Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

MSac

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Kobi Yamada könyvei közül esetleg tudna valaki feltölteni akár magyarul, akár angolul? A Lehet című érdekelne a leginkább, de bármelyik másiknak is örülök. Keresőben nem találtam. Köszönöm!
 

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Dr. Brencsán János - Szex-kresz
Amit tudnia kell minden lánynak és fiúnak, akik még nem akarnak gyereket

1684902551854.png

A szerelem több, mint szexuális kapcsolat

Minden lány és minden fiú életében elérkezik az az idő, amikor szerelmes lesz. A szerelemmel természetesen együttjár a testi vágyak ébredezése, ezt sem szégyellni, sem titkolni nem kell. De a testi kapcsolat nagy felelősséggel jár. Erről tudni kell. Méghozzá függetlenül attól, hogy tartós vagy alkalmi kapcsolatról van-e szó. Ismerni kell tehát a védekezés lehetőségeit.
A szerelem csak akkor sötét verem, ha nem tudjuk a következményeit. A szerelemmel járó felelősséghez hozzátartozik az is, hogy ha nincs még itt az ideje, tudjunk okosan védekezni a gyermekáldás ellen. De azt is tudnunk kell, hogy a szerelem sokkal több, mint pusztán szexuális kapcsolat. Mindig gondoljunk arra, hogy akit szeretünk, annak soha ne okozzunk bajt, mindig legyünk tekintettel az érzelmeire, az érdekeire.

1981
 

Csatolások

 • Dr. Brencsán János - Szex-kresz (1).pdf
  9.1 MB · Olvasás: 125

JuneAn

Állandó Tag
Állandó Tag
Szaiasztok!

Tudom, hogy ez nem a megszokott téma, de végül is a könyvekkel kapcsolatos kérdéssel fordulok felétek.
A segítségeteket kérem. Tud valaki olyan könyv kiadót magyarországon, esetleg erdélyben, ahol a kiadó vállalja magára a könyvkiadást és a kezdő író a maga pénzén kénytelen a könyvet megjelentetni?

Minden tippért, ötletért, segítségért hálás vagyok!
 

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Szabó Tünde: Az alibi
Szabó Tünde: Dopping
Szabó Tünde: A hacker
Szabó Tünde: Gázolás
Szabó Tünde: Rácsok c. könyveit keresem
Szabó Tünde - A hacker

1685151739404.png

Vége az őszi szünetnek, és Bennett titokzatos internetes barátja még mindig nem jelentkezik. A lány végül Adriennhez és Kareszhez fordul segítségért. Hamarosan kiderül, hogy határozott elképzelései vannak arról, mit is kell Adriennek tennie, kezdve azzal, hogy belép a fizikaszakkörbe…
Természetesen megérkezik a következő pendrive is. Adrienn úgy dönt, továbbadja Márknak abban a reményben, hogy többet nem is hall felőle, de mindez hiú ábránd: a srácnak szüksége van a segítségére, és ezzel kezdetét veszi a közös nyomozás.
Mindeközben Adrienn egyre közelebb kerül Zsidai Dórához, aki talán be tudja bizonyítani, hogy az édesapja ártatlan. Talán. És ha valóban ártatlan.
2015

Szabó Tünde - Dopping1685151713463.png


Adrienn azt hiszi, hogy a Janó-ügy lezárásával minden visszatér a rendes kerékvágásba, de súlyosan téved. Egyik nap Saci kéri a segítségét, akit azzal vádolnak meg, hogy doppingolt egy teniszbajnokság alatt, és Adrienn azon kapja magát, hogy a „tettest” keresi. A helyzet necces, mert a lány nyomában jár a volt barátja, és ő bárkit lezúz, akiről azt feltételezi, ártani akar Sacinak, és ott vannak a lány csapattársai is, akik előbb kerülnek képbe, mint kellene. Adott helyzetben nehéz eldönteni, ki, miért és tulajdonképpen mit is akar elérni…
Az újabb pendrive tartalma viszont csalódást okoz, és Adriennek fogalma sincs, mit kezdjen vele. Végül azonban sikerül megtalálni azt a bizonyos kilógó fonálvéget, kiderül, mit titkolt Balázs… csakhogy az a titok nem egyedül az övé.
Adrienn Zsidai Dóra ügyében sem adja fel a kutatást. Hamarosan feltűnik a fény az alagút végén, és hihetetlen dolgok derülnek ki a nőről.
2014Szabó Tünde - Az alibi


1685151685367.png

A cseppet sem átlagos természetű Adrienn, a Bébé tizenegyedikes diákja egy nap borítékot talál a küszöbön. A benne lapuló pendrive Adrienn osztálytársa, Balázs eltűnésének nyomozati anyagát tartalmazza, vagyis annak egy részét.
A helyes, de szemétkedésre hajlamos Balázs pár hónappal korábban lelépett otthonról, mindenki szerint azért, hogy megszabaduljon utált szüleitől.
Adrienn az újonnan felfedezett tények nyomába ered, miközben egyéb gondja is akad. Egyik este a parkban rajtakapja romantikus értelemben foglalt osztálytársát, Katát, a suli fenegyerekével, Janóval.
Másnap egy lány az évfolyamról megvádolja Janót, hogy leütötte és kirabolta, Adrienn viszont tudja, hogy ez képtelenség. Ki kell derítenie az igazságot, bár ellenségeinek száma egyre szaporodik.

