Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

Zsengi

Állandó Tag
Állandó Tag
Pauline Cockrill - Kis könyv a mackókról

A Kis könyv a mackókról klasszikus játék mackók kivételes minőségű, színes fényképportréit tartalmazza. Minden egyes mackónál részletes jegyzetek hívják fel a figyelmet a kitüntető jegyekre.
 

Csatolások

 • Pauline Cockrill - Kis könyv a mackókról.epub
  11.6 MB · Olvasás: 119
 • covers_25648.jpg
  covers_25648.jpg
  66.1 KB · Olvasás: 42

Zsengi

Állandó Tag
Állandó Tag
Radu Țuculescu - Öregmama történetei

Egy eldugott kalotaszegi falu a buja titkaival. A jelenben. Meg a múltban. A múltjában. Ami lehetne bármelyik település a maga zárt közösségével és látszólagos nyugalmával. De Petra Erdélyben van, a nagyvárad–kolozsvári főúttól balra, Feketetó és Sztána szomszédságában. Ide látogat éveken át Kolozsvárról Radu, és Öregmama unokája, Ditta. Az egyszerű vizitek azonban nem másról szólnak, mint történetmesélésről, időutazásról a falu hétköznapjaiban, de leginkább a lakosok múltjában, amelyben előbukkannak a buja, erotikus titkok s a kötődések keszekusza szálai. Először lassan, mintha csak egy tájképet ábrázoló festményvásznat vizsgálnánk, majd ahogy közelebb érünk hozzá, egyre gyorsabban, hogy aztán a szálak között valóságos karneválba keveredjünk… Kapkodjuk a fejünket a szédületes iramtól, beszippant, behúz, feldob, majd kivet magából ez az ördögi tánc, aminek a végén tökéletesen másképp fest a festmény.
Ahogy Radu is másképp látja Petrát, miután megmerítkezett benne és a petraiak beavatták fülledt titkaikba. Gálanna, Tótjános, Margólili és Hudinella, Hermántibi és Gátipista, a boszorkányos-mézes csábítások és a feketetói vásárok forgataga, a szülői ígérgetésekben fogant jéghideg érdekházasságok elfagyott évtizedeinek sötét titka, a mindig pálinkaszagú háziurak férfiatlan-erőtlen kocsmai szájkaratéja s a mögöttük szeretőt tartó, de pironkodó asszonyságok frivol-erotikus vágyálma, az ösztönök, a vallás, a szokásjog és a kántor asszony vélt nemtudásából kirajzolódó igazság krétaköre… És egy rejtélyes, háromnapos lakodalom, egy ördögi szeánsz, ahol a Holdat is ellopták, egy buja bachanália, egy pokoli dance macabre… Meg egy véres balta fekete hajszálakkal. A Titok, amiről mindenki másképp tud. Valamit. Vagy sehogyan sem… De Öregmama tudja, mi történt akkor és azóta. Meséje lenyűgöző, anekdotáiba furfangosan beleszövi olvasmányait, s bár Petra lakói a dombok ölében elbújt aprócska közösség tagjai, Bulgakov vagy Jack London vagy Conan Doyle nem ismeretlen néhányuknál. Öregmamánál főleg nem… És az Umberto Ecó-i kérdés – Ki a tettes? – megválaszolása ezáltal egyre nehezebbnek tűnik. Pedig az a lakodalom az évszázad szeánsza volt, ahol eggyel kevesebben távoztak, mint jöttek
 

Csatolások

 • Radu Tuculescu - Öregmama történetei.epub
  396.3 KB · Olvasás: 125
 • Öregmama.jpg
  Öregmama.jpg
  103.3 KB · Olvasás: 46

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Janikovszky Éva

Már iskolás vagyok​

1621000107296.png
Micsoda boldogság és dicsőség az első iskolatáska! Dani is büszke örömmel indul iskolába, ahol a lelkesedése lohad ugyan, de érdeklődése nőttön-nő. A felnőttek kérdésére, hogy jó-e iskolába járni, Dani nem tud válaszolni. Van amikor jó, s van, amikor rossz.

Janikovszky Éva játékosan megírt könyvét Réber László elragadó, színes illusztrációival kisiskolásoknak és szüleiknek ajánljuk.
 

Csatolások

 • janikovszky_eva__mar_iskolas_vagyok.epub
  1.2 MB · Olvasás: 233

Biseka

Állandó Tag
Állandó Tag
Mocsár Gábor: Csöngetésre vakkants!
1983.

mobi, epub, docx
illusztrált
1621074083296.png
Átdolgozás olvasható(bb) formában.
 

Csatolások

 • Mocsár Gábor - Csöngetésre vakkants.zip
  4.1 MB · Olvasás: 90
 • Mocsár Gábor - Csöngetésre vakkants.epub
  1.5 MB · Olvasás: 95
 • Mocsár Gábor - Csöngetésre vakkants.zip
  4.1 MB · Olvasás: 66
Utoljára módosítva:

GKissM

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!
Cím szerint melyiket keresed? Van belőle néhány feltöltve, ha nem találtad meg a szerző nevét írd be a keresőbe légy szíves.
Szia!
Rákerestem az itteni feltöltésekre, 5 könyvet sikerült megtalálnom. A teljes sorozat érdekel. Ezeket keresem még:
Kísértet-part
A Láz-mocsár farkasa
A múmia átka
A mélység titka
Iszapszörnyek éjszakája
Vigyázz, mit kívánsz!
A színpad fantomja
Óvakodj a hóembertől!
Zongoraleckék
A rettegés tornya
A holtak háza
 

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Nathalie Somers

Titkok, hazugságok, vallomások! (Lányok regénye 1.)

1621406346585.png
Ez a nyár bizony rosszul végződik Lilynek, Maëlle-nek és Chiarának! A három barátnőt a szüleik büntetésből egy időre eltiltják a mobiltelefontól és az MSN-től, ráadásul kiderül, hogy ősztől nem ugyanabba az osztályba fognak járni. Ennek ellenére az új tanév és a gimnázium számos meglepetést tartogat számukra, kezdve azzal, hogy felbukkan a környezetükben a szép és titokzatos, ám nem mindenki számára rokonszenves Mélisande…
Humorral teli üde történet négy különböző karakterű francia tinilány mindennapjairól, örömeiről, gondjairól, vágyairól, titkairól.
 

Csatolások

 • somers_nathalie__titkok_hazugsagok_vallomasok!.epub
  297.9 KB · Olvasás: 145

Zsanna79

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Balázsy Panna sorozatból tudna valaki megosztani az alábbi könyvek közül?
Csini?!
Cserediák
Csendháborítás
Csokoszuflé
Nagyon köszönöm!
 

kicsi63

Állandó Tag
Állandó Tag

Csatolások

 • Nogradi_Gabor_A_HO_FOGSAGABAN_NEZZ_RAM_MAMI.pdf
  2.1 MB · Olvasás: 175
 • Nogradi_Gabor_Vigyazz_otthon.pdf
  8.5 MB · Olvasás: 199
 • Nogradi_Gabor_Nyeregbe sracok.pdf
  5.8 MB · Olvasás: 189
 • Nogradi_gabor_Tolvaj_tolvaj_dedikalt_2020_12_24.pdf
  5 MB · Olvasás: 189
 • Nogradi_Nevess_velem.pdf
  1.6 MB · Olvasás: 155
 • Nogradi_Gabor_Marci_oroksege.pdf
  861.6 KB · Olvasás: 146
 • Nogradi_Gabor_Lattam_mi_tortent.pdf
  1.2 MB · Olvasás: 140
 • Nogradi_Gabor_Hecseki_es_a_kedves_betorok.pdf
  1.4 MB · Olvasás: 142
 • Nogradi_Gabor_Galambnagymama.pdf
  1.3 MB · Olvasás: 137

csoroszlya

Állandó Tag
Állandó Tag
Janikovszky Éva - Aranyeső
Kérésre! mobi
1622130966069.png
Egy érettségi előtt álló lány rendszerint már jó ideje eldöntötte, milyen pályát válasszon magának. De ha az érettségi után akadályra bukkan? Ha kiderül, hogy sem tehetsége, sem lehetősége nincs a sokszor megálmodott szakképesítés megszerzésére? Aki erős akaratú és tehetséges, az előbb-utóbb megtalálja méltó hivatását, akin pedig hangulatai uralkodnak, könnyen elveszti fejét és kapkodni kezd… Ez történik Burián Ágnessel, a vékony, szőke csillaghegyi kislánnyal is, aki első kudarca után dacból és elkeseredésből választ szakmát; szinte menekül szülei elől, szakít szerelmével. Sikerül-e ennek a bájos, mély érzésű, de szeszélyes lánynak sebzetlen szívvel kikerülni a saját maga kavarta örvényből? Erre ad választ a Szalmaláng tehetséges fiatal írójának új regénye, mely a mai lányok nagy kérdéseit veti fel, és a könnyből és mosolyból szőtt történeten keresztül felejthetetlen fiatal arcokkal ismerteti meg olvasóit.
 

Csatolások

 • Janikovszky Éva - Aranyeső.zip
  393 KB · Olvasás: 177

BigJoe61

Állandó Tag
Állandó Tag
Ana María Matute - Paulina
azw3
Az érzelmekben gazdag, szép regény egy tíz év körüli csúnyácska kislány és egy hasonló korú világtalan kisfiú barátságának történetét meséli el. Paulina a jómódú földesúr unokája, Juanin pedig egy szegény bérlő fia. Mindketten magányosak, és barátságuk fordulópontot jelent életükben. A spanyol írónő neve világszerte ismert a felnőtt- és gyerekirodalomban. Felnőttregényével elnyerte hazája legmagasabb irodalmi díját, egyik ifjúsági regényét pedig az ismert Lazarillo-díjjal jutalmazták.
covers_11946.jpg
 

Csatolások

 • Ana María Matute - Paulina.zip
  1.2 MB · Olvasás: 132
Oldal tetejére