Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

Mea.mea

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Két igazi köny ritkaságot keresek, az interneten gyakorlatilag lehetetlen megtalálni.

Rangáné Lovas Ágnes: Babaország Meséskönyve

Lányiné dr.Garai Katalin: Mit, miért, mennyiért?

Előre is köszönöm és köszönöm mindenkinek, aki idáig segített rátalálni a hasonló mára már elfeledett könyvekre.
Szia! Megtaláltad azóta a Babaország meséskönyvét? Nekünk megvan itthon, ha még nincs meg, szivesen bescannelem :)
 
Régóta keresem, Altay Margit szerkesztésében a Tündérvásár bekötött egész éves példányait. Ha valakinek meg van bármelyik évfolyam, feltöltené? Előre is hálásan köszönöm!
 

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Rudyard Kipling · Lisa Church

A dzsungel könyve​

Klasszikusok könnyedén
1620045259920.png
Tanuld meg a Dzsungel Törvényét Mauglival, az árva kisfiúval, akit állatbarátai, Balú, a medve, Ká, az óriáskígyó és Bagira, a párduc nevelnek. De légy résen, mert a hosszú árnyékok között ott ólálkodik Sir Kán, a rettegett emberevő tigris! Éld át a harc és a vadász izgalmát, járj Maugli ösvényein, akinek vakmerő kalandjai éppoly vadak és varázslatosak, mint maga a dzsungel.
A Klasszikusok könnyedén sorozat lehetővé teszi az ifjú olvasók számára, hogy már gyerekkorukban megtapasztalják az időtlen történetek varázsát. A könnyebb érthetőség kedvéért lerövidített és nagy gonddal átírt klasszikus regényekben ugyanazokat a fordulatokat és izgalmakat élhetik át, amelyek az eredeti történeteket közkedveltté tették.
 

Csatolások

 • kipling_rudyard__a_dzsungel_konyve.rar
  942.6 KB · Olvasás: 176
Nekem megvan. Mi érdekelne?
Zsuzsa kisanyám, A kis cseléd, a várkisasszony, A márványbaba, Hatosfogat,és több nem jut az eszembe, de ezeknek nagyon örülnék. Esetleg kérhetnék egy listát? Valamint hallottál a Tündérvásár c. kiadványról? Hetente jelent meg, és az egész évfolyam is érdekelne, nekem sz 1930 év van meg. Altay Margit szerkesztette, a beceneve a Tündi volt. Előre is köszönöm a segítséged!
 

oldboyy

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy kérésem lenne, remélem megoldható! Kérésem azokhoz a feltöltőkhöz szólna, akik hatalmas méretű pdf fájlokat osztanak meg.Mivel gondolom képfájlokból indulnak ki, szeretném, ha képfájlokat is megosztanák, hogy akinek kisebb fájlméret is megfelel könnyebben meg tudják csinálni. Pl.: Aranyhaj és nagy gubanc 197 mega! Sikerült egy másik helyről is letöltenem 6,47 mega!!! Még háromszoros nagyításban is elfogadható volt a minőség. Egyébként a könyv mérete csak 50 oldal volt. Sajnos ezek a könyvek szinte mind remekművek, de a méretük miatt mellőzöm őket, várva, hogy valami jótét lélek kisebbre varázsolja...Remélem kérésem meghallgatásra talál, amit előre is köszönök.
 

Prevejka

Állandó Tag
Állandó Tag
Szécsi Katalin - Parányi Bölcsőlakók
Csatolás megtekintése 1764227
Az utódokról való gondoskodás meglepő szép példáit szemlélhetjük a rovaroknál: piros pipacspaplannal takargatja kicsinyét az egyik, sárból épít bölcsőt a másik, ehető falú lakásba rejti petéjét a harmadik. A méhek, hangyák, termeszek pedig valóságos palotát építenek. Vajon hogyan működik a méhfodrászat, milyen a táncoló iránytű, hogyan dolgoznak a gombatermesztő hangyák, milyen az élet a termeszvárban? Ezekre a kérdésekre felel és számtalan érdekes megfigyelésről mesél ez a szépen illusztrált Bölcs Bagoly könyv.
Nagyon klassz könyv, de sajnos erősen hiányos. A tartalomjegyzék szerint 30 oldalas, de csak kb. a fele van meg a fájlban. Lehetne feltenni az egészet?
 

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Yvonne Struck

A fiúk hülyék. A lányok is…​

1620542187312.png
Fiúk + lányok = szerelmi káosz!
Lara szerint Finn tök helyes. És Finnek nagyon bejön Lara. Szerelem első látásra. És a happy end? Azt még meglátjuk! Hiszen ott vannak Lara vihogó barátnői a szerelmi tanácsaikkal, Finn haverjai a béna beszólásaikkal, két kíváncsi anya, és egy féltékeny apa. És ki gondolta volna, hogy egy uborka, némi aftershave és egy bikini ennyire kínos is tud lenni?
Segítség!!!
 

Csatolások

 • struck_yvonne__a_fiuk_hulyek._a_lanyok_is__.epub
  189.8 KB · Olvasás: 184

V Tamara

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon klassz könyv, de sajnos erősen hiányos. A tartalomjegyzék szerint 30 oldalas, de csak kb. a fele van meg a fájlban. Lehetne feltenni az egészet?
Igen sajnos én is csak később vettem észre, hogy nem teljes a feltöltés. Sajnos én nem tudom a teljes verziót feltölteni, mert csak ez van meg nekem is. Hátha valakinek sikerül. Én is örülnék neki.
 

gpmaria

Állandó Tag
Állandó Tag
J. K. Rowling - Az Ickabog

Akkora, mint két ló. A szeme tűzgolyó. A karmai borotvaélesek. Vigyázz, mert jön az Ickabog… Duskáldia egykor a világ legboldogabb országa volt. Bővelkedett aranyban, egy pompázatos bajszú király uralkodott rajta, és olyan fenséges kolbászok, sajtok és sütemények készültek városaiban, hogy aki csak megkóstolta őket, táncra perdült örömében! Birodalomszerte minden szép és jó volt, kivéve a ködös északi részt, Lápföldét, ahol egy régi rege szerint a szörnyűséges Ickabog tanyázott. Minden épeszű ember tudta, hogy az Ickabog csak legenda, rossz gyerekek ijesztgetésére való. De a legendáknak megvan az a furcsa tulajdonságuk, hogy néha önálló életre kelnek… Vajon egy mendemonda megbuktathatja a közkedvelt királyt, és térdre kényszerítheti az országát? Annyi biztos, hogy két bátor gyerek olyan kalandba sodródik miatta, amire maguktól sose vállalkoztak volna. A világ egyik legkiválóbb elbeszélőjének sajátos hangulatú meséjét a szereplők színes tárháza és a fantáziadús cselekmény teszi minden korosztály számára feledhetetlen olvasmánnyá.
 

Csatolások

 • J. K. Rowling- Az ​Ickabog.jpg
  J. K. Rowling- Az ​Ickabog.jpg
  82.8 KB · Olvasás: 65
 • J. K. Rowling - Az Ickabog.pdf
  1,011.3 KB · Olvasás: 361

radioj

Aktív tag
Mocsár Gábor - Csöngetésre vakkants!

A Debrecenben élő népszerű író immár tíz éve gazdája egy kedves, fürge jószágnak, akinek neve:
„Mitvisz. A gyerekek Pullman-kutyának hívják, mert olyan hosszú. Nevezik földszintes kutyának is, mert olyan alacsony. Ő ugyanis tacskó. Rövidszőrű. Iskolai végzettsége: nincs, de roppant módon kitanult és ravasz. Különös ismertetőjele: jobb első lábával egy Trabantnak koccant. A Trabantnak semmi baja nem történt, de hősünk lába több helyütt eltört, s mire a csontjai a gipszben összeforrtak, valahogy úgy alakult, hogy a lábfeje nem előre, hanem majdnem hátrafelé néz, ezáltal nevetésre készteti a szemlélőt. Jelleme: kiismerhetetlen. Mellékszereplők: Gazdi meg a felesége.” továbbá mindenki, akinek Mitvisz neveltetésében szerepe volt.

Mocsár Gábor - Csöngetésre vakkants!
 
Oldal tetejére