Három éve harcol egy francia nő, hogy bebizonyítsa: nem halt meg

Az 58 éves Jeanne Pouchain Franciaországban, a Lyon és Saint-Étienne közötti Saint-Joseph faluban él, és három éve igyekszik bíróság előtt bizonyítani, hogy nem halt meg. 2017-ben ugyanis egy másik bíróság egy perben a felperes kérésére halottnak nyilvánította annak ellenére, hogy a felperes nem mutatott be bizonyítékot arról, hogy Pouchain tényleg meghalt volna.

Jeanne Pouchain ügye azért került bíróság elé, mert 2004-ben egy francia bíróság elrendelte, hogy Pouchain takarítócége fizessen 14 ezer euró kártérítést egy korábbi alkalmazottnak, akit azután rúgtak ki, hogy a cég elvesztette egyik fontos ügyfelét. Pouchain azonban nem fizetett kártérítést, és mivel az ítélet nem magát Pouchaint, hanem a cégét kötelezte a kártérítés megfizetésére, a bírói döntést sosem hajtatták végre. 2009-ben az alkalmazott újra perelt, de a bíróság elutasította a keresetét.

2016-ban viszont az alkalmazott azt állította, hogy Jeanne Pouchain meghalt, hiszen nem válaszol a leveleire, íméljeire és telefonhívásaira sem, és miután a bíróság sem tudta elérni a nőt, halottnak nyilvánították, és elrendelték, hogy a volt alkalmazott felé fennálló tartozását a férje és a fia fizesse meg, mint örökösök. A döntés értelmében Pouchaint törölték a hivatalos francia állami nyilvántartásokból, bevonták az igazolványait, a jogosítványát és még a bankszámláját is megszüntették.

Pouchain ügyvédje tanácsára kért egy igazolást az orvosától arról, hogy él, és megpróbálta azt bemutatni a bíróságon, de mivel a haláláról szóló bírói döntés már jogerőre emelkedett, ez nem volt elég. A nő ügyvédje szerint egyébként egészen hihetetlen, hogy a bíróság annak ellenére nyilvánított valakit halottnak, hogy nem látták a halotti anyakönyvi kivonatát sem.

Pouchain és ügyvédje szerint a volt alkalmazott szándékosan keltette halálhírét a bíróság előtt annak érdekében, hogy az örökösöket kötelezzék az adósság megfizetésére, a volt alkalmazott ügyvédje szerint viszont Pouchain maga idézte elő a helyzetet, hiszen ő tettette halottnak és elérhetetlennek magát, hogy ne kelljen fizetnie.

Sarkadi Zsolt

fracia no.jpg
 
A felperes ügyvédje ügyesen járt el amikor a volt munkaadó örököseitől próbálta behajtani a pénzt és provokatív halottnak vélte a hölgyet.

A probléma akkor keletkezett amikor Jeanne Pouchain elvesztette a pénztárcáját a személyi igazolványával, bankkártyával és szociál biztosítási igazolvánnyal. Ez hiányzik a fenti cikkböl.

"Ahölgyről most már tudjuk, hogy nem halott de még nem számít élőnek" - mondták a hivatalok

Engem már régóta bosszant, hogy az embert papírok legitimálják nem pedig ö maga. Egy story:
- Korábban rendszeresen jártam egy atomerőműbe.
- A belépési procedúra mindig hosszadalmas volt a sok papír kiállítása miatt.
- Néhány év múlva annyira ismertek az üzemben, hogy felajánlották, csinálnak nekem egy "tartós belepőt", amivel akár mikor jöhetek.
- Valóban, egy tucat kérdőív kiállítása után, belevonva a Berlini nemzetbiztonsági hivatalokat meg is kaptam a tartós igazolványt.
- A következő alkalommal, szokásosan ismerősként üdvözöltek engem a portán.
- A biztonsági örök örültek, hogy megspórolják az adatfelvételt, én pedig, hogy nem kell a délelőttöt a portán töltenem.
- Ahogy említettem, a tartós igazolványt a fővárosban, valami biztonsági központban állították ki
- a lónak négy lába van mégis megbotlik, ebben a centrumban a születési évem utolsó két számjegyét felcserélték,
- minek következtében úgy nézett ki mintha az első világháború elött születtem volna.,

Facit, mégis csak a portán töltöltöttem a délelöttöt, holott mindenki ismert.
 
A bíróság nem hibázott abban, hogy nem nézte meg a halotti bizonyítványát, hiszen épp ez a lényege a bíróság általi holttá nyilvánításnak, hogy annak alapján jegyzik be a halálesetet az anyakönyvvezetőnél. A hölgynek nem kellett volna bujkálnia a bíróság elől, át kellett volna vennie a hivatalos papírokat, akkor nem kerül ebbe a helyzetbe. Nyilvánvaló, hogy ki akart bújni a fizetési kötelezettség alól. Nem az a megoldás, hogy ha nem tetszik magunkat, akkor homokba dugjuk a fejünket, habár sokan ezt teszik.
 
A bíróság nem hibázott abban, hogy nem nézte meg a halotti bizonyítványát, hiszen épp ez a lényege a bíróság általi holttá nyilvánításnak, hogy annak alapján jegyzik be a halálesetet az anyakönyvvezetőnél. A hölgynek nem kellett volna bujkálnia a bíróság elől, át kellett volna vennie a hivatalos papírokat, akkor nem kerül ebbe a helyzetbe. Nyilvánvaló, hogy ki akart bújni a fizetési kötelezettség alól. Nem az a megoldás, hogy ha nem tetszik magunkat, akkor homokba dugjuk a fejünket, habár sokan ezt teszik.
Azért ennél picit komplikáltabb a helyzet.
Miért a nőt kereste az alkamazott?
Miért nem a céget?
Nem ismerem a francia törvényeket, de ezen a téren kb. ugyanaz lehet az eljárásrend, mint nálunk (a cégnek van székhelye, levelezési címe,...). Oda kellett volna írnia a volt alkalmazottnak.
A cég nem hal meg, legfeljebb a tulajdonosa, de akkor meg van örökös/jogutód. A cég ellen lehet végrehajtási eljárást indítani, hacsak nem jelentett csődöt...
Nem állítom, hogy nem hibás a tulajdonosnő, de a bíróságnak először eltűnté kellett volna nyilvánítania. Ráadásul, ha cége van, akkor azon keresztül csak el tudták volna érni (hisz a cég működött, tehát a tulaj nyilván bejárt aláírni).
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok! Keresem Debra Lobato Brothers sisters and special needs könyvét, angolul vagy ha valakinek meglenne magyarul még szuperebb lenne:) Online formában érdekelne elsősorban. Köszönöm!
Kicsichi wrote on Ajuda67's profile.
Helló, megint. Keresem J R Ward Örökség sorozatának fordítását. Ha valaki tudja hol találom, légyszi árulja el. Előre is köszönöm.
D
DE. Andi wrote on Melitta's profile.
Kedves Melitta kérem a fiókom törlését. Köszönöm!
benudori wrote on szjucus2's profile.
Szia!
Szeretném elkérni a English Plus 2 Second edition teszteket.
Előre is köszönöm!

Heni
Kedves mindenki szeretném kérni valakitől a 6.-as természet dogákat illetve esetleg irodalomból A küklópsz barlangjában Trencsényi-Waldapfel Imre nyomában című műnek az össze foglalását szeretném kérni.
Köszönöm aki segít

Statisztikák

Témák
36,453
Üzenet
4,399,240
Tagok
591,195
Legújabb tagunk
Sildikoka
Oldal tetejére