Hüség....

moncu

Állandó Tag
Állandó Tag
A hűség sztem nagyon fontos egy kapcsolatban. És csak akkor fog működni, ha olyan emberrel vagy együtt, aki szintén így gondolkodik. Ebben a dologban biztosan nem az ellentétek vonzzák egymást.
 

snail1981

Állandó Tag
Állandó Tag
Manapság nem sok szerepe van a hűségnek. Ez a dolog valahogy átalakult. Persze tisztelet a kivételnek, de már más a fontos. Több embert is ismerek akinek egyszerűen nem célja a hosszabb távú kapcsolat ezáltal a felmerülő problémák megoldása sem. A kapcsolatuk elején már elkezdik keresni a következőt, aki valamiben jobb, szebb, okosabb a jelenleginél. Ahogy az adott partner kicsit unalmassá, megszokottá válik egyből váltanak. Egyeseknek ez könnyű. Ezt persze megkönnyíti a net, a társkeresők tömkelege. Fura dolog ez, lehet én vagyok régimódi de én valahogy nagyra becsülöm a nagyszüleinket, akik 50-60 év házasság után is együtt vannak. Lehet náluk semmilyen probléma nem lépett fel ennyi idő alatt? Nem hiszem...
 

encsi92

Állandó Tag
Állandó Tag
Lehet hogy nagyo en kozpontu lett a vilag de a huseg akkor is fontos. Ha mar ugy dontesz hogy van valaki akivel megosztod az erzeseidet, a vagyaidat akkor igen is allj ki mellette es legy hozza huseges.
 

hajnaczky78

Állandó Tag
Állandó Tag
A hűség csak szánalmas illúzió,csak reménykedünk h legalább a "párunk" hűséges hozzánk,de mindenki kefél mindenkivel...A való élet nem egy Graham Heather könyv.
 

stratomania

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem olvastam végig minden hozzászólást,igy nem tudom,volt-e hasonló hozzászóló,mint én.SZerintem fontos és igen lenyeges dolog egy kapcsolatban a hűség és a bizalom.És persze még sok-sok más dolog is,de itt most konkrétan a hűség van a célkersztben.
Én hiszem,hogy létezik.Én pl. csak azt várom el a páromtól,amit én magam is be tudok tartani.Nem ösztönlények vagyunk mi emberek,akik nem tudnak görcsöt kötni a micsodájukra,hanem ésszel-lélekkel-érzésekkel rendelkező lények vagyunk.Általában,nem mindenki..Ha én tudok hű lenni,akkor ezt elvárom a másiktól is.És ez nem azt jelenti,hogy totál hülye és vak vagyok.Látok szebbet-jobbat-stb. és nálam is van szebb-jobb-fiatalabb-csinosabb stb. De fiatalabbak,szebbek-jobbak stb. mindig lesznek,de olyan aki tényleg megbecsül,szeret olyan nem biztos.Sokan ezt nem mérik fel,amikor engednek a csábitásnak,és fogalmuk sincs,hogy mit veszitenek,ha megbuknak.
Sajnos manapság nem divat a régi erkölcsi és egyéb normákhoz igazodni,ne adj isten betartani,vagy azt esetleg még fel is vállalni.
Szomorú ez...Hiszem,hogy van monogámia,hűség egy életen át.
 

tofalvi jutka

Állandó Tag
Állandó Tag
A hűség csak szánalmas illúzió,csak reménykedünk h legalább a "párunk" hűséges hozzánk,de mindenki kefél mindenkivel...A való élet nem egy Graham Heather könyv.
Hát...mondasz valamit...lehet hogy leginkább egy illuzió, csak tudod, azt mondom...kell ez az illuzió az embereknek...ez segít nekik...de amúgy, nem tartozom én sem a síríg tartó hűségben bízó emberek közé....szerintem, soha senki nem tudhatja mit hoz egy adott helyzet...egy pillanat...mert minden attól függ.., vagyis, hogy ki mikor teszi meg...vagy esetleg soha nem adódik olyan helyzet és "szerencsére" leéli hűségesen az életét....ez van...én sem vagyok angyal...és nem is baj az....a házaságoz nem hűség kell, vagyis nem az a legfontosabb. a megfelelő, jó kommunikációs készség és erre való hajlam mindkét fél részéről...
 

Mayam

Állandó Tag
Állandó Tag
William Shakespeare-nek igaza volt:
“Nem az állandó fogadkozás a hűség bizonyítéka, hanem az egyszer kimondott és megtartott fogadalom.”
 

skyler26

Állandó Tag
Állandó Tag
szivarvany_kkk_1.jpg
 

rozalie2

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon tetszik az előző üzenet. Érdekes és elgondolkodtató a hűség fogalma. Fizikailag maradsz hű a társadhoz, vagy lelkileg? Mert ha gondolatban másra vágysz, de fizikailag nem csalod meg, akkor hozzá maradsz hű vagy magadhoz? Szerintem már a lelki vágy is egyfajta hűtlenség. Nagyon nagyot vállalunk akkor, amikor elkötelezzük magunkat egy másik ember mellett.
 

Angeltears

Állandó Tag
Állandó Tag
FagyisSzent írt számomra a legigazabbul!

Sajnálom, hogy mások még nem gondolkoztak el azon, hogy a hűség Önmagunknak legalább annyira fontos, mint a párunknak...
 

sztike21

Új tag
Hűség igenis van!
Szerelmes vagyok, sosem csalnám meg barátomat és tudom jól,hogy ő sem...
"nem csupán szeretlek, szeretem ahogy te szeretsz engem" jellemzi kapcsolatunkat...
 

ambruse

Állandó Tag
Állandó Tag
A hűséget én magamban hordom, nem tudok olyan nagy érzelmet elképzelni amiért felborítanám a családom békéjét.
Szeretem a férjem , nagyon szerelmes voltam belé, azután rájöttem, hogy nem teljesen olyan mint én azt gondoltam, a saját ideálomat, álmaimat vetítettem rá. De azért most is szeretem a gyermekeinket imádom.
egy új ábrándkép miatt nem árulom el azokat akiket szeretek.
 
Oldal tetejére