Gyógypedagógusoknak, logopédusoknak, szülőknek..

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

kacsa67

Állandó Tag
Állandó Tag

Csatolások

  • 001.jpg
    001.jpg
    77.6 KB · Olvasás: 310
  • én is tudok beszélni.part2.rar
    1.1 MB · Olvasás: 858

mamoncsi

Állandó Tag
Állandó Tag
sziasztok óvodás illetve elsős szövegértését hogyan fejlesztitek? azon kívül h szöveg után beszélgetünk, rajzolunk róla? van vmi könyv ehhez? a difert ismerem...
 

Ancsapancsa

Állandó Tag
Állandó Tag
sziasztok óvodás illetve elsős szövegértését hogyan fejlesztitek? azon kívül h szöveg után beszélgetünk, rajzolunk róla? van vmi könyv ehhez? a difert ismerem...

Szövegértést fejlesztő feladatok 1.o.:

HTML:
http://kisferenc.qwqw.hu/tarhely/kisferenc/dokumentumok/szovegertes_fejleszto_gyak__1_osztaly.pdf

Alapkészségek fejlesztése hozzá:
HTML:
http://www.sulinet.hu/tanar/kompetenciateruletek/1_szovegertes/modulleirasok/1-2._evfolyam/a_tipus/alapkeszsegek__alapkepessegek_fejlodesenek_tamogatasa/tanitoi_utmutato/modulleirasok/szovegertes_a_1-2_alapozas_vegleges.pdf

Szövegértés gyakorlása otthon:
HTML:
http://tanitonenijegyzetei.blogspot.hu/2011/01/szovegertes-gyakorlasa-otthon.html
 

Tundukam

Állandó Tag
Állandó Tag
Keresem a Hangadó foglalkoztató füzetet a s, zs, cs hangok
gyakorlására. Egyet találtam itt, de hiányoznak belőle oldalak. Előre is köszönöm.
 

dormond

Állandó Tag
Állandó Tag
Auditív figyelem, szövegértés, szövegalkotás fejlesztéséhez, szókincs bővítéséhez - KÉPLEÍRÁS

A
csatolásban található képhez ötletek vázlata:

1) Ötletelés: Beszélgess a gyerekekkel egy délutánjukról 7végén. Tereld a beszélgetést arra, hogy mikor, kivel, mit csináltak, hogyan töltötték el a délutánt. Majd végül foglald össze (hiányosan, nagy vonalakban az elhangzottakat, arra bátorítva a gyerekeket, hogy felidézzék, ki, mit mondott).

2) Mondj néhány mondatot a képpel kapcsolatban, anélkül, hogy megmutatnád nekik a képet, ügyelve hogy eltérések legyenek a kép és az elmondottak között.
Pl. Van egy kislány ismerősöm, aki adott nekem egy fényképet az egyik kedvenc hétvégéjéről. Kint játszottak a szüleivel és a testvéreivel a kertben. A szomszéd gyerekek is átjöttek. És amikor megéheztek, gyorsan szendvicseket készítettek az anyukájával. Megnézitek a képet?

Megmutatod a képet, és a gyerekek szinte azonnal megtalálják a különbségeket. Ha nehezen menne, jönnek a mentőkérdések.
Összegzitek.

3) Beszélgessetek a képről, ösztönözd a gyerekeket arra, hogy egész bővített mondatokban beszéljenek, ügyelve a toldalékolásra. Tereld figyelmüket a kép hátterében látható képi információkra is. Minden gyerkőc tegyen hozzá valamit. (ki, hol, mikor, mit csinál?) Egyértelműnek tűnő képi információkat is mondatokká kellene formálni.
Számoljatok: pl. hány gyerkőc van? Vagy hányféle alapanyag kell a palacsintához?
Következtessetek: pl. mért játszanak bent a gyerekek? Mért hiányzik anya a képről (itt általában azt mondják, hogy 'anya elment boltba, vagy fodrászhoz', ekkor mindig megkérdezem, és ki készítette szerintetek a képet?)

4) Vonatkoztassatok el a képtől, tegyétek személyessé a képet: ki segített már otthon palacsintát sütni? és hogyan készítették el? mivel ízesítettétek? mi a kedvenc palacsintád?stb-stb. Bármilyen palacsintával kapcsolatos élmény, vagy olyan, ami közös élmény az apukájukkal.

5) Ezután vmi alkotással fejezzétek be, pl készítsetek gyurmából palacsintákat, töltsétek meg, tekerjétek fel. Ha az apás közös élményt állítod a középpontba, akkor rajzolják le azt a gyerekek.

Hozok még anyagot, hogy kedvetekre válogathassatok!
Tavaly a hagyományos szövegértési feladatokat próbáltam kiegészíteni, hogy színesebbé tegyük a foglalkozásokat. Nagyon szerették.

Sztem bármilyen kép jó, ami közel áll a korosztály érdeklődéséhez. De alapvetően itt is érvényesül a marketing szabály: bármit el lehet adni, amit gyerekekkel vagy állatokkal reklámoznak. A második kép is nagy kedvenc volt tavaly a nagycsoportosoknál.
 

Csatolások

  • pancake pic.pdf
    774.2 KB · Olvasás: 542
  • safety pic.pdf
    661.3 KB · Olvasás: 322

princzehun

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Mesterházi Zsuzsa (1999): Diszkalkúliáról pedagógusoknak című könyvére lenne szükségem, szigarlatra készüléshez!

Előre is köszi!
 

agneske1990

Állandó Tag
Állandó Tag
Valaki meg tudja mondani, hogy honnan lehetne utána olvasni a tanulási zavarok
  1. neuropszichológiai elméletei
  2. perceptuo-motoros elméletei
  3. pszicholingvisztikai megközelítése
  4. behaviorista elméletei
 

juillet

Állandó Tag
Állandó Tag

dikii

Állandó Tag
Állandó Tag

Gandika73

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves kollégák!

Keresem Takács Jánosné
Jól hallom jól mondom munkafüzeteit. Már nem lehet kapni, és nagyon jónak gondolom. Ha meg van valakinek tegye fel legyen szíves. Ezen kívül a Regina betűket is ha valaki feltenné:
Köszönöm
andi
 

Pater

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves látogatók!
Gyógypedagógiai asszisztensi tételeket keresek-aki tud, kérem segítsen. Köszönöm
 

rknzs

Állandó Tag
Állandó Tag
Figyelmetekbe ajanlom aKAPD EL A SZFINXET fejleszto tarsast.Sok kerdest es feladatot tartalmaz melyeket a gyerek kora es fejletsegi szintje szerint modosithatunk.A TARSASOK II 89 oldalan erheto el.
Jo jatekos tanulast kivanok!
 

Banilla

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Hétfőtől fejlesztenem kell 6 diszlexiás - diszgráfiás, figyelmi és emlékezeti problámákkal küzdő, integráltan tanuló gyermeket. Közülük egyikük 8. osztályos, egyikük 6-os, hárman 3. osztályosok, és egyikük 4-es. Sajnos még nem találkoztam velük, sőt, van akinek még a szakvéleményét sem láttam....

Szeretnék feladatlap / feladatos könyv ajánlásokat kérni Tőletek! Sajnos a keresőm valamilyen okból nem működik, mindig hibát ír ki, így nem tudok semmilyen anyagot keresni. Eddig, ha jól tudom a fejlesztés a házi elkészítéséből állt - a hab/rehab órán - én nem szeretném így folytatni.
Nagyon köszönöm a segítséget.
 

jolicica

Állandó Tag
Állandó Tag
A Fejlesztőpedagógusok kincsestára forumon a 21ik oldalon fel van toltve a (R)észképességek című könyv, szerintem használható erre.Emellett találtam a következő címen is ötleteket, remélem segítettem, sok sikert.www.tpf.hu/document.php?doc_name=/palyazatok/vilag...
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére