Háborognak a szállásadók

„Nem is értem, hogy van jogom ahhoz, hogy elkérjem a vendég személyi igazolványát”


Szeptember elsejétől látni fogja az állam, mikor, hol, melyik szálláson, mennyi időt tölt a vendég, ugyanis egy új jogszabály szerint mindenkinek fényképes igazolvánnyal kell igazolnia magát a szálláshelyeken. Az adatokat a szállásadó lemásolja és feltölti a központi adatrendszerbe. A vendéglátók aggályosnak tartják az új szabályozást.


Eddig a vendég töltötte ki a szállodákban panziókban a bejelentkezési lapot, amelyen szerepeltek az adatai. Ez most annyiban változik, hogy egy rendelet szerint egy leolvasó eszközt kell telepíteni a szállásadóknak és a bejelentkezésnél el kell majd kérni a vendég iratait és be kell másolni azokat az állami rendszerbe.


„Személyazonosító okmányt, személyi igazolványt, jogosítványt vagy bármilyen fényképes igazolványt egy bizonyos okmány scanner applikációval, ami egy mobiltelefonos alkalmazás olvassa be a rendszer, és így rögzül a szálláshelyen kik tartózkodnak ott és mennyi ideig" - mondta az ATV Híradójának Frankó Pál, a FATOSZ elnöke.

Ezt felháborítónak tartják a szállásadók. Értik azt, hogy eddig is fel kellett vinni a vendégek adatait egy úgynevezett NTAK rendszerbe, de azt már aggályosnak tartják, hogy átvitt értelemben nekik most igazoltatniuk kell a vendéget, és lemásolniuk az irataikat, amihez állításuk szerint semmi joguk.

„Egyáltalán nem is értem, hogy hogy kérhetem el, nekem hogy van jogom ahhoz, hogy elkérjem a vendég személyi igazolványát és kártyáit, amivel be lehet őt azonosítani. Eddig is úgy volt, hogy bediktálták az adataikat: bediktálta a nevét, titulusát meg a címét"

A szállásadók úgy érzik, a sok adminisztráció miatt lassan inkább könyvelők, mint vendéglátók.

„Ha nem hozza a vendég, akkor mi lesz? Vagy, ha a csoportból vagy családból nincs ott az okmány, vagy nem tölti ki, akkor küldjük el, nem engedjük be a szálláshelyre?" - fogalmazta meg aggályait Ispán Éva, falusi vendéglátó.

A kötelező adatszolgáltatást szeptember elsejétől lép hatályba. A törvény kimondja, az adatok rögzítése minden igénybevevő vendégre vonatkozóan egyformán kötelező, így sem életkor, sem más változó alapján az adatok rögzítésétől eltekinteni nem lehet.

ATV

1.jpg
 
Tapsikolsz, hogy legalább a lefülelhetők fizessenek minden fillér után adót. A saját családodat viszont te tudod legjobban felügyelni, hogy minden fillért bevalljanak, és be is fizessék a közösbe utána amit kell.
Elvégre a haza az első!
Jó isten!!
Bocsánatot kérek.
 
Visszaallotottak a korhatart? En meg ott tartottam hogy a Fidesz levitte 16 evre.
Az online oktatas a jarvany miatt hozta be a Fidesz kormany, mivel ok vannak hatalmon meg veletlenul se tudna a DK ebbe beleszolni ,hisz semmilyen ellenzeki otletet meg nem fogadtak el.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Amanda33 wrote on Fidji's profile.
Dr Bernard Spock könyvei engem is érdekelnének, ha még megvannak
Marcipanos wrote on caviking's profile.
Szia, évekkel ezelőtt a Játsszunk beszédet könyvet feltetted. Tudom, sokan kerestek ez ügyben. Tudnál segíteni, szükségem lenne rá!
Köszönöm!
get to the top 3 test új verzióját keresem. Nagyon köszönöm, ha tudtok segíteni.
Fehér József wrote on janikaaa24's profile.
Midi Sies letőlteni mert törölni fogják .

Statisztikák

Témák
36,986
Üzenet
4,513,413
Tagok
597,522
Legújabb tagunk
Barta_Cs
Oldal tetejére