Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

renn12

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Ezt a mesekönyvet keresem. Pierre Delye: Az éhes kismanó Köszönöm!
 

Csatolások

  • Screenshot_2022-10-03-09-23-07-484_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-10-03-09-23-07-484_com.android.chrome.jpg
    602 KB · Olvasás: 14

manyoc

Állandó Tag
Állandó Tag
1000 veszély a piramisnál - Fabian Lenk
27590.jpg

Letöltés
 

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
Egérbirkózás
(HOL VOLT, HOL NEM VOLT… SOROZAT)
CymUia7.png
Tudjátok-e, miért nincs nyelve a krokodilnak, és miért nem iszik vizet a koalamedve? Hát azt el tudjátok-e képzelni, hogy két kis egér valóságos birkózást csapjon? Ezekből a vidám, tréfás mesékből még azt is megtudhatjátok, miképp járt pórul az irigy kaméleon, és miért nincs házuk az állhatatlan majmoknak. Meg azt is, hogyan keveredett bajba Szerafin, egy másik majmocska, a szeleburdiságával.Ha figyelmesen megnézitek Engel Tevan István mókás, színes rajzait, még jobban szórakoztok majd a sok-sok kis állattörténeten, s felfedezhetitek, hogy a távoli és közeli népek milyen különböző környezetben élnek, mégis mennyi hasonlóság van gondolkozásukban, képzeletvilágukban.
 

Csatolások

  • VA - Egérbirkózás.epub
    1.1 MB · Olvasás: 124

qwert7188

Állandó Tag
Állandó Tag

Csatolások

  • Eleven képeskönyv - Szepes Mária.epub
    204.4 KB · Olvasás: 179
  • Harkály anyó - Szepes Mária.epub
    176.6 KB · Olvasás: 161
  • Rőzse néni kunyhója - Szepes Mária.epub
    193.3 KB · Olvasás: 151
  • Pöttyös Panni kedvenc meséi - Szepes Mária.epub
    168.5 KB · Olvasás: 180
  • Szia, világ! - Szepes Mária.epub
    191 KB · Olvasás: 160
  • Zsákbamacska - Szepes Mária.epub
    146.4 KB · Olvasás: 156

konyveleva

Állandó Tag
Állandó Tag
Willi Meinck - Marco Polo kalandos ifjúsága

covers_190142.jpg

Velencében, a nyüzsgő itáliai kereskedővárosban a gazdag patríciuscsaládból származó Marco szüntelenül a messzi ismeretlen világok után vágyakozva kémleli a tengert, s várja haza régóta eltűntnek hitt édesapját. Édesanyja közben belehal a magány okozta fájdalmába. Egyetlen rokona, nagyravágyó, pénzéhes nagybátyja, a gonosz Pietro Bocco meg akarja kaparintani unokaöccse vagyonát és orgyilkost bérel…
 

Csatolások

  • Willi Meinck - Marco Polo kalandos ifjúsága.pdf
    1 MB · Olvasás: 112

konyveleva

Állandó Tag
Állandó Tag
Jackie French - Hekja

covers_6804.jpg

Vikingek támadnak meg és pusztítanak el egy tengerparti falucskát, ahol foglyul ejtik Hekját, majd a kutyájával, Snarffal együtt Grönlandra viszik a kislányt. Ezen a zord és hideg földön Freydis Eriksdottir, a hírhedt Vörös Erik leányának thrallja – rabszolgája – lesz. Hekja harcias elszántságával kiérdemli úrnője megbecsülését. Megpróbáltatásai azonban épp csak elkezdődtek azzal hogy a vikingek a jeges szigetre hurcolták: a telepesek Freydis vezetésével elindnlnak, hogy új kolóniát hozzanak létre Vinlandban – a mai Amerikában –, ahol további veszedelmes kalandok várnak rájuk.
 

Csatolások

  • Jackie French - Hekja.pdf
    919.2 KB · Olvasás: 152

Sandrin

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Gyermekkönyv-gyűjtők és -kedvelők!

