Gyógypedagógusoknak, logopédusoknak, szülőknek... 2014

Esperantisto témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2014 Június 26.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. Zsenília

  Zsenília Állandó Tag

  Monocsi kedves! Nem vagyok egy nagy géniusz ebben. :) Rákattintottam, hogy letölteném azt a könyvet és felajánlotta, hogy feltöltés. Mikor feltöltötte a fájlomat és jóváhagytam akkor egyszerűen csak elindult a letöltés. :( Talán valaki jobban ért itt hozzá.... :(
   
 2. PAlástiné Kata

  PAlástiné Kata Állandó Tag

  Igen, az a kérdés, (én értem, de ...) hogy milyen rendelet szabályozza azt, hogy nem csak egyéni belív, de csoportos is használható??
   
 3. ladysla

  ladysla Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Az Egyéni fejlődési lap 4. oldalán lévő útmutató utolsó mondata:

  Csoportos foglalkoztatás esetén a csoport részére csak egy betétívet kell vezetnie a pedagógusnak.

  Ki az, akinek ez a mondat nem elégséges információ?
   
 4. PAlástiné Kata

  PAlástiné Kata Állandó Tag

  Kedves Ladysla!
  Hálás köszönetem!!!!
   
  ladysla kedveli ezt.
 5. Szellőke

  Szellőke Állandó Tag

  Pár hete kerestem a itt Bender A kártyák nyomtatható változatát, nem találtam. Azóta megszereztem, közkinccsé teszem... (hozzá az értékelési kulcs is természetesen)
   

  Csatolt fájlok:

 6. Monocsi72

  Monocsi72 Állandó Tag

  Sziasztok!

  Keresem a Hol hallod? Feladatlap a hallási differenciáláshoz c. kiadványt. Köszönöm annak, aki feltölti! :)
   
 7. Monocsi72

  Monocsi72 Állandó Tag

  Terefere Beszédfejlesztő Feladatgyűjtemény újabb kötetei esetleg megvannak valakinek? (ty-gy-ny; o-ö, u-ü; f-v, p-b...) Köszönöm! :)
   
  deer22 és kiskecsap kedveli ezt.
 8. bb0119

  bb0119 Állandó Tag

  sziasztok! A képek látható évszakos képeket melyik könyvben találhatom meg? Fénymásolásra kaptam kölcsön, és már mindenféle könyvben kerestem, de nem találom. Köszönöm, aki tud segíteni!
   

  Csatolt fájlok:

 9. sofiread

  sofiread Állandó Tag

  Szia!
  Értelmileg akadályozott tanulók számára készített sorozatból való.
  Címe: Fejlesztőlapok -Képességfejlesztő feladatok az általános iskola 1-2 csoportja számára, Nemzedékek tudása Kiadó. Raktári szám: 98600. A képek 18,19,20,21-as sorszámú feladatlapok. ( Az újabb kiadások már OFI-s megjelöléssel és a raktári szám előtt egy betűvel bővítve jelennek meg, de a tankönyvkeresőben cím szerint megtalálod majd!)
   
 10. vende

  vende Állandó Tag

  De jó hogy megtaláltam Köszönöm! Ha megtennéd és van időd, nagyon megköszönném ha a többi részt is feltennéd. :)
   
  Anita.pb, Matu123, Madilko és 1 másik tag kedveli ezt.
 11. bela43nj

  bela43nj Állandó Tag

  Sziasztok,

  nagyon keresem a NILD ábécét! Valaki esetleg feltöltené? Köszönöm
   
 12. bb0119

  bb0119 Állandó Tag

  sziasztok!

  L hang automatizálásához keresek anyagokat. A Jól hallom, jól mondom, Figyelem szépen beszélek, R, L gyakorlófüzeteket már végigvettük, valami újra lenne szükségem.

  Köszönöm!
   
  Csicsimama kedveli ezt.
 13. Susy36

  Susy36 Állandó Tag

  Sziasztok! Dolgozik valaki óvodában gyógypedagógus munkakörben? Arra lennék kíváncsi, mennyi a kötelező óraszám.
  Köszönöm a segítséget előre is!
   
 14. T. Julia

  T. Julia Új tag

  Sziasztok!
  Keresem a Difer programcsomagból A szocialitás fejlesztése 4-8 éves életkorban módszertani segédanyagot. Köszönöm a segítséget!
   
 15. editkicsi

  editkicsi Állandó Tag

  Az egyik ismerősöm kisfia 5 éves.Bal kézzel fogja a ceruzát és eszik, de jobb kézzel csinál minden mást. (labdadobás). A gyógypedagógus tavaly év végén felvette az MSST tesztet. Nem talált semmilyen problémát, az anyuka tájékoztatásul közölte eme információt vele, s kérte, hogy vegye fel fejlesztésre. A gyógypedagógus annyit mondott, hogy az anyuka szoktassa át jobb kézre az evésben és ceruzafogásban, de fejlesztést nem találta indokoltnak (merthogy a teszt nem azt az eredményt hozta, hogy indokolt lenne.)
  Ti mit javasoltok? Van valakinek tapasztalata ilyen ügyben? Vagy milyen mozgásos tornát, egyebet tudtok ajánlani?
  Előre is köszönöm a válaszokat.
   
