Gyógypedagógusoknak, logopédusoknak, szülőknek...2017

Esperantisto témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2017 Szeptember 9.

 1. liamilla

  liamilla Állandó Tag

  Csatolt fájlok:

 2. Sziasztok!

  Feltudná valaki nekem tölteni a "Hogyan mondjam?" füzeteket? A régi linkek nem működnek :(
   
 3. tüte

  tüte Állandó Tag

  Hogyan mondjam?
  Kedves Dalma! Az általam feltett anyagok továbbra is elérhetőek:
  https://data.hu/dir/4620vbs3dk9253

  A többit a hétvégén tudom feltölteni, ha addig valaki meg nem előz...
   
 4. favagyi

  favagyi Állandó Tag

 5. favagyi

  favagyi Állandó Tag

  cicacica és Juli21 kedveli ezt.
 6. favagyi

  favagyi Állandó Tag

  Kedves Kollégák!
  Nagyon megörültem, amikor megtaláltam itt ezt a szűrőtesztet: MSSST.
  Kérdésem: szerintetek ezt használhatja-e egy fejlesztő pedagógus, vagy gyógypedagógus az óvodás gyermekek szűrésére minden előzetes képzés nélkül? A könyv elejéről másoltam ki "A felhasználó figyelmébe!" képet. Elbizonytalanodtam. Tudtok arról, hogy indítanak tanfolyamot a szerzők, és csak az használhatja a tesztet, aki elvégezte a tanfolyamot?
   
 7. ladysla

  ladysla Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Az MSSST-t minden diplomától függetlenül csak azok alkalmazhatják, akik a hozzá tartozó képzést elvégezték. Ugyanúgy, mint a Sindelart, Ayrest, Delacato-t stb. De ez így is van rendjén.
   
 8. favagyi

  favagyi Állandó Tag

  Örömmel elvégezném a képzést, de nincs információm arról, hogy mikor és hol tudnék jelentkezni. Valaki esetleg tudna erről tájékoztatást adni? Hol, kinél lehet jelentkezni? Hány órás a tanfolyam, stb.
   
 9. szi2csi

  szi2csi Állandó Silver Tag

  Nem tudom, hogy milyen képzés szükséges az MSSST-használatához. Azt viszont tudom, hogy mint gyógypedagógus használtam, használnom kellet óvodai élőszúrésnél. Mivel a munka helyemen ez volt az egyik óvodás szűrésnél használt teszt. Gyógypedagógusok ezt használjuk-használtuk. Mint ahogyan a FROSTINGOT, a Bendert, a OWI-t, és sorolhatnám tovább mint gyógypedagógus használhatom, bizonyos helyzetekben. Nem minden esetben ez is szabály.
   
 10. ladysla

  ladysla Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Kar akkreditált pedagógus-továbbképzési tanfolyamai közt érdemes keresgélni.
   
 11. hippiend

  hippiend Állandó Tag

  Köszönöm, hogy leírtad a menetét. Nagyon sokat segítettél nekem :)
   
 12. Gabiri

  Gabiri Állandó Tag

  Kedves Kollégák!
  Normál elsős osztályomba jár egy enyhe értelmi fogyatékos tanuló. A számok írása (betűelemek írása) nagyon nehezen megy, a hagyományos módszerekkel nem boldogulok. Volt már ilyen tanulóm és lassabban több fejlesztő előkészülettel (sóba írtuk, festettük, krétáztuk, fonallal, gyurmával formáztuk) sikerült megtanulni a számok írását, de most ezekkel a módszerekkel sem boldogulok. Mit lehet ilyenkor tenni? Ha nem tudom megtanítani rá akkor, hogyan lehet "kiváltani" a szám írást, mert amúgy meg nagyon ügyes és jól mozog 5-ös számkörben.
   
 13. judit112

  judit112 Állandó Tag

  Sziasztok! Remélem, hogy tudtok segíteni. 3 kisfiam van. A középső 4 éves miatt írok nektek. Szeretnék tőletek ajánlásokat kérni mesékre a kapcsolatunk erősítésére. Mostanában teljesen szétestünk. A kisfiam nem fogad szót különösebben senkinek (idegen anyukának sem), nekem sem, gyakran fújkál rám, vagy rám nyújtja a nyelvét, ha rászólok, ha fizikailag próbálom megakadályozni (elkapom a kezét), hogy a kisöccsét (2 éves) ne üsse, ne üldözze, ne püfölje, akkor tépi ki magát a kezemből és torka szakadtából üvölt. Szóval teljesen félrecsúszott a kapcsolatunk. :( Csak a dac van, más nincs. Nem használ sem megbeszélés, sem kérés, sem büntetés, semmi. :dr_4: Kérlek, ha tudtok olyan mesét ajánlani, ami által javulhatna a kapcsolatunk, akkor tegyétek meg! Testvérkapcsolat javítására is nagyon szeretnék meséket. Köszönöm
   
  Utoljára módosítva: 2017 November 6
 14. editkicsi

  editkicsi Állandó Tag

  Az egyik ajánlatom ez:
  1. Máté Gizella: Vidám Tapsi és Mérges Tapsi kalandjai. Ez egy nagyon jó könyv, a gyerekeim imádták. sokszor nyúltam hozzá, mert pozitív megerősitést, önbizalmat nyújtott, szembeállitotta a jót és a rossz viselkedést a két kisnyuszi történetén keresztül. A nyuszitestvérpár életének lebilincselően érdekes és tanulságos története finoman nevel a pozitív gondolkodásra, tehát a megoldáscentrikus hozzáállásra. Óvodás és kisiskolás gyerekeknek egyaránt ajánlott.

  [​IMG]

  2. A másik Ortner: Gyógyitó mesék cimű könyve.
  Innen letölthető az egyik kötet:
  http://www.18pedagogia.hu/sites/default/files/node/attachments/gyogyito-mesek-gyerekeknek.pdf
  A másik kötetét is ajánlom:
  3. Gerlinde Ortner:
  Új gyógyító mesék - avagy hogyan segítsen a szülő a gyermeknek a konfliktusok, a félelem és a bizonytalanság leküzdésében
  Ezt meg innen tudod letölteni:
  http://canadahun.com/temak/könyvek-a-gyereksarok-felnőtt-könyvtára-2013.35075/page-2#post-3861337
  4. Boldizsár Ildikó könyvei
   
  Utoljára módosítva: 2017 November 6
  juhasznoemi, Endy4 és v78ildiko kedveli ezt.
 15. Cklara

  Cklara Állandó Tag

  Valakinek maga a munkafüzet nincs meg véletlenül? :D Nekem van egy fénymásolt példányom még egyetemista koromból, de nagyon halvány és spirálozva sem a legszebben lett így ha valaki felrakná, azt megköszönném.
   

  Csatolt fájlok:

 16. Cklara

  Cklara Állandó Tag

  Tudod-e folytatása...
   

  Csatolt fájlok:

 17. Cklara

  Cklara Állandó Tag

  Tudod-e? folytatása és vége.
   

  Csatolt fájlok:

 18. liamilla

  liamilla Állandó Tag

  Zsolti2, teca63, amandy04 és 1 másik tag kedveli ezt.
 19. hippiend

  hippiend Állandó Tag

  Tavaly foglalkoztam egy ilyen fiúval. Ő a második félévre tanulta meg a számok leírását. A hosszas előkészületek után, én a négyzetrácsos füzetlapot felnagyítottam , és arra jobban ment a számok írása.
   
 20. Szkrat

  Szkrat Állandó Tag

  Nekem is van egy ilyen kislányom, most másodikos. Le tudja már írni a számokat diktálás után, első osztály végén még csak akkor tudta, ha mondtam, hogy 4 és mutattam, hogy ilyet. Összeadni nem tud csak számlálással, olvasni most kezd szótagolva, de csak 1-2 szótagot tud. Már nem is tudom mit találjak ki neki, hogy fejlődjön valamit :(
   

Megosztás