2014
 

Csatolások

 • Szabó Tünde - A hacker.epub
  313.3 KB · Olvasás: 112
 • Szabó Tünde - Dopping.epub
  382.7 KB · Olvasás: 110
 • Szabó Tünde - Az alibi.epub
  459.8 KB · Olvasás: 107

Álmos Derzsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok. A következő könnyveket keresem, és nagyon hálás lennék, ha valaki fel tudná tölteni bármelyiket.


Szakács Eszter: Babilon
Szakács Eszter: A nulladik zsebuniverzum


Richard Roberts: légyszi ne mondd el a szüleimnek, hogy felrobbantottam a holdat

John Flanagan: A Vadonjáró tanítványa 6. - Macindaw ostroma
John Flanagan: A vadonjáró tanítványa 7. - Váltságdíj Erakért

Peter Lerangis: A kolosszus feltámasztása
Peter Lerangis: Elveszve Babilonban

Ahmet Davutoglu
Stratégiai mélység
 

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Szabó Tünde - Rácsok

1685308237125.png


Adrienn mintha egészen normális életet élne: suliba jár, szobafogság miatt délutánonként otthon ül, Karesz az idegeire megy, Márkkal rendben vannak, és nem érkezik újabb pendrive sem.
Csakhogy nem mindenki hajlandó úgy tenni, mintha Balázs nem is létezett volna, és ez felrázza Adriennt is. Hamarosan nyomra bukkan, amit már csak követni kellene. Ehhez viszont csapatmunkára van szükség.
Közben Adrienn a legváratlanabb pillanatban fedezi fel az apja egy régen eltemetett titkát. Ez lehet az, ami után hónapok óta kutat. A megoldás arra, hogyan szabadíthatná ki a börtönből.
És persze ott van még egy megválaszolatlan kérdés: ki küldte a pendrive-okat?

2017

Szabó Tünde - Gázolás

1685308366866.png

Alig járt a graffitis ügy végére, Adrienn máris megkapja a következő és egyben legfurcsább pendrive-ot, egyetlen mondatattal és egy szelfivel megpakolva. Adriennek mindössze ennyi információ alapján kell rájönnie, mit jelent az üzenet, és amikor sikerül megfejtenie, olyan eseményekre derülhet fény, amiket már mindenki lezártnak hisz.
Janó közben megint célkeresztbe kerül: most az irodalomtanárával gyűlik meg a baja, aki csalással vádolja. Csakhogy ez a látszólag hétköznapi konfliktus elindít egy folyamatot, aminek a vége beláthatatlan.
És persze ott vannak még az Adrienn édesapja ügyével kapcsolatos tanúvallomások. A lánynak döntenie kell: megteszi˗e a legfontosabb lépést, ráadásul felbukkan valaki, akire végképp nem számított.
2016
 

Csatolások

 • Szabó Tünde - Rácsok.epub
  355.4 KB · Olvasás: 108
 • Szabó Tünde - Gázolás.epub
  328.4 KB · Olvasás: 109

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Jeanne Bendick - Kellemes kanyarót!

1685378416825.png


VESZTEGZÁR alatt

Nem is olyan régen, ha egy házban valaki megbetegedett kanyaróban, az Egészségügyi Hivataltól kijött egy ember, és nagy piros cédulát ragasztott az ajtóra:
VESZTEGZÁR: KANYARÓ!
Ez azt jelentette, hogy aki bent tartózkodott, nem hagyhatta el a lakást, kintről pedig senki nem léphetett be, vagy ha bement, ő sem jöhetett ki. Persze a doktor bácsi kivétel volt.
Egy reggel, éppen karácsony előtt, Aliz-ka bágyadtan, kótyagosan ébredt. Szeme égett, orra szortyogott. A fürdőszobatükörbe pillantva látta, hogy arcán a megszokott szeplők mellett tengernyi apró pötty tarkállik.
1979
 

Csatolások

 • Jeanne Bendick - Kellemes kanyarót! (1).pdf
  5.7 MB · Olvasás: 111

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Julia Donaldson - Boszi seprűnyélen

1685641180334.png


Süvölt a szél, közeledik a vihar, a boszi mégis útnak indul seprűjén. De jaj, a szél hol a kalapját, hol a masniját sodorja le! Még szerencse, hogy mindig akad egy segítőkész állat, aki megkeresi az elveszett holmit, és cserébe csak annyit kér: hadd üljön fel ő is a seprűnyélre. Vajon lesz elég hely mindegyiküknek?

2013
 

Csatolások

 • Julia Donaldson - Boszi seprűnyélen (1).pdf
  1.6 MB · Olvasás: 136

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Majercsik Krisztina - Régi, érdekes játékok

1685814368840.png


Diaboló, Jojó, Csiga, Sárkányok, Bumeráng, Repülő propeller, Búvár, Teknős hőmérő, Hull a hó, Tekergő kígyó, Bólogató figurák, Szomjas madár, „Húzd fel lábad, Jancsi!”, Csipegető csibék, Papagáj, Paprikajancsi, John Gilpin és lova, Szöktető, Alsó rugós figura, Vívók, Kecske és gazdája, Sorban álló katonák, Kiugró kígyó, Mászó figura, Tom, a mászó majom, Harkály, Létrás matrózok, Lépegető kutya, Artista, Lépcsőn járó szőnyeghordók, Húzogatós tornászok, Tekerős körhinta, Gumimotoros, Vízimolnár, Sípoló, forgó malom, Meleg meghajtású kovácsok, Gőzzel működő szerkezet, Fénymalom, Eltűnő fejek, Gombócevő, Doboló medve, Háromarcú baba, Hajcserélős baba, Marionett, Árnyjáték, Kereplő béka, Húzogatós kotkoda, Lemezpattintó, Hangszeren táncoló babák, Harmonika, Lyukas doboz, Kaleidoszkóp, Leforduló lapok, Thaumatrop, Zsebmozgó, Életkerék, Csodadob, Átalakulások, Mágneses jégtáncos, Mágneses rajzoló, Pürgettyűs kígyóbűvölő, Balerina, Leporellós könyv, Képváltozós könyv, Papír öltöztetőbaba, Vízivirág, Füstölő, Vadnyugat, Szaladó bogár, Punch és Judy persely, Hindu, Úszó baba, Rajzoló bohóc.
1985
 

Csatolások

 • Majercsik-Zsámboki-Régi, érdekes játékok.pdf
  1.5 MB · Olvasás: 117

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Rosie Rushton - Ne cirkuszolj, anyu!

1685910166460.png


Nos, mit is tehet egy lány, ha híres újságíró az anyja? És hová bújjon szégyenében, ha a mamája együtt él egy pasival, aki nem is a férje? És hogy viselheti el egy tinédzser, ha az apját leginkább a sütés-főzés érdekli? És megtehetik-e egyes szülők, hogy megtiltják, hogy a lányuk együtt járjon egy sráccal, aki tetszik neki..? Minderről – és még sok egyébről is szól ez a vidám, tizenéves lányokról és fiúkról írott könyv, amelynek kedves-bohókás szereplői nehezen viselik el a szüleiket, akik szerintük régimódiak, feltűnési viszketegségben szenvednek, nagyzolók és értetlenek. A lányok azonban nem hagyják magukat, ők a saját normáik szerint, a saját életüket akarják élni…
1998
 

Csatolások

 • Rosie Rushton - Ne cirkuszolj, anyu!.epub
  216 KB · Olvasás: 92

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Hana Tooke - Leleményes lelencek

1686022938525.png1880 őszén öt csecsemőt találnak a Kis Tulipán Árvaházban nagyon szokatlan körülmények között. Ők Adele, Ludvig, Ánizs, Kornelis és Milou. Az álnok és szívtelen gondozónő „örökbefogadhatatlannak” titulálja a gyerekeket, akik azonban teljesen tisztában vannak azzal, hogy éppen nem mindennapi egyéniségük teszi őket különlegessé. Elhatározzák, hogy ha törik, ha szakad, ők együtt maradnak. Amikor egy gonosz, alvilági figura megpróbálja őket a karmai közé kaparintani, az árvák összefognak, és vakmerő menekülésbe kezdenek Amszterdam befagyott csatornáin. Rengeteg kalandba keverednek, és sok csávából sikerül kihúzniuk egymást. S még az is lehet, hogy mindeközben sikerül igazi otthonra és igazi családra lelniük.

2022. július 11.
 

Csatolások

 • Hana Tooke - Leleményes lelencek.pdf
  4.4 MB · Olvasás: 147

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Valerie Thomas - Boldog szülinapot, Winnie!

1686050103320.png

Winnie bulit rendez. A vendégei mind kaphatók a mulatságra és a játékokra. Amikor azonban Winnie megfújja a trombitáját… egyszerre mindenki eltűnik! Hogyan hozza vissza Winnie a vendégeit, hogy mindenki kivehesse a részét a születésnapi meglepetésből? Természetesen varázslattal…
2011

 

Csatolások

 • Valerie Thomas - Boldog szülinapot, Winnie! (Winnie, a boszorkány 8.).pdf
  12.2 MB · Olvasás: 112

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Valerie Thomas - Winnie a tenger mélyén

1686050253582.png


Winnie, a boszorkány imád búvárkodni a tenger mélyén. Wilbur, a macskája már kevésbé. Ezért Winnie egy trükkel a tenger lakóivá változtatja magukat. Vajon megtalálja Winnie a varázspálcáját, ami eltűnt a habok között, hogy biztonságban élvezhessék a tengeri kalandokat?

2011
 

Csatolások

 • Valerie Thomas - Winnie a tenger mélyén (Winnie, a boszorkány 12.).pdf
  9.8 MB · Olvasás: 117
Oldal tetejére