Gyurcsány Ferenc leírta, hogy milyen lesz az Orbán utáni Magyarország

„Tudom, hogy a napi események sodrában sokszor nem látszik mindaz a munka, ami az ellenzéki térfélen zajlik. Az alábbi írás egy rövid kivonata annak, hogy mi a Demokratikus Koalícióban hogyan látjuk azt az utat, amin a következőkben együtt fogunk végigmenni” – írta vasárnap reggel a Facebookon a DK elnöke, volt miniszterelnök, aki szerint az ellenzéki pártoknak közös ajánlatuk lesz Magyarországnak. A pártelnök posztjában lényegében az Orbán rezsim leváltásának menetrendjét ismertette.

Közös, élhető Magyarországot kell teremtenünk

A DK elnöke úgy látja, hogy „az ellenzék világképe egységes. Demokráciát, jogállamot, európai Magyarországot akarunk! Ez a közös világkép az ellenzéki együttműködés eszmei, politikai alapja."

Az orbáni önkény – természeténél fogva – egyszínű. Bakancsegység trappol azon a térfélen. Ugyanakkor az ellenzék szakpolitikai kérdésekben annyira sokszínű, mint a demokratikus Magyarország. Igen, mi fogunk egymással vitatkozni! Fogunk a választókkal beszélgetni arról, hogy mi a legjobbnak tűnő adó-, vagy nyugdíjrendszer, vagy éppen, hogy mi a legkedvezőbb földtámogatás. Majd a választók eldöntik, hogy nyílt, demokratikus vitákat akarnak közös sorsunkról, vagy diktátumokat.
Gyurcsány szerint az ellenzék demokratikus koalíciót ajánl Magyarországnak, és koalíciós kormányzati közösségét az azonos világképű demokratikus pártoknak, mert az a véleményük, hogy ideje közösen, a választókkal együtt kormányozni hazánkat. Közös, élhető Magyarországot kell teremtenünk, írta a volt miniszterelnök – a Jobbik állandó figyelmeztetésével, hogy történelmi, nemzeti magyarságunk őrizni és védeni való érték, mindannyiunk ezerszer felemelő élménye. Közös Magyarországot és egy jobb hazát a Momentum új generációs európai liberalizmusával, az LMP és a Párbeszéd zöldpolitikai elkötelezettségével, az MSZP szociális demokráciát építő céljaival, majd hozzátette, „Mi, a Demokratikus Koalícióban lassan egy évtizede azért dolgozunk, hogy ezek a demokratikus áramlatok egymásra találjanak. Hiszem, hogy most sikerülhet!”


Gyurcsány szerint jelenleg időben vannak ahhoz, hogy az ellenzéki pártok előválasztás útján, jövőre közös egyéni képviselőket és közös miniszterelnök-jelöltet válasszanak, pár héten belül pedig döntés születik a közös listás indulásról, majd közös programot adnak hazánknak. Mint írta, „az előválasztás belső verseny. Mint minden kampány, sokszor tele lesz érzelemmel, kisebb-nagyobb belső konfliktussal. Teremtő viták és konfliktusok lesznek ezek, és amíg mi tisztességesek maradunk, nem kell félni tőlük. És miért ne maradnánk? Csak azok fogják tudni tisztességesen vezetni Magyarországot, akik egymás között is tisztességesen vetélkednek.”
Gyurcsány leszögezte:, hogy „bárki is fog győzni bármelyik választókerületben, bárki is lesz a közös miniszterelnök-jelölt, mi valamennyien őt, és őket fogjuk támogatni! Közös az ország, közös a sorsunk.”

Orbán szégyene nem a nemzeté

Magyarország visszatér Európába, írta a DK elnöke, de megfogalmazása szerint „nem feltartott kézzel, nem bocsánatkérően, hiszen Orbán szégyene nem a nemzet szégyene! De nem fogunk kétséget hagyni afelől, hogy mi a többi európai nemzettel közösen akarjuk alakítani földrészünk, és benne hazánk jövőjét. Hol vitatkozni és küzdeni fogunk, hol meg kompromisszumot kötünk. Ahogy az szerintünk helyes, és természetes.”
Nem pogrom lesz, hanem igazságszolgáltatás, hangsúlyozta Gyurcsány. Tűpontosan, érzelem nélkül. A jog és az erkölcs győzni fog a bűn felett!

