Hárommillió euróból népszerűsíthetik a magyar bort külföldön

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2013 Február 6.

Melitta - 2013 Február 6, 03:20
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  magyar borok.jpg

  Összesen 3 millió euró áll rendelkezésre 2013 és 2016 között a magyar borok promóciójára Japán, az Egyesült Államok, Kína, Oroszország és Kanada piacán. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter erre vonatkozó rendelete a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.

  A rendelet szerint támogatást az oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel vagy földrajzi jelzéssel rendelkező, illetve borszőlő fajtájának jelzésével ellátott borászati termékek ezen öt országban történő megismertetését és promócióját célzó programhoz lehet igényelni.


  A program időtartama nem lehet több három évnél, és egy-egy programhoz legalább 25 ezer, legfeljebb pedig 250 ezer eurós támogatást lehet igényelni – derül ki a rendeletből. A program egyebek között utazási és szállásköltséget, PR-tevékenységeket, médiamegjelenéseket, kiállítási részvételt vagy reklámkiadványok elkészítését támogathatja, mértéke pedig a támogatásra jogosult nettó költségeinek 50 százaléka lehet.


  A támogatásra a szőlő- és borágazatban működő szakmaközi szervezet, a programjavaslat benyújtásának időpontjáig termékleírást már benyújtott hegyközségi szervezet, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa vagy legalább öt hegyközségi tag által létrehozott társadalmi szervezet, egyesület vagy gazdasági társaság pályázhat.


  A támogatás a 2013/2014-es borpiaci évben, a 2014/2015-ös borpiaci évben és a 2015-2016-osban egyaránt egymillió euró. A támogatások odaítéléséről a vidékfejlesztési miniszter dönt.
   
  Fg Judit kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2013 Február 6.

  1. Dorottyam
   Dorottyam
   a Nap Hire szamomra. melton lennenek ott a magyar borok ezeken a piacokon.
   drukkolok nagyon
  2. Lacipacipu
   Lacipacipu
   Hajrá magyar borok!;)
  3. lali1954
   lali1954
   lali1954 Tokai borok kedvenc boraim.
  4. bodiszsu
   bodiszsu
   Szerintem elég megkostoltatni a tokaji borokat, nem kell neki több reklám.
  5. patr
   patr
   Erre van pénz, amire meg kellene nincs!
  6. jasszemúj
   jasszemúj
   Végre van olyan bortermelőnk aki tud, mert a borkészítésének a folyamtában a seprűn tarja vagy egy évig is a mustot, és ha a bogyókat teljes mértékben bele merítjük a mustba, igen érdekes aromájú és zamatú bort tud bárki készíteni, és ennek a bornak nem kellnek milliók a reklámozásra, mert önmagát adja
  7. zsuzska kovács
   zsuzska kovács
   Legyünk optimisták!Csak így tovább magyar borok!
  8. takan
   takan
   A magyar bor megérdemli a rekámozást a picon tartás miatt.
  9. sikerabc
   sikerabc
   Melyik magyar borról van szó?
   Amikor beleléptünk az unióba (van aki lemosta a cipőjét), ott kapásból közölték velünk, hogy az összes direkt-termő fajtát ki kell vágni.
   Például az Otelló szőlőt is. jJellemző ránk, hogy azonnal voltak "Kertészmérnökök, Szőlőtermesztő Szakemberek", akik állították, hogy ezekből a szőlőkből nem lehet jó bort csinálni.
   Érdekes módon az USA-ban most vonták be a rákkutatásba az indián vadszőlőt, mert kiemelkedően magas a rezveratrol tartalma. A borát, és préselés után a cefréjét is használják a kísérleteknél. Az indiánok ezzel a borral gyógyítottak.
   (ez az Otelló őse, mert a filoxéra járvány után élelmes kaftános kereskedők ezt hozták be amerikából)

   Amit ma termeltetnek annak nagy része német és francia eredetű.

   Ami a tokajit illeti, valóban az egyik legfinomabb borfajta ( a "legvadabb kommunista időkben is szállítottak a brit királyi család részére tokaji aszu eszenciát), azonban a "magyar vezetés" nem volt képes megcsinálni a márkavédelmet az unióban, mert egyes uniós köröknek nem ez volt az érdeke.
  10. kisgyufa
   kisgyufa
   Igy van, egyik legfinomabb bor....szoritunk
  11. csillal
   csillal
   Nem hiszem, hogy a magyar bort népszerűsíteni kellene a világon!
  12. enciki
   enciki
   nem kérdés a magyar bor a legjobb
  13. kivirulka
   kivirulka
   Igen!
   A tokaji szuper! Megérdemli a kampányt!
  14. George30
   George30
   Sajnos még mindig nincs összhangban a minőség és a mennyiség de nagyon drukkolok
  15. Káhárom
   Káhárom
   "Magyar bor mindenkor."

Megosztás