Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Mark Twain · Kathleen Olmstead

Koldus és királyfi​

1611039121999.png
Tudor Edward és Tom Canty külsőre egyformák, de igen különböző életet élnek. Edward Anglia trónjának várományosa, Tom apja azonban koldus és tolvaj. Amikor a két fiú egy napon véletlenül találkozik, úgy döntenek, hogy ruhát cserélnek, és kipróbálják, hogyan él a másik… Ez a merész hőstettekben bővelkedő, izgalmas és megrendítő történet arra készteti az olvasókat, hogy képesek legyenek más szemszögből szemlélni az őket körülvevő világot.
A Klasszikusok könnyedén sorozat lehetővé teszi az ifjú olvasók számára, hogy már gyerekkorukban megtapasztalják az időtlen történetek varázsát. A könnyebb érthetőség kedvéért lerövidített és nagy gonddal átírt klasszikus regényekben ugyanazokat a fordulatokat és izgalmakat élhetik át, amelyek az eredeti történeteket közkedveltté tették.
 

Csatolások

  • twain_mark__koldus_es_kiralyfi.rar
    853.5 KB · Olvasás: 171

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Cornelia Funke

Kísértetvadászok forró nyomon (Kísértetvadászok 2.)

1611043218736.png
Az egyre híresebbé váló kísértetvadász hármast – Hedvig nénit, Tomit és Hugót, a Teljesen Veszélytelen Kísértetet – segítségül hívják a Tenger Gyöngyei szállodába, ahol a vendégeket veszedelmes tűzszellemek fenyegetik. A kísértetvadászok porcukorral, asztali porszívóval, hővédő kenőccsel, több réteg fóliával – és ragaccsal felfegyverkezve, elszántan és találékonyan veszik fel a harcot a veszedelmes lényekkel, az olvasó pedig a hasát fogja nevettében a humoros eseményeket olvasva.

A könyvet korunk egyik kimagasló szerzője írta, akit a kritikusok a „német Rowlingnak” neveznek.
 

Csatolások

  • funke_cornelia__kisertetvadaszok_forro_nyomon.rar
    795.2 KB · Olvasás: 139

Gbr67

Állandó Tag
Állandó Tag
Altay Margit (1881-1972) négy lányregénye (két kötetben):
A végzet útjai
Érdekes házasság
Daisy gyámja
Erzsébet férjhez megy

(EPUB - Calibre és Sumatra programokkal tesztelve. A szöveg különböző forrásokból javítva, szerkesztve, "új" borítóképpel)
 

Csatolások

  • Altay Margit - A végzet útjai-Érdekes házasság.epub
    485.5 KB · Olvasás: 176
  • Altay Margit - Daisy gyámja-Erzsébet férjhez megy.epub
    368.6 KB · Olvasás: 174

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Beck Andrea

Tündérek a világ körül (A Titoktündér 7.)

1611154935464.png
Varázslatos meseszám a hetes, ezért ez a könyv – a Titoktündér-sorozat sorrendben hetedik kötete – is arra törekszik, hogy segítségével varázslatosan könnyen elbánjunk olyan problémákkal, mint kiközösítés, csúfolódás, irigység, füllentés, házimunka, elégedetlenség, feleselés, mások és önmagunk elfogadása, barátkozási nehézségek, az elektronikus kütyük iránti függőség, túlhajszoltság, vagy a sokakat érintő ételallergia.
A mesékből ezúttal kiderül többek közt az is, hogyan kerülhet „Csodás Gyerekek Iskolája” felirat egy rossz hírű intézményre, van-e értelme elszökni otthonról, tényleg mindig másra vágyunk-e, mint amink van, lehet-e hinni a látszatnak, hogyan és miért ejt rabul a számítógép, és mi a helyzet a pénzzel, ami bár ott van a felnőttek tárcájában, mégsem vesznek meg belőle mindent, amit a gyermekük kíván.
 