Írásában a DK elnök kitért arra is, hogy nem fognak engedni a vereséget szenvedők zsarolásának. „A demokratikus intézmények és a demokratikus sokaság erejét használva fogunk rendet tartani. Erős kormányt, szilárd és demokratikus berendezkedésű hatalmat építünk. És vigyázni fogunk rá! Mert nincs se demokrácia, se rend az azokat őrző demokraták mindennapi erőfeszítése nélkül. A jog és a demokratikus intézmények teljes erejével fogjuk őrizni az új köztársaságot, írta a volt miniszterelnök, megjegyezve, hogy szabadságot, kiszámíthatóságot biztosítunk a vállalkozásoknak. Az iskolát visszaadjuk a gyerekeknek, a szülőknek, a tanároknak, a településeknek. Az egyéni- és a közfelelősség okos egyensúlyára épülő modern egészségügyet építünk. Vigyázni fogunk egymásra! A föld azé lesz, aki megműveli. Megőrizzük, és ahol kell, helyreállítjuk természeti környezetünk egészségét. A nemzetek és nemzetközi intézmények sokaságával közösen, aktívan teszünk a klímaváltozás ellen. Lesz végre szabad sajtónk, nem lesz bocsánatos bűn a közlopás! Véget vetünk ennek a bornírt, férfivilágra épülő macho közkultúrának. Egy szó, mint száz: visszahozzuk a normalitást közös ügyeink intézésébe."

Legyél boldog, és engedd, hogy más is az legyen!

Gyurcsány szerit az ellenzék közös hazát ajánl Magyarországnak, ami „nem csak a közös nyelv, a közös örökség, vagy a nemzettudat kérdése. Persze, az is. De ha az egyiknek minden jut, a másiknak meg semmi, akkor ebből nem lesz közös haza. Új adó- és támogatási rendszerrel segítjük a küzdelmes életet élőket, és szolidaritást kérünk a nemzet nevében azoktól, akiknek nagyon sok van.”

Vigyázunk Magyarországra, írta Gyurcsány, vigyázunk minden emberre, a magyar kultúrára, nemzeti örökségünkre. Vigyázunk a határon túli magyarokra, nyelvükre, kultúrájukra, szabad, demokratikus nyilvánosságukra.
Békén hagyjuk az embereket, ígéri a volt a miniszterelnök. „Szeressenek, éljenek, ahogy a mai világban ez sokféleképpen természetes, mert számtalan családi, egyéni és csoportos életfelfogás létezik. Lehess a magad ura! Legyél boldog, engedd, hogy más is az legyen! Tartsd meg a törvényt, azon túl meg legyél szabad! Szabad emberek egymásra is vigyázó hazáját teremtjük meg, szabad emberek szabad hazáját!” Közös a haza, közös a nemzet, állapította meg posztja végén Gyurcsány Ferenc, majd hozzátette: „méltósággal, demokratikus meggyőződéssel, belátással és erővel” fogják vezetni Magyarországot.

gyuecsany.jpg
 
Ha így állunk a kérdéshez, akár közmunkások is tehetnék.
Egész addig, amíg be nem üt a baj.
Záhonynál pl. 3 havonta új állományt hoznak, mert a régiek korrumpálódnak.
A déli határon meg havonta találnak egy lukat...
De hogy nem veszik észre amikor ássák?
Ez sem teljesen így van.
Akinek érvényes útlevele van (EU vízumos), azt simán beengedik.
Aki "menekült", az meg a követségen fordulhat menekült státuszért. A maradék az illegális migráns lenne, ha megpróbálna átkelni a határon.
Nagyon helyes legyenek közmunkások, csak magasabb bérért mert így könnyen korrumpálódhatnak hacsak nincs bennük igazi magyar hazafinak a szíve!!
Azokat fogják meg akik illegálisan akarnak bejönni ...(de minek is akarnak bejönni? tovább mennének nyugatra ha engednék akkor meg ott lenne a felháborodás..)
Szerintem azokat a lyukakat nem most ásták...
Tényleg állami kézben van? (MOL<6%,MVM<13%)
Amúgy csökkentek az energiaárak az egész világon és nem 5-10 %-al. Az olaj hordónkénti ára 100 dollárról 20 alá is ment. A palagázt lassan nem akarják kitermelni, mert önköltségi áron sem tudják eladni...
Ilyen nincs!! Hiszen ott a csekken hogy mennyit megspóroltunk!
(tudod hogy hányszor hallom ezt???)
A fenébe, hogy az etnikum valamiért nem érzékeli, pedig ott többnyire sok a gyerek...
Sok adót meg pont nem fizetnek.
Jaa az etnikum...szerinted miért nem a családi pótlékot emelik??
Ennek is tapsolnak az emberek lehet sok gyereketek akkor sem kaptok többet...
Azoknak kell adni akik tanulnak dolgoznak .Akik nem tesznek semmit azért hogy egyről a kettőre jussanak azok így jártak...munkaalapú társadalmat építenek vagy mi a szösz...
(remélem azért nem veszel túlságosan komolyan?.)
 
Egyszerűen van az a pénz és olyan körülmény, amiért érdemes volt országot váltani, de nincs az a pénz, amiért az otthon maradt családról lemondanánk. Márpedig most ezt várják/várnák el tőlünk.
Tudok jellemző példát, épp a rokonainktól, hogy ez változhat: az 1950-es 60-as és 70-es években több százezer finn ment "nyugatra", főleg a svédekhez, vendégmunkásnak a 4 milliós Finnországból. Azóta a finnek beerősítettek gazdaságilag, de nagyon. De már évtizedek óta nincs az a bolond finn, aki csak a fizetésért elmenne otthonról.
Ezt a Gyurcsány-féle "összefogást" kár ennyire erőltetni, főleg külföldről (onnan lehet szép éppen a Feri!). Mi akik átéltük, tudjuk, ha nyerne, semmivel nem lenne jobb! Sőt! A mostanit sem szeretjük különösebben, ezt el is mondjuk, de csak amiatt, hogy nem ajnározzuk a hazafiatlan (s erre büszke is!) DK-t, még ekéznek is, mint "fideszest" (én még csak nem is vagyok fidesz szavazó). Közben csak elmondjuk, melyik a kisebbik rossz, meg hogy nem látunk jobbat a másik végen sem.
Az biztos, sem az mszp-s, sem a jobbikos választók nem nem akarják, hogy az országot telenyomják afgánokkal, arabokkal, hogy az utcákon gazdátlan négerek kóboroljanak (ráadásul a régebbi migránsainkkal is egyre több gond van). Nézzétek meg a francia, holland, angol svéd vagy német nagyvárosokat, hogy kell ez nekünk? Ha a "külhoni"magyarok pártolnák is ezt, mert esetleg ahová "menekültek" Orbán elől, ott ők a "négerek", úgy erre mi nagy ívben teszünk. Mert ha lepattantak innen, ne mondják már meg, hogy mi jópofaságból, meg miattuk, hogy tegyük tönkre az országunkat!
 
Utoljára módosítva:
Én nem, de mi van,ha valaki igen?
Ezért reagáltam azt, amit.
Azért is írtam le én is ezt mert sok emberrel beszélek és ez a vélemény amit leírtam nem ritka. Főleg az idősebb korosztálynál!! Elleneznek minden modern dolgot nem értik minek ez a sok bolt...miért nem termelnek otthon a szükségleteiknek megfelelő menyiséget.
Az idegeneket gyűlölik.
 