Segítségeteket szeretném kérni egy régi mesekönyv-sorozattal kapcsolatban: Kosáryné Réz Lola: Földrepottyant két manócska (+Fityfiritty-ország, +Gyöngyvirág, +Bibic és Boglárka, +Katáng királyfi) kötetekről lenne szó. Gyakorlatilag nem lehet megvásárolható példányt találni belőlük, ezért kérném, hogy akinek megvan, legyen olyan kedves és nagylelkű, és tegye hozzáférhetővé pl. pdf formában a köteteket! Biztos vagyok benne, hogy sok óvodapedagógus (és szülő) mesélné szívesen gyerekeinek ezeket a békebeli, bájos történeteket! Köszönöm az érintettek erőfeszítéseit! :)
 

braco

Állandó Tag
Állandó Tag
Deme László
Orsi és a tankok
Kalandos történet az igaz meséket kedvelőknek!
A kisiskolások élete már 1956-ban sem volt könnyű, és Orsi ezt pontosan tudja.
Pedig Orsi és az osztálytársai igyekeznek jól viselkedni, de ez elég nehéz, ha a felnőttek még az sem tudják eldönteni, hogy ki hozza karácsonykor az ajándékot, a Jézuska vagy az óriás fenyőfa, ráadásul az anyukája azt sem árulja el neki, hogy miért nem borotválhatja meg a barátnője plüssmaciját, az apukája pedig miért pusmog idegen bácsikkal a parkban.
A sok furcsaság között már meg sem lepődik, hogy októberben lövik fel a tűzijátékot, amiről kiderül, hogy nem is tűzijáték, hanem a forradalmi harcok fényei.
Ezután Orsi hihetetlen kalandokba keveredik. Óriási tankokkal néz farkasszemet, lyukas zászlókkal elegyedik szóba, és már nem is csoda, ha a romos éjjeli körúton barangolva még a macskakövek is panaszosan rányávognak.
Deme László mesekönyve hol tréfásan, hol izgalmasan, hol meghatóan mutatja be 1956 eseményeit, tanulságos szórakozást nyújtva kicsiknek és nagyoknak.
 

Csatolások

  • Orsi es a tankok - Deme Laszlo.epub
    916.9 KB · Olvasás: 106

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
John Stephens - A fekete leszámolás

1665406299638.png

Az árva Kate, Michael és Emma, akiknek egyetlen P betű volt a vezetékneve, egy év alatt lettek a híres Wibberly testvérekké, a Kezdet szent varázskönyveinek őrzőivé, akik egyszerre akarják felkutatni a könyveket és a szüleiket. Már közel a cél, amikor egy baljós jövendölés megzavarja a terveiket. Mert az Őrzők összehozzák a könyveket, helyreállítják a világrendet, de utána meg kell halniuk.
A Kezdet Könyvei tudnak teremteni és pusztítani, de a hatalmuk veszélyesen kiszámíthatatlan. Ezek a könyvek jelentik az utolsó reményt Rettenetes Magnus legyőzésére, ám ha a mágus kezébe kerülnek, a Rettenetes Magnus mindent eltörölhet, és a semmiben felépíthet magának egy saját, szörnyűséges mindenséget. Miközben Kate és Michael igyekszik visszatartani a gonosz mágust, Emma komor útra indul, hogy felkutassa az utolsó kötetet, a Halál Könyvét, másik, baljós nevén a Fekete Leszámolást.
Lesz igazságszolgáltatás, visszavágás, a végítélet se marad el – de kinek a javára? A Kezdet utolsó könyve feledhetetlen kalandregény az életről, a halálról, a mágiáról és a család összetartó erejéről.
2015
 

Csatolások

  • John Stephens - A fekete leszámolás.epub
    2.4 MB · Olvasás: 164

LightAqua

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Keresném ezt a könyvet: Vibók Ildi – Tóth Erzsébet Fanni: beszÉLJ!
(mondjuk lehet, hogy alapjáraton nem ez a legjobb topic rá, de a témája és a célja mellett szerintem ifjúsági is, aztán majd ha tévedek, kijavít az, aki már ismeri)
 

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
A kordé, a kucsma meg a tőr
Hol volt, hol nem volt... sorozat
uD5Eqem.png
Gazdag és sokszínű válogatást tart kézben az olvasó, a szovjet nemzetiségi írók gyerekekről szóló írásainak legjavából készült ízelítőt. Az írások egy-egy nép karakterisztikus vonásait, szokásait tükrözik, lírai melegséget, vallomásszerű meghittséget és finom, mosolygós derűt árasztanak. A válogatás és a fordítás Árvay János értő, szép munkáját dicséri, a kitűnő rajzokat Kondor Lajos készítette.
 

Csatolások

  • VA - A kordé, a kucsma meg a tőr.epub
    712.2 KB · Olvasás: 114

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Szécsi Noémi - Mandragóra utca 7

1666061311432.png


Furcsa egy ház ez a Mandragóra utca 7. Ida és Tamara számtalanszor nekivágtak már, hogy feltérképezzék a titokzatos épületet, bizonyos dolgokat mégsem sikerült kideríteniük. Például laknak-e a földszint 1.-ben? Mit akar az a gyanús egyén, aki Ida anyukája körül ólálkodik? Csak nem varázsolták el azt a szegény anyukát? Mi zajlik a pincében? Kié az az öntudatos kóbor kutya, aki többnyire a házmesternő ablaka alatt szaglászik? És vajon a házmesternő tényleg seprűnyélen közlekedik? A két barátnő módszeres kutatómunkába kezd. Nemcsak napközben, iskola után nyomoznak, hanem a szép kis halálfejmintás paplanhuzat alatt álmaikban is a rejtély kulcsát keresik. Induljunk ki abból, hogy boszorkányok márpedig nincsenek. És lidércek, tündérek meg vámpírok sincsenek!
Vagy vannak?

A sokféle műfajban otthonos, kivételes tehetségnek számító szerző a Kommunista Monte Cristo című regényéért 2009-ben megkapta az Európai Unió Irodalmi Díját. 2011-ben József Attila-díjjal jutalmazták. További kötetei: Finnugor vámpír; A kismama naplója; A baba memoárja; Utolsó kentaur, Nyughatatlanok. Műveinek fordítói jogai több országban, köztük az USA-ban is elkeltek.
10-től 14 éves korig.

2012
 

Csatolások

  • Szécsi Noémi - Mandragóra utca 7.epub
    5.6 MB · Olvasás: 234

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Lele Pons, Melissa de la Cruz - Éld túl a sulit

1666148019106.png


A kissé önbizalomhiányos Lele kétségbeesetten igyekszik jól teljesíteni az iskolában, esténként pedig az interneten próbálja kifejezni önmagát. Szellemes és aranyos kis videóit egyre többen nézik és követik. De amikor a szülei átíratják kis katolikus magániskolájából egy nagy, állami gimnáziumba Miamiban, Lele kilóg iskolatársai közül. Piszkálódás céltáblája lesz, egészen addig, amíg internetes hírneve egyik pillanatról a másikra a népszerűség csúcsára nem röpíti őt. Hamar belép az életébe egy új barátnő, egy új ellenlábas és egy új álompasi. Lele nagyon igyekszik megtenni minden tőle telhetőt, hogy egyensúlyban tartsa az iskolai életét a tanév során robbanásszerűen növekvő internetes hírnevével. Azonban most egészen új kihívásokkal kell szembenéznie: az állandó drámával, a kegyetlen klikkekkel, a váratlanul jött netes celebséggel. Mindeközben próbál a tanulásban is helytállni, hogy a szülei büszkék lehessenek rá.
Ezt a bűbájos könyvet megtölti a dilis lelkesedés, ami Lelét a Vine legnépszerűbb sztárjává tette, és a történet bebizonyítja, hogy a középiskola igazi hullámvasút!
2019
 

Csatolások

  • Lele Pons, Melissa de la Cruz - Éld túl a sulit!.rar
    357.9 KB · Olvasás: 147
Oldal tetejére