Csatolások

  • beck_andrea__tunderek_a_vilag_korul.rar
    3.6 MB · Olvasás: 387

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Beck Andrea

Rejtélyek Tündérországban (A Titoktündér 8.)

1611155068052.png
A Titoktündér-sorozat nyolcadik részében a rejtélyeké a főszerep: nyomozni fogunk Tündérországban, és a saját életünkben is egy kicsit. Olyan talányokra derül fény sok más téma közt, mint például: Érdemes-e megsértődni valamin, ha csak egy kis részét ismerjük a történetnek? Hogyan legyünk jók? Előfordulhat-e, hogy a másiknak van igaza? Meg kell-e változnunk azért, hogy mások barátságát elnyerjük? Tényleg csak a legjobb a jó? Mi a helyzet a lopással, és lehet-e ugyanazt a dolgot több módon is értelmezni? Hogyan kezeljük a csúfolódást, kirekesztést, kudarcot? Erősebb-e a szeretet a varázsszereknél? Hogyan álljunk hozzá a megmérettetéshez (verseny, dolgozat stb.)? És vajon győzhet-e valaha Carola, az undok tündér? A válaszok megismeréséhez ezúttal is a gyerekek, sok-sok tündér, némi varázslat, és mindennapi csodák segítenek hozzá minket.
 

Csatolások

  • beck_andrea__rejtelyek_tunderorszagban.rar
    2.4 MB · Olvasás: 360

Gbr67

Állandó Tag
Állandó Tag
Kőszegi Imre két ifjúsági regénye az ötvenes évekből... amikor a gimnazisták még magázódva ismerkedtek a lányokkal... :) plusz kémek, meg disszidálás...
A pesti lány
és a folytatása
Szívet cserélni

Szász Endre rajzaival!!

(EPUB - Calibre és Sumatra programokkal tesztelve. A szöveg különböző forrásokból javítva, szerkesztve)
 

Csatolások

  • Kőszegi Imre - A pesti lány.epub
    434 KB · Olvasás: 176
  • Kőszegi Imre - Szívet cserélni.epub
    495 KB · Olvasás: 180

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Louis Sachar

Carla nem adja fel (Stanley, a szerencse fia 2.)

1611645875718.png
Carla a széltől is óvott, ünnepelt tinisztár, így elég kicsi a valószínűsége, hogy közelebbi kapcsolatba kerüljön egy büntetőtáborból szabadult fickóval. Egy különös helyzet mégis így hozza. Két srác – gúnynevükön: Hónalj és Röntgen – együtt ásták a gödrök végtelen sorát a Zöldtó Táborban, s most jegyüzérkedéssel szeretnének némi pénzre szert tenni. Megy is minden, mint a karikacsapás, jó áron túladnak a Carla-koncert jegyein. Röntgen egy rossz húzása miatt azonban Hónalj majdnem újra rendőrkézre kerül, s Carla az, aki kimenti szorult helyzetéből. Egyikük sem sejtheti, hogy életük eztán már sosem lesz a régi…
 

Csatolások

  • sachar_louis__carla_nem_adja_fel.rar
    232.6 KB · Olvasás: 156

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Louis Sachar

David nem hagyja magát​

1611646034828.png
David is az osztály menő srácaival tart, amikor elrabolják egy különös idős hölgy kígyófejes botját. S bár ő csak mellékszereplő a heccben, őt éri a fiúk által boszorkánynak nevezett Mrs. Bayfield átka. Ezt követően szegény Davidnek semmi sem sikerül, s egyre gyakoribb célpontjává válik Rogernek, Randynek és bandájának. Ilyen körülmények között pedig aligha sikerülhet rávenni az osztály legcsinosabb lányát, hogy vele járjon. Ebből a helyzetből akárhogy is, de ki kell evickélnie…
 

Csatolások

  • sachar_louis__david_nem_hagyja_magat.rar
    174.8 KB · Olvasás: 157
Oldal tetejére