Hét halálos áldozata van egy amerikai börtönben kitört balhénak

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Április 16.

Melitta - 2018 Április 16, 21:22
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Egymásra támadtak a rabok Dél-Karolina egyik fegyházában, heten közülük meghaltak, legalább tizenheten megsebesültek.


  [​IMG]
  Fotó: Pixabay

  A véres összecsapás vasárnap este tört ki, a büntetés-végrehajtási intézmény vezetői azonban csak hétfőn hozták nyilvánosságra a történteket.

  Jeff Taillon, a bishopville-e fegyház szóvivője közölte, hogy a fegyőrök közül senki nem sebesült meg.

  A dél-karolinai büntetés-végrehajtási intézmények felügyeleti szerve hétfőn Twitter-oldalán közleményt tett közzé, amelyben beszámolt arról: a véres erőszakra akkor került sor, amikor a rabok egy része orvosi vizsgálatra várt. A rabok késsel estek egymásnak, sokan ököllel támadtak társaikra. Több mint hét órába telt, mire a börtönőröknek sikerült megfékezniük az elszabadult erőszakot.

  Bishopville fegyházában körülbelül 1500 elítélt tölti a büntetését, köztük a legerőszakosabb cselekményekért, leghosszabb fegyházbüntetésre ítéltek.

  A fegyházban az elmúlt években nem egyszer tört ki lázadás, vagy elítéltek közötti verekedés. Tavaly 12 elítélt halt meg börtöntársa kezétől, 2016-ban és 2017-ben pedig összesen 250 rabot kellett kórházba szállítani a börtönben elharapódzott erőszak miatt.
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Április 16.

  1. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Nem lep meg hogy efféle helyen valaki annyira idegbeteg lesz hogy rátámad a társaira, patkánykísérleteknél tudjuk, hogy a bezártság és túlzsúfoltság már náluk a patkányoknál is képes sziognifikánsan fokozni az agressziót. Ez tehát nem lep meg,

   Az azonban igen, hogy a fenébe lehet a raboknál KÉS?! És épp abban a börtönben ahol a legelvetemültebbeket tartják?! És nem 1 vagy 2 kés titokban eszerint, hanem sokaknál, tömegével?!

   Egyáltalán, ha lehet is netán valami okból kés náluk, mi a fenét keres a kés egy orvosi kivizsgáláson?! Oda minek kell, még ha feltételezem is hogy az ebédlőbe bevihetik mert a saját késükkel esznek?!

   Érthetetlen az egész.
  2. gysny
   gysny
   Szerintem idő előtt választották szét őket! :D
   Én személy szerint - a börtönparancsnok helyében - elfordítottam volna a fejem. Aki a végén megmarad egyedül, az győzött. Ennyi.
   yeti108 kedveli ezt.
  3. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Elméletileg még egyet is értek veled, gyakorlatilag azonban nem, mert képmutató világban élünk, s utólag a börtönparancsonokot büntették volna meg a be nem avatkozás miatt.
  4. Melitta
   Melitta
   Sulyos eveket kaptak azok akik a bortonokbe vannak a buncselekedetukert.
   Onbiraskodas a borton lakoknak , es megduplazni a borton eletet eroszkos cselekedettel szinten buncselekmeny. Meg ott sem lehet egymas eletere torni.
   A szemelyzetnek igencsak oda kell figyelnie, mert ezek nem tyuk tolvajok a bontonlakok , az ero poziciojabol terrorizalhatjak a tobbieket, ezek a bent lako buntetesuket tolto emberek igencsak ki vannak idegileg a bezartsagtol az ingerszegeny kornyezettol legtobbjuk nehez fajsulyu bunozo stb.
   Ez az eset nagyon elfogadhatatlan, nem ket cellatars kapott hajba valami aprosag miatt.
   Egy bunozo akiket ha evekre is eliteltek ,nem lakolhat meg az eletevel a bortonbe.
   Komoly gond van a borton vezetesevel ahol 12 elitelt halt meg egy ev alatt es 250 embernek orvosi kezelesre kellett menni serulesei miatt.
   A borton nem leany nevelde, igy is rengeteg az ongyilkossag nem szabad hagyni hogy meg kulon gyilkolaszanak az eliteltek egymast.

Megosztás