Hétfő este szivárványba borult a Kossuth tér a homofób módosító javaslat ellen

Hétfő este szivárványba borult a Kossuth tér, ahogy több ezren tiltakoztak a kormány LMBTQI-ellenes propagandatörvénye ellen, amely súlyosan korlátozná a szólásszabadságot és a gyermekjogokat is. Több mint 10 civil szervezet, köztük az Amnesty International Magyarország, a TASZ, a Budapest Pride, a Háttér Társaság és a Magyar Helsinki Bizottság szerveztek közösen megmozdulást, ahol tízezres tömeg vonult fel az ellen, hogy a kormány a törvényjavaslattal igyekszik egybemosni gyerekekkel szemben elkövetett, megbocsáthatatlan bűnöket elkövetőket az LMBTQI közösség tagjaival.


A tüntetésen a szivárványos zászlók mellett felbukkantak olyan transzparensek is, amelyek az LMBTQI közösséggel való szolidaritásra buzdították a kormányt.






„A gyerekeket meg kell védeni, de tőletek kell megvédeni!”

Az első felszólaló Szekeres Zsolt jogász, a Magyar Helsinki Bizottság tagja volt. Felhívta a figyelmet a törvény ellentmondásosságára, ugyanis a ,, pedofilok elleni fellépés címén a kormány családokat szakít szét” illetve a módosító megszavazásával számos LMBTQI gyermek fog szenvedni.


Elmondta, ,,az LMBTQI társadalom üldözése mindenkit érint és a társadalom alapvető szöveteit szakítja szét. „




A szervezők azt is bejelentették, hogy már több mint 80 ezren írták alá a petíciót, törvénymódosítás ellen. A Budapest Pride ma reggeli sajtóközleményéről mi is beszámoltunk, akkor még „csak” 64 ezer aláírásnál tartott a petíció.


Lászlóffy Julianna pszichológus aggodalmát fejezte ki az LMBTQI fiatalok mentális egészségével kapcsolatban, hiszen egy kirekesztő társadalomban rengeteg megkülönböztetés éri őket. Szerinte ez a törvényjavaslat kockára teszi a gyermekek életét és sérti azok jogait, ugyanis ezen fiatalok körében jóval gyakoribb a depresszió és az öngyilkosság.


,,A kormánynak nem kell tartania tőle, hogy valaki bemelegedik attól, hogy szakszerű módon hall az LMBTQI emberekről.”​


Erdős Erik Robi, a Prizma Transznemű Közösség szervezője elmondta, már évek óta él hibás adatokkal, ugyanis a kormány ellehetetlenítette a nem- és a névváltoztatás lehetőségét, „most pedig összemosták a transz embereket a pedofilokkal”.



Székely Kriszta színházrendező a szexuális felvilágosítás hiányára is felhívta a figyelmet, hiszen nemcsak a beleegyezésen alapuló szexről nem esik szó az iskolákban, de a heteroszexualitástól eltérő szexuális irányultságokról sem. Az új törvényjavaslattal pedig a civil szervezetek felvilágosító óráit is beszüntethetik.


,,Automatikusan törvényt sértünk azzal, hogy a gyerekünk lát minket?”

Pál Márton a Szivárványcsaládokért Alapítványtól szintén kifejtette véleményét, szerinte azért veszélyes a törvényjavaslat, mert bántani és zaklatni fogják a szivárványcsaládban élőket, mint például a kisfiát. „Hagyják békében élni a magyar szivárványcsaládokat”, mondta.


Ahogy arról már beszámoltunk, a kirekesztő propagandatörvény a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről szóló törvénycsomaghoz került benyújtásra, összemosva a gyerekekkel szemben elkövetett, megbocsáthatatlan bűnöket elkövetőket az LMBTQI közösség tagjaival. A javaslat alapján megtiltanák a melegség, illetve a transzneműség megjelenítését az iskolákban és társadalmi célú reklámokban 18 éven aluliaknak, ezzel az LMBTQ és jogvédő szervezetek szerint orosz mintán alapuló, Európában példa nélküli propagandatörvényt vezetne be a Fidesz, súlyosan korlátozva a szólásszabadságot és a gyermekjogokat is.






A javaslatról kedden szavaz a parlament, a kormánypártok várhatóan igennel szavaznak majd, az MSZP, a Párbeszéd, a DK, a Momentum és az LMP is deklarálta, hogy bojkottálni fogja az Országgyűlésben a keddi szavazásokat, a Jobbik viszont bejelentette, ,,minden hibája ellenére” támogatni fogja a javaslatot. A szervezők elmondták, amennyiben a parlament megszavazza a törvényjavaslatot, Áder János köztársasági elnökhöz fordulnak.

Juhász Vanessza

tuntetes hetfon.jpg
 
Elég sok országban ( ha esetleg még nem hallotad volna ) engedik az egynemüek házasságát, és az örökbefogadást, jogaik vannak mint más embernek. És a gyereknek lehet hogy az is jobb mint valahol a kapualjban, és attól nem biztos hogy ő is meleg, vagy leszbikus lesz. Magyarországon, ez az apa férfi, az anya nő megfogalmazás verte ki sokaknál a biztit, esetleg azoknál is akik amúgy nem foglalkoznának vele. A kormány, és a körülötte lébecolók kommunikációja finoman fogalmazva, érdekes....... Esetleg a Bayer Zsóti véleménye? Amit nyugodtan el lehet elmondani a királyi tévében.
Hmmmmmm
Ez a bizonyos "törvény" nem törvény, hanem egy 1997-es törvény módositása.
Ja és a gyermekek védelméről szól!
Amiről Te beszélsz az más!
Valoszinu nagyon sokan igy vannak vele, hogy nem tudjak mirol mondamak véleményt
 
Nos a Petőfi tv az már lépett is a népszerűsítés ellen:
Az is kiderült, hogy terveznek fikciós sorozatot is, a „»Netflix kultúra« elvárásrendszerétől elszakadva”, ami magyarázata szerint azt jelenti, hogy „nem derül ki majd senkiről az évad közepén, hogy transz- vagy homoszexuális, vagy nem kell felmentenünk a bűnei alól senkit pusztán azért, mert korábban nehéz élete volt”.


Ehelyett olyan történeteket szeretnének megmutatni, „ahol az embereknek normális életük van, normális problémákkal küzdenek, és azokra keresnek normális megoldásokat”.

Ezután használta az „értékteremtő scripted reality” kifejezést is.
Béli Ádám a Petőfi tévé és a Petőfi Rádió csatornaigazgatója. Most az Origo kérdezte terveiről és elképzeléseiről. Béli elmondta, az a céljuk, „hogy a közmédia eszköztárával láthatóvá és hallhatóvá” tegyék azokat „a kortárs popkulturális értékeket, amelyekben bővelkedünk a Kárpát-medencében”
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,660
Tagok
615,329
Legújabb tagunk
Amberer
Oldal tetejére