Tudok jellemző példát, épp a rokonainktól, hogy ez változhat: az 1950-es 60-as és 70-es években több százezer finn ment "nyugatra", főleg a svédekhez, vendégmunkásnak a 4 milliós Finnországból. Azóta a finnek beerősítettek gazdaságilag, de nagyon. De már évtizedek óta nincs a bolond finn, aki csak a fizetésért elmenne otthonról.
Ezt a Gyurcsány-féle "összefogást" kár ennyire erőltetni, főleg külföldről (onnan lehet szép éppen a Feri!). Mi akik átéltük, tudjuk, ha nyerne, semmivel nem lenne jobb! Sőt! A mostanit sem szeretjük különösebben, ezt el is mondjuk, de csak amiatt, hogy nem ajnározzuk a hazafiatlan (s erre büszke is!) DK-t, még ekéznek is, mint "fideszest" (én még csak nem is vagyok fidesz szavazó). Közben csak elmondjuk, melyik a kisebbik rossz, meg hogy nem látunk jobbat a másik végen sem.
Az biztos, sem az mszp-s, sem a jobbikos választók nem nem akarják, hogy az országot telenyomják afgánokkal, arabokkal, hogy az utcákon gazdátlan négerek kóboroljanak (ráadásul a régebbi migránsainkkal is egyre több gond van). Nézzétek meg a francia, holland, angol svéd vagy német nagyvárosokat, hogy kell ez nekünk? Ha a "külhoni"magyarok pártolnák is ezt, mert esetleg ahová menekültek, ott ők a "négerek", úgy erre mi nagy ívben teszünk. Mert ha lepattantak innen, ne mondják már meg, hogy mi jópofaságból, meg miattuk, hogy tegyük tönkre az országunkat!
Elég jó összefoglaltad az itthoni hangulatot.
Próbálom én is elmagyarázni a kint élőknek hogy ne abból induljanak ki hogy mi volt 70 vagy 100 éve.
 
Elég jó összefoglaltad az itthoni hangulatot.
Próbálom én is elmagyarázni a kint élőknek hogy ne abból induljanak ki hogy mi volt 70 vagy 100 éve.
setni NE tolj egy sotet es ostoba szekeret

neked eddig volt sajat velemenyed nem szorultal masera
 
Utoljára módosítva:
az emigralt magyarok nagy hanyada informalt es nem szorul megvezetesre
tobb ujsagot olvasnak mint barmelyik otthonragadt
az internet mar akkor gyakorlati hasznalatukban volt amikor Mo-n meg csak nagyon keveseknek
minden emigralt tudja milyen a mai mo.
 
Tudok jellemző példát, épp a rokonainktól, hogy ez változhat: az 1950-es 60-as és 70-es években több százezer finn ment "nyugatra", főleg a svédekhez, vendégmunkásnak a 4 milliós Finnországból. Azóta a finnek beerősítettek gazdaságilag, de nagyon. De már évtizedek óta nincs az a bolond finn, aki csak a fizetésért elmenne otthonról.
Ha Magyarország is hasonlóan beerősít, akkor többen is fontolóra veszik a visszatelepülést. Egyenlőre csak "jobban teljesít", és ez még kevésbé motivál.
 
Elég jó összefoglaltad az itthoni hangulatot.
Próbálom én is elmagyarázni a kint élőknek hogy ne abból induljanak ki hogy mi volt 70 vagy 100 éve.
És hol húzzuk meg a határt?
Már 10 éve is teljesen más volt a status quo.
Amúgy @Athos jól írta, az internet igencsak felgyorsította az információáramlást.
 
az emigralt magyarok nagy hanyada informalt es nem szorul megvezetesre
tobb ujsagot olvasnak mint barmelyik otthonragadt
az internet mar akkor gyakorlati hasznalatukban volt amikor Mo-n meg csak nagyon keveseknek
minden emigralt tudja milyen a mai mo.
Ez értelmetlen összehasonlítás! Mármint így összehasonlítani az itthonmaradtakat az elmentekkel. Volt már ilyen, még az első háború előtt, hogy a zsellérek és nincstelenek mentek csak ki, akiknek nem volt veszteni valójuk és nem is nagyon tudtak velük itthon mit kezdeni (szerintem mindenkiért kár). Most is sokan mentek ki, de azért sokan itthon is maradnak, talán kalandvágyból, vagy mert képesek itthon is felépíteni egy vállalkozást? Egyébként, valóban, sajnos sok szakmunkás is kiment, nem csak amolyan itthon nem boldoguló, "töltelék" ember, akik az ottani segédmunkások, kukások, pizzafutárok, csomagolók, húscsontozók és más betanított munkások seregét szaporítják....
A másik, meg amit mondtam, hogy NEM CSAK a magyarok mentek ki a régióból. Milliókról van szó, amin belül csak egy kisebb csoport a magyaroké. A románokat, a lengyelekt, a tótokat, horvátokat vagy bolgárokat is Orbán üldözte el?
 
Utoljára módosítva:
Ez értelmetlen összehasonlítás!
Szerintem meg nem.
Ahogy mondják: Messzebről átlátni az egészet.
Aztán az sem biztos, hogy a médiumok objektív képet adnak itthon a világ folyásáról (lásd pl. Szájer esetének taglalása a jobboldai újságokban/tvben).
Mármint így összehasonlítani az itthonmaradtakat az elmentekkel. Volt már ilyen, még az első háború előtt, hogy a zsellérek és nincstelenek mentek csak ki, akiknek nem volt veszteni valójuk és nem is nagyon tudtak velük itthon mit kezdeni (szerintem mindenkiért kár). Most is sokan mentek ki, de azért sokan itthon is maradnak, talán kalandvágyból, vagy mert képesek itthon is felépíteni egy vállalkozást?
Felépíteni?
A nejem 30 évig volt főállású egyéni vállalkozó. Az idén feladta. Nem bírtuk és nemcsak a covid miatt.
Egyébként, valóban, sajnos sok szakmunkás is kiment, nem csak amolyan itthon nem boldoguló, "töltelék" ember, akik az ottani segédmunkások, kukások, pizzafutárok, csomagolók, húscsontozók és más betanított munkások seregét szaporítják....
A másik, meg amit mondtam, hogy NEM CSAK a magyarok mentek ki a régióból. Milliókról van szó, amin belül csak egy kisebb csoport a magyaroké. A románokat, a lengyelekt, a tótokat, horvátokat vagy bolgárokat is Orbán üldözte el?
Talán a mindenkori ottani Orbán. Pontosabban a nem megfelelő országvezetés.
 
Szerintem meg nem.
Ahogy mondják: Messzebről átlátni az egészet.
Aztán az sem biztos, hogy a médiumok objektív képet adnak itthon a világ folyásáról (lásd pl. Szájer esetének taglalása a jobboldai újságokban/tvben).

Felépíteni?
A nejem 30 évig volt főállású egyéni vállalkozó. Az idén feladta. Nem bírtuk és nemcsak a covid miatt.

Talán a mindenkori ottani Orbán. Pontosabban a nem megfelelő országvezetés.
Hogyne, akkor majd adok én is tanácsot neki innen kire szavazzon ott Kanadában, USÁ-ban, Svédországban, vagy a fene tudja hová vetődött...! Innen ("messzebbről") biztos jobban látom, hogy Trump vagy Biden... (hisz Amerikában nagyon objektív a tájékoztatás, ugye).

Nekem is fuccsolt be vállalkozás, én is éreztem hasonlót, s ebben igazad van, hogy "itt semmi se megy" és hasonlók. És látom, hogy kiknek megy, ami lehet dühítő. Bár ebből nem csinálok nagy ideológiát végül. Hisz gondolom Amerikában is befuccsol pár vállalkozás. Láttam németeket, kínaiakat vagy olaszokat, akiknek meg nálunk "szárnyal" a vállalkozása, itt élnek (lehet ismersz te is ilyet).

Ne felejtsd ez ezekben a keleti országokban nem mindenhol egy "ottani Orbán" van, hanem az ottani Gyurcsány! Orbán valóban tett hülyeségeket, és nálunk speciel valóban ráerősített arra, hogy sok ezren máshol kezdjenek megélhetést (a munkanélküli 3 hónapra csökkentése és minimalizálása 34 ezerben, ami képtelenné tette a hitel fizetését és megélhetést). De pld. a horvátoknál vagy bolgároknál olyan katasztrófális százalékban mentek nyugatra dolgozni, hogy már az egész nemzetgazdaságot fenyegetik. És persze a külső körülmények is rájátszottak erre, hogy az EU-n belül 2009-től lett teljesen szabad a magyarok számára a munkavállalás.
 
Utoljára módosítva:
Hogyne, akkor majd adok én is tanácsot neki innen kire szavazzon ott Kanadában, USÁ-ban, Svédországban, vagy a fene tudja hová vetődött...! Innen ("messzebbről") biztos jobban látom, hogy Trump vagy Biden...
Megteheted, bár a szitu nem azonos, csak, ha a nálunk élő külföldinek adod. (Mondjuk a fajsúlyosság sem.)
Nekem is fuccsolt be vállalkozás, én is éreztem hasonlót, s ebben igazad van, hogy "itt semmi se megy" és hasonlók. És látom, hogy kiknek megy, ami lehet dühítő.
Inkább elszomorító.
Bár ebből nem csinálok nagy ideológiát végül.
Pedúig ponthogy ideológiai alapon megy...(persze a lojalitás is kötelező.)
Hisz gondolom Amerikában is befuccsol pár vállalkozás.
Igen, csak ott a banknak nem kell bizonyítanod (néha többszörösen), hogy nincsszükséged a pénzükre.
Magyarán a hitel rizikójának egy részét a hitelező is válallja.
Láttam németeket, kínaiakat vagy olaszokat, akiknek meg nálunk "szárnyal" a vállalkozása, itt élnek (lehet ismersz te is ilyet).
Azért, ha belemegyünk mélyebben, egyikük sem villanyszerelő, pék vagy kőműves (átlag magyar kisvállalkozó).
Ne felejtsd ez ezekben a keleti országokban nem mindenhol egy "ottani Orbán" van, hanem az ottani Gyurcsány!
Most itt abban az értelemben használtam, hogy 10 éve ő vezeti az országot.
Orbán valóban tett hülyeségeket, és nálunk speciel valóban ráerősített arra, hogy sok ezren máshol kezdjenek megélhetést (a munkanélküli 3 hónapra csökkentése és minimalizálása 34 ezerben, ami képtelenné tette a hitel fizetését és megélhetést).
Vagyis alig pár millió emberét.
De pld. a horvátoknál vagy bolgároknál katasztrófális százalékban mentek nyugatra dolgozni.
Talán, ha nem csak szalagmunkások és napszámosok számára akadna a hazájukban munkalehetőség ...(szakképzettség hiányában).
És persze a külső körülmények is rájátszottak erre, hogy az EU-n belül 2009-től lett teljesen szabad a magyarok számára a munkavállalás.
Vajon ki a felelős, hogy kint ugyanazért a munkáért többet tudnak fizetni?
 
Igen, csak ott a banknak nem kell bizonyítanod (néha többszörösen), hogy nincsszükséged a pénzükre.
Magyarán a hitel rizikójának egy részét a hitelező is válallja.

Ha jó az üzleti terved, úgy beszállnak az üzletbe. Itt ilyennel valóban nem foglalkoznak, gyakorlatilag nem is érdekli őket mire akarod a kölcsönt ilyen értelemben.
Amerika egy nagyon gazdag ország, esetleg össze lehet hasonlítani Magyarországot Svájccal vagy Új Zélanddal is. Nyilván sok minden gördülékenyebben megy Amerikában, ezzel nincs is vita. Ezzel nem mondasz nagyot. Nézd meg Gombos Edinát, a tévé szokta mutogatni, hogy Amerikában milyen jól él a szinesbőrű férjével: interneten napszemüveg-üzletet üzemeltet.
Te, akkor mit szóljon egy nepáli, ha összehasonlítják Amerikával? De biztos tudsz olyat is mondani, ami itt jobb, mint az USÁ-ban? Még Nepálban is akad olyan egy nepálinak, amire azt mondja, "jobb otthon"....
Te, amúgy amit itt egy külföldi üzemeltet vállalkozást, egy se olyan, amit ne tudna egy magyar üzemeltetni (egyébként egész széles spektrumot képviselnek, nem csak éttermek, boltok, de a mezőgazdaság, élelmiszertermelés, turizmus, stb. helyeken is ott vannak). Sokan azt hiszik, ha itthon nem boldogulnak, úgy Amerikában "szárnyalnának". Ki kell próbálni, vagy bejön vagy nem...
 
Ha jó az üzleti terved, úgy beszállnak az üzletbe. Itt ilyennel valóban nem foglalkoznak, gyakorlatilag nem is érdekli őket mire akarod a kölcsönt ilyen értelemben.
Szóval megegyezhetünk abban, hogy nálunk nem igazán létezik a valódi üzleti hitel. Szegény Széchenyi...
Amerika egy nagyon gazdag ország, esetleg össze lehet hasonlítani Magyarországot Svájccal vagy Új Zélanddal is.
Ok. Vegyük ez utóbbit!
Vanegy ismerősöm, akinek a lánya kiment Németországba, fél év alatt elsajátította a németet (a suliban angolt tanult).
Egy év után gondolt egyet és átruccant Új Zélandra.
Egy reptér melletti kertészetben vállalt munkát, amíg az angol előjött. Mikor a reptéren meghallották, hogy perfekt a némete, munkát ajánlottak neki. 3 év alatt összeszedte magát a párjával, hogy saját házban(+ farm) kezdtek el gondolkodni.
Vajon ez nálunk menne?
Nyilván sok minden gördülékenyebben megy Amerikában, ezzel nincs is vita. Ezzel nem mondasz nagyot. Nézd meg Gombos Edinát, a tévé szokta mutogatni, hogy Amerikában milyen jól él a szinesbőrű férjével: interneten napszemüveg-üzletet üzemeltet.
Mondjuk nekik van egy elég nézett Youtube csatornájuk is, ami szintén jó biznisz.
Te, akkor mit szóljon egy nepáli, ha összehasonlítják Amerikával?
Nem tudom, de igazából nem isnagyon érint, mivel nem Nepában élek. A magyar viszont annál inkább.
De biztos tudsz olyat is mondani, ami itt jobb, mint az USÁ-ban?
Igen. A lecsó és a gulyásleves. Bárhogy próbáltuk anno, a kinti húsból és zöldségekből nem tudtuk előcsalogatni a hazai ízeket.
Még Nepálban is akad olyan egy nepálinak, amire azt mondja, "jobb otthon"....
Te, amúgy amit itt egy külföldi üzemeltet vállalkozást, egy se olyan, amit ne tudna egy magyar üzemeltetni
Csak akkor azt nem értem, hogy akkor a pékek miért albánok, a kiskereskedők kínaiak... (jó, nem mind, de a zömük)?
(egyébként egész széles spektrumot képviselnek, nem csak éttermek, boltok, de a mezőgazdaság, élelmiszertermelés, turizmus, stb. helyeken is ott vannak). Sokan azt hiszik, ha itthon nem boldogulnak, úgy Amerikában "szárnyalnának".
Főként, ha a helyi sajátosságokat és kultúrát is elfogadják és elsajátítják a nyelv mellett.
Ki kell próbálni, vagy bejön vagy nem...
Ha előtte alaposan végiggondolták.
 
Ok. Vegyük ez utóbbit!
Vanegy ismerősöm, akinek a lánya kiment Németországba, fél év alatt elsajátította a németet (a suliban angolt tanult).
Egy év után gondolt egyet és átruccant Új Zélandra.
....

Te, én ezt arra írtam, hogy Új Zéland is gazdagabb ország, mint Magyarország (akár Svájc vagy USA)! Ezzel csak példálóztam! Hihetetlen, hogy még példát is írsz rá!
Az hogy vannak nálunk gazdagabb országok, most ezt ennyire bizonygatni, felesleges. Mert elhiszem. Csak éppen akárhova mennék, ott idegen, jött-ment lennék. Meg semmi kedvem más népek nyakán élősködni, sehol nem szeretik az ilyet.
Ha ott szerinted kolbászból van a kerítés, viszlát! Ha szerinted Feri alatt minden jó lesz: szavazz rá!
Ennyi!
 
Nem kicsit toltad el a szerintem középutat.

Ennek se füle se farka, könnyű belátnod, ez egy monológ, amit előadsz. Nyilván nem a középútról fecsegsz te sem. Nincs is rá mit válaszolni.
Ahogy a Feriék mondják, aki nem itt fizet adót, az ne hogy már beleszóljon, mit hogyan csináljunk...
Én úgy gondolom, ahogy leírtam, te meg máshogy.
Ennyi!
 
Ezt a Gyurcsány-féle "összefogást" kár ennyire erőltetni, főleg külföldről (onnan lehet szép éppen a Feri!). Mi akik átéltük, tudjuk, ha nyerne, semmivel nem lenne jobb! Sőt! A mostanit sem szeretjük különösebben, ezt el is mondjuk, de csak amiatt, hogy nem ajnározzuk a hazafiatlan (s erre büszke is!) DK-t, még ekéznek is, mint "fideszest" (én még csak nem is vagyok fidesz szavazó). Közben csak elmondjuk, melyik a kisebbik rossz, meg hogy nem látunk jobbat a másik végen sem.
Az biztos, sem az mszp-s, sem a jobbikos választók nem nem akarják, hogy az országot telenyomják afgánokkal, arabokkal, hogy az utcákon gazdátlan négerek kóboroljanak (ráadásul a régebbi migránsainkkal is egyre több gond van).
Nem kicsit toltad el a szerintem középutat.
Kezdve ott:

Várható volt hogy: a kár ennyire erőltetni, főleg külföldről (onnan lehet szép éppen a Feri!).
Azt már csak hivatalból is cáfolni fogják a kormányosok.

Bár az alapmondatban igaza van: "több mindent messziről jobban látni"(te Kanadát nevezted meg de még a németből írók is reálisabban láthatják).Talán. Egyéntől függ.
Mert a közeliek tele vannak akaratuk ellenére közvetlen agitációval. És töményebben mint bárki bárhol.
Az hogy hazafiatlannak nevezel egy pártot, vagy hatalom által létrehozott jogszabály bírálatát.(mert ezt is hazafiatlannak nevezed)
Az nézőpontod miatt van.
Pedig nagyon veszélyes és hamis, meg akarod mondani ki a hazafiatlan.Aminek nincsen mérőszáma se viszonyítási alapja. Hisz látszat sokszor hogy mi a hazafiság. Kárt is okozhat ha rosszul teszi.
A hazafiatlan vagy a hazaáruló kifejezés annyira szubjektív és hazug tud lenni.
Mert az aki hazafiságban tetszeleg és jól kommunikálja hazafinak látszó dolgait.
A mögött képes hosszútávon kiderülni.Egyáltalán nem a Magyarország érdekeit szolgálta hanem csupán egyéni párt érdekeit.
A duma volt nagy.
S határon túlra költött pénz sem fejezi ki, hogy az jó-e Magyarországnak vagy nem?
Hisz ott is kiderült a ráköltött vagyontárgyak egyéni gyarapodást hoztak.Nem a kinti közösség tulajdona lett.
Lassan ott tartanak a külföldi területen szomszéd országban élő magyarok:
Jak csak Budapestről ne akarjanak már annyira beleavatkozni.Mert bajt azt csináltak már.

Ezt külön témaként írod:

"Az biztos, sem az mszp-s, sem a jobbikos választók nem nem akarják, hogy az országot telenyomják afgánokkal, arabokkal, hogy az utcákon gazdátlan négerek kóboroljanak (ráadásul a régebbi migránsainkkal is egyre több gond van)."

Természetesen nem akarják!!
Mi az a gazdátlan néger?A rabszolgasággal vége lett a "igen gazdám"

Régebbi migránsok mikor jöttek?
Az elsők Kínaiak voltak , mint mindenütt a világban. Baj sincs velük hisz adót fizetnek.Beházasodtak család gyerek van


De azt sem akarták hogy betelepítsenek 20 ezer migránst 59 országból érkeztek.
kötvény.jpg
 
Nyilván nem a középútról fecsegsz te sem. Nincs is rá mit válaszolni.
Ahogy a Feriék mondják, aki nem itt fizet adót, az ne hogy már beleszóljon, mit hogyan csináljunk...
Én úgy gondolom, ahogy leírtam, te meg máshogy.
Középút az ha nem akarod megmondani ki a hazafi
És ha minden jelzőzéssel vigyázol.
 
Középút az ha nem akarod megmondani ki a hazafi
És ha minden jelzőzéssel vigyázol.
Te is az a fajta vagy, hogy ha neked tetsző irányban jelzőznek, az nem gond.
Még egyszer mondom: ez a véleményem, ez az én jelzőzésem. Ennyit a Ferivel megengedek magamnak!
Ennyi!
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,730
Tagok
615,330
Legújabb tagunk
AYN123
Oldal tetejére