno tanultam agykontrollt (AK), akkor kezdtem intuitívabb lenni, ugyebár az AK stresszoldó módszerként hirdeti magát és az is. Szerintem nem csak a családtagjaiddal és egyéb kódoló ismerőseiddel lettél összeköttetésben, hanem bárki és bármi mással. Az intuiciómat mindig is szerettem volna magas szintre fejleszteni, eddig még nem sikerült, de a GYK révén ez csak idő kérdése.

A zsörtölődő ismerősödet biztos valami trauma érhette, mert ha érző lélek, akkor a magatartása alapján egy vastag falat húzott maga köré, nehogy valaki újra megbántsa. Nekem is vannak ilyen ismerőseim. A GYK se való mindenkinek, bár szerintem hasznosabb, mint sok más módszer.

Ami a pozitív hozzáállást és a vonzás törvényét illeti, hát én ezekben csak korlátozottan hiszek. Még lelkes AK-s koromban programoztam aztán minden szépet és jót, de sok minden nem jött össze, holott mindig mindent ugyanúgy csináltam. Ettől persze idővel elment a kedvem az egésztől, sőt, valamilyen oknál fogva nem is működtek a technikák. Valahol olvastam is, hogy a pozitív gondolkodásnak az a hátulütője, hogy egyszerűen kevés a jó dolgok elképzelése. Ha meg nem akarnak a dolgok sikerülni, csak frusztrált és stresszes lesz az ember. Eleve nem lehet mindig minden jó és tökéletes, mindenki életében vannak jó és rossz időszakok.
A GYK könyv 8. fejezetében a Meglepő igazság a „megerősítésekről” c. részt is ajánlom figyelmedbe!

Természetesen jobb úgy hozzáállni valamihez, hogy úgyis sikerülni fog, minthogy úgyse fog sikerülni, de nem árt a kudarc eshetőségét is szem előtt tartani. Arról nem is beszélve, hogy jobban értékeljük a jót, ha megtapasztaljuk a rosszat.

Ami a vonzás törvényét illeti, itt van pl. a természetes gyógymódok iránti érdeklődésem. Egy családtagomon kívül nincs és soha nem is volt semmi ismerősöm, akit érdekelne a téma, holott rendszeresen járok olyan helyekre, ahol találkozhatok egészségtudatos emberekkel, de valahogy mégse tudok ilyen érdeklődésűekkel közelebbi kapcsolatba kerülni. Erre jók a fórumok.

Bevallom, kissé irigyellek, hogy nem vagy annyira rászorulva a GYK napi használatára. Nekem még sok problémám van, ezekkel csak lassan haladok. Sok egyéb dologra is kipróbálnám a GYK-t, aminek a működése számomra amúgy továbbra is egy rejtély.

Mostanában több régi, még korábban meggyógyított egészségügyi problémám is újra előkerült, amit nagyon furcsállok, de biztos a GYK idézte elő. Amik korábban zavartak, idegesítettek, már kevésbé zavarnak, de néha újra felerősödik ez az érzés, de van, hogy fél nap múlva már megint nem zavar. Fura. Nem tudom, mások hogy lesznek ezzel, én azért megszenvedem a kódolást. Nem bánom, csak legyen eredményes!
 
Üdv. mindenkinek! :) Örülök, h rátaláltam erre a fórumra, egy ideje már keresgélem, hol tudhatnék meg többet a Gyógyító Kódról? Most olvasom a könyvet, de nem bírtam kivárni, h eljussak a gyakorlatig, már kezdtem csinálni... de semmi sikerélmény...
Sokáig szemeztem a könyvvel, mire aztán megrendeltem, sokadik reménységem a gondjaimra... Az ajánlást követően nagy lelkesedéssel fogtam hozzá olvasni, és egyik ámulatból a másikba estem, de amióta csinálom a gyakorlatot is, kétségeim támadtak... vagy a könyvvel nem stimmel valami, vagy velem :) Igaz, még nem értem a végére, a 8. fejezetnél tartok, de attól még működhetne, ha minden igaz, és jól csinálom. Megnéztem Balázs videóit is, és azokban csak a kéztartásokat tanítja meg, nem emlékszem, h a régen történt dolgokkal kapcsolatos érzelmekről beszélne. Ha mégis, újra kell őket néznem... nekem ez jelenti a legnagyobb problémát, h nem igazán tudok érzelmeket felidézni, 1-10 skálán beazonosítani az erősségét. Gondolatok igen, de érzések... És nem értem igazán, h mégsem a jelenlegi problémával kell foglalkozni, hanem az általa kiváltott érzést kéne felidéznem a múltból? Ez nem egyszerű dolog, főleg ha már hosszú az eltelt idő...
Ha a kéztartásokat csinálom, és vagy olvasom közben az "igazságközpontú állításokat" vagy mondogatok valami egyénit, akkor én nem tudok még a témámra is figyelni... mit kéne tennem?

Ti ezzel hogy vagytok, és nálatok hogyan működik? A könyvben és a hozzá tartozó kis füzetkében rengeteg jó kis történet van, nagyon biztató történetek, hogy tudták vajon megcsinálni?!

Vagy először fejezzem be a könyvet? :)
 

Larissa45

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia sadrokk!
Szeretettel üdvözöllek szerény köreinkben! Örülök, hogy rátaláltál a fórumra, nameg a GYK-ra!

Ami a kérdéseidet illeti, talán valóban nem lenne rossz, ha végigolvasnád a könyvet, és a fórumot, bár első körben valószínűleg nem fogsz tisztábban látni. Tekintettel arra, hogy ez egy úgymond „csináld magad” gyógymód, így saját magadnak kell rájönni, hogy számodra hogy működik a legjobban. A lényeg a kéztartások! Ha nem jut eszedbe érzés, emlék, ne törődj vele. Kódoláskor próbálj a kívánt végeredményre koncentrálni, vagy csak simán arra, hogy ellazulsz, megnyugodsz. Én az igazságközpontú állításokkal sem foglalkozok, kódolás előtt elmondom az imát behelyettesítve a saját bajaimmal és jöhetnek a kéztartások és ennyi. Ezen a fórumon kívül még egy németet találtam, ha egyszer lesz időm, összeszedem az ott olvasott érdekesebb infókat és megosztom a fórumozókkal.

Az, hogy nincs rögtön eredmény, ne keserítsen el. Én már lassan 4 hónapja kódolok napi rendszerességgel, igaz, egyszerre több problémát, de még egyik sem múlt el és nagyon lassú a javulás. Képekkel sokszor én sem tudok mit kezdeni, mert a problémám nekem is olyan régi, hogy nem tudom kihez-mihez kötni. Minden bizonnyal ezért lassú a gyógyulásom. Azok a szerencsések, akiknél valami konkrét esemény váltotta ki a problémájukat és ezt be is tudják azonosítani. Szóval, kitartást és sok sikert kívánok!
 
Oldal tetejére