Háborognak a szállásadók

„Nem is értem, hogy van jogom ahhoz, hogy elkérjem a vendég személyi igazolványát”


Szeptember elsejétől látni fogja az állam, mikor, hol, melyik szálláson, mennyi időt tölt a vendég, ugyanis egy új jogszabály szerint mindenkinek fényképes igazolvánnyal kell igazolnia magát a szálláshelyeken. Az adatokat a szállásadó lemásolja és feltölti a központi adatrendszerbe. A vendéglátók aggályosnak tartják az új szabályozást.


Eddig a vendég töltötte ki a szállodákban panziókban a bejelentkezési lapot, amelyen szerepeltek az adatai. Ez most annyiban változik, hogy egy rendelet szerint egy leolvasó eszközt kell telepíteni a szállásadóknak és a bejelentkezésnél el kell majd kérni a vendég iratait és be kell másolni azokat az állami rendszerbe.


„Személyazonosító okmányt, személyi igazolványt, jogosítványt vagy bármilyen fényképes igazolványt egy bizonyos okmány scanner applikációval, ami egy mobiltelefonos alkalmazás olvassa be a rendszer, és így rögzül a szálláshelyen kik tartózkodnak ott és mennyi ideig" - mondta az ATV Híradójának Frankó Pál, a FATOSZ elnöke.

Ezt felháborítónak tartják a szállásadók. Értik azt, hogy eddig is fel kellett vinni a vendégek adatait egy úgynevezett NTAK rendszerbe, de azt már aggályosnak tartják, hogy átvitt értelemben nekik most igazoltatniuk kell a vendéget, és lemásolniuk az irataikat, amihez állításuk szerint semmi joguk.

„Egyáltalán nem is értem, hogy hogy kérhetem el, nekem hogy van jogom ahhoz, hogy elkérjem a vendég személyi igazolványát és kártyáit, amivel be lehet őt azonosítani. Eddig is úgy volt, hogy bediktálták az adataikat: bediktálta a nevét, titulusát meg a címét"

A szállásadók úgy érzik, a sok adminisztráció miatt lassan inkább könyvelők, mint vendéglátók.

„Ha nem hozza a vendég, akkor mi lesz? Vagy, ha a csoportból vagy családból nincs ott az okmány, vagy nem tölti ki, akkor küldjük el, nem engedjük be a szálláshelyre?" - fogalmazta meg aggályait Ispán Éva, falusi vendéglátó.

A kötelező adatszolgáltatást szeptember elsejétől lép hatályba. A törvény kimondja, az adatok rögzítése minden igénybevevő vendégre vonatkozóan egyformán kötelező, így sem életkor, sem más változó alapján az adatok rögzítésétől eltekinteni nem lehet.

ATV

1.jpg
 
Tapsikolsz, hogy legalább a lefülelhetők fizessenek minden fillér után adót. A saját családodat viszont te tudod legjobban felügyelni, hogy minden fillért bevalljanak, és be is fizessék a közösbe utána amit kell.
Elvégre a haza az első!
Jó isten!!
Bocsánatot kérek.
 
Visszaallotottak a korhatart? En meg ott tartottam hogy a Fidesz levitte 16 evre.
Az online oktatas a jarvany miatt hozta be a Fidesz kormany, mivel ok vannak hatalmon meg veletlenul se tudna a DK ebbe beleszolni ,hisz semmilyen ellenzeki otletet meg nem fogadtak el.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,743
Tagok
615,332
Legújabb tagunk
Kecskés Loretta
Oldal tetejére