 16. liamilla

  liamilla Állandó Tag

  Egy-két vélemény:
  "A tanulási problémákkal küzdő gyermekeknél jellemző, hogy késik a dominancia megválasztása és sok a balkezes és vegyes kezű közöttük. Ezen képesség hatékony korrekciója miatt is fontos, hogy minél hamarabb észrevegyük az éretlenséget, és minél hamarabb kezdjük meg az idegrendszer megsegítését a két agyfélteke közötti „hatalmi harc” eldöntésében."
  "8-9 éves korig még belefér a normál fejlődésmenetbe a kialakulatlan dominancia, azonban az olvasás-, írás-, matematika-tanulást tekintve ez sajnos okozhat problémát. Ilyen esetben fontos, hogy az idegrendszert arra ösztönözzük, hogy „döntsön” az egyik oldali kéz irányításáról, majd a domináns kézhez „igazítjuk” a szem, láb, fül dominanciát is. Az iskolai tanulás szempontjából a legfontosabb, hogy a domináns kéz és a domináns szem ugyanazon oldali legyen. Azonban a legújabb kutatások a láb dominanciáját a matematika tanulásával hozzák összefüggésbe, illetve az olvasási képességeknél egyre nagyobb figyelmet szentelnek a fül dominanciájának kialakulására is."
   
 17. sofiread

  sofiread Állandó Tag

  Liamilla jól összefoglalta a lényeget! Idegrendszert ösztönző mozgásfejlesztés nagyon fontos volna a későbbiek szempontjából, valamint az íróeszközhasználat a másik kézbe helyezve szinte nulláról indul, tehát sok gyakorlást igényel az is, hogy a másik kezével is megfelelő legyen az írómozgás, nyomaték.
  A fenti eset következményeivel gyakran találkoztam már későbbi időszakban, a legemlékezetesebb az volt, amikor egy kézilabdaversenyeken tündöklő jobbkezes dobó (bal kézzel író) küzdött 12 évesen diszlexiával és diszkalkuliával. Ami arra figyelmeztet minket, hogy önmagában a versenyszintű mozgásforma sem helyettesítheti az idegrendszer célzott fejlesztésére irányuló mozgásformák szükségességét.
  Ha a szülőnek nem sikerült elérnie, hogy gyermeke bekerüljön a fejlesztésben, próbáljon a közelben egy lelkiismeretes gyógypedagógusra találni, aki segít neki otthon végezhető gyakorlatok megtanításában, és időszakosan konzultál is vele. Ismerve a gyógypedagógusok hivatástudatát, szerintem sikerül segítő kezet találnia.
  A fenti történet egy másik gondolatsort is elindított bennem: vajon minek van nagyobb értelme: súlyosabbnak ítélt gondokkal diagnosztizált gyermekek mindenáron való fejlesztésének, ahol nemcsak a szülői együttműködés hiányzik az esetek többségében, de már olyan szintű az ellenállás, hogy sokszor jegyzői határozat kell a szakérői vélemény érvényesítéséhez is, vagy "kevésbé" súlyos gondokkal diagnosztizált, de motivált, együttműködő szülői háttérrel rendelkező gyermekek fejlesztésének, ha már a szakemberellátottság és a rendelkezésre álló óraszámok is szűkösek!
   
  Piros61, cukimami, liamilla és 1 másik tag kedveli ezt.
 18. Keszterke

  Keszterke Aktív tag

  Hol hallod? könyv. Sajnos a borító lemaradt, de egyébként teljes a scannelés.
   

  Csatolt fájlok:

 19. CIDORKA

  CIDORKA Állandó Tag

  Csatolt fájlok:

 20. Nadinee

  Nadinee Állandó Tag

  Sziasztok!
  A gyes előtt gyógypedagógusként dolgoztam. A gyerekek születésével, mások vették át a helyem. 7év után tértem vissza a véráramba. Minden addig gyűjtött anyagomat, saját vásárolt könyveimet elherdálták, tönkretették, ell.pk.dták. Most ott tartok, hogy semmi anyagom. Diszlexia gyanus 2 kisdiákom es nem tudom mérni őket, mert még a Meixner- féle olvasólapok is eltűntek. ( fénymádolni bizti nehez lett vna). Egyenlőre diszlexia gyanut szeretném alátámasztani. Tudna valaki feltölteni mérőanyagot? A keresővel próbálkoztam, sajnos sikertelenül.
  köszönöm!
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás