Gyermekdalok, versek, mesék, találós kérdések.. I.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

csipkebogyo

Állandó Tag
Állandó Tag
JÁNOS GAZDA SZAMARA

János gazda szamara már
Unta a jó kosztot,
A fejibe tán valami
Harmatos fű forgott.
„Én góréért nem cipelek,
Mindig ennyi terhet!”
S kapta magát, nagyot gondolt:
Kinn a mezőn termett.
Észrevette János gazda,
Loholt is utána:
„Hova szaladsz, te nagy szamár?
Fülesek butája!
Jó, hogy itt jársz, te drótos tót,
Gyere te is futni!
Fogja el a szamaramat,
Kerékpáros úrfi!”
… Kerékpáros, drótos tót is,
Zsupsz, egy nagy árokba!
Karcsú lábú, fürge csacsi
Könnyen átugrotta.
S túl az árkon szamártövis
Hívta meg ebédre;
János gazda ott is lelte
Vígan legelészve.
„Szamár voltál, az is maradsz!”
S rá egy nagyot vágott:
A csacsi meg helybehagyta:
Háromszor i-á-zott.

 

szanté

Állandó Tag
Állandó Tag
Picurkák!
Ma is kicsit hűvös, de ragyogó napsütéses nap vár ránk.
Sétáljatok nagyokat parkban, erdőben.
Vidám, játékos napot Kicsikéim!
"Zöld erdőben füttyentette...
Fütyül a rigó, fütyül a rigó,
Ellesem ékes nótáját,
Víg madarának muzsikáját.
Zöld erdőben füttyentette,
Sík mezőben rikkantotta...
Rikkant a rigó, rikkant a rigó,
A kikeletről trillázott,
Sárgarigóknak fuvolázott."
250px-Oriolus_chinensis.jpg
 

EEDDOO

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves álomKedves álmotláttam egyszer,csillagfényes hajnalon.Kisfenyőketláttam mennimindenholaz utakon.Az emberekmind kitértek,akadályuk ne legyen.Boldogan nézték,hogy a sokkis fenyőfamint megyen.
 

EEDDOO

Állandó Tag
Állandó Tag
Téli tóCsak kitartson az idő,a kis csizma, kis cipő!Annyi kedves kislegény,csúszkál mind a tó jegén.Hasra esik, fenékre,dehogy sírna ma érte!
 

EEDDOO

Állandó Tag
Állandó Tag
Eljött a télÚjra eljött hozzánk a Tél,érezzük is hidegét.Ablakomból gyakran látokegy-egy éhes cinegét.Szegény, éhes kis cinegeide röpül, oda száll.Jaj, de enni sehol sincsen,mindenütt havas a táj...
 

EEDDOO

Állandó Tag
Állandó Tag
Bocsi, ha az előző hozzászólásokban a versek nem jól jelentek meg, de nem tudom megnézni, azt írja ki, hogy hibás az oldal.
 

Vágnes

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Két kicsi lányom van, és nagyon örülök, hogy ilyen hasznos fórumra találtam, ahol a gyerekek tanulása, szórakozása a fő téma.

Köszönettel, Vági.
 

nuki

Állandó Tag
Állandó Tag
Télapó
Áll a fenyő az erdőben
Zöld ruhában, ünnneplőben.
Tél van ága csupa hó,
Ráfújta a télapó.
 

nuki

Állandó Tag
Állandó Tag
Hó,hó,hó
fehér csillagtakaró,kucsma ül a lámpán,
bunda a házak hátán,
lepedő a réten, köpönyeg a kerítésen
hó, hó, hó
fehér csillagtakaró
 

Izisz03

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Ovoka!

Nagyon-nagyon köszönöm ezt a dalt, igazi örömet sikerült szerezned vele. Igaz, mint mindig most is végig bőgtem. A kislányom december 24-én született, 2006. karácsonyán volt 3 éves. A nevelt lányommal aki akkor 13 éves volt énekelték ezt a dalt, de ő sem tudta a dallamát pontosan. Annyira rólunk szólt, mert nekem a testvéremmel gyönyörű gyermekkorunk volt, és igaz, már közel 40 évesek leszünk, de mindig otthonról megyünk haza. Minden karácsonykor hazamnetünk a szüleinkhez, ültünk az asztal körül, hajnalig iszogattuk anyukám bóléját és amikor elhallkult az ajándékok bontogatása, és a beszélgetés, tény lehetett hallani a szeretetet a helyiségben. Elhatároztam, hogy 2007. karácsonyára megtalnulom ezt a dalt, és elénekeljük a lányokkal. Sajna nem kerülhetett rá sor, mert anyukám 2007. szeptemberében meghalt. A neveltgyerekeinket az édasanyja magához csábította, és az együtt vagyunk, együtt érzünkből már csak ez a dal maradt. Köszönöm neked! :)))
 

csipkebogyo

Állandó Tag
Állandó Tag


Barbie mesés karácsonya

2008


Egy igazi Családi Klasszikus, tele Vidámsággal! A Barbie Mesés Karácsonya Dickens klasszikus meséjének szívmelengető változata, mely a 19. században játszódik és tele van csodálatos karácsonyi dalokkal, pompás ruhakölteményekkel és sok-sok nevetéssel! Ebben a történetben Barbie ezúttal Eden Starling-ot alakítja, aki egy londoni színház ünnepelt színésznője. Eden Chuzzlewittel, beképzelt macskájával együtt önző módon rá akarják venni a színházat, hogy karácsony napján is próbáljanak! Dührohamában még pompás ruháinak tervezője és gyerekkori barátnője, Catherine sem tudja lebeszélni tervéről. Három fura karácsonyi szellemre vár a feladat elvinni Edent egy fantasztikus szünidei utazásra annak érdekében, hogy kitárja szívét az ünnepi hangulatra és megtapasztalja, milyen jó érzés adni. A Barbie Mesés Karácsonya egy olyan családi kedvenc, melyet minden karácsonykor érdemes újra és újra megnézned!



 

csipkebogyo

Állandó Tag
Állandó Tag
JÖNNEK AZ ÜNNEPEK-Mckey egér és barátai

Kedvenc egerünk számos karácsonyi történettel készül az ünnepre, ebben az összeállításban azonban Mickey abban segít, hogy a család együtt hangolódjon rá a télre, és az ünnepre. Tréfás kalandok egész sora vár minden gyermekre, és gyermeki lelkületű szülőre!


A klasszikus Disney-összeállításban hét nagyszerű történet szerepel. Mark Twain klasszikus regénye, a Koldus és királyfi Disney-feldolgozása után nagyokat kacaghatunk azon, hogyan próbál megbirkózni a síelés nehézségeivel kétballábas Goofy barátunk. A harmadik történetben kedvenc mókuspárosunknak gyűlik meg a baja a téli elemózsia-készlettel és Donald kacsával, majd szemtanúi lehetünk Mickey, Donald és Pluto kalandos alpesi túrájának. Ismét Donald a főszereplője az ötödik kisfilmnek, amelyben három pajkos unokaöccse hógolyó-ostroma elől kénytelen menekülni, végül egy valódi álomszerű mesével és egy megható karácsonyi történettel zárul Mickey mókatára.







 

andykaa

Állandó Tag
Állandó Tag
Mese a királykisasszonyról, akit elrabolt a sárkány


Élt egyszer Nekeresd várában egy királykisasszony, akit egy hatalmas sárkány szomorú fogságban tartott. A királykisasszony nehéz vasajtaja előtt hevert a sárkány, úgy őrizte. Jöttek a bátrabbnál bátrabb kalandvágyó ifjak egymás után, hogy megmentsék, de egyiknek sem sikerült. Voltak, akik a vár rémítő külseje láttán már meghátráltak, voltak, akiket a vizesárok átúszása tartóztatott fel. Néhányan eljutottak a vár zegzugos folyosóira is, de ezeket elijesztette a hortyogó sárkány rettentő mérete.
Teltek az évek, végül a királykisasszony megértette, hogy senki sem fogja őt kiszabadítani, ezért elővette a jobbik eszét, gondos számítások után tíz éves kemény munkával ásott egy alagutat, amelyen keresztül kimenekült a szabadba és azontúl boldogan élt.
 

szerencse

Állandó Tag
Állandó Tag
A vakond es az esernyö

A vakond ès az esernyö<o>

</o><o></o><o></o><o></o>
Vajon ma hol kerülök felszìnre?-kèrdezte magàban minden alkalommal a vakond.<o></o>
Olyan volt ez, mint egy èrdekfeszìtö jàtèk.<o></o>
A vakond ùtjai ugyanis a föld alatt vezetnek, ès kis baràtunk sohasem tudja, hogy a jàtszòtèren, a krumpliföldön, az erdei forràs mellett vagy a tulipànàgyasban dugja-e ki az orràt.<o></o>
Hàt most vajon hol?


folyt. a csatolasban
 

csipkebogyo

Állandó Tag
Állandó Tag
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--><o></o><o>Én kicsi pónim: Menta karácsonya
</o>
<o></o>
<link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CACERUS%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0in; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:8.5in 11.0in; margin:1.0in 1.25in 1.0in 1.25in; mso-header-margin:.5in; mso-footer-margin:.5in; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->[FONT=&quot]Igazi ünnepi hangulatot ígér a legkisebbeknek is a népszerű játék, az Én kicsi pónim rajzolt formában megelevenedő karácsonyi kalandja! Minty, a kis zöld póni rettenetesen érzi magát, amikor véletlenül összetör egy különleges karácsonyi cukorsétapálcát.

Ez a pálca mutatott volna ugyanis utat a Télapónak Pónifalvába! Minty attól tart, hogy Télapó idén nem találja meg őket, és így barátai is ajándék nélkül maradnak az ő hibájából. Nem teketóriázik sokat, felkerekedik, és elindul az Északi Sark irányába, hogy személyesen igazítsa útba a Télapót, és megmentse a Karácsonyt. Pónibarátai azonban nem hagyják, hogy a vakmerő Minty bajba kerüljön: együtt indulnak a kis zöld lovacska után, hogy segítsenek neki a hosszú úton!

<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->[/FONT]
<o></o>
 

hundido

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Tudom, hogy fent vannak a Gryllus farangi zenék. Hogy tudom a leghamarabb megtalálni, hogy ne kelljen keresgélni? Köszi
 

ooris

Állandó Tag
Állandó Tag
Mikor én kicsike voltam,
a kuckóba is belebújta.
Fenyőfából tüzet raktam,
kukoricát pattogtattam.
népköltés
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére