Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Noel Streatfeild

Korcsolyacipők (Cipők 7.)

1638890628558.png
Miután felépül hosszú ideig tartó betegségéből, Harriet Johnson azt a tanácsot kapja orvosától, hogy korcsolyázzon sokat. A jégpályán az első napon megismerkedik Lalla Moore-ral, akit nagynénje, Claudia nevel. A gazdag rokon szeretné, ha az árva kislányból sikeres korcsolyázónő válna. Bár szinte mindenben különböznek egymástól, Harriet és Lalla hamarosan elválaszthatatlan barátnők lesznek. Lalla tehetsége és vidámsága jó hatással van Harrietre, és az ő kedvessége is ösztönzőleg hat Lallára. Egyre több időt töltenek együtt a pályán. Ám ahogy halványodni látszik Lalla korcsolyázás iránti lelkesedése, úgy bontakozik ki egyre inkább Harriet ösztönös tehetsége. Úgy tűnik, a két lány élete teljesen más irányba tart. Vajon megmarad a szoros barátság kettejük között?
 

Csatolások

  • streatfeild_noel__korcsolyacipok.epub
    583 KB · Olvasás: 172

barern

Állandó Tag
Állandó Tag
RRRettentő töri-sorozat három kötete. Csak erős idegzetűeknek! :D
Terry Deary - Őrült egyiptomiak
Terry Deary - Vérfagyasztó vikingek
Terry Deary - Nyavalyás középkor
 

Csatolások

  • Őrült egyiptomiak.pdf
    13.9 MB · Olvasás: 462
  • Vérfagyasztó vikingek.pdf
    12.3 MB · Olvasás: 407
  • Nyavalyás középkor.pdf
    14 MB · Olvasás: 414

rituevu

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Sziasztok!
Kiadás után mennyivel kerülhetnek így fel a könyvek? (Mintha régebben olvastam volna itt, hogy x ideig nem)
Mert volna amit keresnék, de nagyjából olyan 8 hónapja jelent meg, tehát még elég új. (Az Abszolút töri sorozatot, azon belül ez a 3. rész lenne, a Kórház az osztályteremben)

Illetve szintén keresem A kiskutya, aki... sorozatot, az első részét is itt találtam meg még régebben, most a második részét szeretném a legjobban elolvasni a szintén karácsonyi téma miatt.
A könyvek kiadás után 6 hónappal kerülhetnek fel.
Mindig meg kell nézni a www.lira.hu oldalon, hogy mikor jelenik meg egy könyv. Ezen az oldalon balra fent van egy kereső, oda beírod a mű szerzőjét (és akár a mű címét is, de ez nem feltétel) és kiadja napra pontosan, hogy mikor jelent meg. Ezt a hat hónapot szigorúan betartatjuk. Még egy nappal előbb sem lehet felrakni a könyvet.
 

Panka60

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok
Keresem Erich Kastner - Az eltűnt miniatűr című regényét Rejtő Jenő fordításában!
Erich Kästner

Az eltűnt miniatűr​

1639906255742.jpeg
Külz papa, a derék berlini hentes- és mészárosmester nem is sejti, micsoda meglepetéseket tartogat számára a végzet – hiszen ő épp csak „kiruccant” néhány napra Koppenhágába! Ám a sors – valamint a műkincsrablók – útjai kifürkészhetetlenek, s a jó öreg hentesmester, a szép Irene, a titokzatos Horn professzor, és még sokan mások fergeteges kalandokat élnek át, egészen a végkifejletig – amely azonban nem egyaránt megnyugtató mindenkinek…

Pdf formátumban megtalálható a 'Gyermek és ifjúsági könyvek 4' témában B_Tibor jóvoltából.
 

Csatolások

  • Az eltunt miniatur - Erich Kastner.epub
    248.8 KB · Olvasás: 180
  • Az eltunt miniatur - Erich Kastner.zip
    327.8 KB · Olvasás: 117
Utoljára módosítva a moderátor által:

titineni

Állandó Tag
Állandó Tag
Schöpflin Aladár: Ördögfiókák (1926)
Schopflin_A_-_Ordogfiokak.jpg
PDF 8MB
Lucifer Mátyás, tisztességtelenségben megőszült ördögapuka legnagyobb fiát, Luckót hallatlan szégyen fenyegeti: ha nem változtat a magatartásán, kicsapják az Alvilági Állami Főgimnáziumból, s mehet az embergyerekek közé tanulni. Ám hiába minden rábeszélés, a meggyfa és pipaszár képében jelentkező szülői szigor, Gonosz István igazgató igyekezete. Luckó nem tud, mert valójában nem is akar gonoszkodni, inkább vállalja, hogy ember lesz s az is marad mindörökké.
 

Csatolások

  • Schopflin_Aladar_-_Ordogfiokak.pdf
    7.9 MB · Olvasás: 172

kevidiak

Állandó Tag
Állandó Tag
Tutsek Anna - Cilike rövid ruhában (1910)
Cilike 1.
epub, mobi, pdf

CilikeRovidRuhaban.jpg

"Ismertem egyszer egy kisleányt...
Talán te is ismerted, te is, meg te is...
De nem úgy, mint én.
Ha behunyom a szememet, most is látom.
Íme...
Szép? Nem, azt nem lehet mondani. De nem is csúnya. A szeme fekete, a haja szőke, az arca piros, az orrocskája - az bizony fitos.
Néha olyan vidám és jókedvű, hogy nem fér a bőrébe. Néha bánatos és szomorú, tele világfájdalommal, mint egy macska, akinek az orrára koppintottak. Szokott duzzogni és heveskedni, de tud jó és nagylelkű lenni. Szeret tanulni, tele van ambícióval és lelkesedéssel, buzgalommal, aztán néha, csupa buzgóságból olyan ügyetlenségeket és csacsiságokat követ el, hogy még ő maga is megbámulja.."
Ezekkel a szavakkal kezdi Tutsek Anna méltán híres lányregény-sorozatát, a Cilikét, amelynek kezdő kötetét tarthatja - több évtizedes szünet után - kezében az olvasó.
Ajánljuk mindenkinek, aki szereti a tanulságos, humoros, szórakoztató könyveket.

ILLUSZTRÁLT.
 

Csatolások

  • Tutsek Anna - Cilike rovid ruhaban.epub
    883.6 KB · Olvasás: 120
  • Tutsek Anna - Cilike rovid ruhaban_mobi.zip
    895.9 KB · Olvasás: 83
  • Tutsek Anna - Cilike rovid ruhaban.pdf
    1.4 MB · Olvasás: 116

rajczym

Állandó Tag
Állandó Tag
Gyerekkorom kedves könyve volt Gianni Rodaritól a Jácint úrfi a füllentők birodalmában. Fél tudná valaki tenni? Itt csak a belőle készült hangjátékot találtam meg.
 

rajczym

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Ezt a meseregényt felismeri valaki?
Még '91-93-ban olvasta fel nekünk a tanár néni alsóban, nemrég valamiért eszembe jutott. Már sajnos csak arra emlékszem, ahogyan kezdődött, remélem, valaki ebből is felismeri. Klasszikus királysággal kezdődik, a párnak születik három fia, majd jön a sárkány. Az elsőszülöttet akarják küldeni ellene, de ő elmondja, hogy mindig a legkisebb királyfi győz, tehát menjen a kisebbik öccse. A fiú nem tér vissza, ezért megy a középső is, de ő sem tér vissza. Nagy nehezen elindul a legnagyobb is a hegyre a sárkányhoz, de nagyon nem fűlik hozzá a foga; fent látja az egyik testvére öntözőkannáját, ill. másik eszközét is.

Sajnos ennyire emlékszem csak, kicsit paródiának tűnik.
Andrew Lang: Maflázia
 
Oldal tetejére